Khamis, 4 Disember 2014

Breastfeed Journey | 20 bulan

Salam..

Alhamdulillah hari ni genap 20 bulan saya menyusu AarifaNaura. Sejak berhenti kerja setahun lepas, saya fully direct BF. Lama-lama dia refused botol. Guna cup atau bekas ada straw ok.

Pump pun bila dah bengkak sangat hehe. Kalau tinggal dia kat rumah pun takde bekalan susu dah sebab dia dah makan dan minum fresh milk atau tamar koko je.

Tu sebab asyik melekat je ngan mama dia. Mama nak masak pun susah asyik nak dukung hehe. Tido pun memang berkepit celah ketiak je. Dah xde letak kat cot ke playpen ke. Senang malam2 nak nyusu.. dia panggil je 'mama..shuu'.

Tinggal 4 bulan lagi nak habes PHD! Yeayyyy! Happy sangat dapat fully bf anak no 2 ni lepas gagal yang 1st. Salah diri jugak haha.
Alhamdulillah berkat doa dan usaha dalam mengekalkan supply susu untuk dia. Inshaallah ada usaha & doa kepadaNYA.. semuanya dipermudahkan.. tawakal kepadaNYA..

[caption id="" align="alignnone" width="500" caption="My sweet AarifaNaura"]image[/caption]

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular