Jumaat, 17 Oktober 2014

Q & A | OmegaGuard

Salam..

2 hari lepas saya ditugaskan untuk sharing di group fighters. So saya pilih Product Knowledge - OMEGAGUARD. Kami mengadakan sesi Q & A. So jom cekidauttt!

[caption id="attachment_4090" align="aligncenter" width="500"]jom bedah omegaguard! jom bedah omegaguard![/caption]

1)
Q : Apa fungsi Omega?
A :
✐ Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
✐ Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
✐ Mencegah salur darah dari tersumbat
✐ Mengelakkan strok
✐ Mengekalkan tekanan normal darah
✐ Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
✐ Merendahkan kolestrol
✐ Mencegah pembekuan darah dalam badan
✐ Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
✐ Mengawal masalah obesiti
✐ Sangat bagus untuk ibu hamil
✐ membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
✐ Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

2)
Q : Apa sebenarnya kandungan omegaguard?
A : DHA, EPA dan 7 asid lemak omega 3

3)
Q : Berapa kandungan setiap kapsul omegaguard tu?
A :
✐ omega 3 EFA 330mg
✐ EPA 180mg
✐ DHA 120mg

So if amek 3 biji OmegaGuad = 1000mg. Sehari org dewasa perlu 1000mg omega 3

4)
Q : Boleh amik lebih ke Omega Guard ni?
A : Menurut nutrisi Shaklee, kalo bagi lebih tak mengapa sbb nanti keluar melalui najis. Rugi kalo amik berlebihan sebab badan kita hanya boleh accept certain amount sahaja. Selebihnya akan dibuang begitu sahaja.
Jangan nak slim trus telan double dose (6 biji terus) plak. Kalau dah terskip 1 schedule, jangan amek double. What past is past.

5)
Q : Berapa biji untuk kanak2?
A : 1 biji

6)
Q : Macam mana nak bagi kanak2 makan yer?
A : Kalau dia tak mau makan, boleh pecahkan dan bubuh dalam susu.

7)
Q : Apa shaklee difference yg membuatkan orang tergila2 walaupun busuk. Hehe?
A :
✐ Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
✐ Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
✐ Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
✐ Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
✐ 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
✐ Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
✐ Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB

8)
Q : Siapa yang perlu ambil Omega?
A :
✐ kanak2
✐ pesakit jantung
✐ obesiti
✐ darah tinggi
✐ asthma
✐ ibu hamil
✐ pesakit strok

9)
Q : Ada tak sumber lain utk dapatkan omega 3 ni
A :
✐ Biji gandum atau bijirin
✐ Minyak canola
✐ Kacang soya dan minyak kacang soya
✐ Biji labu
✐ Minyak kacang
✐ Minyak biji Perilla
✐ Rumpai laut
✐ Udang krill
✐ daging sapi
✐ telur ayam
✐ minyak biji flax

10)
Q : So maknanya bukan ikan je kan ada sumber omega 3 tapi kenapa minyak ikan je org kaitkan dengan omega?
A : Menurut buku nutrisi, omega 3 dari tumbuhan tak dapat ditukarkan kepada EPA & DHA dengan lebih berkesan oleh badan, So minyak ikan lebih berkesan dan tambah lagi mengandungi asid lemak tepu yg tinggi.

11)
Testimonial pengguna Omega Guard
1. Kurus
Alhamdulillah omega & lecithin byk bantu dlm proses nk kurus. Lepas 1thn 1/2 baru dapat berat sebelum kawen. Hehe.

2. Anak asthma
Anak 1st dulu selalu demam dan kena astma. Start umur 2thn bagi dia omega & meal shake alhamdulillah makin sihat. Sekarang dah jarang sangat demam tapi semput ada lagi sikit. Rasanya dah nak setahun kot xdemam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular