Jumaat, 31 Oktober 2014

#ShakleEffect | Lagi perbezaan dulu dan kini

salam..

Tadi tetiba fah like gambar birthday anak2 dia masa Julai 2012. Bila ku lihat gambar ituuuu sangat la nak menitik air mata!. Kalo sekarang tak kurus-kurus mai soh fah delete gambar tu haha.

[caption id="attachment_4110" align="aligncenter" width="500"]11350_666866690095813_2082799031634628218_n Julai 2012 berat 60+ kg Sept 2014 Berat 51kg[/caption]

Disebabkan ada kemajuan maka makin bersemangat dan jatuh chenta dengan Shaklee!
Macam entry sebelum2 ni saya dah share apa yang saya amalkan..
Boleh refer link ni :-
--> TESTIMONIAL 1
--> TESTIMONIAL 2
--> TESTIMONIAL 3

ALhamdulillah.. ada rezeki untuk kurus seperti sedia kala hehe.. Demi kesihatan sendiri, demi suami dan anak-anak maka haruslah menjaga kesihatan kan? Bila dah tak overweight terasa la ringan badan.. takde sakit tapak kaki dan lutut.. dah la saya ni ada RA/SLE.. sakit sendi2 so ini pun effect la sekali.

Syukur dengan SHaklee menjadi asbab saya kurus. Paling penting USAHA & KONSISTEN! tu je kunci sebenarnya apa jua kita buat kan?? Sama dengan DIET ni. Macam-macam usaha dah saya buat..Pernah buat atkins diet tapi tak mampu! memang tak mampu sebab saya xleh amek lebih protein, nanti sakit RA/SLE saya datang balik. Sakit tau!

Nak berjaya pun takde shortcut ye.. Saya amek masa lama jugak nak dapat berat sebelum kahwin ni. setahun la jugak.. tu pun kadang2 ada jugak terskip hehe. Selain tu, jaga pemakanan, water intake dan ofkos senam. Sejujurnya saya takde ikat perut gile2 sebab saya Breastfed anak kedua saya. Makan still sama cuma mayb kalori tu cukup2 untuk berat saya. haaa ni sangat penting tau BMR ye! Senaman memnag langsung tak buat haha. tapi saya rasa 'senaman' paling berkesan bagi saya ialah buat kerja-kerja rumah. Macam saya cerita sebelum ni.. saya just amalkan ampai baju masa matahari nak naik. Berpeluh dapat Vitamin D pun dapat hehe. Then, mop lantai vacum, masak semua ni memang berpeluh2. Lagi-lagi minum Cinch Tea lagi power kuar peluh. Dan tak dinafikan BF sendiri pun akan bakar kalori saya. so dah selamat sikit kat situ hehe.

Tak susah sebenarnya kalo kita follow. Penting juga Konsultasi bila kita beli produk2 Shaklee ni. Jangan main tibai je k.. hehe. Ni pengalaman tau! Beli ngan orang lain tapi tanya saya nape berar tak turun-turun. Sedih tau! Tapi still menjawab la soalan2 mereka..sharing is caring kan :o)

[caption id="attachment_4111" align="aligncenter" width="500"]10413354_500497350051244_4794416233086295517_n 3B - Konsep Diet[/caption]

So saya stop sini dulu ye.. Nak kurangkan inci atau berat jangan malu jangan segan bertanya k. 'LEBIH MUATAN' lagi MALU sebenarnya tau!

.
.
.
✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/vitamin2uarinajmeebangidannilai
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular