Jumaat, 9 Mei 2014

Cuti Hari Pekerja | Gambang Water Park

salam~

hahhh beria nak teaser kan.. padahal xde apa pon hehe

1.5.2014

cuti hari pekerja lepas kami ke Gambang water park.
Sebenarnya ada wedding sepupu incik somi belah johor kat kuantan.
Rombongan lelaki la kiranya.
So kami decide nak g Gambang water park..saje2 dah lama tak bawak si kecik kami.
Last p Philea Melaka time adik konvo.
Masa p kenduri kat perak & family saya stay kat Tambun WaterPark xde join pun.

Mulanya semua nak p duk sana..at last tinggal kami sekeluarga, mama, jiha, ale dan anak2 bancik.
Yang lain semua ada hal..

Kebetulan pagi khamis tu kan fakchok pakcik incik suami..belah johor gak meninggal subuh.
so semua p dulu sana..
kitorang gerak p sana kul 2 lebih kot..
mama satu kete gerak dah petang lepas siap kebumi semua.


on our way ;)


weeehuuuu dah sampai

kami sampai kul 5 lebih. stay kat arabian bay.
Kami amek bilik yang ada 2 bilik tidur. dah le tingkat 8.

ANS ngan fatin salwana
So petang tu kitorang swim dulu seround haha..
xsampai sejam kot. AarifaNaura kemain suka.. dulu masa kat philea kemain nanges haha




Kul 8 kot dorang sampai. so terus kuar dinner. kat depan tu je pon ada shop lot.
ada banyak kedai makan.
Mama ngan adik2 ipar tu ajak p Tg Lumpur sebenarnya malam tu tapi dah dorang sampai lewat nak g sana plak kul 9 lebih baru sampai..
takut penuh.

2.5.2014

Hari kedua baru kitorang p waterpark.
mama je tak ikut duk kat bilik.
kul 9 kitorang p waterpark naik trem.
arabian bay paling jauh ngan water park.
Kitorang sewa cabana kat coco beach. asal nak duk kat penguin island tapi penuh.
satu lagi tempat tree top hill slides.
Masa kitorang sampai pun dah agak penuh.
nak sewa pelampung n cabana pun panjang Q.
Tai masa kat coco beach awal2 kitorang sampai kosong lagi :)
beach la sangat. haha ombak kemain kuat tolak :p

coco beach

Baru lepas 'isi minyak'

Cari sape ntah si cipi nih

ni dah petang.. penuh.. cipi ngan mak ya


maksu, fatin dan farhan
haaaa tuan tanah nak jugakkkk haha
haaa ni je ada gambar.
yang lain2 sebok mandi ekeke.
saya ngan incik somi try jugak slide. haha
6 lane racer ngan family raft ride. yang berdua je x try haha
memang tobat tak naik dah yang racer slide tu hahaa..
adoiii cuak giler..
si farhan dan fatin banyak kali naik.. cekal sungguh budak ni..
si fadila la terus tak nak pas nanges haha
tapi agak bahaya kot untuk budak2.

so lunch kitorang beli makanan kat dalam tu jela..
dah makanan luar xleh bawak masuk kan..
sini pun guna tag tangan tu je kan.. just topup.. moneyless gitu..
xsure lak sini je ke @ semua waterpark haha
maklumlah xpenah p ekeke
Kul 3 lebih gak baru balik.


so tak sempat la nak p safari ngan try aktiviti lain..
kul 6 lak gerak p tanjung lumpur..
p ana ikan bakar petai.
owh baru ingat yang xde gambar time nih.
huh lupa nak amek haha..

so sambung next entry hehe

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular