Isnin, 9 Jun 2014

GOUT | Bebaskan Gout Segera!

RAWATAN GOUT

 Terdapat banyak cara anda boleh mengeluarkan asid urik dan juga menghalang ia daripada terbentuk. Tips berikut akan membantu anda merawat gout secara semulajadi.

✔ Minum banyak air sepanjang hari. Air secara semula jadi akan keluarkan asid urik daripada badan anda melalui air kencing. Anda perlu minum sekurang-kurangnya 12 gelas air sepanjang hari. Pastikan warna air kencing anda bersih!

⏩Shaklee Perfomance Drink

✔ Baking soda telah terbukti meningkatkan keterlarutan asid urik yang membolehkan tubuh untuk mengeluarkannya dengan lebih banyak. Anda perlu campuran satu sudu teh separuh daripada baking soda dengan 8 auns air.

✔ Makan satu cawan strawberi. Strawberi meneutralkan asid urik dan melegakan dengan cepat gejala gout.

✔ Makan satu cawan anggur semasa serangan. Anggur adalah makanan ringan yang besar semasa serangan kerana mereka akan mengurangkan keasidan asid urik.

⏩ Shaklee Vivix

✔ Alfalfa juga mungkin menjadi pilihan yang hebat untuk anda. Alfalfa adalah sumber mineral dan nutrien. Ia juga telah terbukti untuk mengurangkan secara mendadak tahap asid urik dengan meneutralkan asid.

⏩Shaklee Alfafa Complex

✔Elak minuman keras alkohol akan menyumbang kepada masalah dehidrasi dalam badan. Apabila protein daripada yis di dalam bir dipecahkan ia akan tercipta asid urik. Serangan gout akan semakin serius jika berlaku dehidrasi. Banyak alkohol diperbuat daripada yis.

✔Elak beli ubat gout di kaunter seperti aspirin dan diuretik iaitu ubat membantu membuang air daripada badan. Aspirin dikesan boleh menyebabkan paras asid urik dalam badan menjadi tinggi dan boleh menyebabkan lebih banyak serangan gout. Diuretik pula berfungsi membuang air daripada badan. Cuma air yang sama bagaimanapun diperlukan untuk melupuskan asid urik yang berlebihan.

✔Makan secara sihat dengan mengurangkan beberapa jenis makanan yang mengandungi purine kerana bahan itu dipecahkan oleh badan sekali gus menyebabkan tahap asid urik meningkat. Cara terbaik mengurangkan pengambilan daging merah, mengelakkan alkohol dan memakan banyak tenusu rendah lemak, buah-buahan dan sayur-sayuran.

✔Mengekalkan berat badan satu perkara penting bagi pesakit gout ialah mengekalkan berat badan. Jika gagal menyebabkan jumlah asid urik dalam badan juga meningkat.

✔Rehat. Tidur cara pemulihan yang terbaik untuk tubuh. Mendapatkan rehat yang cukup adalah penting bagi penyakit gout kerana apabila tekanan meningkat ia akan membawa kepada lebih banyak serangan penyakit itu.

[medimiss, bhonline]


 Shaklee juga menyediakan makanan tambahan yang dapat mengurangkan kesakitan Gout. Terdapat beberapa produk yang boleh diambil seperti :-

VIVIX

✅Melindungi DNA, memperbaiki DNA, memberi impak positif kepada pengawalam genetik, menggalakkan pembentukan mitochindra didalam sel, melambatkan pembentukan protein AGE yang menyebabkan kerosakan sel

ALFAFA

✅ Menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Pengambilan alfafa memerlukan pesakit mengambil air yg banyak utk tujuan detox

OMEGA GUARD

✅ Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui didalam ikan laut dalam. Kedua-dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit

PERFORMANCE DRINK

✅ Memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak berlaku dehydration.

 ADV JOINT HEALTH TABLET

✅ Mengandungi ekstrak Boswellia  bagi menyokong kesihatan sendi dan Ekstrak jagung  mengandungi glucosamine, komponen penting untuk pembinaan tulang rawan dan bendalir sinovial. Bendalir sinovial ni bertindak sebagai bahan pelincir untuk pergerakan tulang yang lebih lancar dan tidak menyakitkan.

Sumber gugel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular