Jumaat, 22 Ogos 2014

#ThrowBack | Family Day @ Samsuria Resort Cherating

salam.

Baru kerajinan nak cite berfamily day di samsuria resort, cherating. Idea ni adalah dari adik ipar, jiha lepas ada team building dengan student-student Taylor College.


Semua planning dia, ale dan atai yang arrange. Diangkutnya semua barang2 nak masak ahaha. sebab asalnya dia call samsuria tanya kedai situ bukak tak sebab raya kan.. dorang cakap tutup. tu dia plan masak je semua. Ada BBQ, game, mandi laut, mandi pool macam2 lah. tapi banyaknya tak ikut jadual pun hahaha.


Kami bergerak dari ganu dalam pukul 10 lebih bawak nasi dagang untuk lunch kat sana. Dorang lak dari Bangi dalam kul 7 dah gerak. So dorang sampai awal dan bilik pun tak ready lagi. naseb dorang benti kat temerloh lama.. So takdela tunggu lama hehe




[caption id="attachment_3801" align="aligncenter" width="400"]IMG_20140821_133603 Menunggu penuh kelaparan haha[/caption]

Samsuria ni apartment. Rasanya ada gak yang menetap situ. Macam dorang sewakan kepada pekerja-pekerja oil & gas kot. so kitorang amek 3 apartment. 1 apartment yang besar.. dapur besar sikit. Yang besar ni adik2 yang tak kawen pun stay situ. 2 apartment lain 2 family setiap 1 apartment. So far best la sebab apartment yang kecik pun ada sedia dapur, peti ais, microwave, pinggan, cawan, sudu complete lah.

[caption id="attachment_3793" align="aligncenter" width="400"]Living hall Living hall[/caption]

[caption id="attachment_3794" align="aligncenter" width="400"]Dining area Dining area[/caption]

[caption id="attachment_3795" align="aligncenter" width="400"]Kitchen area Kitchen area[/caption]

[caption id="attachment_3796" align="aligncenter" width="400"]Master bedroom Master bedroom[/caption]

[caption id="attachment_3798" align="aligncenter" width="400"]Master Bedroom Master Bedroom[/caption]

[caption id="attachment_3799" align="aligncenter" width="400"]Master Bedroom Master Bedroom[/caption]

Ni je gambar yang sempat amek. Bilik satu lagi takde amek la segan tuan ada lam bilik haha. Bilik satu lagi ada 2 katil single. Kami share dengan Kak bilah. Malam anak-anak bang chik datang tido sekali dengan anak kak bilah kat living hall. Dorang dah siap2 bawak selimut toto bagai.


Gambar-gambar nak share pun agak kurang elok la nak di share haha. Ni sama entry lepas jela.




[caption id="attachment_3482" align="aligncenter" width="300"]Day 2 - Beach time! Day 2 - Beach time![/caption]

[caption id="attachment_3483" align="aligncenter" width="300"]Day 2 - Pool Time! Day 2 - Pool Time![/caption]

[caption id="attachment_3477" align="aligncenter" width="300"]family day di samsuria family day di samsuria[/caption]

Hari ahad, seawal subuh kitorang balik sebab nak elak jammed sedangkan tiada jem epal pon haha. Rugu aktiviti hari ahad ni.. hehe

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular