Isnin, 14 Julai 2014

INSPIRASI | Senyuman Roger Barnet

[caption id="" align="alignnone" width="600" caption="Roger Barnet dengan shaklee vitamin"]image[/caption]



image



Apa yang saya perhatikan bila jumpa LIVE dan spent masa 3hari dengan beliau.... beliau ni humble, tak nampak sombong.. dan satu yang saya suka.. senyum sentiasa..nampak senyum ikhlas bukan di buat2 tau.. dari hati jadi terserlah..... dari pagi sampai ke malam rasanya aktiviti beliau padat.. tapi tak pernah pun nampak dia masam ke, berkerut ke...orang ajak bergambar semua dia layan... Antara soalan yang saya tanya beliau..'you tak penat ker, dari pagi ke malam, aktiviti penuh, travel satu dunia, handle bisnes lain selain shaklee lagi.tapi maintain senyum' (soalan macam dah kawan lama je.. I You jer..hahhaha)..

Dia senyum jer.. dia kata dia enjoy dengan apa yang dia buat.. dia tak anggap semua tu membebankan.. dia kata lagi, bila kita buat apa yang kita suka, kita takkan rasa penat... waaaa.. i love his answer...sama lah kita yer.hihi... Dia kata lagi, dia suka jumpa Shaklee family ...setiap kali jumpa, lepas tu dia mesti rasa segar,bertenaga, jana idea2... Haaa bila dia cakap gitu I pun kata..samalah kita..I cakap kat dia. I pun suka jumpa anak2 buah I..I ceritalah kat dia..walaupun bisnes ni most of the time online..dan majoriti I kenal melalui alam maya, tapi lain rasanya bila jumpa face to face ataupun bila borak di telefon..sebab tu I mesti luangkan masa jumpa diorang... Dia angguk2 eksaited dengar I cerita..hihhi...

Pastu bila I tanya yang dia nampak fit, apa rahsia... Dia cakap..setiap kali dia travel (tak kira dalam US ke, luar US ke).. dia mesti luangkan sehari dalam 15-20min untuk ke gym.. and guess what.. time breakfast tu i nampak dia bawak beg guni shaklee tu... (haaaa.. CEO pun bwk beg guni tu.. yang cantik tu la.. bukan karung guni buruk tu..hihi..).. dalam tu ada penuh vitamin Shaklee... dia cakap wajib ambil setiap hari protin shake, vivix, vitaGold (yang ni combination vitalea,Vit C, B Com,Carotomax,Omega)....  haaaa ini baru namanya kepimpinan melalui teladan.. betul tak.. dia bukan sekadar CEO Shaklee Corporation.. tetapi pengguna tegar produk2 tu.. sebab tu jatuh cinta tahap dewa.... maksud I dia memang betul2 jatuh cinta kat produk la.. bukan i jatuh cinta kat dia.. korangggg niii punnn...suka sangat gosip..haha..


Ini sebahagian kisah dari blog mamacery ketika NC lepas.

Dari apa kak cery ceritakan, untuk berjaya kita kena kekalkan cas2 positif dalam diri kita macam Roger Barnet yang suka senyum, sentiasa positif, terima idea orang lain,  sayangi diri dan keluarga - jaga kesihatan dan visi, impian yang tinggi.

So nak jadi usahawan hebat berjaya dunia dan akhirat jangan lupa USAHA, DOA & TAWAKAL. Penuhkan diri dengan makanan rohani, impian yang besar, cabaran dan yakin serta sentiasa positif. Banyak lagi ciri-ciri nak berjaya. Tinggal lagi nak atau tak nak :)

Thanks kak cery atas perkongsian 😘

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular