Isnin, 23 Jun 2014

Persiapan Ramadhan

{MIGHTY-3-GEM}

3-GEM MESTI ADA bila puasa lagi2 PUASA RAMADHAN. Sebab saya tak makan sahur. Boleh makan tapi lama2 rasa nak muntah haha.  So biasanya just minum susu @ nestum dan roti sekeping-dua.

Saya consume shaklee sepenuhnya masa pregnant AarifaNaura sehingga sekarang. Ramadhan 2012 saya dapat puasa penuh sebab ada si kecil rupanya lam perut hehe. Ramadhan 2013, puasa penuh jugak dan menyusu penuh AarifaNaura. Alhamdulillah dapat bertahan sambil buat stok susu AarifaNaura.

2014 saya doa banyak2 agar dapat lagi puasa penuh (xsure dapat tak memandangkan bendera merah dah naik) dan menyusu AarifaNaura sepenuhnya. Inshaallah! Pengalaman puasa sunat sebelum ni pun so far Alhamdulillah mampu bertahan 😘

So menu sahur saya --> Mighty-3-gem blend dengan susu/air kosong + kurma. Kalo rajin makan roti jugak.
P/S: Jangan skip sahur bagi yang tak biasa terutama ibu mengandung dan menyusu ye 😘

•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•

Mengapa Mighty Triple Gem ini sangat sesuai ketika berpuasa?

Energizing Soy Protein (ESP)

♥ Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan
rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. Malah, sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Tidakkah anda mahu tampil jelita di pagi AidilFitri nanti?

Performance Drink

♥ Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Setelah berbuka pula, Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. Rasa Oren yang menyegarkan!

Meal Shake

♥ Multivitamin & multimineral, yang dilengkapi dengan sedikit protein & fiber. Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pelbagai jenis vitamin/ suplemen di sepanjang bulan Ramadhan ini. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan anda berasa kurang lapar lebih lama. Hanya bancuhkan dengan segelas susu rendah lemak dan anda boleh kongsikan khasiatnya seisi keluarga!

0123956467
www.fatinarinabdullah.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular