Selasa, 30 September 2014

Cabaran 30 Hari Blogging | Selfie

Salam.

ok cabaran blogging hari ke-9!
SELFIE!

haaa selfie ni amek gambar sendiri kan? ekeke

IMG_20140930_093839
haaa yang ni selfie ke selfus? haha

 

IMG_20140930_094232
ok ni selfie!
bermasker vivix!
parodi kim kardashian yang letak darah kat muka untuk kekal remaja..ekeke

ok done!

Isnin, 29 September 2014

Kolestrol | Baik & Jahat!

Adakah anda salah seorang daripada 6 juta Rakyat Malaysia yang menghadapi masalah tinggi Kolestrol?

Diangarkan satu dari tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolestrol yang tinggi!

Kandungan kolestrol yang tinggi dalam darah menyumbangkan masalah kesihatan yang serius kepada sesiapa sahaja tanpa mengira usia. Ianya memberikan kesan jangka masa panjang dan memberikan kesan negatif terhadap kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular. Yang paling membimbangkan adalah kita masih tidak menyedari bahawa paras kolestrol kita terlalu tinggi!


Ok, sebut KOLESTROL, apa sebenarnya KOLESTROL? Merupakan bahan lemak yang terdapat dalam saluran darah dan kesemua sel-sel badan. Ia merupakan komponen tubuh yang penting untuk pembentukan sel membran, hormon, hempedu dan tisu-tisu lain dalam tubuh. Kolestrol dihasilkam secara semualjadi oleh hati anda tetapi ia juga boleh diperolehi dari makanan harian. Kolestrol yang terhasil daripada pemakanan akan meningkatkan paras kolestrol darah dan apabila kandungan tersebut terlalu tinggi akan meningkatkan risiko penyakit jantung dan angin ahmar.




[caption id="attachment_3985" align="aligncenter" width="500"]Sumber kolestrol Sumber kolestrol[/caption]

Apa kaitan KOLESTROL dan PENYAKIT JANTUNG?

Terdapat 2 jenis kolestrol utama dalam darah iaitu LDL (Lipoprotein ketumpatan rendah) dan HDL (Lipoprotein ketumpatan tinggi).

LDL

  • Dikenali sebagai Kolestrol Jahat kerana paras Kolestrol LDL yang terlalu tinggi dalam darah

  • Boleh membentuk sejenis plak dalam salur darah

  • Plak ini akan menyekat aliran darah akibat saluran darah tersumbat dan menyebabkan serangan jantung dan angin ahmar.


HDL

  • Dikenali Kolestrol baik

  • Ia membantu mengangkut kolestrol dari salur darah balik ke hati untuk disingkirkan

  • Ia berperanan sebagai 'PEMBERSIH' saluran darah.


SEKILAS FAKTA!
img033-crop

Apakah penyebab UTAMA KOLESTROL TINGGI? --> Tentulah dari MAKANAN!

Malaysia sangat terkenal dengan makanan yang tinggi lemak dan kalori. Pemakanan biasa rakyat malaysia seprti di bawah.

 

arinajmee3

798mg Kolestrol telah diambil setiap hari! dan tentunya kita tidak mengetahui jumlah tersebut. Manakala Persatuan Jantung Amarika mengesyorkan pegambilan kolestrol tidak melebeihi 300mg sehari! Bagi yang menghidap penyakit jantung pula hanya 200mg sehari. 798mg Kolestrol --> 3 KALI GANDA LEBIH dari pengambilan yang disyorkan!

JOM BERTINDAK SEKARANG!

Amalkan petua ini bagi merendahkan paras kolestrol dalam darah secara semulajadi!

  • Amalkan pemakanan yang seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut

  • Bersenam lebih kerap

  • Turunkan berat badan bagi yang obes

  • Tambahkan FItosterol ke dalam diet harian bagi menurunkan kolestrol secara semulajadi seperti disarankan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan Amarika (NIH)


[caption id="attachment_3983" align="aligncenter" width="500"]Set Jantung Sihat Set Jantung Sihat[/caption]

Lebih lanjut di entry selanjutnya yaa :o)

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Sumber : SHAKLEE Phytocol-ST Pamplet.

Cabaran 30 Hari Blogging | Fashion saya

salam..

Ok hari ke-8 cabaran blogging ialah Fashion saya.
haaa saya takde la berfeshion bagai ye.. mana ok dan sesua tu jela. Baju mesti breastfeeding friendly. Sama ada baju memang khas untuk breatfeed atau boleh je selak depan haha.

Tapi untuk segmen fashion saya ni saya nak bercerita pasal tudung. Sekarang saya biasa bershawl dan bertudung bawal je. Takde la lilit-lilit bagai berjuntai sana sini haha. Biasa je. Sebenarnya dah lama tak bertudung bawal. Last 2009 kot start pakai shawl. pastu masa pregnant AafiyaNajya terus pakai instant sebab malas haihh! haha. Pastu sambung balik shawl masa 2011 sampai la sekarang. Tukar-tukar dengan bawal. Bukan bawal aidjuma pun tapi bawal 2 alam gitu.. haa senang 1 bawal 2 baju leh pakai ekeke.. so nila gambarnya

 

[caption id="attachment_3978" align="aligncenter" width="550"]IMG_20140929_121533 Satin shawl tempah jahit sendiri[/caption]

 

[caption id="attachment_3977" align="aligncenter" width="550"]IMG_20140929_121836 Bawal biasa belit naik atas. zaman dulu punya style. tapi ni pin je depan haha[/caption]

So ni jela fashion saya yang biasa-biasa aje.. Takde pun nak follow sangat trend sangat. dah tua hahaha
k bai!

Ahad, 28 September 2014

MySale | Kegilaan baruuuu

Note : ni bukan iklan berbayar ye haha

Salam..

Sejak duk hitung detik nak masuk rumah baru ni haha.. duk tunggu lampu kuning bertukar hijau.. major item dah complete. Tinggal aksesori je tunggu masa dah dekat nak pindah baru pasang macam barang2 duk cari kat perfect living tuh haa.. dan jugak barang2 dari rumah sekarang.

Memang banyak la saya duk shopping online. Sebelum ni kat mydeal ke living social ke apa2 deal tu.. sekarang adalah MySale!

Masuk mysale terus klik home & living. Kat situ macam2 la ada. Dah la duk join group kami suka susun atur kan kat fb. Haaa tak menyabo nak susun atur kat rumah ni haaa. Nak susun atur kat rumah skang daj xde makna barang2 pun dah pack ada yang bawak rumah pajam.

Masuk yang ada part organization.. terus gila dan juling bijik mata! Cuteness overloaddddd! Haha
Tengok gambar ni haaaa mau tak juling.

[caption id="attachment_3970" align="aligncenter" width="550"]My Sale My Sale[/caption]

Haaaa pi bukak website mysale sekarang! Hahaha. Komfem berpinau mata semua nak!

Agak banyak jugak la duk membeli belah. My sale ni kebanyakan dari oversea. Ada cina, us camtu.

Saya ada beli cookware & bakeware. Geram tengok warna merah. Tapi bila.sampai rupanya kecik je wehhhh haha. Ni masalah saya bila beli tak check betul specs tu. Ekeke. Dulu beli cake stand. Bila sampai bukan kaca punya rupanya acrylic je haha.
Dah jadik hiasan jela kat islandku haha

IMG_20140928_121032

Next ada beli 2 sets bathroom accessories. Untuk bilik air bawah dan bilik air guest room. Naseb ok la haha

 

[caption id="attachment_3974" align="aligncenter" width="550"]Toilet accessories Toilet accessor[/caption]

Ada lagi yang tak sampai. Biasa ada est date untuk sampai. Hehe. Kitchen accessories, hiasan rumah & macam2 lagi semua ada. Harga pun ok je takde mahal kebabom pun..Yang ni memang menggugat keimanan ekeke.

 

Happy Shopping! Shop till drop ya babeh ;)

Cabaran 30 Hari Blogging | Apa yang saya baca

Salam..

Ok cabaran blogging untuk hari ke-7! Apa yang saya baca.

Baru habis baca buku Lua- Law of Universal Attraction - Magnet kebahagian oleh zuhairi nopiah & amin idris. Buku yang WAJIB baca!

Sekarang saya baca buku kat bawah ni.. hehe

[caption id="attachment_3966" align="aligncenter" width="550"]Ulu Yam di Liverpool Ulu Yam di Liverpool[/caption]

Ulu yam di Liverpool!

Haaa buku ni dah berbulan beli tapi tak baca-baca bila tengok ketebalannya ekeke. Sekarang kena baca!

Ulu yam di Liverpool - membuktika bahawa impian mampu menjadi kenyataan, bukan sekadar angan-angan mat jenin.

Selamat membaca sehingga habes! Hehe

Cabaran 30 Hari Blogging | My Love

[caption id="attachment_3963" align="aligncenter" width="500"]IMG_20140927_203508 My LOVE to d MAX![/caption]

My man!
My ANS - Aafiya Najya Salwana & Aarifa Naura Salwana

Selain itu komfem mami, dedi & family/fil lain :)

Sabtu, 27 September 2014

Cabaran 30 Hari Blogging | Apa dalam bag saya

[caption id="attachment_3960" align="aligncenter" width="500"]Harta yang ada Harta yang ada[/caption]

1. Purse - ni wajib la kan
2. Miniature perfume
3. Telekung travel
4. Lip gloss
5. Set make up - yang ni sepatutnya ada tapi hilang ekeke.

Haaa ni je ada dalam handbag saya semenjak tak kerja haha. Owh ada satu benda hilang. Set make up! Ni mesti kerja anak dara no 1. Suka sangat amek make up buat main. Pastu claim dia punya..ekeke

So basically ni jela yang ada dalam beg. Dah tak semeriah masa kerja ekeke. Kadang2 pun tak bawak handbag terus je bawak diaper bag. Sonang haha.

Jumaat, 26 September 2014

Perfect Livin' 14 di PWTC

salam..

Semalam petang keluar pegi amek gambar AafiyaNajya untuk register skolah. uwaaaa dah besar anak daraku. haha. emo sat duk pikir cane la dia p skul nanti xde mama n papa. sepatutnya tahun ni dah nak hantar tapi sebab ritu plan nak pindah bulan 6 dan takut nak tukar tempat dia susah nak adapt tempat baru.. papa dia la yang kesian sangat ritu.. sekarang lagi kesian bila dia masuk tahun depan kawan2 lain dah start awal :( mama lak sedih ni haaa.. haha

[caption id="attachment_3954" align="aligncenter" width="500"]IMG_20140926_125319 1st gambar pasport![/caption]

 

Lepas amek gambar, tetiba incik somi cakap nak p PWTC kat Perfect Living. huh suka seprais gite haha. naseb la pakai senonoh je. haha. Sampai PWTC kul 5pm. haaa ni yang best jadik WAHM. flexible time gitew ekeke. Datang kali ni nak survey bifold door sebenarnya. Nak tukar bilik air punya la..Sekarang jenis swing so macam banyak kacau ruang. So banyak la space boleh guna nanti. Kena air pun tak la rosak haha.

Yang lain2 survey jugak untuk flooring. Tanya kat robina tapi lagi mahal dari yang tanya kat luar haha.. Satu lagi tengok heater kat Joven. Yang ni belom tukar sebab nak masukkan pam dulu.. Kalo takde pam semput wooo nak tunggu siap mandi haha.

[caption id="attachment_3952" align="aligncenter" width="500"]IMG_20140926_125033 Perfect Livin' 14[/caption]

Kali ni register tak dapat lak beg. Yang lepas dapat dan ada botol air macam gambar bawah cuma tak secantik yang ni. haihhh dah terlepas!

IMG_20140926_125114

Dah pegi hari kerja maka kena tunggu jalan agak clear. kalo tak merasa la makan jem epal haha. So pusing-pusing, makan-makan dulu solat semua.. pusing lagi pastu baru balik dalam kul 8 lebih. so takdela jem sangat. Hujan lak tu kan.. naseb tak banjir kan.. hehe

Khamis, 25 September 2014

Cabaran 30 Hari Blogging | Tips Kemas Rumah

salam.

ok untuk day-4 : Tips kemas rumah.
saya xdelah tips beria bagai haha sebab kadang2 berterabur jugak list-to-do hari-hari.
Tips ni saya dapat dari buku 'Eat That Frog!' Best buku ni.
Eat that frog ni maknanya katak kan hudoh dan geli kan.. haha kesian katak.
Buat sesuatu yang kita tak suka dulu baru yang suka.. sebab kalo buat yang suka dulu maka yang tak suka tu terus kekal la kat situ.

So dalam hal kemas rumah, Pagi-pagi lepas subuh saya akan basuh baju dulu, sementara tu lipat baju. Haaaa lipat baju la benda paling saya tak suka. kalo tak buat akan jadi gunung kinabalu! So lepas tu baru jemur baju, vacum dan mop rumah. Bila dah setek kemas rumah baru la lega nak siapkan anak2, masak dan buat kerja lain.

So tips ni simple je. Kalo skip je satu kerja maka akan jadik bertambah lak keje.. Saya kalo miss satu mesin baju maka bertimbun la baju kotor. saya basuh baju ikut turn. hehe. Ada dua bakul. satu untuk saya dan incik somi dan satu lagi lil ANS. So akan gilir2 basuh baju. Lipat pun sama. Dah angkat mesti terus lipat kalo tak terus buat memang mengundang masalah haha. yela.. lipat baju la katak paling hodoh dan geli! haaa betapa tak suka nya lipat baju. ekeke. Sampaikan kena panggil part time maid semata2 lipat baju dan gosok baju wakakaka. Yang lain takpe. sebab mendatangkan faedah haha. Terbakar kalori ai gitu ekeke.

So tu jela tips kemas rumah saya. "Eat that frog!"
ehh betulkan ni tips kemas la kan? haha apa2 jela :p

Rabu, 24 September 2014

FAQ | Shaklee Phytocol-ST

images

S : Apa itu Phytocol-ST™ Shaklee?
J : Satu formula proprietri yang membekalkan 2,000mg Fitosterol setiap hari.

S : Apa itu Fitosterol?
J : Fitorsterol (dirjuk sebagai sterol dan stanol tumbuhan) di temui dalam membran sel tumbuh-tumbuhan. Ia juga boleh ditemui dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Dianggarkan 200-400mg sterol tumbuhan dan lebih kurang 50mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari.

S : Bagaimana pengambilan tablet ini dapat membantu kesihatan saya?
J : Institut Kesihatan Kebangsaan Ammerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2,000mg Fitorsterol setiap hari, bersama diet rendah lemak tepu, dan rendah kolestrol disamping tinggi serat larut, bersenam dan penurunan berat badan.

S: Bilakah masa yang sesuai untuk saya mengambil Phytocol-ST SHaklee?
J : Untuk hasil terbaik, ambil produk seperti yang disyorkan iaitu dua (2) tablet dua (2) kali sehari dengan makanan.

S : Bolehkah saya mengambil Phytocol-ST™ SHaklee dan OmegaGuard™ Shaklee pada masa yang sama?
J : Ya. Tiada sebab kenapa anda tidak boleh mengambil kedua-dua produk ini demi menjaga kesihatan anda. ANda juga boleh mengambil COQ Health™ Plus Shaklee yang boleh mengoptimumkan manfaat Phytocol-ST SHaklee.

S : Adakah produk ini sesuai untuk mereka yang mempunyai paras koletsrol tinggi sahaja?
J : Phytocol-ST Shaklee dapat membantu mengawal paras kolestrol dalam tubuh. Oleh yang demikian, ia disarankan kepada sesiapa sahaja yang ingin menjaga kesihatan mereka.

S : Adakah Phytocol-ST Shaklee bebas gluten?
J : Ya.

Harga sebotol Phytocol-ST iaitu RM197 bagi 120 tablets yang boleh bertahan sehingga 4 bulan. Nak lagi JIMAT? Jom join ahli lah :o)

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Cabaran 30 Hari Blogging | Tempat makan best

Salam.

Ok next 3. Tempat makan paling best. Ada 1 tempat best yang kitorang duk pegi semenjak duk ulang alik setel umah kat pajam ialah kedai makan batang benar.

[caption id="attachment_3946" align="aligncenter" width="550"]Kedai makan batang benar Kedai makan batang benar[/caption]

Ada 5 kedai kat situ. 1 nasi ayam batang benar, nasi berlauk apa ntah, nasi kukus ayam dara pokjak, dessert chef fauziah & abc & coconut shake.

Kami selalu makan nasi kukus. Best giler! Sejak dulu lagi suka nasi kukus. Sebelum ni duk makan nasi kukus ayam dara kat Azzahrah, Bangi. Ni nak pindah pajam jumpa lak kat batang benar. Kedai2 ni memang penuh memanjang kalo lunch hour. Nasi kukus ni harga rm6. Ayam memang besar2 dan ada sayur sikit, kuah kari camtu & sambal belacan.

Kedai nasi berlauk tu pun selalu gak makan. Ada masakan nogori la.. sup tulang, bakar2. Dan nasi ayam kt try sekali je sebab tak gemar hahaha. Ada itik sekali kot.

Yang dessert tu macam2 ada. Taglinenya harga tepi jalan rasa apa ntah haha lupa. Abc dan coconut shake tak pernah try. Xtau la share ngan dessert ke apa.

So sesapa nak try boleh gugel. Kat foursquare ada yg dah checked-in. Kalo dari tol lekas, exit kat traffic lite amek kiri jumpa traffic lite simpang 3 lepas TL sikit je belah kanan. Kalo dari tol nilai, menghala ke batang benar sebelum traffic lite belah kiri. Best!

Phytocol-ST | Perbezaan dan Keistimewaan Shaklee

[caption id="attachment_3918" align="aligncenter" width="440"]phytocol-st-cholesterol Kod Produk : 11006 (120 tablets)[/caption]

Bertindak Secara Semula Jadi untuk Merendahkan Paras Kolesterol

Phytocol-ST™ ialah rumusan proprietari yang dapat menghalang penyerapan kolesterol oleh tubuh.

  • Mengandungi bahan-bahan yang terbukti secara klinikal, dan disokong oleh lebih 80 kajian, berkesan dalam merendahkan paras kolesterol LDL secara semula jadi.

  • Dirumus daripada campuran sterol & stanol.

  • Membekalkan 2,000mg sterol & stanol tumbuhan setiap hari, mengikut saranan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)


Sumber : Shaklee

PERBEZAAN SHAKLEE

  • Rumusan mantap daripada beberapa jenis fisoterol.

  • Membekalkan 2,000mg fitosterol tumbuhan setiap hari.

  • Menepati 100% keperluan harian fitosterol yang disyorkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NH)

  • Tiada tambahan pengawet, pewarna, perisa atau pemanis.


TAHUKAH ANDA?

Bagi mendapatkan 2,000mg FITOSTEROL, pertimbangkan makanan yang perlu diambil setiap hari seperti di bawah:

cats

Soalan PERTAMA nak tanya pada diri sendiri dan anda semua..

MAMPUKAH saya/anda makan 200 biji lobak merah @ 70 keping roti gandum @ 425 biji tomato SEHARI?

Phewww! Memang tak sanggup la kan? haha lagi-lagi nak telan banyak2 tomato tuh! So bagi mengambil langkah berjaga-jaga bagi yang belom bermasalah Kolestrol tinggi atau sudah, seperti saranan Institut Kesihatan Kebangsaan (NH), dalam usaha menjaga dan menurunkan kolestrol secara semulajadi, kita hendaklah juga mengurangkan pemakanan makanan berkolestrol dan lemak tepu, senaman, Kurangkan berat badan, Makan makanan berserat dan makanan 2,000mg Fitosterol tumbuhan setiap hari. dengan mengambil makanan tambahan iaitu PHYTOCOL-ST yang mampu mencukupkan keperluan tersebut.

Harga sebotol Phytocol-ST iaitu RM197 bagi 120 tablets yang boleh bertahan sehingga 4 bulan. Nak lagi JIMAT? Jom join ahli lah :o)

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Selasa, 23 September 2014

Cabaran 3o Hari Blogging | Resepi

salam..

Day 2 - Resepi.

ermmm resepi apa ek? Nak share resepi simple jela boleh dak? hehe.. Sempena Promo MealSHake Buy 3 Free 1 kan.. So saya buatkan lil ANS Meal Shake Mini Pancake!

Resepi simple dan lil ANS pun happy hehe. Mama n papa pun boleh ngap sama haha. Resepi bergambar ni pun dah share kat IG & FB last week.. so here we go..

2014-09-13-17-46-25_deco
Bahan-bahan:

1 cwn tepung gandum
2 sdb gula
2 sdb shaklee meal shake
1 biji telur
1 sdb butter
1 cwn fresh milk *dalam gambar takde ye haha terlupa*

Cara-cara:

1. Campurkan semua bahan kering dan gaul sebati.
2. Masukkan telur, butter dan fresh milk dan kacau
3. Panaskan pan/kuali letak sedikit minyak atau butter dan buat adunan tu bulat2.. buat kecik2 je bagi cantik untuk anak2 tertarik untuk makan
4. dah siap boleh la makan dengan honey dan butter ke taruk buah2 ke... siap!

Isnin, 22 September 2014

Cabaran 30 Hari Blogging | Siapa Saya

10666094_10204458726655508_2503471417826142173_n

Salam.

Menyahut cabaran 30 hari blogging!
Dah lama tengok kat blog2 orang lain tapi baru tergerak hati nak join :o)
So, jom mula cabaran 30 hari blogging!

1. Siapa Saya

Nama saya Fatin Arina ABdullah.
Saya berasal dari Kuala Terengganu.
Berusia 30 tahun pada bulan disember ni ye :o)
Isteri kepada yang tersayang Najem.
Mama kepada 2 puteri yang comel! ANS - Aafiya Najya Salwana & Aarifa Naura Salwana
Sudah nak setahun menjadi WAHM dan SAHM :o).
Sebelum ni bekerja sebagai QS. Bekerja di rumah lagi heaven! hehe
Berblog dari April 2008 dan sudah 6 tahun rupanya!
Blog asal di platform blogspot iaitu www.fatinarinabdullah.blogspot.com dan baru beberapa bulan under wordpress - www.arinajmee.com
Jangan lupa join Giveaway saya ye!
owh tak lupa.. saya adalah SHaklee Independent Distributor. So sesapa nak Sihat dan Cantik dengan Shaklee boleh contact saya di 0123956467 @ email e di hello@arinajmee.com k.
Lagi biz bersama incik suami ialah A|N Bareeqa Kitchen menyediakan makanan/minuman untuk majlis2 seperti birthday, Aqiqah, apa2 jamuan lah.
Ini jela kot intro siapa saya :o)

Jumaat, 19 September 2014

Testimonial | Kurang Berat & Inci dengan SHAKLEE

salam..

Teruja dengan kejayaan kurangkan berat dan inci dengan Shaklee. So saya nak share lagi beberapa kejayaan mereka dengan Shaklee. Alhamdulillah dengan berkat usaha, konsisten maka berhasillah apa yang diimpikan.

Mari kita tengok gambar-gambar hasil usaha mereka. Jom layan #shakleeffect!

[caption id="attachment_3901" align="aligncenter" width="500"]96kg -> 72kg! 96kg -> 72kg![/caption]

[caption id="attachment_3902" align="aligncenter" width="500"]65kg -> 59kg 65kg -> 59kg[/caption]

[caption id="attachment_3904" align="aligncenter" width="500"]68kg -> 60kg 68kg -> 60kg[/caption]

[caption id="attachment_3906" align="aligncenter" width="500"]Kurang 8kg dalam masa 1 bulan Kurang 8kg dalam masa 1 bulan[/caption]

haaaa.. teruja tak tengok hasil mereka?

Anda juga bermasalah berat badan berlebihan dan perlukan tips serta guide? Jom join saya untuk kurangkan berat dan inci!

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

pic credit to My Shape Up Transformation Programme Group

Khamis, 18 September 2014

ariNAjmee | GiveAway pertama!

ariNAjmee | GiveAway pertama!



 ✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS

✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai

↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com

☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467

✍ Email : hello@arinajmee.com

# Instagram : arinajmee

➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak

☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar

® SID : #889133

Rabu, 17 September 2014

Kisah ShakleeKu | Lagi kejayaanKu :)

salam..

ok sambungan kisah diet shaklee saya.
Refer link ni ye kurus bersama shaklee 1, kurus bersama shaklee 2 & kurus bersama shaklee 3

2 hari lepas ke kenduri kahwin DS Harun Din. So saje try baju kurung lama. Terjumpa 1 baju kurung sebelum kawen. Try la pakai nak tau muat ke tak haha. Tengok2 muat! yabeda bedooooo!

Masa tu tahun 2009 berat 50kg. Baju tu beli untuk attend wedding cuzin kat kuantan. Baju & tudung hadiah dari incik somi. haha masa tu belom title somi.. bakal somi je kekeke. Bila dapat pakai baju ni terus tanya incik somi tau tak ni baju apa?haha kompemla dia buat2 tak hengat!

[caption id="attachment_3897" align="aligncenter" width="500"]Di kenduri DS Harun Din di UKM Di kenduri DS Harun Din di UKM[/caption]

[caption id="attachment_3898" align="aligncenter" width="500"]2009 vs 2014 2009 vs 2014[/caption]

Terus godek2 fb lama sebab teringat ada gambar tu yang di upload oleh adik. haha. masa tu beberapa bulan sebelum kenduri kawen kami :p So share gambar tu balik. Memang sangat kagum bila tengok pic tu perut kemain ramping hahaha. sekarang masih struggle kuruskan buncit itu! wakaka. Lagi2 bila incik somi pun tegur tau.."wahhh sayang dah kurus laa.." haaaa terus kembang kempis hidung ai!
bila share gambar 2009 tu adik terus wasap kat group.. "huuh dulu marah letak gambar tu.." wakaka

Inilah sedikit sebanyak cerita dietku bersama Shaklee. my #shakleeffect!

Nak kurus? Dah diet tapi tak turun2? Meh kita sembang2 :o)

SMS/WhatsApp di 0123956467
Email di hello@arinajmee.com

ariNAjmee | GiveAway pertama!

ga

salam..

Sempena ariNAjmee.com yang baru dilancarkan ni.. cewahh hehe. saya nak buat 1st GA untuk semua. GA senang je..

so, here we go!

SYARAT:

1. Subscribe Blog ariNAjmee | Tale of SuperMom atau Follow blog ni di Google+
2. Buat satu (1) entry tentang GA ni beserta dengan gambar di atas dan tinggalkan link entry tersebut di ruang komen entry ni. *Nak buat lebih pun takpe :p
3. OPTIONAL : LIKE page CipiCipiBlogshop @ Vitamin2u Arinajmee Bangi & Nilai
4. Siap!

dan hadiah menanti adalah seperti di bawah:

[caption id="attachment_3892" align="aligncenter" width="640"]square bawal 2 alam - 2 units square bawal 2 alam - 2 units[/caption]

[caption id="attachment_3893" align="aligncenter" width="640"]shawl - 2 units shawl - 2 units[/caption]

so, empat (4) peserta bertuah akan memiliki Shawl dan bawal tersebut.
Kalau lelaki yang berjaya dan mayb tak berminat dengan shawl/square bawal ni saya akan tambah hadiah lain ye :)

Tarikh Tutup : 30 Sept 2014 ; 11:59

Rabu, 10 September 2014

Testimonial | Si tembam beruang dah SUSUT!

salam..

Kali ni saya nak share #shakleeffect bagi seorang penguna set shape-up shaklee. Shape-up ni komfem la khas untuk diet kan.. Beliau gelarkan diri sebagai beruang tembam hehe.. Ok jom layan cerita beliau dulu. Sebelum tu layan gambar dululah. Baru best nak baca..hehe

[caption id="attachment_3884" align="aligncenter" width="640"]hafez da great hafez da great[/caption]
Saya pasti, ramai dah tahu transformasi saya selepas menggunakan produk Shaklee. Saya yang dahulunya 'tembam-tembam beruang' dah susut dengan banyak.

Terus terang saya katakan saya memang ragu-ragu terhadap 'ubat kurus' di luar sana sebab sebelum mengambil supplement kesihatan Shaklee, saya pernah dapat kesan sampingan yang teruk akibat makan 3 jenama produk pelangsingan - berak darah, kulit kepala kering dan menggelupas, panas baran dan macam-macam lagi.

Ingin ditegaskan bahawa supplement Shaklee bukan ubat kurus ya! Supplemen Shaklee membantu memperbaiki kesihatan badan agar kondusif untuk penurunan berat badan. Maka tak ada kesan sampingan yang buruk seperti 'ubat-ubat kurus' di luar sana yang rata-ratanya memaksa air keluar dari badan dengan kadar berlebihan.

Betul, kawal pengambilan makanan dan senaman amat penting untuk menurunkan berat badan. Dan pengambilan set Lose Weight Shaklee memudahkan lagi usaha untuk saya turun berat badan. Tukarlah niat anda. Turun badan mestilah untuk meningkatkan mutu kesihatan kita.

Tengok lah sendiri. Dalam 6 bulan saya boleh turun 31 kilogram.

Bukan saja berat saya turun, tapi rambut saya semakin sihat, ruam-ruam di lengan dan belakang badan sudah berkurangan, dan tahap kolestrol pun turun.

Pengambilan nutrient yang penting melalui supplement Shaklee betul betul mengubah taraf kesihatan saya. Inilah yang dinamakan

#shakleeeffect

haaa.. teruja tak? so sesapa rasa dah overweight tu jangan lepaskan peluang untuk kurus. Bukan apa..banyak risiko kalo berat badan dah berlebihan.. Jangan berat dan susahkan lagi hati kita.. ye dak?

Info & order,

SMS/WHATSAPP di 0123956467
EMAIL di hello@arinajmee.com

A|N Bareeqa Kitchen | Tempahan dibuka

Logo_final_printing_800px

Bismillah..

My baby A|N Bareeqa Kitchen :)

Kami sedia menerima tempahan untuk jamuan seperti keraian di pejabat, rumah, birthday, aqiqah atau apa-apa event di sekitar radius bangi, kajang, putrajaya, nilai, pajam.
Antara menu yang kami sediakan seperti nasi ayam, laksa penang dan lain-lain. Makanan tradisional seperti kuih bakar kemboja asli, kuih lopes asli, roti jala (kari ayam/daging) dan aneka kuih talam. Selain itu, dessert seperti aneka puding, cheesecake lava, cream puff (custard/cream/choc/any flavour). Juga menu-menu lain yang boleh dipilih mengikut kesesuaian majlis.

[caption id="attachment_3116" align="aligncenter" width="225" class=" "]wpid-2014-07-11-05-49-32_deco.jpg Roti Jala & Kuih Bakar Kemboja[/caption]

[caption id="attachment_3877" align="aligncenter" width="300"]IMG_20140831_105206 Cream puff (custard) Delivery to Kota Kemuning[/caption]

[caption id="attachment_3878" align="aligncenter" width="300" class=" "]IMG_20140902_135640 Trio Cream Puff (custard/Cream/Choc)[/caption]

[caption id="attachment_3879" align="aligncenter" width="300" class=" "]IMG_20140906_150215 Aneka Kuih Talam[/caption]

Next project, inshaallah akan menyediakan door gift untuk kenduri aqiqah, birthday, kahwin @ apa2 event. Untuk menyewa choc fountain @ tempahan candy buffet juga sudah dibuka.

Any info & order:-

sms/whatsapp/call di 0123956467 (fatin)
email di heloo_bareeqa@arinajmee.com

Selasa, 9 September 2014

Shaklee Collagen Powder | Info & Testimonial

599365_413336735433973_867313063_n
Shaklee Colagen Powder (SCP) berfungsi untuk menyokong penghasilan kolagen yang dihasilkan dari sisik ikan merah iaitu sumber yang lasak dengan ramuan tambahan iaitu:-

♡ Ektrak biji Camellia Japonica
♡ EKstrak Pfaffia
♡ Kolagen ikan
♡ EKstrak Kulit kerangan Laut
♡ Lactobacilus acidophilus
♡ Vitamin C
♡ Vitamin B2 & B6

 

1377245_420764214691225_167746428_n

3 konsep penting dengan 7 bahan aktif iaitu:-
♡ Penghidratan
♡ Antioksidan
♡ Keanjalan

Fungsi Ramuan Utama

Ramuan istimewa Collagen Powder Shaklee setiap satunya mempunyai fungsinya tersendiri.

1. Kolagen Dari Sisik Ikan Merah
Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

2. Ekstrak Biji Camellia japonica
Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

3. Ekstrak Pfaffia
Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camillia japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

4. Elastin dari kolagen ikan
Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

5. Vitamin C Dan Vitamin B
Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen dalam sel.

6. Ekstrak Kekerang
Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

7. Lactobacillus acidophilus
Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Dengan kombinasi ramuan utama yang istimewa dalam Collagen Powder Shaklee bertindak untuk antioksidan, penghidratan & keanjalan. Kesannya membolehkan pengamalnya akan tampak lebih muda dan rasa lebih muda!

SCP membekal 4000mg kolagen 'RSS PROPRIETRI bagi setiap sachet iaitu Jisim molekul yang rendah hanya serendah 1000 dalton membuatkan penyerapan yang unggul. Yang penting terbukti berkesan dalam 8 MINGGU! Kita lihat Carta di bawah di mana statistik menunjukkan 71% orang merasa tekstur kulit bertambah baik selepas mengunakan selama 8 minggu.. Ini kerana SCP terbukti dapat memperbaiki teksture kulit wajah dan mengilangkan kedutan.

541870_413290628771917_1949978809_n

1385538_414879115279735_1493971683_n

1393719_414879148613065_1275743601_n

SCP adalah daripada sisik ikan merah yang TAHAN LASAK iaitu yang berada pada paras 5000m dari paras laut. Paras yang tekanan yang terlampau tinggi! Yang penting ikan yang berada pada paras tersebut tidak tercemar dengan bahan-bahan berbahaya serta selamat digunakan. Juga penting dalam memlih Produk Kolagen adalah dengan memilih collagen anda yang dari sumber yang betul bukan hanya marine collagen
1383673_415976258503354_401621311_n

SCP terbukti berkesan:

♡ Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
♡ Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
♡ Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
♡ Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
♡ Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
♡ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
♡ Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
♡ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
♡ Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Faedah SCP:

♡ ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
♡ MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
♡ MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
♡ MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
♡ MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
♡ MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
♡ MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara

"TUA itu PASTI tetapi JANGAN TUA sebelum USIA"


Kesemuanya sangat dititkberatkan oleh kaum hawa terutamanya kan hehe.

Lebih lanjut di http://wp.me/p4Owfp-4B

[TESTIMONIAL SCP]

Kita tengok pulak hasil mereka yang memuaskan dari menggunakan SCP.

[caption id="attachment_3857" align="aligncenter" width="300"]1377192_414534675314179_1930478086_n Kesan menggunakan SCP selama 2 minggu[/caption]

[caption id="attachment_3861" align="aligncenter" width="300"]68885_303805269720454_1395026118_n Hasil penggunaan 1 kotak SCP[/caption]

[caption id="attachment_3860" align="aligncenter" width="300"]59642_303761803058134_1421742561_n Hasil selepas menggunakan 1 kotak SCP[/caption]

[caption id="attachment_3859" align="aligncenter" width="300"]21712_303534223080892_1202446539_n Perubahan ketara wajah ibu muda beranak 3 dengan penggunaan Collagen Powder Shaklee[/caption]

[caption id="attachment_3858" align="aligncenter" width="300"]479280_309247122509602_626582316_o Tidak lagi menggunakan Foundation :)[/caption]

 

Teruja dengan hasil penggunaan SCP? Nak cuba? Jom dapatkan sempena promosi Bulan September 2014 iaitu Beli 6 SCP percuma 1 SCP + Percuma Keahlian bernilai RM65 (Pos RM10) + Bonus pada pertengahan bulan October 2014

atau,

1 kotak SCP pada harga promosi!

Nak cuba pun boleh dulu..

SMS/WhatsApp - 0123956467

EMail - hello@arinajmee.com

Ahad, 7 September 2014

Home Progress | Kontraktor

salam..

Dah lama tak bercerita tentang Rumahku Surgaku :o) Semua dah berabuk haha. 90% dah complete nak masuk pun takde hal tapi tulah bila duk rumah free sekarang ni susah nak yakinkan diri dan family sana haha. Nak bercerita setiap progress terbantut sebab bila terbaca kat FB yang bahaya jugak duk share keadaan rumah.. beli itu beli ini.. berapa kos itu kos ini.. so simpan jela dulu hehe.

Plan nak masuk bulan 6. Pastu Ramadhan pulak.. Sekarang takde orang kat rumah sekarang dan masyu ale lak buat ayat sedih jangan la pindah lagi sebab takde orang nak masak nanti T_T. So drag lagi. Kebetulan Ramadhan bukak bazar kan..so memang tak sempat nak pindah la. InShaAllah paling awal bulan September ni masuk dan palinggggggg lambat December! Ni dah deal ngan incik somi. haha

Sekarang tinggal langsir je baru start nak buat. Tempah dengan kawan husband. Kain beli kat MK, Nilai. Bab langsir ni sebenarnya sedih jugak sebab nak pattern lain tapi wife kawan husband tu tak reti plok doh. tau yang biasa je. Nak tempah dengan kedai beli kain tu, incik somi dah segan lak member dia tu kalo tak jadik haha. so terima jela seadanya. Tapi tapi tapi... Kain incik somi kena follow i mau macam mana dan paling penting best! haha. Inilah style kami berdua. bertolak ansur gitew ekeke. so deal! takde gaduh2 tak suka ekeke. Ni sebabnya pengalaman Wallpaper la! haha nanti rajin story lain :p

ehhh sebenarnya nak bercerita mereka yang terlibat dengan pembikinan rumahku surgaku. cewahhh. Ni pun sebenarnya dari incik somi yang post kat group Zeta Park. Yang ni major la.. yang minor saya tambah. Jom cekidauttt.

SW Plaster Ceiling & Construction - plaster ceiling dan wiring
Home Progress | Plaster Ceiling dan wiring
Komen : hasil kerja ok tapi harga mahal dan byk hidden cost

Three kim metal works - grill/awning
Home Progress | Grill
Komen : harga berpatutan dan hasil kerja memang terbaik

Intech kitchen - kitchen cabinet/wardrobe
Home Progress | Kitchen Cabinet Wardrobe belum ada entry. inshaallah menyusul kalo rajin haha
Komen : harga sederhana, hasil kerja memuaskan. sangat rekemen! Bos yang baik hehe..silalah cari jeff ye :o)

A-Home automation - alarm/cctv
Komen : harga antara yg murah, kerja juga memuaskan

Tinted - Yang ni lupa lak uncle tu nama apa. tapi kebanyakannya semua buat ngan uncle ni. Kiranya kami orang terawal la buat tinted dan uncle tu bagi dal

Top Ten Lighting Sdn. Bhd. & Houses Lightings Enterprise - Lampu/kipas/Door Bell
Home Progress | Lighting
Komen : Harga yang berpatutan

JM Home Appliances - Hob/Hood/Oven/Microwave/Sanitary Fittings - Sink, tap, Tower rail etc
Home Progress | Home Appliances
Komen : Harga Murah dan best!

Tomato Kidz & Midah Electrical & Furniture
Home Progress | Bilik anak dara
Entry katil Master Bed xdok la ye.. hover lak nak tunjuk semua haha.
Komen : Tomato Kidz so far ok. Midah untuk katil masterbed pun sangat berbaloi harga. Beli king size tapi dapat harga queen size! Bab survey serah kat incik somi. memang tip top lah! hehe

Deep Living - Sofa
Yang ni pun takde entry khas. hehe. ada la cite sikit tapi entry mana ntah malas nak korek. Beli masa expo kat PWTC.
Komen : Harga ok dan kualiti bagus. Yang best dapat free gift lebih haha

Suan Lee Hardware Sdn Bhd - Cat
Home Progress | Memilih warna
Komen: Yang kedai hardware biasa je kat nilai. So far harga memuaskan la. Yang pembantu kedai ni selalu je bagi kitorang discount kaw2 punya haha. tak tau la betul ke idaknya. Banyak kali g beli sebab asyik salah je beli warna. tiba2 takk cantik ekeke.

So setakat ni jela kot apa yang kami guna untuk rumahku surgaku. So far memuaskan hasil kerja mereka. Kita tunggu jela bila dah guna semua ni.. haha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular