Isnin, 18 Ogos 2014

Kisahku | Sudah capai berat idaman

Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera

Dah lama nak share testi sendiri sepenuhnya tapi asyik tak sempat. Gambar bawah ni perbezaan saya yang dulu dan sekarang. Ya Allah! Gerun tengok haha. Bila tunjuk kat incik somi gambar ni dia terus sentap "ingat sekarang dah gemuk.. tapi dulu lagi gemuk!" Hahaha mau pitam dibuatnya.

[caption id="attachment_3744" align="aligncenter" width="375"]beza takkkkk?? beza takkkkk??[/caption]

[caption id="attachment_3743" align="aligncenter" width="400"]ni gambar asal ni gambar asal[/caption]

Ni gambar masa september 2012, balik raya kat ganu. Gambar ni incik somi post kat fb dia dan ada kawan tanya pregnant ke? Huhh! Sentap mak ni haha. Naseb baik memang pregnant tapi baru je sebulan. Tak kan dah gedempol! Tu pun dah turun sebab diet sd** dan bulan puasa hehe.

Kisah ni ada saya ceritakan di entry kisahku dan kurus bersama shaklee . Boleh refer entry ni untuk detail.

[caption id="attachment_3745" align="aligncenter" width="299"]testing baju nikah :) testing baju nikah :)[/caption]

Gambar yang baju putih tu masa balik ganu bulan 6 ada kenduri sepupu. Saja try baju nikah. Masa ni berat dah 52kg. Lepas nikah memang tak pernah try sebab dah tak muat. Yela terus pregnant dan berat tak turun2 kan. Ekeke. Bila dapat pakai rasa walawehhhh dah muat baju ai beb! Terus whatsapp pic tu kat incik somi. Masa tu incik somi dah balik kl. Tinggal kami bertiga je sana. Kembang hidung jap haha. Ada up status pasal ni tapi tak berani nak share gambar ni. Even dah mintak izin incik somi nak share gambar tu dan dia izinkan tapi macam segan haha.

Bulan puasa lepas macam biasa sangat membantu! Turun sampai 50kg dan yabedabeduuuuu berat dah achiev yang ditarget! Tapi masalah problemnya semuaaaaa seluar baju longgar! Baju longgar xde la masalah besar haha tapi seluar! Seluar dulu size 30 komfem2 la melondeh dan terjerut kot bila pakai haha (ni size masa jadik miss G). Yang size 27 pun boleh terlodeh..ni pe citaaa... so masa last puasa makan je dabel dari biasa. So naik balik 1kg kehkehkeh.

Now dah lepas raya masih menten 51kg. Raya paham2 jelakan. Makan tak hengat donia. Sekarang pun open house pun tak hengat donia..

Sekarang pun open house pun tak hengat donia. Alhamdulillah berat masih 51kg.

[caption id="attachment_3742" align="aligncenter" width="450"]ni gambar semalam. baju tu beli dah lama 2011 @ 2012 kot tapi tak muat haha. seluar tu zaman b4 kawen baru boleh pakai balik ekeke ni gambar semalam.
baju tu beli dah lama 2011 @ 2012 kot tapi tak muat haha.
seluar tu zaman b4 kawen baru boleh pakai balik ekeke[/caption]

So apa rahsianya? Haaa takde rahsia2 dah pun. Semua dah tau kan? Saya amek ESP, OMEGA GUARD, LECITHIN DAN CINCH TEA-MIX je. Yang detox punya tak ambik sebab saya allergic Alfafa.

Saya takde jaga makan sangat sebab breastfeed. So makan je apa nak makan hehe. Senaman pun takde cuma buat kerja rumah la time saya berpeluh.

So tu jela kot sharing panjang berjela nih

Ingat kurus ingat saya ye

arinajmee

sms/whatsapp : 0123956467

email : hello@arinajmee.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular