Selasa, 19 Ogos 2014

Beraya, Diet dan Shaklee

salam dan selamat sejahtera..

Hari ni dah 23 Syawal. Mood beraya masih ada. Raya kan sebulan hehe. Macam biasa setiap hari atau hujung minggu pasti kita diundang rumah terbuka. Kita dihidangkan dengan pelbagai juadah yang best-best. Nafsu makan pun membuak-buak selepas sebulan kita berpuasa kan..? hehe

Baik- baik berat dah turun, bila raya berganda-gandal lak naik. No..no..no ye semua. Dah penat berat turun eloknya kita cuba sedaya upaya mengekalkannya.. ye dak? So, saya sarankan anda mencuba beberapa produk dari Shaklee untuk mengekalkan berat ideal anda iaitu seperti gambar di bawah.

[caption id="attachment_3774" align="aligncenter" width="500"]Diet Raya Phtocol-ST, Vivix, Alfafa Complex, Herb-lax, Lecithin Diet Raya
Phtocol-ST, Vivix, Alfafa Complex, Herb-lax, Lecithin[/caption]

Ok jom kita tengok faedah setiap satu item..

1. Phytocol-ST

[caption id="attachment_3777" align="aligncenter" width="500"]Phytocol-ST Phytocol-ST[/caption]

✒ Phytocol-ST adalah merupaka produk baru yang dilancarka pada National Conference yang lalu. Fungsi Phtocol-ST adalah Mencegah penyerapan KOLESTROL dan menurunkan KOLESTROL LDL (Kolestrol Jahat) secara semulajadi. Dapat membekalkan 2,000mg Fitosterol sehari di mana FITOSTEROL mempunyai struktur yang hampir sama dengan kolestrol dan bersaing untuk mendapatkan tapak penyerapan.

[caption id="attachment_3775" align="aligncenter" width="500"]perbezaan dengan fisosterol dan tanpa fitosterol perbezaan dengan fisosterol dan tanpa fitosterol[/caption]

✒ Fitosterol tumbuhan telah dibukti secara klinikal dalam lebih dari 80 kajian dapat MENURUNKAN KOLESTROL LDL SECARA SEMULAJADI.

✒ Gambar di bawah adalah Testimonial dari Mr Ethan Wang, Pengurus Besar Shaklee Malaysia yang menggunakan Phytocol-ST sebelum produk itu dilancarkan.

[caption id="attachment_3776" align="aligncenter" width="500"]testimonial Ethan Wang testimonial Ethan Wang[/caption]

2. Vivix

[caption id="attachment_3778" align="aligncenter" width="500"]vivix vivix[/caption]

✒ Vivix adalah tonic yang kaya dengan resveratrol dan polyphenols di mana ianya membantu diperingkat DNA iaitu:
a) Membaiki dan melindungi DNA
b) Pengawalan genetik menjadi postif
c) Meningkatkan tenaga diperingkat sel
d) Melambatkan penghasilan AGE protein

✒ Selain itu, pastinya vivix dapat memberi manfaat seperti :-
a) Mneingkatkan tenaga
b) Mengurangkan risiko penyakit kronik
c) Meningkatkan pertahanan badan
d) Kulit catik serta awet muda

3. Lecithin

[caption id="attachment_3779" align="aligncenter" width="500"]Lecithin pengemulsi lemak Lecithin pengemulsi lemak[/caption]

✒ Lecithin berfungsi sebagai penghalang AKUMULASI LEMAK & KOLESTROL TAK BAIK. Dapat memecahkan lemak badan dalam proses mengurangkan berat badan.

4. Alfafa Complex

[caption id="attachment_3780" align="aligncenter" width="500"]Alfafa Complex Alfafa Complex[/caption]

✒ Alfafa Complex pula adalah penyahtoksin badan serta dapat meneutralkan asid di dalam badan kerana alfafa adalah tumbuhan yang beralkali. Ini membuatkan badan berasa lebih bertenaga dan segar. Alfafa Complex kaya dengan 300 jenis vitamin dan mineral.

✒ Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menhapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

5. Herb-lax

[caption id="attachment_3781" align="aligncenter" width="500"]Herb-lax Herb-lax[/caption]

✒ Dr Shaklee telah memperkenalkan Herb-Lax pada tahun 1917. Ia direka untuk tindakan pembersihan untuk membantu proses semula jadi badan. Herb-Lax adalah gabungan 9 herba, termasuk daun Senna, yang telah digunakan untuk lebih daripada 3,000 tahun sebagai julap semulajadi.

✒ Herba yang digunakan dalam Herb-Lax tidak berkaitan dengan julap kimia buatan yang dijual di mana2. Produk-produk julap buatan ni biasanya merengsakan tisu dengan cara menarik bendalir ke dalam usus untuk memaksanya mengeluarkan bahan-bahan dalam usus. Julap tiruan seperti ini boleh melemahkan organ-organ dan boleh menyebabkan kebergantungan terhadapnya, dehidrasi dan ketidakseimbangan elektrolit. Jadi, berhati-hati ya.

✒ Sebaliknya, Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksin. Herb-Lax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan fungsi usus.

❀ Kebaikan Herb-Lax

✒ Pembersihan najis yang tersekat - meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita

✒ Membantu masalah sembelit

✒ Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi - mengempiskan perut

✒ Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular