Selasa, 24 Jun 2014

Nursing Kaftan

Salam.

Ok satu lagi nak share bagi sesapa yang sedang mencari NURSING KAFTAN.. Boleh ke IG @ website sophieshoppe216.

So senang nak berkaftan sambil nyusu. Saya suka pakai kaftan.
Memang berpuluh kot ada.
Dulu kan tak BF so takde masalah.
Kalo balik ganu p pasar payang konfem tarik kaftan selai 2 hehe.
Tapi bila dah BF AarifaNaura ni maka terbantut le nak pakai.
Kadang pakai jugak. Siap koyakkan bahagian leher sikit haha.

Takpun cara giler sket..selak je dari bawah tapi pakai seluar laaa. Wakaka. Masa tido jela boleb praktikkab ni hehe
So bila ada kaftan menyusu ni halamakkkk sonang la keje.
Takyah gunting leher @ selak dari bawah haa.
Sekarang tengah skodeng batik cotton.
So sesapa teringin silalah terjah sana ye 

Isnin, 23 Jun 2014

Persiapan Ramadhan

{MIGHTY-3-GEM}

3-GEM MESTI ADA bila puasa lagi2 PUASA RAMADHAN. Sebab saya tak makan sahur. Boleh makan tapi lama2 rasa nak muntah haha.  So biasanya just minum susu @ nestum dan roti sekeping-dua.

Saya consume shaklee sepenuhnya masa pregnant AarifaNaura sehingga sekarang. Ramadhan 2012 saya dapat puasa penuh sebab ada si kecil rupanya lam perut hehe. Ramadhan 2013, puasa penuh jugak dan menyusu penuh AarifaNaura. Alhamdulillah dapat bertahan sambil buat stok susu AarifaNaura.

2014 saya doa banyak2 agar dapat lagi puasa penuh (xsure dapat tak memandangkan bendera merah dah naik) dan menyusu AarifaNaura sepenuhnya. Inshaallah! Pengalaman puasa sunat sebelum ni pun so far Alhamdulillah mampu bertahan 😘

So menu sahur saya --> Mighty-3-gem blend dengan susu/air kosong + kurma. Kalo rajin makan roti jugak.
P/S: Jangan skip sahur bagi yang tak biasa terutama ibu mengandung dan menyusu ye 😘

•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•

Mengapa Mighty Triple Gem ini sangat sesuai ketika berpuasa?

Energizing Soy Protein (ESP)

♥ Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan
rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. Malah, sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Tidakkah anda mahu tampil jelita di pagi AidilFitri nanti?

Performance Drink

♥ Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Setelah berbuka pula, Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. Rasa Oren yang menyegarkan!

Meal Shake

♥ Multivitamin & multimineral, yang dilengkapi dengan sedikit protein & fiber. Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pelbagai jenis vitamin/ suplemen di sepanjang bulan Ramadhan ini. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan anda berasa kurang lapar lebih lama. Hanya bancuhkan dengan segelas susu rendah lemak dan anda boleh kongsikan khasiatnya seisi keluarga!

0123956467
www.fatinarinabdullah.com

Sedang mencari DESIGNER LOGO/HEADER biz anda?

Salam~

Ok kali ni saya nak share 2 orang yang saya suka mintak design logo dalam masa pendek haha
Sorry dear!
1st ialah FARHAN! Saya mintak dia buatkan logo,fb header & blog header untuk biz SHAKLEE iaitu CipiCipiBlogshop.
Tau pasal dia dari nad. Nad pun buat ngan dia.
Rasanya semua kot geng MSE buat ngan dia haha.
Murah dan PANTAS!
Cakap je..farhan akak nak cani cani camtu terus reply dengan gambar. Edit banyak kali harga sama..
Tak tau la saya sorang je ke duk komen byk kali haha
Sorry farhan 
Latest saya mintak dia buat logo jugak.
PM dia petang semalam.. kul 12am tadi siap! Haha
Sebab kami pun nak yang simple je..hehe
Owh logo tu xleh reveal lagi ekeke.


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Kedua saya pernah try dengan i'm designer girl.
Sy try sebab nampak cute je design dia.
Yang ni sy mintak buat pun last minute haha.
Masa tu nak bukak booth jual shaklee.
Alang2 tu buat kek sikit. So nak letak sticker kan..
Memang last minute giler lah haha.
Kesian adik afifah ni kena potong Q order lain huhu.
Adik ni pun xde mintak extra charge tapi saya bayar jugak lebih..
So boleh p page i'm designer girl tengok finished project..
Memang ohsem!
Thanks dear!



Dua-dua adik ni student lagi.
Sorang nak intern next month and sorang tengah siap final project.
Thanks dear farhan & afifah!
Awak memang ohsem!

Sabtu, 21 Jun 2014

Resepi | Kuih Lopes

Salam.

Semalam belajar buat kuih lopes ngan mak mertua.
Selama ni duk makan je kan 😆
Kuih feberet harus la belajar.
Nanti dah duk sendiri tak yah mengagau g beli kan.
Hehe
Meh kita share cara2 buat. Sonang je rupenye ekeke

Bahan-bahan :-

Beras pulut. [Agak2 la nak buat banyak mana. Semalam buat 1kg dapat 70 biji]
2 sudu Air kapur
5-6 helai daun pandan
Kelapa parut + garam
Daun pisang potong dalam 2 inci lebar

Cara-cara :-

Basuh beras dan toskan.
Blend daun pandan dan rendam beras tu dan campur air kapur dan pewarna hijau sikit bagi nampak comel.
Rendam dalam 1/2 - 1 jam dan toskan bagi kering sikit.
Isi beras dalam daun pisang tu buat bentuk 3 segi.
Make sure hujung tu tertutup ye.. tu kalau daun pisang yang besar lagi baik.
Rebus 1-2jam atau sampai masak la.
Dah siap bukak daun pisang dan terus gaul dengan kelapa parut.
Siappp.

Manisan pulak.

Bahan-bahan:-

Gula kabung
Air
Daun pandan

Cara-cara :-

Masak bahan2 ni sampai pekat sikit.
Tapi terpulang nak pekat ke cair.
Dah siap tapis.

Dah siap semuanya boleh la makan.. tau tak nak makan cane? Hehe.
Kuih lopes ni memang feberet mak mertua buat bila ada kenduri 😊
Selamat mencuba 😆

Rabu, 18 Jun 2014

BabyWearing | Do & Dont

Salam~

Babywearing (BW) @ jom gendong!
Saya start BW masa AarifaNaura 1 bulan lebih kot. Dah nak dekat habes pantang.
1st saya beli MeiTai dari Manjaku online.
Tak tau pun ada apa jenis haha main tibai je.
Then saya join group BW kat FB. So baru la tau Do & Dont. 

Best BW ni sebab masuk je AarifaNaura lena. Penat woo nak tidokan dia berlengan je hehe.
Kuar semua muscle ekeke..
Mei tai saya beli ni tali kain yg panjang. Nak pakai pun gugel je youtube. Bika join group BW baru tau Mei Tai saya beli ni FAKE! Wakaka. Harga tak ingat..murah je kot.

Apa yang tak best sebab guna tali je dan ikat. Takut tengah nak belit2 tu terlepas ke apa kan so gugel jenis2 lain lak.
Rupanya ada bayak jenis. Yang senang jenis soft structure carrier (ssc).
Mula2 nak beli boba air tapi tak dapat approval dari incik somi sebab dia kata better p try sendiri.
Kang beli online tak selesa ke apa..membazir je.
*tau2 je bini dia ni camtu kan *

So kami pun pergi fabulousmom.
Semua try dan terpikat dengan Petunia ergobaby.
Amek yg SSC sebab senang ada buckle dan tebal sikit yang kat pinggang dan nak galas tu. Apa nama ntah hehe.
Memang berbaloi. Cuma anak AarifaNaura ni kecik so macam kedalam la sikit.
Ada jual sekali insert tapi tak beli pun.
Hati2 beli SSC sebab ada yang FAKE!
Ada yang tak kisah sebab nak pakai kejap je tapi bagi saya kalau kejap pun time pakai kejap tu la tiba2 buckle tu pecah.. cane? Ada rasa menyesal tak dengan keputusan beli yang murah sebab nak pakai kejap je?
Atas masing2 pendapat la ye.. hehe

Nak BW ni pun mesti tau cara kedepan boleh ke tak..
Jenis macam mana dan sebab apa tak boleh.
Sekarang AarifaNaura pun macam tak suka sangat ngadap mama je sebab dia kan kecik macam termasuk ke dalam haha.
Sangat senang tau BW ni. Pergi mana2 jalan banyak2 pun takdela penat lengan.
So biasanya dia akan lena dalam tu.
Cuma belom pernah try menyusu dalam tu hehe.

Sekarang duk cuba pakai kain batik lepas.
Haaa yang ni lagi best. Boleh berfesyen gitu..
Kain batik kut warna baju dengan ring pun sedondon haha.
Ritu balik ganu ada tengok kat pasar payang tapi kain tak bape menarik nak dibeli 
So mama mami umi maka di luar sana..try la BW.
Best!
Jangan terasa orang cakap macam bibik ke macam indon ke apa..
Yang penting anak kita selamat dalam kendongan kita 

Jom tengok sebab2 tak boleh carry baby secara facing out.
Sumber : BW FB Group

BabyWearing | Do & Dont

Salam~

Babywearing (BW) @ jom gendong!
Saya start BW masa AarifaNaura 1 bulan lebih kot. Dah nak dekat habes pantang.
1st saya beli MeiTai dari Manjaku online.
Tak tau pun ada apa jenis haha main tibai je.
Then saya join group BW kat FB. So baru la tau Do & Dont. 

Best BW ni sebab masuk je AarifaNaura lena. Penat woo nak tidokan dia berlengan je hehe.
Kuar semua muscle ekeke..
Mei tai saya beli ni tali kain yg panjang. Nak pakai pun gugel je youtube. Bika join group BW baru tau Mei Tai saya beli ni FAKE! Wakaka. Harga tak ingat..murah je kot.

Apa yang tak best sebab guna tali je dan ikat. Takut tengah nak belit2 tu terlepas ke apa kan so gugel jenis2 lain lak.
Rupanya ada bayak jenis. Yang senang jenis soft structure carrier (ssc).
Mula2 nak beli boba air tapi tak dapat approval dari incik somi sebab dia kata better p try sendiri.
Kang beli online tak selesa ke apa..membazir je.
*tau2 je bini dia ni camtu kan *

So kami pun pergi fabulousmom.
Semua try dan terpikat dengan Petunia ergobaby.
Amek yg SSC sebab senang ada buckle dan tebal sikit yang kat pinggang dan nak galas tu. Apa nama ntah hehe.
Memang berbaloi. Cuma anak AarifaNaura ni kecik so macam kedalam la sikit.
Ada jual sekali insert tapi tak beli pun.
Hati2 beli SSC sebab ada yang FAKE!
Ada yang tak kisah sebab nak pakai kejap je tapi bagi saya kalau kejap pun time pakai kejap tu la tiba2 buckle tu pecah.. cane? Ada rasa menyesal tak dengan keputusan beli yang murah sebab nak pakai kejap je?
Atas masing2 pendapat la ye.. hehe

Nak BW ni pun mesti tau cara kedepan boleh ke tak..
Jenis macam mana dan sebab apa tak boleh.
Sekarang AarifaNaura pun macam tak suka sangat ngadap mama je sebab dia kan kecik macam termasuk ke dalam haha.
Sangat senang tau BW ni. Pergi mana2 jalan banyak2 pun takdela penat lengan.
So biasanya dia akan lena dalam tu.
Cuma belom pernah try menyusu dalam tu hehe.

Sekarang duk cuba pakai kain batik lepas.
Haaa yang ni lagi best. Boleh berfesyen gitu..
Kain batik kut warna baju dengan ring pun sedondon haha.
Ritu balik ganu ada tengok kat pasar payang tapi kain tak bape menarik nak dibeli 
So mama mami umi maka di luar sana..try la BW.
Best!
Jangan terasa orang cakap macam bibik ke macam indon ke apa..
Yang penting anak kita selamat dalam kendongan kita 

Jom tengok sebab2 tak boleh carry baby secara facing out.
Sumber : BW FB Group

Selasa, 17 Jun 2014

TIPS | Susu Perahan

Biasanya penyimpanan susu ibu lebih sinonim dengan ibu bekerjaya. Sejak dari pantang lagi mereka sudah bersiap sedia membuat bekalan untuk si comel sebagai persediaan selepas cuti berpantang tamat.

Berikut adalah garis panduan yang boleh dijadikan maklumat berguna kepada para ibu agar bayi tetap menerima khasiat susu ibu biarpun tidak menyusu secara terus dari payu dara ibu.

Sentiasa menggunakan susu yang paling awal diperah.
 
Letakkan susu beku yang hendak digunakan di bahagian rak bawah peti sejuk semalaman supaya mudah dicairkan.
 
Lalukan susu perahan beku di bawah aliran air paip untuk mencairkannya.
 
Bila sudah cair, rendamkan bekas berisi susu di dalam air suam (hanya panaskan kuantiti yang hendak digunakan untuk satu penyusuan sahaja).
 
Untuk lebih mudah dan menjimatkan masa, gunakan pemanas botol elektrik yang kini banyak dijual dipasaran. 
Warmer lebih digalakkan berbanding air panas/suam kerana berkemungkinan suhu air panas/suam akan merosakkan khasiat susu ibu.
 
Jangan panaskan dalam ketuhar gelombang mikro atau atas dapur kerana ia akan merosakkan khasiat susu ibu.
 
Jangan cairkan susu beku dalam suhu bilik.
 
Susu yang telah dipanaskan mestilah digunakan dalam masa satu jam (tidak boleh disimpan semula).
 
Susu yang dibekukan akan menampakkan lemak terpisah menjadi dua lapisan. Goyangkan bekas dengan perlahan-lahan untuk menggabungkan lapisan lemak yang terpisah itu.
 
Pastikan suhu susu suam dengan menitiskan beberapa titis susu di bahagian dalam pergelangan tangan sebelum diberi kepada bayi.
 
Elakkan memanaskan susu di awal pagi dan memasukkan ke dalam termos kerana susu yang dipanaskan perlu dihabiskan dalam masa 1-2 jam sahaja.
 
Susu beku yang sudah dicairkan tidak boleh dibekukan semula, itu pentingnya pemerhatian/melatih anak dijaga oleh pengasuh sebelum memulakan kerja bagi mengetahui kuantiti yang diperlukan anak supaya susu perahan tidak membazir.
 
Bekalan susu yang dibawa untuk anak seharusnya sentiasa sejuk. Gunakan cooler bag dan ice pack sebelum dimasukkan kembali ke dalam chiller.
Seelok-eloknya panaskan susu sejurus sebelum memberi bayi minum.

Tip Penyimpanan Susu Perahan

Di tempat kerja

Simpan susu perahan di bahagian sejuk peti ais (Chiller), jangan dibekukan (jika ada peti sejuk). Jika tiada, simpan sahaja dalam beg penyejuk susu ibu (Cooller bag & ice pack) yang banyak terdapat di pasaran. Ia untuk memastikan kandungan antibodi terpelihara dari proses pembekuan.
✒ Simpan semua alatan pam di dalam bekas dan masukkan kedalam  peti sejuk bagi mengelakkan bakteria membiak pada pam. Sekiranya ingin dibasuh setiap kali mengepam lagi baik.
 
Sampai di rumah

Simpan susu perahan dari tempat kerja semaksima yang boleh di bahagian sejuk (bukan dibekukan) untuk kegunaan pada keesokan hari. Simpan susu selebihnya di bahagian beku peti ais untuk stok seterusnya.

Seeloknya labelkan bekas perahan susu dengan nama bayi, tarikh dan masa pemerahan sebagai memudahkan anda menggunakan susu yang awal terlebih dahulu.

Tinggalkan sedikit ruang udara di dalam bekas penyimpanan untuk membolehkan proses pengembangan berlaku jika susu dibekukan.

Jangan lupa membersihkan dan mensteril semua bekas penyimpanan susu ibu termasuk aksesori pengepam.
[Credit : PaMa]
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=
Untuk ibu bekerjaya yang ingin DIET sila KLIK --> Set Kurus
Untuk ibu bekerjaya yang ingin mengekalkan dan menambah susu badan sila KLIK --> Set Menyusu 
✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/HealthyBeautyByANS
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.healthybeautybyans.blogspot.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : healthybeautybyans@gmail.com
# Instagram : fatinarina_hbbans
> COD Area : Nilai, Bangi, Putrajaya dan sekitar
 

NES | Jadual untuk Jun & Julai




Susuibu.com - Nurturing Education Series
For more info and register, please visit http://susuibu.com/v2/services/nurturing-education-series/ or call us at 03-89254614.

June
15 June - NES101 Senawang
21June - NES105 Bangi
22 June - NES102 Bangi

July
5 July - NES101(Workshop) Bangi
6 July - NES104 Bangi
13 July - NES102 Senawang


info receieved via email.

so sesapa nak tambah ilmu mengenai susu ibu boleh join. banyak sangat manfaatnya. 
Sebelum bersalin AarifaNaura sempat pergi NES101. nak pergi NES102 asyik tak sempat je sampai la pencen ni haa hehe.

bulan june ada 2 slots lagi dekat bangi. cepat2.

Thanks.


ps/ Bukan msg berbayar ye hehe

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/HealthyBeautyByANS
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.healthybeautybyans.blogspot.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : healthybeautybyans@gmail.com
# Instagram : fatinarina_hbbyans
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Isnin, 16 Jun 2014

Testimonial | Kulit bebas JERAWAT & CERAH

Salam~

Etry kali ini nak bercerita sedikit TESTIMONIAL mereka yang menggunakan SET KECANTIKAN SHAKLEE iaitu B COMPLEX, SR VITA C, VITA-E COMPLEX serta TAMBAHAN ESP @ GLA COMPLEX.

Menggunakan SET D + ESP selama sebulan dan itulah hasilnya!
Menggunakan SET D + GLA selama 3 BULAN dah hasilnya seperti di atas.
Menggunakan ESP, GLA dan kemudian SET D dan dah tek perlu makeup tebal lagi :)
Menggunakan SET D selama 1 BULAN SETENGAH. Tiada lagi kulit kusam dan bekas jerawat!
Sept 2012 - Jan 2013 menggunakan SET D + ESP. Jerawat dan parut berkurangan.

TIPS | Suplemen VITAMIN E sebabkan KANSER..Solusinya?

VITAMIN E.

Vitamin E adalah vitamin larut lemak yang mempunyai sifat antioksidan. Vitamin E wujud dalam lapan bentuk yang berbeza iaitu alpha, beta, gamma, dan delta tocoferol; dan alfa, beta, gamma, dan delta-tocotrienol. Alpha-tocoferol adalah bentuk yang paling aktif pada manusia.

Namun AWAS!

Suplemen vitamin E boleh menyebabkan kanser!
KANSER?
Sebab itu dalam pemilihan VITAMIN E yang berlambak-lambak dipasaran kita seharusnya mengetahui faktor-faktor untu memilih yang TEPAT & SELAMAT.

Credit : MamaFaiz.com

TIPS MEMILIH VITAMIN E

1. Pilih Vitamin E  dari sumber semulajadi

Vitamin E boleh didapati dalam bentuk semula jadi atau buatan manusia. Bentuk-bentuk semula jadi biasanya dilabelkan dengan huruf "d" (contohnya, d-gamma tokoferol) manakala bentuk sintetik dilabel "dl" (contohnya, dl-alpha-tokoferol).
Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan

2. Cari perkataan mixed tocopherol dalam label

Bentuk vitamin tidak mempunyai kesan yang sama. Sebagai contoh Gamma tokoferol meningkatkan aktiviti protein manakala alfa tokoferol merendahkan ia.

Menurut penyelidikan baru yang diterbitkan dalam jurnal Penyelidikan pernafasan, mendapati bahawa satu bentuk vitamin dipanggil gamma tokoferol dari jagung, minyak canola dan kacang soya yang dikaitkan dengan fungsi paru-paru yang lemah di kalangan orang dewasa.

Satu lagi bentuk vitamin yang lebih biasanya ditemui dalam minyak zaitun dan bunga matahari yang dipanggil alfa tokoferol mempunyai kesan yang baik terhadap paru-paru.

3. Pilih Vitamin E yang berserta selenium

Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium.
Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Selenium bekerja bersama-sama dengan Vitamin E yang terletak di dalam selaput sel untuk mempertahankan sel dan tisu badan kita daripada dimusnahkan.

TIPS TAMBAHAN

Penyimpanan dan Pemprosesan

Makanan yang mengandungi vitamin E termasuk telur, bijirin diperkaya, buah-buahan, sayur-sayuran berdaun hijau (seperti bayam), daging, kacang, minyak kacang, ayam, minyak sayur-sayuran (jagung, kapas, safflower, kacang soya, bunga matahari), minyak argan, minyak zaitun dan bijirin penuh.

Vitamin E dalam makanan termusnah perlahan-lahan dari masa ke masa. Sebagai contoh, pada suhu bilik, tepung gandum kehilangan kira-kira satu pertiga daripada vitamin E pada tempoh penyimpanan hampir satu tahun.

Begitu juga, minyak zaitun disimpan dalam botol tertutup akan kehilangan kira-kira 20-30% daripada vitamin E pada tempoh enam bulan penyimpanan. Membiarkan botol terbuka menyebabkan semua vitamin E akan hilang selepas tiga atau empat bulan.

Vitamin E juga boleh termusnah dengan memasak pada haba yang tinggi. Sebagai contoh, minyak masak zaitun pada 172 ° C akan membawa kepada kemusnahan vitamin E.

Sifat halus vitamin E dan larut lemak adalah sebab-sebab untuk mengelakkan pemanasan minyak ini.
Maka memilih sumber Vitamin E dari jenis makanan tambahan adalah penting bagi memastikan vitamin E diperolehi dengan baik.

[Credit : Mama Faiz, cooks.ndtv, whfoods]

Ahad, 15 Jun 2014

Idea | Activity kit


Salam~

Idea yang bagus untuk simpan barang2 aktiviti anak2.
So senang susu teratur dan senang bawak p mana2.
Sebelum nu simpan dalam kotak ala2 kotak misteri yang dibalut comel yang AafiyaNajya ingat hadiah untuk dia dan dia koyakkan pembalut tu haha.

Boleh terjah mr.diy @ daiso ni nak beli barang2 😆
Boleh refer blog mamapapabubba step by step.
So xdela barang2 berterabur ye dok?
Selamat mencuba!




Sabtu, 14 Jun 2014

Ramadhan | Jom cabar diri!

salam.

Huh dari semalam buat post ni nak publish je hang!
Tensi  ambe.
Last try!

Semalam jumpa photo ni kat fb.
Tetiba rasa ommaiiii rindunya nak buat kira2 cam kat gambar ni.
Serius! Rindu haha
Saya memang minat bab cani. 😆

Tapi fokus asal untuk bulan ramadhan nanti.
Dah ready nak ramadhan?
Dah habes ganti puasa ke?
InshaAllah dah ready dan xde nak ganti pose hehe

So yang buat gambar ni tunjuk brp page nak kena baca setiap kali solat untuk khatam Alquran bulan ramadhan nanti.
Tak tau la bila punya photo 😁

So jom layan gambar.
Moga Ramadhan kali ini penuh makna!

Promo | PERCUMA VITA -E COMPLEX!

 {VITA-E COMPLEX!}
 




Manfaat Vita E Complex

✒ Melindungi jantung dan meningkatkan kesihatan jantung
✅ Pengambilan harian 800iu Vitamin E untuk jantung yang sihat; Melindugi sel darah merah untuk mengelakkan pengasingan lipid, meningkatkan kolestrol baik HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah daripada melekat ke dinding arteri serta menghalang anemia hemolitik, penyakit jangtung dan lain-lain.

✒ Mampu meningkatkan kemampuan reproduktif
✅ Kajian pada tahun 1924 mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600iu - 800iu Vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

✒ Anti penuaan
✅ 1 kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. iannya mampu memulihkan tekstur kulit dan juga tona kulit muka, dada dan peha.

✒ Anti-oksidan yang kuat
✅ Pengambilan lebih dari 1200iu sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi-katarak dan masalah penglihatan.

✒ Kelestarian tenaga
✅ Membantu meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

✒ Memperbaiki arthritis
✅ Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikoks dan sakit sendi.

✒ Menghalang Keguguran
✅ Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, mengurangkan sindrom prahaid dan sindrom menopous seperti hot flush, membantu mengurangkan risiko kematian janin dan juga keguguran.

✒ Memperbaiki parut
✅ Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Juga boleh disapukan terus ke parut untuk mengurangkan kesan parut.
Kebaikan kesihatan grape seed extract

Shaklee Vita-E telah di tambah baik dengan penambahan EKSTRAK BIJI ANGGUR! Apa kebaikannya?

✒ Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol

✒ Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vitamin E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C dalam erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul

✒ Melambatkan penuaan.

✒ Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya. OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini jugamembantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.

Jumaat, 13 Jun 2014

Testimonial | Kurangkan Asma dengan Omega Guard

Salam~

Saya nak share lagi berkenaan anak yang asma. Kesian kan tengok anak semput. Bila tidor nampak dada anak tercungap2 turun naik. Macam susah je nak nafas.
Ini memang pengalaman anak sulung sendiri yang memang kena asma dulu yang hampir setiap bulan kena amek neb kat emergency Azzahrah.

Jom baca kisah anak asma berikut.

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Anak sulung saya, Qayyum Shaquille seawal usia 3 bulan dah warded kerana bronchitis. Puncanya pakej yang complete : selsema + batuk + demam. Minum susu sampai muntah & keluar kat hidung :( Seminggu berkampung di hospital. 3 bulan selepas tu kena nebulizer, wheezing...bernafas pun macam lekuk kat dada. Paed nasihatkan jaga makan, jangan bagi makanan berflavour + sejuk. Anak yang sulung ni saya pun tak pandai lagi bab2 homemade ni..Makan kat luar,anak pun makan yang segera..huhuhu... saya perasan Shaquille ni minum vitagen pun boleh sebabkan dia batuk & lelah.

Masa celebrate 1st birthday, diserang lelah lagi! Biasa la birthday party ada kek, candy, jelly, macam2 jajan goodies. Malam tu dia dah sesak2 nafas..lekuk dada bila bernafas. Kejar pulak ke klinik, nebulizer. tak silap saya 4@5 bulan selepas tu, lelah lagi! huuhu..kali ni warded lagi. Doktor sahkan lung infection & asma. Insuran baru beli pulak tu, tak cover asma sebab memang telah dideclare dia berpenyakit lelah! :(

Bermula la episod ulang alik klinik untuk nebulizer..inhaler memang dibekalkan, seretide & ventolin. Kesian tau bila tengok anak tercungap-cungap tak cukup nafas, semput. Bayangkan paling lama dia boleh bertahan tanpa pergi melawat klinik untuk nebulizer ialah 2 bulan je..boleh dikatakan setiap bulan paling kurang pun sedut inhaler la kat rumah tu.

 

Semenjak saya belikan Omega Guard Shaklee untuk Marquez, saya berikan juga untuk Shaquille sebiji sehari. Selain Omega, saya amalkan Shaquille ambil Nutriferon 2 sachet seminggu (at least) & Mealshake sesudu sehari. Alhamdulillah, asma @ lelah dia semakin kurang. Untuk tahun 2013 ni rasanya dah lebih 6 bulan dah tak kena asma. Inhaler memang dah tak pakai kat rumah!

[Credit : Q's Health Shoppe]

Resepi | Sayur Hijau tumis

salam~

nak share sayur feberet baba :o)
sangat senang + sedap dan semestinya healthy!
ni mama yang ajar :)

Bahan-bahan

Jantung pisang
Bayam
Petola
Kacang Panjang
Atau apa2 sayur hijau
Ikan bilis - tumbuk kasar
Kacang hijau
Lada hitam

Cara-cara

Rebus kacang hijau.
Masukkan ikan bilis yang ditumbuk kasar. untuk perasa je
Dah lembut masukkan lada hitam
Masukkan sayur2 yang keras dulu macam petola, kacang panjang, batang bayam dan last sekali baru daun bayam dan jantung pisang.
Dan lembut tutup api dan masukkan garam sikit.

haaaa senang kan. haha.
tak tau la ni masakan bugis ke apa. tapi baba punya feberet.
saya pun tengok je mama masak mayb tak ikut step by step macam mama pun hehe.
tapi saya memang suka sebab boleh jadik MILK BOOSTER!
ada jantung ada bayam haaa.

kalo tak suka sayur boleh amek supplement lain macam VITA-LEA sebagai multivitamin dan ALFAFA sebagai milk booster.
haaaa bab milk booster ni jangan terlalu ekstrem. kang ada je yang serang saya lak haha.
masing2 punya kemahuan ye..
kena paham konsep supply & demand dan nak cari milk booster apa pun terpulang.
secara semulajadi macam makan jantung, barli etc @ terus nak amek supplement terpulang.
so tepuk dada tanya selera.

k bai

Fatrina
Sihat dan Cantik bersama Shaklee yoo



Khamis, 12 Jun 2014

The Croods | Perubahan adalah tidak baik vs Terus Melangkah ke Hadapan

Salam~

Sape dah tengok the croods? Movie tahun lepas hehe. Sejak duk layan ANS duk ulang tayang cite frozen, the crood, meetball apa ntah, smurf, madagascar, despicable me dan macam2 sampai dah ingat jalan citenya haa..dah siap tau moral of the story hehe.

So saya nak kupas moral of the story cite the croods. Sangat best!

-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-

The Croods memulakan perjalanan seumur hidup apabila gua yang sentiasa melindungi mereka daripada bahaya dimusnahkan. Perjalanan di persekitaran yang menakjubkan,  menjumpai suatu dunia baru yang luar biasa penuh dengan makhluk hebat dan pandangan mereka berubah selama-lamanya.

Perubahan adalah tidak baik vs Terus Melangkah ke Hadapan

The Croods menceritakan dua falsafah yang sangat berbeza dalam kehidupan. Grug, bapa yang percaya "Ketakutan adalah baik, Perubahan yang tidak baik" . Peraturan utama Grug dalam kehidupan ialah "tidak pernah meninggalkan gua".

Anak perempuan remaja yang memberontak, Eep pula ingin tahu kehidupan semula jadi dan mahu meneroka dunia di luar gua. Eep tidak mempercayai falsafah ayahnya iaitu "tidak pernah takut".

Dalam salah satu pengembaraan di luar gua, Eep bertemu Guy, seorang budak remaja menawan yang memberi amaran akhir dunia dan bahawa keluarga mesti meninggalkan gua itu dan sampai ke tempat yang lebih tinggi untuk terus hidup. Falsafah Guy ini ialah "terus bergerak ke hadapan".


Thunk, adik Eep pula percaya pada teori ayahnua pada kehidupan dan menyatakan "Saya tidak akan berbuat apa-apa yang baru atau berbeza" .
Tetapi mereka perlu cepat belajar apabila gua telah musnah, mereka perlu meninggalkan keselamatan gua dan melakukan anjakan paradigma untuk kehidupan baru.

Walaupun falsafah Grug bahawa "baru sentiasa teruk, tidak pernah takut" , the Croods mengikuti pendekatan Guy untuk hidup dan "terus bergerak ke hadapan" . Dengan berbuat demikian, mereka mendapati bahawa kehidupan di luar keselamatan gua dipenuhi dengan keseronokan dan penuh cabaran. Guy berpesan kepada the croods berdasarkan kehidupan lalu mereka yang ketakutan "Jangan bersembunyi. Hidup. Ini tidak hidup".

Kita semua pernah melalui fasa di mana kita berada seperti Grug dan membenarkan takut untuk menentukan pilihan kita. Takut yang tidak diketahui yang memerangkap dalam hubungan yang tidak sihat, pekerjaan yang tidak selesai dan tidak menikmati kehidupan yang sepenuhnya.


Membuang "perubahan yang tidak baik" falsafah Grug dan menjadi lebih seperti Eep dan Guy: "terus bergerak ke hadapan".

-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-▪-

Jom lakukan anjakan paradigma dan keluar dari comfort zone kita!

Asma | Cegah dengan Omega 3 dan testimonial

☞ Asma - Omega 3 bantu cegah

Asma adalah penyakit kronik berpunca daripada kekejangan otot di cabang tenggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit.

Meskipun ia tidak boleh diubati, asma boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan rapi.

Malah, pakar-pakar turut menganggarkan 80 peratus daripada kematian di kalangan penghidap asma boleh dicegah jika mereka diberi pendidikan yang sempurna bagi menangani penyakit berkenaan.

Walaupun ia tidak berjangkit, asma boleh diwarisi, di mana anak-anak kepada penghidap penyakit ini mempunyai risiko yang lebih tinggi.

Berdasarkan perangkaan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), terdapat lebih daripada 100 juta penghidap asma di seluruh dunia.
Daripada jumlah tersebut, kira-kira satu juta adalah penduduk Malaysia dan 340,000 merupakan kanak-kanak di bawah 15 tahun.

Pengurus Besar Total Health Concept, Jagdev Singh berkata, kajian Institut Strategik dan Pengajian Antarabangsa (ISIS) dan Persatuan Thorasik Malaysia mendapati asma adalah penyebab utama kanak-kanak tidak hadir ke sekolah kerana sakit.
Statistik menunjukkan lebih dari 53 peratus kanak-kanak tidak hadir ke sekolah kerana masalah paru-paru dari September hingga November 2001.

Malah, ibu bapa juga terpaksa menanggung perbelanjaan yang tinggi untuk kos perubatan seperti ubat, lawatan ke doktor dan penginapan di hospital.

``Meskipun kanak-kanak lebih terdedah kepada asma, ia boleh dikurangkan dengan memastikan mereka mendapat pemakanan yang dapat mencegah penyakit tersebut.

``Satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan,'' katanya.

Menurut beliau, hasil kajian itu mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan.
Ini memberi gambaran bahawa bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil.

Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya.

``Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA).

``Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapinya,'' jelasnya.

Tambah Jagdev, antara sumber Omega 3 terbaik ialah ikan laut sejuk seperti tuna, kod, halibut, salmon, sardin dan mackerel.

[Credit : utusanonline]

•○•○•○•○•○•○○○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•

☞ Omega-3 --> OmegaGuard Shaklee.

"Omega-3 asid lemak yang dikenali untuk mengurangkan keradangan. kerana asma adalah penyakit yang disebabkan oleh keradangan saluran udara yang membawa kepada saluran udara hyper-responsif dan saluran udara mengecil, dan kerana orang Eskimo yang makan dalam jumlah yang besar ikan mempunyai kadar yang rendah asma, penyelidik teori thst fidh minyak mungkin mendapat manfaat penghidap asma "- Livestrong

Kenapa Omega Guard Shaklee?

✔ Minyak ikan terbaik di dunia yang terdiri daripada 7 asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain. 


✔ Melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dibawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat didalam kebanyakkan jenis ikan.



✔ 50% lebih pekat dari mana-mana produk dipasaran. 


•○•○•○•○•○•○○○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•

☞ Testimonial - Omega Guard sebagai pemanas dada yang sejuk bagi anak asthma!



Pengalaman sendiri :-

1- AafiyaNajya memang asthma teruk. Selalu demam dan amek neb setiap bulan. Sekarang Alhamdulillah makin berkurang tapi masih berjaga2 sebab bila sejuk mesti semput. 

2- AarifaNaura Alhamdulillah clear dari Asthma. Mungkin sebab dia minum susu saya je dan saya amalkan omega guard dari kandungan 4bulan kalo tak silap sampai sekarang. Alhamdulillah.

Sangat berbaloi amalkan Omega Guard ni boleh kurus sekali! 

Mencegah lebih baik dari merawat dan health is wealth!

Rabu, 11 Jun 2014

Kelebihan Syaaban

KELEBIHAN-BULAN-SYAABAN

Syaaban membawa maksud berpecah-pecah. Ada yang berpendapat, ini kerana pada ketika itu, bangsa Quraisy terpaksa berpecah-pecah kepada beberapa kumpulan untuk mencari air di padang pasir. Ada pula yang berpendapat ia membawa maksud pemisah kerana Syaaban adalah pemisah antara bulan Rejab dan Ramadhan.

Rasulullah s.a.w telah bersabda yang bermaksud:
“Tahukah kamu sekelian mengapa dinamakan dengan bulan Syaaban?” Para sahabat menjawab, “Allah dan RasulNya lebih mengetahui” Rasulullah s.a.w menjawab, “Kerana dalam bulan itu berkembanglah kebaikan yang banyak sekali.” (Dipetik dari kitab Raudatul Ulama).

Bulan Syaaban merupakan bulan kedua selepas Rejab yang penuh dengan keberkatan. Bulan Syaaban dianggap merupakan bulan yang baik untuk kita meminta keampunan daripada Allah, serta memperbaiki diri dari segala macam cela. Dan bersedia untuk bulan Ramadhan yang menyuci dan membersihkan jiwa kita.

Rasulullah s.a.w pernah bersabda yang bermaksud:
“Keutamaan bulan Syaaban ke atas bulan-bulan yang lain adalah seperti keutamaan aku di atas semua nabi-nabi yang lain, sedangkan keutamaan bulan Ramadan ke atas semua bulan yang lain adalah seperti keutamaan Allah Taala ke atas makhlukNya.”

Nisfu Syaaban

Di dalam bulan Syaaban juga terdapat satu malam yang penuh rahmat, iaitu Malam Nisfu Syaaban. Pada malam ke-15 bulan Syaaban ini, doa menjadi sangat mustajab.
Rasulullah s.a.w telah bersabda yang bermaksud:
“Barangsiapa yang menghidupkan malam dua hari raya dan malam pertengahan bulan Syaaban, maka hatinya tidak mati biarpun semua hati mati ketika itu.”

Umat Islam disarankan untuk menghidupkan malam ini dengan membaca surah Yaasin sebanyak 3 kali selepas solat maghrib.
Bacaan pertama diniatkan mohon panjangkan umur dalam mentaati Allah, kemudian dibaca doa-doanya.
Bacaan kali keduanya dengan diniatkan diluaskan Allah rezekinya yang halal dan diberkati-Nya, kemudian lalu dibacakan doa-doanya.
Kemudian bacaan ketiga pula serta diniatkan minta ditetapkan iman dan mati dalam iman, kemudian dibacakan doa-doanya.

Namun jangan lupa agar kita membaca dengan penuh tenang dan tidak terkejar-kejar.
Pada malam Nisfu Syaaban, telah datang Jibril kepada Rasulullah s.a.w lalu katanya:
“Angkat kepalamu kelangit, itulah malam yang dibukakan Allah padanya tiga ratus pintu rahmat dan diampunkan Allah sekalian orang yang tiada menyekutukan (syirik) dengan-Nya sesuatu, kecuali tukang nujum, kekal di dalam zina, kekal minum arak, durhaka terhadap ibubapa.” (Al-Hadis)

Puasa Sunat di bulan Syaaban

Pada bulan ini, digalakkan bagi kita untuk memperbanyak Puasa Sunat. Rasulullah s.a.w sendiri lebih gemar berpuasa sunat pada bulan Syaaban.
Rasulullah s.a.w bersabda bermaksud:
“Sesiapa yang berpuasa 3 hari pada permulaan Syaaban, 3 hari pertengahannya dan 3 hari pada akhir Syaaban, maka Allah swt mencatat untuknya pahala seperti pahala tujuh puluh nabi dan seperti beribadat tujuh puluh tahun dan apabila dia mati pada tahun itu maka matinya seperti orang mati syahid.”

Sabda Rasullullah s.a.w yang bermaksud:
“Dinamakan Syaaban kerana padanya terdapat kebajikan yang amat banyak, dan puasa yang lebih afdal sesudah (selain) Ramadhan ialah puasa bulan Syaaban” (Al-Hadis)
1 hari berpuasa di bulan Syaaban akan mengharamkan tubuhnya dari api neraka. Dia akan menjadi taulan nabi Yusof di dalam syurga, dan diberi pahala seperti pahala nabi Ayub dan Nabi Daud.

Sesiapa yang berpuasa sebulan pada bulan Syaaban, dipermudahkan Allah kepadanya Sakaratulmaut, dilepaskan kegelapan dalam kubur, dilepaskan daripada huru-hara Mungkar dan Nangkir, ditutup keaibannya di akhirat nanti dan diwajibkan syurga baginya.

Sesiapa yang berpuasa pada awal Khamis di bulan Syaaban dan akhir Khamis di dalam Syaaban, dimasukkannya dalam syurga. (Hadis Rasulullah yang dipetik dari kitab al-Barokah)

Doa, Zikir & Selawat ke atas Rasulullah s.a.w

Bulan ini juga kita digalakkan untuk membanyakkan doa, zikir dan berselawat kepada Rasulullah s.a.w.
Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud:
“Barang siapa yang mengagungkan bulan Syaaban, bertakwa kepada Allah, taat kepadaNya serta menahan diri dari perbuatan maksiat, maka Allah swt akan mengampuni segala dosanya dan menyelamatkannya pada tahun tersebut dari segala macam bencana dan penyakit.” (Dipetik dari kitab Zubdatul Wa’izhin)

Bertaubat

Sangat digalakkan untuk mempernyak bertaubat pada bulan ini. Ini bagi memperbaiki diri dari segala cela, agar bersedia untuk bulan Ramadhan yang menyuci dan membersihkan jiwa kita.
Diriwayatkan dari Umamah Al Bahili Radiallahuanhu, dia berkata: Rasulullah s.a.w. bersabda yang maksudnya:
“Manakala masuk bulan Syaaban, sukacitalah dirimu dan perbaiki niatmu.”
Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud:
“Syaaban adalah bulanku, dan Ramadhan adalah bulan umatku. Syaaban ialah mengkifaratkan (menghapuskan) dosa dan Ramadhan ialah menyucikan dosa (jasmani rohani) (Al-Hadis)

[Credit : cahayapurnama]

Selasa, 10 Jun 2014

Roger Barnett | Bagaimana jatuh chenta dengan shaklee?

KISAH CEO SHAKLEE - ROGER BARNETT

Bagaimana beliau membeli syarikat supplemen no 1 dunia setelah jatuh hati dengan keberkesanan produk ini. Ikuti kisahnya di sini.

Pada tahun 2004 , ketika usia anak lelakinya Spencer 3 tahun, Roger mendapati anaknya batuk berpanjangan sehingga lah berkejar ke wad kecemasan kerana anaknya mengalami kesesakan nafas.

Setelah itu, Sloan isteri Roger mencari dan mendapati mereka harus menukar cara pembersihan di rumah mereka. bermula dengan menukar semua pencuci pakaian, pencuci pinggan mangkuk, pencuci lantai dan serbaguna kerana menurut pakar bahan2 yang terdapat dalam serbuk pencuci memburukkan lagi keadaan asthma seseorang.

Ini kerana bahan2 yang digunakan untuk menghasilkan pencuci dibuat dari bahan2 bertoksik dan memberi kesan buruk kepada kesihatan.

Setelah bertemu dengan produk Shaklee yang sudah mengjangkau 50 tahun dalam penggunaan bahan cuci bebas toksik, beliau menggunakan semua bahan2 pencuci di rumahnya dan mendapati masalah kesihatan anaknya semakin baik.

jatuh cinta dengan keberkesanan ini, Roger barnett telah membeli syarikat ini. Dan beliau kini adalah CEO Shaklee.

---------------------

"..For years, the Barnett family lived like most Americans. Then, in 2004, they got an unexpected wake-up call that changed the way they clean their home and treat the environment.

Sloan and Roger say they began to notice their son Spencer’s health problems when he was just 3 years old. At first, Sloan says her son coughed continuously. One day his heart was racing, so she rushed him to the emergency room.

“I don’t think we knew whether we were going to lose him or not,” Roger says. “They told us that he had a respiratory issue. They thought he might be developing asthma.”

Sloan says she began researching chemicals that can irritate the lungs and found them in a startling location…inside her home. According to a physician, some household products—like bathroom cleaners, disinfectants, floor cleaners and oven cleaners—contain toxic chemicals that can trigger an asthma attack.

As soon as the Barnetts learned that cleaning products can be hazardous to their health, Sloan says they cleaned out their cabinets and made their home a place where everyone could breathe easier.

After throwing out common household cleaners, Roger discovered the Shaklee Corporation, a company that had been producing natural cleaning products for 50 years.

Sloan and Roger began using these eco-friendly cleaners inside their house. “We thought they worked terrifically,” Roger says. “The great news is that Spencer has never had to go back to the hospital since we switched our products and that really speaks it all for us.”

The Barnetts liked the products so much, they bought the company! Now, Sloan says she tries to live in a way that’s responsible to the health of her children and to the health of the planet.children and to the health of the planet.

---------------

Menarik bukan? Dan Sloan isteri Roger menulis bukunya yg popular..Green goes everything. Sebab tu bila anda menggunakan Shaklee yakinilah bahawa ia sentiasa selamat , mesra alam dan berkesan.

Golden Rules Dr Forest C Shaklee " Follow the Nature" dan layanlah manusia seperti mana anda mahu dilayan.

[Credit : myladangvitamin]

•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•

"Roger Barnett, whose family owns Burberry (multi billion$$ clothing corporation) and Experian Credit Company, bought Shaklee, one of the oldest MLM nutrition companies"

[ http://www.mlmnetworkmarketingeducation.com]

HEALTH IS WEALTH!

Roger Barnett | Bagaimana jatuh chenta dengan shaklee?

KISAH CEO SHAKLEE - ROGER BARNETT

Bagaimana beliau membeli syarikat supplemen no 1 dunia setelah jatuh hati dengan keberkesanan produk ini. Ikuti kisahnya di sini.

Pada tahun 2004 , ketika usia anak lelakinya Spencer 3 tahun, Roger mendapati anaknya batuk berpanjangan sehingga lah berkejar ke wad kecemasan kerana anaknya mengalami kesesakan nafas.

Setelah itu, Sloan isteri Roger mencari dan mendapati mereka harus menukar cara pembersihan di rumah mereka. bermula dengan menukar semua pencuci pakaian, pencuci pinggan mangkuk, pencuci lantai dan serbaguna kerana menurut pakar bahan2 yang terdapat dalam serbuk pencuci memburukkan lagi keadaan asthma seseorang.

Ini kerana bahan2 yang digunakan untuk menghasilkan pencuci dibuat dari bahan2 bertoksik dan memberi kesan buruk kepada kesihatan.

Setelah bertemu dengan produk Shaklee yang sudah mengjangkau 50 tahun dalam penggunaan bahan cuci bebas toksik, beliau menggunakan semua bahan2 pencuci di rumahnya dan mendapati masalah kesihatan anaknya semakin baik.

jatuh cinta dengan keberkesanan ini, Roger barnett telah membeli syarikat ini. Dan beliau kini adalah CEO Shaklee.

---------------------

"..For years, the Barnett family lived like most Americans. Then, in 2004, they got an unexpected wake-up call that changed the way they clean their home and treat the environment.

Sloan and Roger say they began to notice their son Spencer’s health problems when he was just 3 years old. At first, Sloan says her son coughed continuously. One day his heart was racing, so she rushed him to the emergency room.

“I don’t think we knew whether we were going to lose him or not,” Roger says. “They told us that he had a respiratory issue. They thought he might be developing asthma.”

Sloan says she began researching chemicals that can irritate the lungs and found them in a startling location…inside her home. According to a physician, some household products—like bathroom cleaners, disinfectants, floor cleaners and oven cleaners—contain toxic chemicals that can trigger an asthma attack.

As soon as the Barnetts learned that cleaning products can be hazardous to their health, Sloan says they cleaned out their cabinets and made their home a place where everyone could breathe easier.

After throwing out common household cleaners, Roger discovered the Shaklee Corporation, a company that had been producing natural cleaning products for 50 years.

Sloan and Roger began using these eco-friendly cleaners inside their house. “We thought they worked terrifically,” Roger says. “The great news is that Spencer has never had to go back to the hospital since we switched our products and that really speaks it all for us.”

The Barnetts liked the products so much, they bought the company! Now, Sloan says she tries to live in a way that’s responsible to the health of her children and to the health of the planet.children and to the health of the planet.

---------------

Menarik bukan? Dan Sloan isteri Roger menulis bukunya yg popular..Green goes everything. Sebab tu bila anda menggunakan Shaklee yakinilah bahawa ia sentiasa selamat , mesra alam dan berkesan.

Golden Rules Dr Forest C Shaklee " Follow the Nature" dan layanlah manusia seperti mana anda mahu dilayan.

[Credit : myladangvitamin]

•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•○•

"Roger Barnett, whose family owns Burberry (multi billion$$ clothing corporation) and Experian Credit Company, bought Shaklee, one of the oldest MLM nutrition companies"

[ http://www.mlmnetworkmarketingeducation.com]

HEALTH IS WEALTH!

Isnin, 9 Jun 2014

GOUT | Bebaskan Gout Segera!

RAWATAN GOUT

 Terdapat banyak cara anda boleh mengeluarkan asid urik dan juga menghalang ia daripada terbentuk. Tips berikut akan membantu anda merawat gout secara semulajadi.

✔ Minum banyak air sepanjang hari. Air secara semula jadi akan keluarkan asid urik daripada badan anda melalui air kencing. Anda perlu minum sekurang-kurangnya 12 gelas air sepanjang hari. Pastikan warna air kencing anda bersih!

⏩Shaklee Perfomance Drink

✔ Baking soda telah terbukti meningkatkan keterlarutan asid urik yang membolehkan tubuh untuk mengeluarkannya dengan lebih banyak. Anda perlu campuran satu sudu teh separuh daripada baking soda dengan 8 auns air.

✔ Makan satu cawan strawberi. Strawberi meneutralkan asid urik dan melegakan dengan cepat gejala gout.

✔ Makan satu cawan anggur semasa serangan. Anggur adalah makanan ringan yang besar semasa serangan kerana mereka akan mengurangkan keasidan asid urik.

⏩ Shaklee Vivix

✔ Alfalfa juga mungkin menjadi pilihan yang hebat untuk anda. Alfalfa adalah sumber mineral dan nutrien. Ia juga telah terbukti untuk mengurangkan secara mendadak tahap asid urik dengan meneutralkan asid.

⏩Shaklee Alfafa Complex

✔Elak minuman keras alkohol akan menyumbang kepada masalah dehidrasi dalam badan. Apabila protein daripada yis di dalam bir dipecahkan ia akan tercipta asid urik. Serangan gout akan semakin serius jika berlaku dehidrasi. Banyak alkohol diperbuat daripada yis.

✔Elak beli ubat gout di kaunter seperti aspirin dan diuretik iaitu ubat membantu membuang air daripada badan. Aspirin dikesan boleh menyebabkan paras asid urik dalam badan menjadi tinggi dan boleh menyebabkan lebih banyak serangan gout. Diuretik pula berfungsi membuang air daripada badan. Cuma air yang sama bagaimanapun diperlukan untuk melupuskan asid urik yang berlebihan.

✔Makan secara sihat dengan mengurangkan beberapa jenis makanan yang mengandungi purine kerana bahan itu dipecahkan oleh badan sekali gus menyebabkan tahap asid urik meningkat. Cara terbaik mengurangkan pengambilan daging merah, mengelakkan alkohol dan memakan banyak tenusu rendah lemak, buah-buahan dan sayur-sayuran.

✔Mengekalkan berat badan satu perkara penting bagi pesakit gout ialah mengekalkan berat badan. Jika gagal menyebabkan jumlah asid urik dalam badan juga meningkat.

✔Rehat. Tidur cara pemulihan yang terbaik untuk tubuh. Mendapatkan rehat yang cukup adalah penting bagi penyakit gout kerana apabila tekanan meningkat ia akan membawa kepada lebih banyak serangan penyakit itu.

[medimiss, bhonline]


 Shaklee juga menyediakan makanan tambahan yang dapat mengurangkan kesakitan Gout. Terdapat beberapa produk yang boleh diambil seperti :-

VIVIX

✅Melindungi DNA, memperbaiki DNA, memberi impak positif kepada pengawalam genetik, menggalakkan pembentukan mitochindra didalam sel, melambatkan pembentukan protein AGE yang menyebabkan kerosakan sel

ALFAFA

✅ Menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Pengambilan alfafa memerlukan pesakit mengambil air yg banyak utk tujuan detox

OMEGA GUARD

✅ Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui didalam ikan laut dalam. Kedua-dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit

PERFORMANCE DRINK

✅ Memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak berlaku dehydration.

 ADV JOINT HEALTH TABLET

✅ Mengandungi ekstrak Boswellia  bagi menyokong kesihatan sendi dan Ekstrak jagung  mengandungi glucosamine, komponen penting untuk pembinaan tulang rawan dan bendalir sinovial. Bendalir sinovial ni bertindak sebagai bahan pelincir untuk pergerakan tulang yang lebih lancar dan tidak menyakitkan.

Sumber gugel

GOUT | Bebaskan Gout Segera!

RAWATAN GOUT

 Terdapat banyak cara anda boleh mengeluarkan asid urik dan juga menghalang ia daripada terbentuk. Tips berikut akan membantu anda merawat gout secara semulajadi.

✔ Minum banyak air sepanjang hari. Air secara semula jadi akan keluarkan asid urik daripada badan anda melalui air kencing. Anda perlu minum sekurang-kurangnya 12 gelas air sepanjang hari. Pastikan warna air kencing anda bersih!

⏩Shaklee Perfomance Drink

✔ Baking soda telah terbukti meningkatkan keterlarutan asid urik yang membolehkan tubuh untuk mengeluarkannya dengan lebih banyak. Anda perlu campuran satu sudu teh separuh daripada baking soda dengan 8 auns air.

✔ Makan satu cawan strawberi. Strawberi meneutralkan asid urik dan melegakan dengan cepat gejala gout.

✔ Makan satu cawan anggur semasa serangan. Anggur adalah makanan ringan yang besar semasa serangan kerana mereka akan mengurangkan keasidan asid urik.

⏩ Shaklee Vivix

✔ Alfalfa juga mungkin menjadi pilihan yang hebat untuk anda. Alfalfa adalah sumber mineral dan nutrien. Ia juga telah terbukti untuk mengurangkan secara mendadak tahap asid urik dengan meneutralkan asid.

⏩Shaklee Alfafa Complex

✔Elak minuman keras alkohol akan menyumbang kepada masalah dehidrasi dalam badan. Apabila protein daripada yis di dalam bir dipecahkan ia akan tercipta asid urik. Serangan gout akan semakin serius jika berlaku dehidrasi. Banyak alkohol diperbuat daripada yis.

✔Elak beli ubat gout di kaunter seperti aspirin dan diuretik iaitu ubat membantu membuang air daripada badan. Aspirin dikesan boleh menyebabkan paras asid urik dalam badan menjadi tinggi dan boleh menyebabkan lebih banyak serangan gout. Diuretik pula berfungsi membuang air daripada badan. Cuma air yang sama bagaimanapun diperlukan untuk melupuskan asid urik yang berlebihan.

✔Makan secara sihat dengan mengurangkan beberapa jenis makanan yang mengandungi purine kerana bahan itu dipecahkan oleh badan sekali gus menyebabkan tahap asid urik meningkat. Cara terbaik mengurangkan pengambilan daging merah, mengelakkan alkohol dan memakan banyak tenusu rendah lemak, buah-buahan dan sayur-sayuran.

✔Mengekalkan berat badan satu perkara penting bagi pesakit gout ialah mengekalkan berat badan. Jika gagal menyebabkan jumlah asid urik dalam badan juga meningkat.

✔Rehat. Tidur cara pemulihan yang terbaik untuk tubuh. Mendapatkan rehat yang cukup adalah penting bagi penyakit gout kerana apabila tekanan meningkat ia akan membawa kepada lebih banyak serangan penyakit itu.

[medimiss, bhonline]


 Shaklee juga menyediakan makanan tambahan yang dapat mengurangkan kesakitan Gout. Terdapat beberapa produk yang boleh diambil seperti :-

VIVIX

✅Melindungi DNA, memperbaiki DNA, memberi impak positif kepada pengawalam genetik, menggalakkan pembentukan mitochindra didalam sel, melambatkan pembentukan protein AGE yang menyebabkan kerosakan sel

ALFAFA

✅ Menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Pengambilan alfafa memerlukan pesakit mengambil air yg banyak utk tujuan detox

OMEGA GUARD

✅ Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui didalam ikan laut dalam. Kedua-dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit

PERFORMANCE DRINK

✅ Memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak berlaku dehydration.

 ADV JOINT HEALTH TABLET

✅ Mengandungi ekstrak Boswellia  bagi menyokong kesihatan sendi dan Ekstrak jagung  mengandungi glucosamine, komponen penting untuk pembinaan tulang rawan dan bendalir sinovial. Bendalir sinovial ni bertindak sebagai bahan pelincir untuk pergerakan tulang yang lebih lancar dan tidak menyakitkan.

Sumber gugel
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular