Selasa, 22 Julai 2014

Iftar Ramadhan 24 | Seoul Garden lagikk

Salam~

Semalam kami beriftar di seoul garden lagi. Haha
Gara-gara tak puas hati makan masa iftar ramadhan 17 di mines tu.
Hajatnya nak g hari ahad tapi bila call semua full kat mines dan ioi mall.
So kensel jela.

Semalam cuba nasib. Call mines memang tak berjawab. Try call ioi mall baru dapat.
So ajak adik sekali.
530 dah keluar.
Kul 6 dorang call untuk komfem booking.
Kena sampai before 7pm.
Sampai awal pusing2 bawah tu dulu.
Tengok belom kul 7 dah beratur panjang.
So terus p beratur sama.
Jom layan gambar

[caption id="attachment_3230" align="alignnone" width="300"]IMG_20140722_095003 Adik dan AafiyaNajya. AafiyaNajya bangun tido terus nak maggie[/caption]

 

[caption id="attachment_3231" align="alignnone" width="225"]IMG_20140722_095045 Nasi goreng untuk AarifaNaura dan mama. Nampak disitu??Cinch tea mix ok ☺[/caption]

[caption id="attachment_3232" align="alignnone" width="225"]IMG_20140722_095126 AafiyaNajya sibuk nak buat sendiri. Nampak lagi performance drink yang masih bersisa ais. Phewww tergugat![/caption]

Isnin, 21 Julai 2014

TESTIMONIAL | Berpantang dengan VIVIX

[caption id="attachment_3226" align="aligncenter" width="588"]IMG_20140721_122552 Credit : Ainul Fadilah Jalan abadi[/caption]
Hasil selepas minum vivix malam tu...hasil esoknyer....

1. Bengkak susu

Ala... dalam pantang memang susu banyak.so tak pelik la bengkak susu. Ye betul tapi sebelum minum vivix takde bengkak susu.macam biasa aje. Sekali bangun pagi tu brrast bengkak je rasanya. Ariana minum sampai tersedak. Alhamdulillah.. mak sampai suruh stop makan vivix sebab Ariana tersedak susu laju lancar.

2. Kuning Ariana berkurang

Pernah dengar tak kalau anak kena kuning atau jaundice bagi makan anggur hitam.baby kecik takkan nak bagi makan anggur kot.hanya susu ibu tau. Vivix ni dari anggur jugak. Tapi kita mak la makan.bila bf dapat pada anak juga. Nampak muka, mata Ariana dah kurang kuning nya..

3. Darah kotor

Mak ada cerita dalam pantang akan keluar 1 darah kotor.darah tu kaler merah hitam macam hati. Dulu masa bersalinkan Arreessa docyor dah sedut keluar masa czer. Bila bersalin normal darah ni kena keluar semulajadi. Kalau tak keluar darah ni la penyebab meroyan, sakit kepala dan pelbagai penyakit lagi.
Malam tu minum vivix.. esoknyer keluar darah merah hitam pekat seketul besar.eeeee scary tengok. Tu la darah tu.

Akak mengurut pun cakap bagus dah keluar awal.seminggu selepas bersalin.ada orang habis pantang pun ada yang belum keluar darah tu. Rahim pun cepat kecut.

4. Luka jahit

Pertama kali bersalin normal & kena vacuum pulak.so kena la jahit sikit.huhu..tak pandai push.

Seminggu awal bersalin tu asik kena jalan kepit, duduk pun kena bersopan santun. Luka bawah tu rasa pedih terutama bila berpeluh. Lepas mandi dah keringkan betul betul tapi dah la musim panas, kena pakai kain batik je, stokin lagi..bawah tu kadang kadang berpeluh peluh.pedih ..adoiiii

Lepas minum vivix pedih berkurang. Serius tak tipu. 3 kali konsistent minum luka dah sembuh.no more pedih, nak jalan , duduk pun susah.

Ok tu je testimonial saya seminggu konsistent makan vivix. Sudah 2 minggu berpantang.

Makan vivix ..amalan tradisi macam bertungku, bengkung, mandi dengan mandian herba tetap diamalkan.

Saya suka moden + tradisional.. cuma jamu je saya tak makan sebab saya makan vitamin shaklee.

 

Testimonial dari Puan Ainul. Berpantang dengan VIVIX. Rata-rata yang menggunakannya sangat teruja dengan kesan darinya. Alhamdulillah usaha yang mendapat hasil dengan IzinNYA.

VIVIX untuk kesihatan menyeluruh dan awet muda!

Masih dalam promo VIVIX. Buy 6 FREE 1

Iftar Ramadhan 21 | Jom Forte di INTAN

Salam~

Sabtu lepas ada iftar lagi dengan geng jom forte incik somi kat intan. Tahun lepas tak pergi, 2 tahun lepas je pergi. Tahun lepas tak pergi sebab yang 2 tahun lepas tu dapat tempat yg sempit haha. Tahun ni ok la. Sebelum masuk macam biasa sesi bergambar. Tapi gambar tu xdapat lagi.

Awal2 terus terkam kambing haha Dah tau mesti Q panjang. 

[caption id="attachment_3223" align="aligncenter" width="225"]IMG_20140721_083625 Kia dan kambemgh[/caption]

 

Makanan ada yang best dan ada yang erkkk Yang tak sempat nak makan soto uwaaaa sob sob sob ANS macam biasa akan ada buat show sekejap. Ekeke Terutama si kakak.

Masa g solat dia pun nak solat tapi telekung xde yang kecik dan dia aim 1 telekung yang orang punya. Haha. Terus buat perangai. Naseb kejap je nanges hehe. Benda cani la buat kitorang malas nak kuar p mana2. Setiap kali jadi mesti kitorang cakap ni last ajak ya..nanti tinggal je kat umah. Nan hadoooo. Sanggup ke? Owhh mama tak sanggup

Sabtu, 19 Julai 2014

Blog baru!

Salam~

Kawan2ku sekalian.. ni link baru saya ye.. www.arinajmee.com
Www.fatinarinabdullah.com kat blog ni dah xde dah balik asal iaitu www.fatinarinabdullah.blogspot.com

Jom follow sy kembali ye
Thanks!

Rabu, 16 Julai 2014

Iftar Ramadhan 17

Salam~

Semalam incik somi ada iftar dengan geng forte dia.
Kami iftar kat Seoul Garden, d mines.
Kami gerak dalam 630pm sbb incik soni balik meeting kat bukit beruntung pun dah 5 lebih.
Ingat nak g awal nak soping baju raya anak dara sekali.
Tapi xsempat. Hehe

So sebelum pergi semalam siap2 buat bekal air performance dan masuk freezer. Bagi beku dan bajet masa bukak pose tu dah cair la kan..
Baru nikmatttt minum haha.

IMG_20140716_080054

 

IMG_20140716_074508

Masih ada ketulan ice maka memang best la kan.
Performance hot seller bulan ramadhan.
Air isotonik tanpa gula dan gas!
Penting bagi mengekalkan bendalir dalam badan. Tambah lagi kepanasan yang meningkat sekarang ni kan.
Dan juga penting bagi ibu menyusu mengekalkan bendalir dalam badan.

So nak try?

Sms/WA --》 0123956467

Email --》 hello@arinajmee.com

Isnin, 14 Julai 2014

INSPIRASI | Senyuman Roger Barnet

[caption id="" align="alignnone" width="600" caption="Roger Barnet dengan shaklee vitamin"]image[/caption]



image



Apa yang saya perhatikan bila jumpa LIVE dan spent masa 3hari dengan beliau.... beliau ni humble, tak nampak sombong.. dan satu yang saya suka.. senyum sentiasa..nampak senyum ikhlas bukan di buat2 tau.. dari hati jadi terserlah..... dari pagi sampai ke malam rasanya aktiviti beliau padat.. tapi tak pernah pun nampak dia masam ke, berkerut ke...orang ajak bergambar semua dia layan... Antara soalan yang saya tanya beliau..'you tak penat ker, dari pagi ke malam, aktiviti penuh, travel satu dunia, handle bisnes lain selain shaklee lagi.tapi maintain senyum' (soalan macam dah kawan lama je.. I You jer..hahhaha)..

Dia senyum jer.. dia kata dia enjoy dengan apa yang dia buat.. dia tak anggap semua tu membebankan.. dia kata lagi, bila kita buat apa yang kita suka, kita takkan rasa penat... waaaa.. i love his answer...sama lah kita yer.hihi... Dia kata lagi, dia suka jumpa Shaklee family ...setiap kali jumpa, lepas tu dia mesti rasa segar,bertenaga, jana idea2... Haaa bila dia cakap gitu I pun kata..samalah kita..I cakap kat dia. I pun suka jumpa anak2 buah I..I ceritalah kat dia..walaupun bisnes ni most of the time online..dan majoriti I kenal melalui alam maya, tapi lain rasanya bila jumpa face to face ataupun bila borak di telefon..sebab tu I mesti luangkan masa jumpa diorang... Dia angguk2 eksaited dengar I cerita..hihhi...

Pastu bila I tanya yang dia nampak fit, apa rahsia... Dia cakap..setiap kali dia travel (tak kira dalam US ke, luar US ke).. dia mesti luangkan sehari dalam 15-20min untuk ke gym.. and guess what.. time breakfast tu i nampak dia bawak beg guni shaklee tu... (haaaa.. CEO pun bwk beg guni tu.. yang cantik tu la.. bukan karung guni buruk tu..hihi..).. dalam tu ada penuh vitamin Shaklee... dia cakap wajib ambil setiap hari protin shake, vivix, vitaGold (yang ni combination vitalea,Vit C, B Com,Carotomax,Omega)....  haaaa ini baru namanya kepimpinan melalui teladan.. betul tak.. dia bukan sekadar CEO Shaklee Corporation.. tetapi pengguna tegar produk2 tu.. sebab tu jatuh cinta tahap dewa.... maksud I dia memang betul2 jatuh cinta kat produk la.. bukan i jatuh cinta kat dia.. korangggg niii punnn...suka sangat gosip..haha..


Ini sebahagian kisah dari blog mamacery ketika NC lepas.

Dari apa kak cery ceritakan, untuk berjaya kita kena kekalkan cas2 positif dalam diri kita macam Roger Barnet yang suka senyum, sentiasa positif, terima idea orang lain,  sayangi diri dan keluarga - jaga kesihatan dan visi, impian yang tinggi.

So nak jadi usahawan hebat berjaya dunia dan akhirat jangan lupa USAHA, DOA & TAWAKAL. Penuhkan diri dengan makanan rohani, impian yang besar, cabaran dan yakin serta sentiasa positif. Banyak lagi ciri-ciri nak berjaya. Tinggal lagi nak atau tak nak :)

Thanks kak cery atas perkongsian 😘

Ahad, 13 Julai 2014

Shaklee Skin Care

10153089_486939861406993_3317248859487802738_n


Nutriwhite terdiri daripada item-item seperti berikut :-


Gentle Makeup Remover


Soothing Radiance Whitening Cleanser


Daily Defence Whitening Essence


Spot Whitening Treatment


Ultimate Protection Whitening Lotion SPF15


Overnight Renewal Whitening Cream


1549393_486939878073658_460533273046836990_n


10249710_486939898073656_6880610563423081412_n


10156163_486939911406988_7491377598226207093_n


10172864_486939928073653_1670450157246375657_n


10171719_486939951406984_6924354497800428088_n


10257260_486939968073649_838947665590734992_n


Untuk Order Online, KLIK –> http://bit.ly/1wd3WdX SMS/WhatsApp –> 0123956467 Email –> hello@arinajmee.com

Sabtu, 12 Julai 2014

Cantik secara asli bersama SHAKLEE

[caption id="attachment_3187" align="aligncenter" width="391"]1897874_464059000361746_572493613_n cantik semulajadi[/caption]

✔ Kedut?
✔ Jeragat?
✔ Jerawat?
✔ Kulit kering & berminyak?
✔ Psoriosis & ekzema?


Ya, kulit anda sedang mengalami PENUAAN!

Puncanya?

❶ Salah satu puncanya ialah SINARAN UV yang menembusi kulit sehingga ke lapisan epidermis dan menyebabkan PENUAAN, PENYAKIT DAN KANSER KULIT. Selain itu, sinaran UV juga akan merosakkan DNA, KOLAGEN & ELASTIN yang menyebabkan kulit kusam, berjeragat dan tak bermaya!

❷ Punca seterusnya ialah RADIKAL BEBAS. Radikal bebas yang menyebabkan memusnahkan sel kulit dan menyebabkan penuaan kulit pra-matang. Penyebab radikal bebas berlaku adalah dari faktor PEMAKANAN TIDAK SIHAT, STRESS DAN PENCEMARAN.

Solusinya?

Ingin CANTIK dalam MASA SINGKAT?
✔ BOTOX
✔ PEMBEDAHAN PLASTIK
✔ SUNTIKAN VITAMIN C, etc

TUNGGU! JANGAN korbankan kecantikan asli anda dengan solusi yang memberikan MASALAH dikemudian hari.

Serlahkan KEAYUAN ASLI dan KEJELITAAN SEMULAJADI dengan SHAKLEE!

Antara produk-produk yang memberikan kulit menjadi GEBU, BERSERI dan MUDA secara semulajadi :-

Vivix ✒ Melambatkan proses penuan
Coq 10 ✒ Memperbaiki peredaran darah & perlindungan matahari
Collagen Powder ✒ Penghasilan kolagen memberikan kelembapan kulit dari rambut hingga ke kaki
SR Vita C ✒ Perlindungan antioksidan
Vita E ✒ Perlindungan kepada kulit
ESP ✒ Memberi khasiat kepada kulit

 

Untuk Order Online, KLIK --> http://bit.ly/1oNeRIL

SMS/WhatsApp --> 0123956467

Email --> hello@arinajmee.com

Jumaat, 11 Julai 2014

TEMPAHAN | Nasi Ayam, Roti Jala, Kuih Bakar Kemboja dan lain-lain

{TEMPAHAN}

Sesapa nak order ROTI JALA @ KUIH BAKAR KEMBOJA ASLI @ NASI AYAM BEREMPAH untuk buka puasa ke moreh ke jamuan raya ke house warming ke boleh buat tempahan dengan kami.

InShaAllah menu lain akan menyusul 😘

Pasti sedap 😆
'Sentuhan Resepi Ibu'

SMS/WHATSAPP/CALL :
Najem : 0123926467
Fatin : 0123956467


image

Khamis, 10 Julai 2014

{STICKY POST} Tutorial | Cara order Shaklee melalui E-Sell

Salam~

Shaklee baru saja launch widget baru untuk pelanggan2 shaklee iaitu ESell. ESell ni ala2 shopping cart la. Lagi senang dan mudah bagi mereka yang ingin membeli produk shaklee dengan menggunakan debit card @ credit card.

Beberapa bulan lepas shaklee dah implement yang non-member dah tak boleh beli direct di HO/Branch kan..so dengan cara ni semua customer boleh membeli direct dari shaklee. Senang :)

So kali ni saya nak share cara nak shopping produk shaklee dengan kami. Check it out!

1. Mula2 anda ke website kami iaitu www.arinajmee.com dan klik pada MENU. (Refer gambar bawah)

image

2. Pada menu akan keluar list dan klik SHOPPING CART. (Refer gambar bawah)

image

3. Setelah klik SHOPPING CART, akan keluar satu icon dan KLIK PADA SHOPPING CART seperti dalam bulatan merah. (Rujuk gambar bawah).

image

4. Anda akan dibawa terus ke website shaklee. Baca online agreement dan klik AGREE DAN NEXT.

image

5. Kemudian akan keluar senarai PRODUK2 SHAKLEE. Pilih produk yang ingin dibeli sahaja dan UNTICK item lain.

image

6. Kemudian isi CUSTOMER DETAIL untuk PENGHANTARAN.

image

7. Selepas itu, akan keluar satu senarai bagi item2 yang kita nak beli dan SILA PASTIKAN BETUL.

image

8. Sila isi butiran bagi BAYARAN iaitu isikan butiran kad kredit/debit anda dan sahkan bayaran.

image

9. Setelah selesai anda akan diberikan 1 invoice order dan juga diemelkan kepada anda oleh pihak shaklee.

Siapp :)

Kepada anda yang ingin direct order daripada kami boleh SMS/WHATSAPP 0123956467.

Terima kasih!

Sharing si caring | Menjadi golongan yang sedikit

Dulu masa saya kecik-kecik, saya selalu dapat no 1 dalam kelas tadika dan sekolah rendah...

Semua orang puji saya dan ibu saya akan gembira dan peluk cium saya....

Dulu saya dapat 5A UPSR...

Semua orang puji saya dan ibu saya akan gembira dan peluk cium saya....

Dulu saya dapat tawaran masuk MRSM...

Semua orang puji saya dan ibu saya akan gembira dan peluk cium saya..

Dulu saya dapat 8A dalam PMR...

Semua orang puji saya dan ibu saya akan gembira dan peluk cium saya....

Dulu saya dapat tawaran buat kursus medic kat Indonesia...

Semua orang puji saya dan ibu saya akan gembira dan peluk cium saya....

Tapi bila saya buang semua keduniaan itu dan berikrar untuk turut berjuang menjadi kebanggaan Rasulullah, saya bawa beg dan merantau ke seluruh dunia, saya berhenti di Afrika untuk belajar ilmu agama, dan balik ke Malaysia dengan kesan-kesan Sunnah Rasulullah di badan saya...

Semua orang mencemuh dan memandang rendah kepada saya....

"Ada ke patut budak lulusan MRSM masuk pondok? Dah la sijil tak diiktiraf, belajar jauh-jauh sampai Afrika pulak tu? Nanti nak makan apa? Bodohnya... Memalukan mak bapak, peluang besar jadi orang besar dilepaskan pulak..."

Kata mereka....

Tapi...

Pada suatu Subuh...

Saya pergi ke masjid bersama ibu saya di mana saya merupakan imam di masjid itu...

Saya bacakan surah Abasa...

Dan sebak ketika sampai ayat:

Yaumayafirrul mar'umin akhih.....

Wa ummihi...wa Abih....

Selesai solat, semasa perjalanan pulang...

Ibu bertanya kenapa saya sebak ketika sampai di ayat itu?

Saya jelaskan....

Ayat itu menceritakan tentang huru hara mahsyar sehinggakan seorang insan itu akan lari daripada saudaranya...

Ibunya...

Ayahnya....

Isterinya...

Anak-anaknya...

Saya katakan...

Di dunia ini, bila kita jadi kaya, orang puji kononnya kita berjaya...

Bila kita gunakan dunia untuk mengejar akhirat, orang akan kata kita gila...

Sedangkan di mahsyar nanti, semua "kata-kata orang" tu langsung tak bernilai kerana ibu, bapa, anak, isteri, saudara yang di dunia ni sangat rapat dengan kita pun, kelak di mahsyar mereka akan saling melarikan diri daripada berjumpa kerana takut dituntut......

Maka saya sebak kerana saya risaukan apa keadaan saya di mahsyar kelak...

Pujian orang ramai selama berbelas-belas tahun tu langsung tak bagi manfaat pada saya...

Kejian selama bertahun-tahun kerana mengorbankan dunia demi agama juga  tak bagi mudarat pada saya...

Lalu kenapa manusia masih mengejar pujian orang ramai dan takut dengan celaan mereka?

Ibu sekali lagi memeluk saya, tersenyum sambil menangis dan berkata....

"Sejuk perut mama dapat anak macam bangcik..."

Maka itulah kali pertama dalam hidupku saya berasa sangat gembira akan "pujian" ibuku...

Pelbagai pencapaian demi pencapaian yang saya dapat DULU, saya tidak pernah merasa gembira seperti ini walaupun dulu juga saya dipeluk cium ibu dan dipuji....

Wahai hamba Allah...

Apa sebenarnya yang kalian kejar?

Apa pula sebenarnya yang kejar kalian?

Mengapa kalian masih mengejar pujian sia-sia manusia...

Sedangkan malaikat maut pula tidak pernah lelah siang malam mengejar kalian?

Wahai  saudaraku...

Apakah kalian sedar nafas kalian hanya berbaki beberapa lagi?

Sebelum lubang kubur kalian akan digali?

Apa yang aku dan kalian ada.. untuk Allah dan Rasul bangga?

*self-reminder*
Masalah KITA yg masih bernyawa ni....dah ambik bekal kah belum...atau masih leka dengan mainan2 sekeliling kita.....

Bak kata kalam saiyidina Ali r.a...."Hidup di dunia ini ramai yg terlena, akhirat nanti baru terjaga."

Jangan kita masuk dalam golongan yg "ramai" tu....sebab yg ramai tu kononnya 'normallah' di akhir zaman ni...

Masuklah dlm golongan yg sedikit...sbb yg sedikit itu akan masuk syurga...selama2nya...
"pesanan utk KITA...saya sekali yg banyak dosa ni"

sgt memberi keinsafan.

#sharingiscaring

Selasa, 8 Julai 2014

Berhenti MEROKOK!

Salam

Alhamdulillah biasanya Bulan Ramadhan perokok tegar berusaha menahan nafsu merokok disiang hari. Ada juga yang menjadikan Bulan Ramadhan untuk berhenti dari merokok.

Umum kita ketahui betapa bahanyanya merokok bukan sahaja kepada penghisap namun orang sekeliling. Jom kita baca tips dari KKM.


image



Selain itu, perokok2 tegar juga boleh mencuba mengamalkan pengambilan VIVIX. Kita baca testimoni perokok tegar di bawah :-



Rokok terasa pahit macam hempedu

“Mmmm…segan dan agak malu bila ibu kita seorang perokok tegar kan…

Mak saya memang perokok tegar dari usia belasan tahun lagi…bukannya rokok daun..tapi rokok Dunhill… Dulu memang rasa segan dengan kawan2…dengan keluarga bakal suami..tapi tu la…bila kita nasihat…orang tua ni bukannya nak dengar…

Keraplah mak sakit perut yang teruk, mungkin sebab organ dalaman dia dah tak berapa elok kot sebab sekarang umur dia dah 63 tahun.

Tapi Alhamdulillah…awal minggu lepas saya poskan VIVIX kat mak saya…tup tup mak call saya..jeng..jeng..jeng…dia kata ubat apa yang saya bagi dia minum tu??? saya tanya kenapa? Dia kata rokok terasa PAHIT MACAM HEMPEDU!!.dia langsung xleh hisap rokok tu.

Saya kata itula ubat yang saya cari selama ni untuk dia. Alhamdulillah. Dah seminggu dia x beli dan x sentuh langsung rokok. Dia cakap selera makan dia pun makin bertambah. Ramai dah yang tegur cakap dia nampak berisi.

Alhamdulillah, syukur pada Allah. Akhirnya saya jumpa supplement yang betul2 sesuai untuk ibu saya. Tak apa lah keluar duit banyak sikit pun. IBU KITA SEORANG JE. Selagi dia masih ada memang nak tengok dia sihat.” – Puan Izan







Sempena promo vivix, dapatkan dengan HARGA PROMOSI + POS PERCUMA + KEAHLIAN PERCUMA*

SMS/WA 0123956467
EMAIL hello@arinajmee.com

*T&C

Isnin, 7 Julai 2014

{TESTIMONIAL} Magic potion Vivix

{TESTIMONIAL}

Magic potion Vivix

saLam~


[caption id="" align="alignnone" width="678" caption="Promo Buy 6 Free 1"]image[/caption]



Sempena promo VIVIX, saya ingin kongsikan kompilasi testimonial pengguna VIVIX yang rata-rata memuaskan. Vivix sebagai magic potion merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Testimonial #1

Rokok terasa pahit macam hempedu

"Mmmm...segan dan agak malu bila ibu kita seorang perokok tegar kan...

Mak saya memang perokok tegar dari usia belasan tahun lagi...bukannya rokok daun..tapi rokok Dunhill... Dulu memang rasa segan dengan kawan2...dengan keluarga bakal suami..tapi tu la...bila kita nasihat...orang tua ni bukannya nak dengar...

Keraplah mak sakit perut yang teruk, mungkin sebab organ dalaman dia dah tak berapa elok kot sebab sekarang umur dia dah 63 tahun.

Tapi Alhamdulillah...awal minggu lepas saya poskan VIVIX kat mak saya...tup tup mak call saya..jeng..jeng..jeng...dia kata ubat apa yang saya bagi dia minum tu??? saya tanya kenapa? Dia kata rokok terasa PAHIT MACAM HEMPEDU!!.dia langsung xleh hisap rokok tu.

Saya kata itula ubat yang saya cari selama ni untuk dia. Alhamdulillah. Dah seminggu dia x beli dan x sentuh langsung rokok. Dia cakap selera makan dia pun makin bertambah. Ramai dah yang tegur cakap dia nampak berisi.

Alhamdulillah, syukur pada Allah. Akhirnya saya jumpa supplement yang betul2 sesuai untuk ibu saya. Tak apa lah keluar duit banyak sikit pun. IBU KITA SEORANG JE. Selagi dia masih ada memang nak tengok dia sihat.

P/S: Ada satu lagi cerita tentang testimoni VIVIX iaitu bapa mentua yang menderita Kencing manis...pun ada perubahan yang ketara." - Puan Izan

Testimonial #2

Atok kembali bertenaga

"Alhamdulillah.

Tak sampai sebulan penggunaan Vivix Shaklee, cuma sehari 1 sudu teh setiap pagi, kesihatan Atok saya semakin baik.

Untuk pengetahuan semua, Atok saya ada sakit tua. Badan jadi lemah, sakit-sakit, dan lain-lain. Lepas minum Vivix Shaklee, Atok cakap dia rasa badan bertenaga sangat. Emak saya sendiri cakap badan ngan muka Atok dah nampak merah. Tak pucat macam selalu.

Alhamdulillah. Saya rasa tersangat gembira. Sekurang-kurangnya saya tak rasa terkilan atau menyesal sebab melabur membeli Vivix yang ternyata berkualiti dan berkesan memelihara kesihatan Atok saya. Saya nak Atok saya sihat sebab saya sayang Atok saya." - Puan Norhidayah Bt Mohd Ishak

Testimonial #3

Penglihatan semakin kabur akibat kencing manis dan kini boleh melihat semula

"Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darahnya mula naik mendadak. Apabila perkara ini berlarutan, penglihatan mak menjadi kabur dan makin kabur. Mak  kata, apa yang beliau rasa adalah...matanya menjadi makin kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu.

Mak saya tak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan yang dia lalui. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya yang sedikit terjejas akibat kencing manis.
Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja. Pada mulanya mak makan setengah sudu teh sehari tetapi kerana mak saya selesa dengan vivix, beliau mengambil 2 sudu besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume.Dalam masa tak sampai sebulan, penglihatan mak menjadi lebih baik. Mak rasa kedudukan matanya semakin elok dan tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.

Alhamdulillah, mak saya boleh melihat semula ....tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabur. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur pada ALLAH atas izinNYA jua. Pengambilan vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya serta penglihatannya yang kabur dulu telah pulih sedia kala.

Tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain kesihatan mak yang baik. Duit boleh dicari...selagi ada daya usaha.
Mudah2an mak dapat menunaikan umrah dengan lebih baik, insyaALLAH". - Puan Anne

"Hujung minggu yang lalu, kami sekeluarga pulang ke rumah mertua. Setibanya kami, hari sudah menginjak ke waktu sahur. Semasa di meja makan sambil menikmati juadah sahur, emak dengan nada gembira memberitahu bibirnya kemerah-merahan. Macam pakai lipstik. hehehe. Katanya sakit sendinya sudah semakin berkurangan. Rasa kebas tangan pun sudah berkurangan.

Testimonial #4

Badan kembali segar diusia 58 tahun.

"Nama saya Norimah, saya seorang surirumah sepenuh masa dan saya berumur 58 tahun apa yang menjadi masalah kepada saya ialah apabila saya membuat kerja rumah atau pun memasak tangan saya akan merasa kebas dan bila berjalan lebih sedikit maka betis saya pula yang sakit. Untuk ini sudah bermacam produk yang saya cuba contohnya. supplement calsium, glucosamine dan yg lain2 yang ada di farmasi. saya juga telah berjumpa dengan doktor pakar ataupun tidak pakar. Mereka kata biasalah ni untuk orang dah berusia. Setelah lama berusaha maka saya diperkenalkan dengan shaklee pada 2 tahun lepas dan semenjak itu saya mula makan kalsium, gla, vita- c serta omega 3 dari shaklee. Alhamdullilah saya merasa kekurangannya dari setiap hari kepada 3 kali seminggu tetapi saya tetap merasa kebas di tangan itu dan sakit di betis setiap kali bekerja kuat terutamanya bila kenduri kendara.

Pada awal januari 2010 saya diperkenalkan pula dengan produk baru dari shaklee iaitu vivix, dan apa yang menarik perhatian saya ialah produk ini boleh mengembalikan badan saya menjadi muda 25 tahun....bab ni saya rasa mungkin ramai yang tak percaya!. saya pun sama juga...dalam hati berkata betul ke ni?, tetapi saya telah kenal Shaklee 2 tahun lepas dan selalunya apa yang di claim oleh shaklee adalah dijamin berkesan.jadi saya pun membeli produk ini. dan mencubanya. Hari pertama dan kedua saya tidak merasa apa-apa perubahan yang ketara cuma saya rasa saya tidak mudah penat walaupun seharian buat kerja di rumah.

Hari ketiga saya ada majlis yaasinan ( majlis baca yasin beramai2 di rumah) dan saya seperti biasa akan memasak utk menjamu mereka yang datang......pada kebiasaannya apabila saya membuat majlis begini tangan saya akan merasa kebas dan betis saya mula sakit...Tetapi amat menakjubkan kerana satu hari tu saya tidak merasa sakit walau sedikitpun...adakah ini disebabkan vivix! setelah selesai majlis dan sampai waktu tidur malam saya masih tidak merasa apa2 malah badan saya tidak rasa penat sedikit pun. keesokkannya saya telefon Jess dan memberitahunya. baguslah katanya badan dah jadi muda latu. Betul ke badan saya dah jadi muda?? kalau betul saya merasa amat berterima kasih kepada vivix kerana dengannya saya tidak lagi mengalami sakit2 seperti dahulu. malah badan saya sentiasa rasa segar." - Pn Norimah

Testimonial #5

Mata rabun kembali jelas

"Yati sblm lupa sy nk bgtau awk...smlm mak saya ckp2 dgn ayah sy psl mata. mak sy kata skrg boley nmpk dgn jelas tau.mcm jam kat kereta tu kan kecik je number die kan pastu mak saya nmpk mcm pecah2 je sblm ni tp skrg nmpk jelas dah siket tau..x dek pecah2 dah number tu..berbelit x ayat saya??harap awk faham la ayat sy nih...haaaa...mmg mcm tu ke kesan vivix tu??

sbb sblm ni mak sy nk pg operatemata tau sbb x tahan silau la,rimas la kat mata.pastu badan pon mcm segar siket kalau lps buat aktiviti luar tu.x dek lenguh2 mcm selalu.
Alhamdulilah sgt2 yati kesan positif tu nmpk sgt..syukur sgt sy. sy la anak yg paling best sbb dah bg mak sy rasa best!" - Pn Zila

image



Untuk order?
Fatin
0123956467
healthybeautybyans@gmail.com

Ahad, 6 Julai 2014

ANS first time bermovie

Salam~

Semalam ke One City, USJ untuk setel balance payment sofa kat Deep Living sebelum dorang hantar petang.
First time sampai sini :)
Dah setel bayar pusing nampak ada tempat wayang. Cakap kat incik somi jom try bawak ANS tengok movie..

Mula2 macam tak berani haha
Pastu gamble jela. Kal9 AarifaNaura nanges saya dan AarifaNaura keluar dulu la..
Tengok How to train ur dragon 2.
Movie start kul1250
Bagi makan siap2 kat ANS.
Sejam pertama, AarifaNaura teramat exited nak tau itu ini. Nak g sana sini.

Asyik nak jalan so bawak dia keluar jap.
Pastu bawak masuk susukan dia dan dia lena sampai habes cite!
Gud girl!
AafiyaNajya lak ajak papa keluar haha.
Bosan kot.
Pastu ok sampai habes.
Last xnak balik plak

Sabtu, 5 Julai 2014

Blogger to wordpress

Salam.

Lama menyepi dah 7 ramadhan kan?
Macam mana puasa?
Haaaa ada dah raya dulu baru puasa? Ekeke
Kita letewww 😛

Ok lepas ni blog ni mayb dah tak update sebab saya dah berpindah ke wordpress.
Dalam proses nak install domain dan hosting di rumah baru.
Sebenarnya wordpress ni dah lama.tahun 2011 lagi kot buat tapi terbiar sebab macam susah sket ekeke..
So link baru wordpress ialah www.fatrinajmee.wordpress.com
Update la ye bloglist anda semua ye. Hehe

Sedang mencari orang yang boleh transfer design template blogger ke wordpress. Dah la baru jw upah design baru tetiba tukar wordpress lak.
So sayang la kan..
Sesapa tau roger2 la ye..
Thanks!

Blogger to wordpress

Salam.

Lama menyepi dah 7 ramadhan kan?
Macam mana puasa?
Haaaa ada dah raya dulu baru puasa? Ekeke
Kita letewww 😛

Ok lepas ni blog ni mayb dah tak update sebab saya dah berpindah ke wordpress.
Dalam proses nak install domain dan hosting di rumah baru.
Sebenarnya wordpress ni dah lama.tahun 2011 lagi kot buat tapi terbiar sebab macam susah sket ekeke..
So link baru wordpress ialah www.fatrinajmee.wordpress.com
Update la ye bloglist anda semua ye. Hehe

Sedang mencari orang yang boleh transfer design template blogger ke wordpress. Dah la baru jw upah design baru tetiba tukar wordpress lak.
So sayang la kan..
Sesapa tau roger2 la ye..
Thanks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular