Rabu, 18 Februari 2015

#ShakleeEffect | 7 tahun derita muka ladang jerawat. Kini muka menjadi telur rebus dikupas

Salam dan selamat sejahtera.

Fatin nak share #ShakleeEffect pada pengguna yang mengambil VITAMIN KECANTIKAN. Ramai yang berpuas hati dengan hasilnya walauoun ada yang lama dan ada yang cepat. Semua ni bergantung kepada penerimaan badan kita sebab masing-masing kehidupan berbeza kan?

Jom kita layan Shaklee Effect dari Master Farizan aka Master Cik Jan (MCJ).

[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="Master jan "]image
[/caption]

7 tahun derita muka ladang jerawat. Kini muka menjadi telur rebus dikupas.

Masalah jerawat menghantui Master Farizan atau lebih dikenali sebagai MCJ selama 7 tahun! Bukan jangka masa yang singkat. Siapa tak stress kan? Memang stress dan sedih bila baik satu keluar sepuluh jerawat kan walaupun pelbagai rawatan dilakukan!

Bukan itu sahaja, lagi stress bila MCJ telah tersalah pilih produk yang akhirnya jerawat makin berleluasa dan teruk :oops: Peristiwa yang tak akan dilupakan MCJ pada tahun 2006. Biasala kan kita sebagai wanita mesti berusaha nak cantikkan wajahkan? Bila dah tersalah rawatan maka MCJ berusaha mencari rawatan lain pulak. Atas saranan kawan-kawan MCJ, beliau mencuba rawatan facial pulak dan sekali lagi MCJ tersalah langkah di mana setelah rawatan tersebut beliau mengalami masalah jerawat yang lebih teruk dan pastinya MCJ sangat menyesal!

Akibat dari masalah itu juga, MCJ alami kulit muka yang berparut seperti kawah bulan! Parut yang sukar dan lambat hilang. Bukan setakat stress tapi MCJ hilang keyakinan diri kerana malu dengan muka berjerawat.

Bukan MCJ je yang stress dan tak berkeyakinan, rasanya semua wanita mesti bermasalah sama jika menghadapi masalah jerawat atau kulit muka.

APA MCJ AMALKAN SAMPAIKAN DARI LADANG JERAWAT BERTUKAR TELUR REBUS??

Untuk kecantikan dalaman --》MCJ amalkan Vitamin C , Shaklee Collagen Powder, GLA Complex dan Vitamin E.

Untuk kecantikan luaran --》MCJ menggunakan Set Nutriwhite ( Gentle Deep Foaming Cleanser, Soothing Radiance Whitening Softener, make up remover, Daily Defense Whitening Essence dan Overnight Renewal Whitening Cream).

Fatin nak share sikit TIPS agar kesan tu adalah OPTIMUM!

1. Pastikan air kosong 3L sehari agar badan tidak kekurangan air.
2. Kurangkan kaffein atau tinggalkan terus sebab kaffein boleh mengganggu penyerapan nutrisi dalam badan.
3. Detox! Kalau boleh sebelum mulakan apa-apa pengambilan vitamin, lebih baik lakukan detix terlebih dahulu agar semua nutrisi dapat diserap dengan baik!

Nak cuba?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular