Jumaat, 14 November 2014

Anakanda demam

Salam

Dah lama tak bercerita hal sendiri kan? Hehe.

Setelah sekian saya jadi wahm ni, 2 hari lepas AafiyaNajya kembali demam. Kalo tak silap awal2 berhenti dulu mereka ada demam sekali. Lepas tu terus takde demam. Alhamdulillah!

Hari rabu malam balik dari pajam, singgah makan. AafiyaNajya buat perangai tak nak makan. Cakap sakit perut. Balik rumah duk cakap sakit perut dan sejuk.

Bila dah tertido tengok2 demam rupanya. Terus bagi ubat sikit. Esok bangun dah kebah sikit pastu panas balik. Saya malas sebenarnya nak bagi ubat tapi incik somi duk risau haha. Nak guna cara natural pun risau lambat kebah. Effect ubat tak risau pulak kan? Haha larikkk!

Apa yang boleh saya buat, buat bubur letak bawang putij banyak2, halia, ayam bahagian tulang, carot dan olive oil.

image

Pastu bagi Chewable Vita C. Alhamdulillah dah reda demam. Termometer komfem jadik bff sehari haha

image

Semalam dah ok tapi macam lemah sikit. Pagi2 buat bubur sama jugak bawak bekal p pajam. Setel baju-baju budak2 ni. Mana nak pakai, mana nak simpan, mana nak bagi orang. Saya pulak wajin ambil sr vita c dan garlic. 3 4 hari lepas pun AarifaNaura macam nak selsema terus telan garlic sebab garlic kadang2 skip jugak haha. Ni bila cani memang takleh skip la garli.

image

Alhamdulillah. Semua atas izin dariNYA. Kita berusaha sebaik mungkin, berdoa dan tawakal. Itu je yang terbaik kan.

Syukur diberi kesempatan menjaga sendiri anak2. Takpe dah tak bergaji tinggi, tak berpangkat tinggi. InShaAllah dengan BERSHAKLEE saya pun dapat bergaji tinggi dan berpangkat tinggi.

Besarkan anak sendiri dan quality time bersama family antara salah satu PUSH FACTOR saya untuk terus jadi WAHM! Alhamdulillah.

Ok bai!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular