Rabu, 18 Februari 2015

Jom BOIKOT ESP!

Salam & Selamat sejahtera.

Boikot

ESP!







Haaa penangan ESP sampaikan kena boikot ESP! Hehe. Ni kalau anda sedang berpantang ataupun menyusu mesti mengalami masalah ini.

2-3 hari lepas tiba-tiba salah seorang sideline shaklee fatin bertanya kat mana nak beli sparepart pam susu sebab dah bengkak sedangkan baru je minum malam semalam lepas 2 hari takde susu.

[caption id="" align="alignnone" width="500" caption="Penangan ESP"]image[/caption]



Tadi beliau ada up status tersebut dan ada yang share kisah ESP masing-masing ;) so fatin pun tak lepas nak share jugak weeee


[caption id="" align="alignnone" width="500" caption="#ShakleeEffect ESP!"]image[/caption]



Yezzaaa.. sampai 15oz sekali pam! - Nadiah Hasan

Anak 1y6m masih menyusu - Azlya Adelia

Esp memang menambah nambah susu ibu sampai demam dibuatnya - anurul Ellyssa

Dapat fully BF anak ke-3.. sekali oam dapat 15oz dan susu pekat - Syikin yazid

Dan pengalaman fatin pulakkkk macam kat gambar atas tu ☝

Kisahnya lepas bersalin kan masa nak naik wad lepas 2 jam tersadai je kat LR tiba2 doc kata AarifaNaura gula rendah haihh! So kena masuk nicu. Fatin hari kedua dah boleh keluar. Esp dah start amek. Memang c├árgas sebab duk ulang alik g nicu. Nak tidur sana katil penuh. Bila balik umah je bengkak sebab dah takde tukang hisap 😅

Kat sana pun cepat je penuh dan terus je pam nak kasi kat AarifaNaura bekal kat nicu. Pernah 1 hari tu nurse nampak duk pam dan dia tanya nape tak direct feed je. Bitau la dah bengkak sakit pam dulu dan susu xnak kuar bila dah bengkak teruk. Terus nurse tu datang picit kasi keluar susu tersumbant tu. Sakit hanya Allah yang tahu hehe. Hari ke 3 dapat katil dan hari ke 5 dah boleh kuar. Alhamdulillah.

ESP terus menjadi sahabat baik bila dah start keje. Hari2 pam memang full botol 5oz medela tu dan biasa pam 3x. Kadang2 je bila skip pam maka kurangla dah tak pam kan haha.

Ada kisah ku di sini :) --》klik.




Jom kita baca macam mana ESP dapat membantu si ibu yang sedang menyusu bayi?

ESP --》Protein soya non-GMO yang terdiri dari semua asid amino yang diperlukan untuk pembinaan sel tubuh dan berfungsi mempercepat penghasilan susu ibu.

✔BERTENAGA

ESP protein soya non-GMO yang mempunyai Index Glisemix rendah yang dapat membantu mengekalkan tenaga yang berpanjangan. Dalam penyusuan, kalori dapat dibakar dari 200-500 sehari. Itu pentingnya pemakanan yang secukupnya bagi menampung keperluan kalori harian agar tidak cepat letih. Sebab tu ibu menyusu cepat lapat hehe

"Seorang ibu akan menghasilkan 600-1000 ml (20-35 oz) dalam masa 24 jam ~ bergantung kepada umur, saiz dan permintaan dari bayi. Dan setiap 1000 ml susu yang terhasil akan memerlukan 1000 kalori untuk tenaga dalam susu dan tenaga ini digunakan untuk menghasilkan susu. Ini belum dihitung kalori yang diperlukan utk tenaga oleh tubuh si ibu" - Farah Sarakids.

✔Sumber PROTEIN

Protein merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu selain kalsium. Protein dapat membantu pembentukan sel dan penting dalam pertumbuhan bayi. Susu ibu mengandungi protein yang sempurna untuk bayi dan sumber protein tersebut diperolehi dari pemakanan si ibu. So itu pentingnya protein bagi ibu menyusu.

✔Kulit CANTIK & GEBU

BONUS bagi ibu-ibu menyusu! Kenapa? Ini kerana protein diperlukan untuk membaiki tisu dan penting dalam pembinaan tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk mengekalkan kehidupan. Protein juga bahan utama yang digunakan untuk "menggantikan" sel-sel mati dan membantu penghasilan kolagen. So itu sebab kulit si ibu lebih cerah, gebu dan mantap!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular