Rabu, 21 Januari 2015

4 FAKTA HEBAT VIVIX YANG PERLU ANDA TAHU!

4 FAKTA HEBAT VIVIX YANG PERLU ANDA TAHU!
=============================================


✒ 4 CARA VIVIX BERTINDAK iaitu :-

✔ Membaiki dan melindungi DNA
✔ Pengawalan genetik menjadi positif
✔ Meningkatkan tenaga diperingkat sel
✔ Melambatkan penghasilan AGE protein

✒ 4 RAMUAN HEBAT VIVIX iaitu :-

✔ Muscadine Grape : Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih dari satu krosom, yang mana saintis percaya ianya dapat mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan. Anggur ini adalah berbeza dengan anggur biasa.

✔ Purple Carrot : Sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phtokimia termasuk caretenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ianya juga mengandungi anthocyanins yang merupakan sumber antioksidan yang tinggi.

✔ Elderberry (Sambucus Nigra) : Satu daripada manfaat Elderberry ini adalah keberkesanannya dalam mengubati simpton flu, terutama sekali influanza B. Ia juga mengandungi flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat maka dengan itu ianya mampu mengukuhkan sistem imunasi badan kita.

✔ Polygonum Cuspidatum : Juga dikenali sebaga Knotweed Jepun adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Ianya adalah sumber komersial resveratrol yang juga terdapat dalam ekstrak anggur merah dan juga biji anggur merah.

✒ 4 PERBEZAAN SHAKLEE

✔ KANDUNGAN UTAMA : Mengandungi Resveratrol yang mana tinggi & adalah cecair pekat (concentrated liquid) dan ianya bukan jus.

✔ PENERBITAN HASIL KAJIAN & PATEN : Menjalani hasil kajian sebanyak 2,340 hasil penerbitan dan telah dipatenkan.

✔ ASLI & SEMULAJADI : Vivix terbukti semulajadi dan tidak mengandungi bahan tambahan lain.

✔ NILAI ORAC (Oxygen radical absorbance capacity ) : ORAC adalah kaedah bagi mengukur kadar antioksidan di dalam sesuatu bahan. Vivix menduduki tempat teratas dengan nilai ORAC 5,048 berbanding yang lain dimana nilai ORAC jauh lebih rendah.

Lebih lanjut : VIVIX

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular