Selasa, 3 Februari 2015

Resepi Ayam Bakar Sempoi

Salam.

Lama tak menyelit resepi di sini ye.. hehe.
Ok just nak share resepi.Ayam Bakar Sempoi. Haha sebab tak tau nama best apa dan cara-cara main hentam je so sempoi dah la kan hehe

Cekidauttt






Bahan-bahan :-

Ayam
Kentang - potong wedges
Sayur - Brokoli/Tomato/Carot etc *ikut suka

Bahan perapan :-
Cajun spice/mix spices
Lada hitah -dikisar
Garam

Cara-cara :-

1. Panaskan oven 150°C. Nak guna magic pan pun boleh.
2. Perap ayam dengan bahan perapan. Ok ni agak-agak je ye takde sukatan haha. Dah macam aunty aini ajar gordon ramsay kan hehe
3. Bakar selama 1jam atau sehingga masak. Letak sekali kentang/carot/tomato/brokoli. Make sure sayur yg cepat masak angkat bila dah nampak masak macam brokoli & tomato. Takpun steam je sekejap sayur2 ni.
4. Siapppp

Haaa kan sempoi ja tu hehe.

Selamat mencuba!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular