Selasa, 23 September 2014

Cabaran 3o Hari Blogging | Resepi

salam..

Day 2 - Resepi.

ermmm resepi apa ek? Nak share resepi simple jela boleh dak? hehe.. Sempena Promo MealSHake Buy 3 Free 1 kan.. So saya buatkan lil ANS Meal Shake Mini Pancake!

Resepi simple dan lil ANS pun happy hehe. Mama n papa pun boleh ngap sama haha. Resepi bergambar ni pun dah share kat IG & FB last week.. so here we go..

2014-09-13-17-46-25_deco
Bahan-bahan:

1 cwn tepung gandum
2 sdb gula
2 sdb shaklee meal shake
1 biji telur
1 sdb butter
1 cwn fresh milk *dalam gambar takde ye haha terlupa*

Cara-cara:

1. Campurkan semua bahan kering dan gaul sebati.
2. Masukkan telur, butter dan fresh milk dan kacau
3. Panaskan pan/kuali letak sedikit minyak atau butter dan buat adunan tu bulat2.. buat kecik2 je bagi cantik untuk anak2 tertarik untuk makan
4. dah siap boleh la makan dengan honey dan butter ke taruk buah2 ke... siap!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular