Jumaat, 13 Jun 2014

Resepi | Sayur Hijau tumis

salam~

nak share sayur feberet baba :o)
sangat senang + sedap dan semestinya healthy!
ni mama yang ajar :)

Bahan-bahan

Jantung pisang
Bayam
Petola
Kacang Panjang
Atau apa2 sayur hijau
Ikan bilis - tumbuk kasar
Kacang hijau
Lada hitam

Cara-cara

Rebus kacang hijau.
Masukkan ikan bilis yang ditumbuk kasar. untuk perasa je
Dah lembut masukkan lada hitam
Masukkan sayur2 yang keras dulu macam petola, kacang panjang, batang bayam dan last sekali baru daun bayam dan jantung pisang.
Dan lembut tutup api dan masukkan garam sikit.

haaaa senang kan. haha.
tak tau la ni masakan bugis ke apa. tapi baba punya feberet.
saya pun tengok je mama masak mayb tak ikut step by step macam mama pun hehe.
tapi saya memang suka sebab boleh jadik MILK BOOSTER!
ada jantung ada bayam haaa.

kalo tak suka sayur boleh amek supplement lain macam VITA-LEA sebagai multivitamin dan ALFAFA sebagai milk booster.
haaaa bab milk booster ni jangan terlalu ekstrem. kang ada je yang serang saya lak haha.
masing2 punya kemahuan ye..
kena paham konsep supply & demand dan nak cari milk booster apa pun terpulang.
secara semulajadi macam makan jantung, barli etc @ terus nak amek supplement terpulang.
so tepuk dada tanya selera.

k bai

Fatrina
Sihat dan Cantik bersama Shaklee yoo



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular