Jumaat, 31 Oktober 2014

#ShakleEffect | Lagi perbezaan dulu dan kini

salam..

Tadi tetiba fah like gambar birthday anak2 dia masa Julai 2012. Bila ku lihat gambar ituuuu sangat la nak menitik air mata!. Kalo sekarang tak kurus-kurus mai soh fah delete gambar tu haha.

[caption id="attachment_4110" align="aligncenter" width="500"]11350_666866690095813_2082799031634628218_n Julai 2012 berat 60+ kg Sept 2014 Berat 51kg[/caption]

Disebabkan ada kemajuan maka makin bersemangat dan jatuh chenta dengan Shaklee!
Macam entry sebelum2 ni saya dah share apa yang saya amalkan..
Boleh refer link ni :-
--> TESTIMONIAL 1
--> TESTIMONIAL 2
--> TESTIMONIAL 3

ALhamdulillah.. ada rezeki untuk kurus seperti sedia kala hehe.. Demi kesihatan sendiri, demi suami dan anak-anak maka haruslah menjaga kesihatan kan? Bila dah tak overweight terasa la ringan badan.. takde sakit tapak kaki dan lutut.. dah la saya ni ada RA/SLE.. sakit sendi2 so ini pun effect la sekali.

Syukur dengan SHaklee menjadi asbab saya kurus. Paling penting USAHA & KONSISTEN! tu je kunci sebenarnya apa jua kita buat kan?? Sama dengan DIET ni. Macam-macam usaha dah saya buat..Pernah buat atkins diet tapi tak mampu! memang tak mampu sebab saya xleh amek lebih protein, nanti sakit RA/SLE saya datang balik. Sakit tau!

Nak berjaya pun takde shortcut ye.. Saya amek masa lama jugak nak dapat berat sebelum kahwin ni. setahun la jugak.. tu pun kadang2 ada jugak terskip hehe. Selain tu, jaga pemakanan, water intake dan ofkos senam. Sejujurnya saya takde ikat perut gile2 sebab saya Breastfed anak kedua saya. Makan still sama cuma mayb kalori tu cukup2 untuk berat saya. haaa ni sangat penting tau BMR ye! Senaman memnag langsung tak buat haha. tapi saya rasa 'senaman' paling berkesan bagi saya ialah buat kerja-kerja rumah. Macam saya cerita sebelum ni.. saya just amalkan ampai baju masa matahari nak naik. Berpeluh dapat Vitamin D pun dapat hehe. Then, mop lantai vacum, masak semua ni memang berpeluh2. Lagi-lagi minum Cinch Tea lagi power kuar peluh. Dan tak dinafikan BF sendiri pun akan bakar kalori saya. so dah selamat sikit kat situ hehe.

Tak susah sebenarnya kalo kita follow. Penting juga Konsultasi bila kita beli produk2 Shaklee ni. Jangan main tibai je k.. hehe. Ni pengalaman tau! Beli ngan orang lain tapi tanya saya nape berar tak turun-turun. Sedih tau! Tapi still menjawab la soalan2 mereka..sharing is caring kan :o)

[caption id="attachment_4111" align="aligncenter" width="500"]10413354_500497350051244_4794416233086295517_n 3B - Konsep Diet[/caption]

So saya stop sini dulu ye.. Nak kurangkan inci atau berat jangan malu jangan segan bertanya k. 'LEBIH MUATAN' lagi MALU sebenarnya tau!

.
.
.
✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/vitamin2uarinajmeebangidannilai
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Rabu, 29 Oktober 2014

Testimonial | Hadiah untuk mak.. Kesihatan semakin baik!

Salam..

Nak share berita gembira yang dikongsi iaitu kesihatan mak tersayang semakin pulih selepas berusaha dengan vitamin shaklee..

Jom baca ;)
___________________

Salah satu habit saya ialah saya suke bawak mak saya pegi jalan2 dan jugak bagi hadiah pada mak ...

Macam sekarang ni sejak-sejak buat biz Shaklee...saya hadiahkan mak suplement

Suplemen yang saya mula-mula sekali bagi mak saya ialah ESP. Tapi mak saya tak sebut ESP, dia sebut SOYA.
Kalo dia cakap "Along...soya mak dah nak abis". Then, saya faham lah yang ESP dia dah nak habis.

Mak saya ni pengidap darah tinggi, kencing manis, kolesterol tinggi dan gout. Tapi Alhamdulillah, semuanya dalam keadaan yang terkawal tapi bacaan tu taklah cantik mana. Mak memang rajin makan ubat hospital. Dia patuh arahan doktor. Makan memang jaga.

Selain ESP, saya jugak bagi mak Omega Guard dan Vitamin C. Dah 3 bulan jugaklah mak makan 3 Vitamin ni.
Mak memang ada regular check-up kat hospital kerajaan 3 bulan sekali. Baru-baru ni mak ada check-up buat blood test & jumpa doktor sekali.

Keputusan check-up mak sangat menggembirakan :-)

1. Berat mak dah turun 3kg, sekarang berat mak 70kg...mak kata selama ni berat mak asik kat 73kg tu jer tanak turun-turun. Doktor dok suruh mak kurangkan makan. Mak kata mak dah tua, makan pun dah tak selera...makan sikit jer selalu. Nak kurangkan makan macam mana lagi.

✐ Ini ialah hasil makan OmegaGuard yang membantu penurunan berat badan.

2. Tekanan darah mak 120/70. Woww...doktor puji "Bagus makcik...darah makcik cantik".
Kalau tak dulu memang yg belah atas tu dok maintain kat 130 ajer even dah 10 tahun mak makan ubat darah tinggi.
Ini ialah hasil makan OmegaGuard yang membantu mengekalkan tahap tekanan darah normal.

3. Bacaan gula 5.1 (Bacaan gula 7.8 ke bawah adalah bagus) dan bacaan kolesterol pun kata doktor "Baik". Biasanya bacaan gula mak 7...tu pun dah kira border jugak. Tapi kali ni bacaan gula mak "5.1". Doktor memang happy and asik cakap bagus...bagus...kata mak :-)

✐ Ini ialah hasil makan ESP yang mengawal paras gula dalam darah dan kolesterol. Dan juga OmegaGuard yang mengandungi Omega-3 yang mampu mengurangkan risiko sakit jantung termasuk mengekalkan kolesterol baik.

4. Selain di atas, dulu kulit mak kering mcm berkuping-kuping. Sekarang tak lagi, kulit tangan mak dah lembab. Mak kata baru-baru ni mak pegi Pejabat Tanah. Kerani kat pejabat tanah tu tanya mak umur berapa.

Kerani : Umur makcik berapa?
Mak : Acik dah 60 dah..

✐ Hasil makan ESP yang membina sel-sel kulit baru dan Vitamin C yang membentuk kolagen buat mak nampak muda dari umur sebenar.

Terkejut kerani tu.
Kerani : Eh...acik nampak muda, sihat jer ni ha. Datang sini naik apa?
Mak : Acik jalan kaki dari pekan.

Untuk pengetahuan semua. Jarak pekan ke pejabat tanah tu dekat nak 1 km jugak yer.
Kerani : Larat yer acik...saya ni badan sana sakit sini sakit...
Mak saya kata kerani pejabat tanah tu muda lagi...rasanya dalam 30an nak masuk 40 tahun.
Mak pun kata..: Yelah kita ni badan setakat nasi & air ajer tak cukup. Acik ada makan suplemen sikit-sikit.

5. Dulu mak ada sakit kaki. Bila bangun tido, mak mesti jalan tertenjot-tenjot sebab kaki mak sakit. Sekarang tak lagi.

✐ Hasil makan OmegaGuard yang meredakan keradangan sendi.

Saya gembira dengan taraf kesihatan mak saya sekarang. Sebelum ni mak saya ada makan suplemen brand GXXXX.
Mak saya kata ...mak makan GXXXX tu dah bertahun-tahun dah, camtu jugak takde apa yang elok, cuma badan jela tak penat tapi makan Shaklee ni 'osah elok boto'. Itu bahasa orang negeri. Maksudnya "memang elok betul".
Mak kata pasni mak tanak dah makan suplemen GXXXX tu, mak nak teruskan makan Shaklee ni ajer.

Credits: mama-iloveu & sihat comel ceria

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/vitamin2uarinajmeebangidannilai
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Testimonial | Kurus dengan Lecithin dan Herb-lax

salam..

Hari ni saya share testimonial kurus.

[caption id="attachment_4100" align="aligncenter" width="500"]IMG_20141025_123703 Lecithin dan Herblax[/caption]

Menggunakan Lecithin dan Herblax selama 2o hari dan berat turun sebanyak 5.4kg. Gabungan antara DETOX & PENGEMULSI LEMAK dapat membantu mengurangkan berat ataupun inci. Ini kerana, Lecithin membantu dari memecahkan lemak2 jahat dan Herblax pula untuk detox dengan membawa segala lemak-lemak tersebut keluar melalui pembuangan najis.

so, badan akan jadi ringan dan lawas! Tiada lagi lemak-lemak jahat tersembunyi dan perut pun bersih dari sisa2 yang tak dibuang.

[caption id="attachment_4101" align="aligncenter" width="500"]IMG_20141025_124148 Pengguna Lecithin[/caption]

Menggunakan Lecithin selama 2 bulan dan 15kg KURANG! Datin Walis juga mengamalkan SET BREASRTFEEDING SHAKLEE dalam membantu penyusuan ekslusif beliau!

Yang penting ramai yang mengiktiraf keberkesanan Produk2 Shaklee :o)

credit : Blog Sihat Come Ceria

Cadangan bagi ibu menyusu untuk kekal langsing ialah Alfafa, ESP, OmegaGuard dan Lecithin. Alfafa juga sebagai milk booster so sangat sesuai kombinasi kurus dan menyusu.

 

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Sabtu, 18 Oktober 2014

Q & A | ESP

salam.

Ok kali ni nak share pasal ESP yang te1ah dibedah siasat oleh group succesor.
Jom kita tengok hasil bedah siasat tu ye hehe

arinajmeeesp

1)
Q :Anda perasan tak kat label esp tu ada ditulis NON GMO. Apa itu NON GMO???
A : non genetically modified organism
- So ianya ditanam secara semulajadi tanpa diubah genetiknya.....sebagai contoh gmo adalah mcm tembikai....korang pasti penah makan tembikai yg tiada biji bukan?
- Pada asalnya tembikai ada biji..ianya telah diubahsuai supaya tiada biji.

2)
Q: Apa keburukan GMO?
A : makanan tu dah diubah DNA dengan kaedah genetic engineering so maybe ade mutation of cell..bila manusia consume bole menyebabkan mutasi sel dan kanser adalah salah satunya penyakitnya.
- Kebanyakkan soya yg diubah genetiknya boleh menyebabkan cancer

3)
Q : Apa yg terdapat dalam ESP?
A: 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur

4)
Q : Apa faedah asid amino dalam badan kita?
A : asid amino ni amat penting untuk pembentukan sel2 tisu yg baru.....membaiki sel2 yg rosak serta memberi nutrient pada sel2 kita.
thats why orang yg consume esp secara konsistent kulit diorang cantik, segar, halus dan nampak bermaya.....tak kusam, pucat, X
kendur

5)
Q :Selain dari protein, ada apa lagi ada dlm ESP?
A : Dalam 100 gram ESP terkandung 50 gram protein 0 mg cholesterol.
- Dalam 100 gram daging hanya ada 26 gram protein. keperluan kalsium pula....
- 3 sudu esp terdapat 500mg kalsium. segelas susu hanya ada 100mg kalsium
ibu hamil, menyusu memerlukan 2000mg kalsium sehari.
- so thats why ibu2 menyusu kalau nak kurus perlu ambil Esp tinggi kalsium dan nutrien tetapi kalori yg rendah

6)
Q : Pesakit gastrik...kenapa perlu ambil ESP?
A : Kerana nutrien yang terdapat didalam ESP ini juga mampu membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidrolik sewaktu proses pencernaan itu berlaku.jadi pesakit gastrik tidak akan merasa pedih perut.

7)
Q : Apakah pantang larang membancuh ESP?
A : Jangan guna air panas, protein akan rosak

8)
Q :sebotol ESP tahan berapa lama?
A:1 canister ESP leh tahan sehingga sebulan setengah or 2bulan. Kalau pengambilan sehari 3 sudu besar /sehari.

9)
Q: kenapa esp elok diambil oleh orang yg nak kurus?
A: Sebab ia buat kita rasa kenyang. Mengurangkan selera makan berlebihan
sebab esp akan membentuk sel2 otot yg baru....lebih banyak sel2 terbina....lebih tinggi kadar metabolisma badan kita.
- sel2 akan lebih banyak terbina jika kita exercise kerana apabila otot kita 'torn' semasa exersice....sel2 otot yg baru akan dibina..rasa kenyang dari protein adalah lebih baik dari karbohidrat kerana esp adalah low glicemic index food (low GI)

10)
Q : Apa itu low GLYCEMIC INDEX..?? (sila rujuk gambar)
A : Merupakan tahap pengukuran kualiti untuk karbohidrat dalam sesebuah makanan.
- Berdasarkan berapa pantas 50g karbohidrat tersebut untuk menaikkan paras glukosa dalam darah.. CONTOHNYA NASI
- Kerana NASI mempunyai GLYCEMIC INDEX yang paling tinggi. Karbohidrat yang memecah lebih lambat dan melepas glukosa secara perlahan mempunyai GLYCEMIC INDEX yang paling rendah..Sebab itu kita tidak begitu rasa lapar..
- Untuk mengekalkan tahap kesihatan yang baik kita seharusnya mengawal pengambilan gula yang berlebihan dari sekarang
G.I ESP = 39
G.I Nasi = 50
- Kesimpulannya : Makan nasi - cepat keyang cepat lapar. Esp - kenyang lama lambat lapar

Selamat berkongsi BAGUSNYA ESP! !!

Jumaat, 17 Oktober 2014

Q & A | OmegaGuard

Salam..

2 hari lepas saya ditugaskan untuk sharing di group fighters. So saya pilih Product Knowledge - OMEGAGUARD. Kami mengadakan sesi Q & A. So jom cekidauttt!

[caption id="attachment_4090" align="aligncenter" width="500"]jom bedah omegaguard! jom bedah omegaguard![/caption]

1)
Q : Apa fungsi Omega?
A :
✐ Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
✐ Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
✐ Mencegah salur darah dari tersumbat
✐ Mengelakkan strok
✐ Mengekalkan tekanan normal darah
✐ Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
✐ Merendahkan kolestrol
✐ Mencegah pembekuan darah dalam badan
✐ Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
✐ Mengawal masalah obesiti
✐ Sangat bagus untuk ibu hamil
✐ membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
✐ Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

2)
Q : Apa sebenarnya kandungan omegaguard?
A : DHA, EPA dan 7 asid lemak omega 3

3)
Q : Berapa kandungan setiap kapsul omegaguard tu?
A :
✐ omega 3 EFA 330mg
✐ EPA 180mg
✐ DHA 120mg

So if amek 3 biji OmegaGuad = 1000mg. Sehari org dewasa perlu 1000mg omega 3

4)
Q : Boleh amik lebih ke Omega Guard ni?
A : Menurut nutrisi Shaklee, kalo bagi lebih tak mengapa sbb nanti keluar melalui najis. Rugi kalo amik berlebihan sebab badan kita hanya boleh accept certain amount sahaja. Selebihnya akan dibuang begitu sahaja.
Jangan nak slim trus telan double dose (6 biji terus) plak. Kalau dah terskip 1 schedule, jangan amek double. What past is past.

5)
Q : Berapa biji untuk kanak2?
A : 1 biji

6)
Q : Macam mana nak bagi kanak2 makan yer?
A : Kalau dia tak mau makan, boleh pecahkan dan bubuh dalam susu.

7)
Q : Apa shaklee difference yg membuatkan orang tergila2 walaupun busuk. Hehe?
A :
✐ Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
✐ Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
✐ Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
✐ Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
✐ 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
✐ Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
✐ Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB

8)
Q : Siapa yang perlu ambil Omega?
A :
✐ kanak2
✐ pesakit jantung
✐ obesiti
✐ darah tinggi
✐ asthma
✐ ibu hamil
✐ pesakit strok

9)
Q : Ada tak sumber lain utk dapatkan omega 3 ni
A :
✐ Biji gandum atau bijirin
✐ Minyak canola
✐ Kacang soya dan minyak kacang soya
✐ Biji labu
✐ Minyak kacang
✐ Minyak biji Perilla
✐ Rumpai laut
✐ Udang krill
✐ daging sapi
✐ telur ayam
✐ minyak biji flax

10)
Q : So maknanya bukan ikan je kan ada sumber omega 3 tapi kenapa minyak ikan je org kaitkan dengan omega?
A : Menurut buku nutrisi, omega 3 dari tumbuhan tak dapat ditukarkan kepada EPA & DHA dengan lebih berkesan oleh badan, So minyak ikan lebih berkesan dan tambah lagi mengandungi asid lemak tepu yg tinggi.

11)
Testimonial pengguna Omega Guard
1. Kurus
Alhamdulillah omega & lecithin byk bantu dlm proses nk kurus. Lepas 1thn 1/2 baru dapat berat sebelum kawen. Hehe.

2. Anak asthma
Anak 1st dulu selalu demam dan kena astma. Start umur 2thn bagi dia omega & meal shake alhamdulillah makin sihat. Sekarang dah jarang sangat demam tapi semput ada lagi sikit. Rasanya dah nak setahun kot xdemam.

Khamis, 16 Oktober 2014

Cabaran 30 Hari Blogging | Kids

salam..

ok.. cabaran sudah ke laut gayanya haha.
inshaallah akan saya isi mana yang lompong. dah takde cabaran la jawabnya :p

Cabaran hari ni hari ke 26 iaitu KIDS.
Seperti yang dah tau.. saya ada 2 orang puteri ANS. Aafiya Najya Salwana dan Aarifa Naura Salwana.
Ye anak-anak perempuan saya wajib ada Salwana haha. Ni adalah permintaan Babawan. Anaknya start dari wawa sampai la cucunya ada salwana. Kak bilah je takde salwana. Anak lelaki tak kisah.

Aafiya Najya Salwana - Lahir 10 dec 2010. 10.12.10 haaaa santekkan no ni hehe. Lahir via csect pada pukul 426am di Hospital Azzahrah. Sekarang dah 4tahun bulan 12 ni. Mulut cakap tak berhenti tapi bila depan orang tak kenal takut. Tahun depan dah nak skolah yang sepatutnya tahun ni dah hantar tapi sebab nak pindah tak jadik hantar lagi.. padahal tak pindah2 pun kan haha.

Aarifa Naura Salwana - Lahir 4 april 2013. salah bajet jauh sangat la pulak nak celebrate birthday ngan kakak. wakaka. Lahir di Hospital Serdang secara normal. I'm VBAC mom! hehe. dan sepenuhnya baby shaklee! Sangat berbeza dengan kakak. haha. seawal setahun dah pandai cakap pa dan ma.. paham apa orang cakap. Alhamdulillah. Sekarang dah boleh sebut betul papa, mama, kak, dik. Dah paham mata mana hidung, semua lah. Orang suruh apa pun boleh paham. suka tengok keletahnya.

[caption id="attachment_3978" align="aligncenter" width="500"]IMG_20140929_121533 my ANS![/caption]

Ok tu je dulu anak2 surgaku. Doakan datang si teruna pulak ye hehe.

Jumaat, 10 Oktober 2014

Cabaran 30 Hari | Cikgu Paling BEST di Sekolah

salam..

Ok cabaran hari ni. Cikgu paling BESt di sekolah!
Tentunya cikgu rahman dan nizar!
Ni masa darjah 6 di SKPCT.
saya duk depan meja cikgu.
Cikgu rahman ni cikgu kelas dan jugak cikgu disiplin.
So cikgu rahman ada 1 bilik sekali dengan cikgu nizar dan sorang lagi lupa haha.
saya selalu la ke bilik cikgu rahman haha
masa tu memang baik dengan cikgu rahman dan nizar..lagi2 cikgu rahman ajak join bola baling. cewahhh!
Masa skolah rendah memang saya aktif.. join koir sekolah, band macam2 la hehe.
best bila kenang zaman sekolah kan..
mana la cikgu ni.. padahal sekolah depan rumah je.. tapi mungkin dah bertukar ye dok..

DONE!

Khamis, 9 Oktober 2014

ESP | Combo..Jom pilih!

[caption id="attachment_4045" align="aligncenter" width="540"]COMBO! COMBO![/caption]

ESP COMBO!

yehaaa.. lengkapkan pilihan supplement anda dengan ESP!
Jom kita lihat COMBO yang ada. Ni dikira set bajet la ye..

ESP add on :-

Lecithin --> Kurus dan langsing
✐ Kombinasi yang hebat iaitu mengandungi konsep Bakar dan bina yang membantu dalam mengurangkan lemak dan kekal ramping.

Meal SHake --> Tambah berat badan
✐ Multivitamin & multimineral, yang dilengkapi dengan sedikit protein & fiber. Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pelbagai jenis vitamin/ suplemen di sepanjang bulan Ramadhan ini. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik.

B-Complex --> Hamil
✐ B-Complex yang mengandung asid folic yang memang bagus bagi ibu hamil dan ESP akan memberikan ibu hamil tenaga yang berterusan dan cepat letih. Selain itu akan mencantikkan kulit dan mengurangkan stretch-mark effect.

✐ Selain itu, juga sesuai untuk mereka yang bermasalah migrain.

GLA Complex --> Kesuburan (wanita)
✐ GLA membantu menghasilkan lendiran kesuburan dan ESP membantu perlekatan telur-telur yang dihasilkan. Peluang untuk sperma menuju ke arah telur-telur ini dan bersenyawa menjadi lebih tinggi. Juga bagus untuk wanita yang telah banyak kali keguguran akibat rahim yang lemah.

Alfafa Complex --> Penyusuan
✐ Membantu dalam proses penyusuan kerana Alfafa adalah sinonim sebagai milk booster manakala ESP juga dapat membantu si ibu bertahan dari lapar dan bertenaga. Alfafa juga dapat menghilangkan masalah keputihan dan bertindak sebagai 'Kacip Fatimah'.

Vita-E Complex --> Kecantikan
✐ Antioksida yang dapat melambatkan penuaan dan memudarkan parut. Protin dan vitamin e adalah makanan untuk kecantikan!

Vita-lea --> Kesihatan optimum
✐ Memberikan nutrisi yang lengkap kerana Vita-lea adalah Multivitamin yang lengkap bagi memenuhi keperluan badan.

Performance --> Kekal bertenaga
✐ Performance dan esp yang mampu kekalkan tenaga kerana performance dapat mengekalkan bendalir badan.

OmegaGuard --> Pintar dan daya ingatan
✐ Bagus bagi pelajar dan pekerja kerana kandungan Omega yang membantu menguatkan daya ingatan dan daya fokus serta ESP turut membantu membaiki dan meningkatkan kualiti memori. Selain itu, sangat sesuai untuk ibu hamil kerana DHA dan EPA daripada Omega penting untuk pembentukan otak dan mata bayi. Ia juga akan mengawal paras kolestrol dalam badan ibu hamil.

Zinc --> Kesuburan (lelaki)
✐ Zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA

✐ Selain daripada kesuburan, Zinc juga penting untuk merawat luka selepas bersalin daripada dalaman. Zink juga penting untuk menghasilkan sistem imun ibu selepas bersalin untuk mengelak daripada demam ataupun badan tak sihat. Zink membantu untuk meningkatkan pengeluaran antibodi daripada kalenjar thymus untuk melawan jangkitan.

Selain dari di atas, ada lagi vitamin yang dicadangkan digunakan bersama ESP seperti ESP + Peppermint Ginger Plus untuk gastrik, ESP + OsteMatrix untuk penyusuan, period pain dan migrain dan lain-lain lagi.

 

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Rabu, 8 Oktober 2014

ESP | Protin untuk cantik!

salam..

Protin salah satu nutrisi penting dan merupakan bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Kekurangan protin menyebabkan masalah-masalah berikut yang membawa kegagalan fungsi organ yang boleh membawa maut :-

  • kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit

  • masalah lebihan air yang tinggi dalam badan

  • kehilangan kepejalan otot

  • perubahan warna rambut

  • pertumbuhan terbantut

  • masalah penghadaman

  • masalah penghasilan darah dan hormon


[caption id="attachment_4041" align="aligncenter" width="549"] ESP untuk CANTIK![/caption]

Protin sangat sinonim dengan kecantikan. Bagi mereka yang menitikberatkan kecantikan pastinya perlu mengambil protin secukupnya. Apa kaitan Protin dan Kecantikan?

  • Awet muda - Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain.
    Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

  • Kulit remaja – Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

  • Membaiki pigmentasi – Membaiki masalah rambut seperti beruban & rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.


Selain sumber protein dari hasil tenusu, daging dan telur, Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya yang lengkap, iaitu 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi termasuk sembilan asid amino penting yang diperlukan untuk proses sintesis protein tubuh. ESP juga mengandungi kandungan lemak yang rendah tanpa laktosa, tiada kolesterol, tiada asid uric dan mudah diserap oleh tubuh manusia.

Selasa, 7 Oktober 2014

Cabaran 30 Hari Blogging | Travel

Salam..

Day 16 - Travel

Travel ni sejak ada AarifaNaura dah tak ke mana2 la haha.
Last pergi Langkawi masa tu AarifaNaura dalam perut lagi 3bulan kot.
Sebab dah booking tiket flite masa yang murah tu.. dan masa tu baru masuk kerja dan cuti lak sebulan! wakaka
Dalam duk tak larat tu sempat jugak ke sana..

Yang tak sempat pergi ke sabah. tiket AA dah tempah awal tapi terpaksa cansel last minute sebab AafiyaNajya tak sihat. uwaaaaa sedih. Terus dah tak p memana. InshaAllah next aim nak ke Makah buat Umrah. Tak pergi tempat lain pun takpe.. Tahun lepas pun plan nak pergi umrah last2 tak jadik. haha sebab kesian tinggak AarifaNaura. Padahal Allah kan ada sobsobsob.. Tak kuatnya hatiku kan.. hehe

So cite travel takde yang menarik kebabom pun..DONE!

Cabaran 30 Hari Blogging | Obsession

salam~

Obsession!
Cabaran hari ke-16

Obses!
Apa ye yang saya obses?
Owh sekarang sebab nak masuk rumah baru yang tak masuk-masuk lagi.. almaklumlah umah free je skang hehe tak risau la nak bayar dabel ke apa ekeke.
Saya obses pada susunatur dan deko-deko!
Saya obses pada barangan home & living yang cantik, warna merah dan cute!
haaa tolongggg.. memang pantang masuk Mysale. Naseb baik la tak de lagi masa nak ke kaison ke daiso ke mr diy ke sportlight ke apa.. haha
So buat masa ni memang saya obses benda alah ni..uwaaaa boleh juling bijik mata nengoknya haa.. hehe

ok DONE!

Isnin, 6 Oktober 2014

Cabaran 30 Hari Blogging | Blog i Love

Salam~

Cabaran seterusnya hari ke-15 ~ Blog i LOVE!

Sejak Berblog dari 2008 ni dah macam2 blog dah terjah. Kadang ada link yang hilang ada yang baru macam-macam la kan.. Banyak sebenarnya blog yang saya suka baca.. hehe.

Bloglist saya ada kat link ni ---> My Bloglist
Semua blog di My Bloglist saya terjah.. Tapi biasa akan tunggu cite dari blog PeejBurhan, mamafaiz, bicara hati izwa dan semua lah! hehe

so kat wordpress ni tak tau lagi nak add kawan cano haha sodih!

Ahad, 5 Oktober 2014

Cabaran 30 Hari Blogging | Favorite Colour

Salam..

Cabaran hari ke-14 ialah Favorite Colour

Warna kegemaran saya semestinya MERAH!
haaaa dulu pernah guna nick red butterfly ok.. kenapa butterfly? sebab butterfly ni sangat sinonim dengan SLE ekeke
Kebetulan incik somi pun peminat merah sebab dia kan liverfool fan.. d red gitu haaa jangan maraaaah hehe

Disebabkan terlalu suka merah, siap beli corelle warna merah, segala alatan dapur pun warna merah haha. tunggu siap setup rumah baru nanti ada rezeki ai share ye..

ok DONE!

Sabtu, 4 Oktober 2014

Cabaran 30 Hari Blogging | Petua Orang Lama

Salam..

Ok cabaran dah ke laut! Balik raya haji kat ganu..angkut bag lappy tapi tak bawak masuk pun haha. kat phone pun macam malas nak bukak.. duk berfb, IG je..hehe

so jom bayar yang tertunggak :p

Cabaran hari 13 - Petua orang lama..

ermm apa ek. rasanya banyak la jugak petua orang lama duk buat tapi lupa apa ekeke.. Biasa dulu masa AafiyaNajya demam mesti basahkan kepala dia dengan air asam jawa. ni ikut petua mami yang biasa buat masa kecik2 dulu.. Petua ni memang biasa kan orang buat kalo demam.. nak sejukkan kepala..

Ok tu jela petua yang tak berapa nak lama ekeke..

k bai!

Jumaat, 3 Oktober 2014

Cabaran 30 Hari Blogging | Tips Kecantikan

salam..

Kita teruskan cabaran 30 hari blogging untuk hari ke-12 iaitu TIPS KECANTIKAN!
phewwww.. cantik ke? ekeke

Takde tips beria bagai.. Nak bagi cantik kan.. Saya just gunakan pencuci Nutriwhite shaklee untuk luaran dan dalaman pula SR Vita C, Vita E, ESP dan kadang2 saya buat masker guna ESP & Vita E. Takpun tenyeh je terus Vita E kat muka hehe. Yang lain kadang-kadang amek vivix & buat masker jugak..

[caption id="attachment_4033" align="aligncenter" width="487"]arinajmeemasker esp + Vita e[/caption]

haaa satu lagi tips ; Bangun pagi basuh muka tu start dari bawah ke atas..

ok selamat mencuba!

Meal Shake | 10 sebab sesuai untuk si kecil anda

salam.

Ok sempena masih ada PROMOSI BELI 3 MEAL SHAKE PERCUMA 1 MEAL SHAKE, jom kita baca kenapa PERLU tambahkan MEAL SHAKE kepada pemakanan si kecil anda.

Sebelum tu kita tengok apa kelebihan MEAL SHAKE.

arinajmee 1

  • Lengkap dengan 19 vitamin & mineral

  • Mengandungi 9 asid amino

  • Sumber terbaik untuk fiber dan protein

  • Kaya dengan kalsium

  • Kandungan Glycemin yang rendah


10 SEBAB kenapa MEAL SHAKE perlu untuk si kecil dalam perkembangan dan pertumbuhan mereka?

arinajmee2

1. GI yang rendah untuk kekalkan tenaga sepanjang hari
2. Lengkap dengan 9 asid amino yang penting untuk pertumbuhan dan pembaikian tisu badan
3. Vitamin A,C,E bagi mengekalkan kesihatan kulit dan sel-sel badan
4. Serat bagi membantu penghadaman dan mengelakkan sembelit
5. Vitamin B dalam meningkatkan okus dan perhatian serta memelihara kesihatan sistem saraf
6. Sodium dan Magnesium pula untuk keseimbangan cecair badan dan mengurangkan rasa letih
7. Vitamin C untuk kesihatan gusi, gigi dan kulit serta menentang infeksi kuman.
8. Vitamin A untuk kesihatan mata
9. Kaslium dan Vitamin D membantu dalam perkembangan tulang
10. Iron & B12 diperlukan dalam pembinaan sel-sel darah merah.

Shaklee Meal Shake pilihan terbaik untuk si kecil anda pastinyan!

Kesimpulannya Meal Shake ♥ Multivitamin & multimineral, yang dilengkapi dengan sedikit protein & fiber. Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pelbagai jenis vitamin/ suplemen. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan anda berasa kurang lapar lebih lama. Hanya bancuhkan dengan segelas susu rendah lemak dan anda boleh kongsikan khasiatnya seisi keluarga!


Info tambahan dan testimonials KLIK

!

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Cabaran 30 Hari | 5 lagu cinta kegemaran

salam.

Day-11 ! 5 lagu cinta kegemaran. uwaaaa sekarang dah tak tau tajuk lagu. dah lama tak layan lagu-lagu ni... uwaaa.. cano nak jawab ni haha.

Takpe saya try search tajuk lagu yang pernah saya suka dulu ekeke.. Sebab dulu kat blog penuh lirik lagu je.. Zaman jahil katakan ekeke..

1. Mengintai lagit, coco - Haaaa! ni lagu incik somi bagi masa awal2 kenai hahahaha.
2. aku dan dirimu. Tak ingat sape nyanyi..rosa kot.. ngan sape ntah hehe
3. tetap percaya, jikustik
4. 2 jiwa 1 hati, legacy
5. selamat ulang tahun, imran ajmain... haaa ni lagu sempena birthday incik somi masa baru kenal ekeke

haaaa ni semua lagu masa kenal incik somi ekeke... layannnn~

Done!

Rabu, 1 Oktober 2014

Cabaran 30 Hari Bloging | Vision Board

salam.

Ok cabaran hari ke 10! memang cabaran betol! takleh upload gambar.
Cabaran hari ni ialah VISION BOARD.
VB ni saya start buat dalam biz shaklee.. hehe
alaaaa.. tak leh nak tunjuk la pulak.. kendian la upload.

VB saya ni saya fokus dalam biz shaklee. Hasil dari bershaklee saya nak bawak suami, anak2, mami, dedi, mama & baba ke mekah! Pastu okfos financial freedom, Group shaklee saya BST berkembang dan membantu dorang menjana pendapatan sama ada sepenuh masa mahupun separuh masa je.. Ada saving bulan-bulan dan Jadik Master Coordinator! Jugak anak-anak yang solehah berjaya dunia dan akhirat. ameen.

Apa yang kita visualize itu lebih baik kan.. So kita percaya sebelum berjaya!

ok done!

p/s : VB akan di'upload' kemudian ye..sorry~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular