Khamis, 15 Mei 2014

Set Comel Ceria | Cadangan makanan tambahan untuk si kecil

 

¤ Set Comel Ceria (khusus untuk Kanak-kanak)

[✔] Meal Shakes
[✔] OmegaGuard
[✔] B Complex
[✔] Lecithin
[✔] Chewable Vita C Plus

¤ Testimonial

Puan Husni
"Salam Kak Ira, ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit? Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif. Since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni. Jd sy pon try, Alhamdulillah, semiggu lepas cuba, dh nmpak beza dia. Tiap2 hari buang air besar. And bowel movement pon smooth je, perut dh x buncit (hehe, kalau buncit pon sbb minum air byk). And 7oz tu mcm xckup je, sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu. Sy pulak, dulu nk minum susu punye lah susah. Bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minum (hehe.. exaggerate) Sedaap! Thanks, nnti nk beli, buat bekal puasa."

Puan Lia
"...Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau."

Puan Cda
"...doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya)....kulit anas menjadi kasar...dan anas jadi sensitif...mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..2 hari selepas tu cda nampak perubahannye....anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur.........dan dari tu juga anas semakin aktif.....tidak mudah meragam...dan sekarang selepas 1 bulan....badanya dah mula berisi...kulitnya semakin halus dan sekata."

Puan Ina
"Alhamdulillah. dengan Meal shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Guard Shaklee... (sedap dikunyah begitu sahaja)......nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya. Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali sehari dan selalu tgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya."

Puan Ayu
"AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake, Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat."

[Credits : sihatcomelceria]

¤ KEBAIKAN Set Comel Ceria

MEALSHAKE

Mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang perlu untuk perkembangan kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar. Merupakan snek ringan yang berkhasiat dan mudah disediakan.

OMEGAGUARD

Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

B COMPLEX

B complex boleh membantu kanak-kanak dalam meransang pertumbuhan, menguatkan kemampuan berfikir dan memberikan tambahan tenaga.

LECHITIN

Dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Membantu sel-sel otak berkembang. Oleh itu, ianya baik untuk kecergasan dan kecerdasan otak kanak-kanak.

CHEWABLE VITA- C Plus

Vitamin untuk meningkatkan fungsi imunisasi dan kesihatan bukan sahaja kanak-kanak malah untuk semua peringkat umur.





✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut :https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
 LIKE facebook kami :https://www.facebook.com/HealthyBeautyByANS
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk :www.healthybeautybyans.blogspot.com ☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : healthybeautybyans@gmail.com
# Instagram : CipiCipiBlogshop
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular