Sabtu, 9 Ogos 2014

GLA COMPLEX vs EPO | Kepekatan GLA

Apakah Gamma Linolenik Asid (GLA)?

GLA (asid gamma-linolenik) adalah salah satu daripada dua jenis utama asid lemak perlu. Ini adalah "lemak baik" yang adalah perlu untuk kesihatan anda sebagai vitamin. Secara khusus, GLA adalah asid lemak omega-6.

GLA adalah bahan lemak yang ditemui dalam pelbagai minyak biji tumbuhan seperti minyak borage dan minyak evening primrose. Kebanyakan GLA digunakan sebagai ubat.

Sangat sedikit GLA terdapat dalam pemakanan seharian. Minyak Borage adalah sumber terkaya tambahan (17% hingga 25% GLA), diikuti oleh minyak anggur (15% hingga 20%) dan minyak evening primrose (7% hingga 10%). Borage dan evening primrose adalah sumber yang paling biasa digunakan.

[caption id="attachment_3589" align="alignnone" width="300"]GLA vs EPO GLA vs EPO[/caption]

Kadar kepekatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk mengatasi masalah seperti Pre-Menstrual Syndrome PMS, athritis/sendi, masalah kulit seperti psoriasis, eczema, jerawat, etc.

Selain kandungan GLA, GLA COMPLEX juga terdiri daripada Vitamin E yang baik untuk kesihatan kulit.

Shaklee GLA Complex bukan hanya terdiri daripada GLA semata-mata tetapi hasil kombinasi dari minyak borage sebagai bahan utama yang mengandungi gamma-linolenic acid (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan juga vitamin E.

Bagaimana Gamma Linolenik Asid (GLA) berfungsi?

GLA adalah asid lemak omega-6 yang tidak dapat dihasilkan oleh badan dan berfungsi dengan mengurangkan keradangan dan pertumbuhan sel.

[Webmd, health.dcs]

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular