Rabu, 7 Januari 2015

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate | 1001 kegunaan

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate | 1001 kegunaan

[caption id="" align="aligncenter" width="440" caption="Sumber : shaklee"]image[/caption]



Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate adalah pencuci biodegradable yang tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa pewangi dan tanpa klorin. Ia dikeluarkan oleh Shaklee pada tahun 1960.

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa.

Istimewanya Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate ni ianya dua kali ganda lebih pekat (16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air)  untuk memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa.

TAHUKAH ANDA?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang meresap ke dalam badan melalui kukit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.

Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia pula yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan pencuci Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

PERBEZAAN SHAKLEE

SELAMAT

✔ Tidak Bertoksik
✔ Tanpa gas beracun
✔ Tanpa bahan kimia berbahaya
✔ Tanpa bahan pewangi
✔ Lembut pada tangan
✔ pH seimbang
✔ Tanpa klorin

BERKESAN

✔ Berkesan menanggalkan kotoran berminyak
✔ Kepekatan berganda - 437ml (16oz) boleh dicairkan dengan 182L (48 gelen) air
✔ 2 kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate di mana hanya separub diperlukan untuk muatan yang sama

[caption id="" align="aligncenter" width="280" caption="Berkepekatan tinggi [sumber google]"]image[/caption]



MESRA ALAM

✔ Ramuan semulajadi yang diekstrak darpada jagung dan kelapa
✔ Biorosot
✔ Tanpa fosfat
✔ Bungkusan yang boleh kitar semula
✔ Tanpa bahan pewarna
✔ Selamat untuk sistem septik & pembentungan

1001 KEGUNAAN Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate

• Mencuci dan membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia.
• Mencuci dan membersih ikan, ayam, daging, makanan laut daripada bahan awet.
• Mencuci dan membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiaw dsbnya daripada bahan awet.
• Mencuci dan membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak).
• Mencuci dan membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dan etc.
• Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dan etc.
• Mencuci dan membersih lantai serta alat permainan.
• Menanggalkan gula-gula getah pada baju dan etc.
• Mengasah pisau.
• Membersih dakwat pen pada tangan, baju dan etc.
• Menghapuskan kutu di atas kepala.
• Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas.
• Menghindarkan dan membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dan etc.
• Demam panas (sebelum berjumpa doktor).
• Sakit gigi.
• Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit).
• Ulser dan mulut berbau.
• Penyubur tanaman dan penggembur tanah.
• Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dan etc. [Sumber : vitaminsuci]

[caption id="" align="aligncenter" width="280" caption="Sumber : Google"]image[/caption]



Maka, kesimpulannya.. Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentratead --》 TANPA TOKSIK, MEMBERSIH SEMULAJADI!

✔ Satu penjimatan yang luarbiasa, benar-benar berkuasa dan pembersih handal!
✔ Berkepekatan tinggi!
✔ Membersih kotoran degil pada kesan calar yang meninggalkan kesan kotor yang digunakan bagi membersihkan laluan minyak, tempat pembakar gril, ketuhar dan lain lagi.
✔ Formula paten tertunda tanpa perlu perlu dibilas, tiada kesan comot dan tiada kesan calar.

==================================

image



image



Ok done!
.
Vacum dan mop 😘
.
Kenapa saya suka Basic H compare yang lain.
.
Sebab Basic H ni pastinya Organik, Tanpa toksin, Boleh terurai, Tanpa bahan kimia & Lebih pekat so boleh jimat letak sikit je serta ada 1001 kegunaan.
.
Basuh lantai, basuh dapur basuh, BASUH BOTOL SUSU (EHHHH!!) 😅😅 banyak lagi lah. Nanti ai story mory kat www.arinajmee.com ;)
.
Kalau guna yang lain kena bilas sebab melekit2 lantai. Basic H bila kering dah rasa licin. Kalo tak caya kena tanya my luvly hubby. Haha sebab dia yang claim pencuci X kena bilas hehe
.
Ok bai 😍😍

IG bareeqa_solution 《-- Jom Follow! Hehe


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular