Jumaat, 30 Mei 2014

[INFO] KOLINA

KOLINA

➿ Fungsi Utama
✔ Kritikal bagi fungsi-fungsi sistem saraf
✔ Aids dalam ingatan
✔ Pencegahan pengumpulan lemak di dalam hati
✔ Tahap kawalan kolesterol
✔ Aids dalam kawalan otot

➿ Gejala Kekurangan
✔ Hati berlemak
✔ Tekanan darah tinggi
✔ Fungsi buah pinggang yang lemah
✔ Degupan jantung yang tidak teratur
✔ Kecacatan tulang
✔ Ketidaksuburan
✔ Fungsi hati yang lemah
✔ Masalah jantung
✔ Ulser perut
✔ Pertumbuhan terbantut
✔ Keletihan
✔ Insomia
✔ Ingatan yang lemah
✔ Gangguan perut

➿ Sumber Makana
✔ Limau gedang
✔ Pisang
✔ Epal
✔ Bunga Kubis
✔ Bayam
✔ Kacang soya
✔ Kacang buah pinggang/kacang parang
✔ Amaranth
✔ Kacang
✔ Germa gandum
✔ Quinoa
✔ Beras perang
✔ Badam
✔ Lentil
✔ Tauhu
✔ Susu
✔ Kuning telur
✔ Ikan Cod
✔ Ayam
✔ Daging hati

✏ PM untuk ORDER/INFO lanjut :https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami :https://www.facebook.com/HealthyBeautyByANS
 Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk :www.healthybeautybyans.blogspot.com
☎ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
 Email : healthybeautybyans@gmail.com
 Instagram : AN_BOUTIQUE
 Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
 COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
✔ SID : #889133

Rabu, 28 Mei 2014

Lahirkan anak pintar dengan set comel ceria

Setiap ibu dan ayah pasti inginkan anak mereka mempunyai tahap intelektual yang tinggi, berpotensi, bijak, kreatif, rajin belajar dan seronok membaca. Memang tidak dinafikan yang cemerlang dalam pembelajaran memberikan peluang yang cerah untuk masa depan anak anda, namun itu sahaja tidak mencukupi tanpa nutrisi yang baik yang juga penting dalam perkembangan tahap intelektual anak-anak.

Berdasarkan penyelidikan yang dibuat, di bawah merupakan  beberapa nutrien PENTING yang membantu dalam perlembangan otak yang sihat untuk kanak-kanak yang sedang membesar iaitu;-

✐Multivitamin
Memberikan asa nutrien yang penting untuk perkembangan otak dan tumbesaran yang sihat. Ia mengandungi vitamin perlu seperti B COMPLEX yang membantu untuk meningkatkan daya ingatan dan sistem saraf yang baik.

✐Vitamin C
Membantu dalam menguatkan sistem imun yang penting utnuk kanak-kanak kekal sihat dan cemerlang dalam pembelajaran mereka. Ia membantu dalam mencegah jangkitan dan demam selsema yang sering menyerang murid-murid sekolah. Vitamin C juga perlu untuk mengekalkan kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan peredaran darah di kalangan kanak-kanak yang sedang membesar.

✐Omega-3
Sebahagian besar daripada otak terbina daripada lemak 'baik' yang juga dikenali sebagai asid lemak omega-3. Kajian menunjukkan yang diet yang kaya dalam omega-3 boleh meningkatkan keupayaan belajar, kemahiran menaakul atau menyelesaikan masalah, meningkatkan daya tumpuan dan ingatan serta perhubungan antara sel otak. Omega-3 juga menunjukkan dapat menyokong dapat menyokong keseimbangan emosi dan sikap yang positif dan membantu dalam meningkatkan daya ingatan semasa mereka tua kelak.

✐Lecithin
Lecithin soya merupakan sumber utama kolina yang merupakan komponen neurotranmitter asetilkolina yang terlibat dalam proses penghantaran mesej ke otak dalam sistem saraf. Akedemi Sains Kebangsaan telah mengiktiraf yang kolina merupakan sumber penting dalam diet seharian kerana pelbagai khasiat yang dimiliki terutamanya untuk kesihatan otak.

✐Protein Baik
Protein baik membantu untuk menyuburkan otak. Asid amoni yang diperolehi daripada protein diperlukan untuk neurotransmitter. Protein juga merupakan blok-blok sel yang terbina di dalam tubuh termasuklah sel-sel imun, sel-sel darah merah, enzim, otot-otot dan tulang yang diperlukan untuk tumbesaran yang sihat.

SHAKLEE memberikan rangkaian nutrisi terbaik yang diperlukan anak anda untuk sokongan tumbesaran yang sihat disamping mengekalkan kesihatan seiring tumbesaran mereka.

✐Chewable Vita-C Plus 100mg
Antioksida yang menyokong kesihatan sistem imun dan pertahanan tubuh sevara semulajadi.
Didatangkan dengan rasa citrus/limau dan vitamin C-nya yang mudah diserap dengan hanya mengunyah dan menghisapnya.
Kajian menunjukkan bahawa vitamin C lebih mudah diserap sekiranya ia dikunyah sehingga lumat di dalam mulut berbanding terus ditelan bulat-bulat.

✐OmegaGuard
Memberikan spektrum penuh yang berkesan dan merupakan asid lemak omega-3 bergred farmaseutikal

✐Lecithin
Kaya dengan lecithin yang mengandungi kolina bagi menyokong kesihatan tubuh.

✐Meal Shakes
Sumber protein hebat dengan menawarkan 19 vitamin dan mineral perlu - nutrien asas yang membantu dalam tumbesaran kanak-kanak dan remaja untuk kekal sihat dan kuat.





✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/HealthyBeautyByANS
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.healthybeautybyans.blogspot.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : healthybeautybyans@gmail.com
# Instagram : CipiCipiBlogshop
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Isnin, 26 Mei 2014

MIGRAIN boleh rosakkan otak!

Migrain boleh rosakkan otak

Secara tradisi migrain dianggap sebagai gangguan tumor tanpa kesan jangka panjang kepada otak.
Kajian Universiti Copenhagen mendapati 10 hingga 15 peratus penduduk dunia terjejas

Copenhagen: Migrain atau sakit kepala yang teruk boleh menyebabkan kerosakan otak secara kekal, lapor penyelidikan terbaru.

Pakar mendapati migrain, yang menjejaskan 10 hingga 15 peratus penduduk dunia, meningkatkan risiko luka otak, kecacatan jirim putih dan perubahan isi padu otak berbanding mereka yang tiada penyakit itu.

Keputusan menunjukkan migrain dengan simptom meningkatkan risiko luka otak jirim putih dengan 68 peratus dan migrain tanpa tanda awal meningkatkan risiko kepada 34 peratus, berbanding mereka tanpa migrain.

Penulis kajian, Dr Messoud Ashina dari Universiti Copenhagen, berkata:
“Secara tradisinya, migrain dianggap sebagai gangguan tumor tanpa kesan jangka panjang kepada otak.

“Kajian kami dan analisis meta mencadangkan bahawa gangguan itu mungkin secara kekal mengubah struktur otak dengan pelbagai cara.”

Dr Ashina melakukan 19 kajian untuk melihat sama ada mereka yang mengalami migrain mempunyai risiko peningkatan luka otak, kecacatan senyap atau perubahan isi padu otak dalam imbasan otak MRI berbanding mereka tanpa keadaan itu.
Keputusan menunjukkan migrain dengan simptom meningkatkan risiko luka otak jirim putih dengan 68 peratus dan migrain tanpa tanda awal meningkatkan risiko kepada 34 peratus, berbanding mereka tanpa migrain.

Kecacatan otak meningkat

Risiko untuk kecacatan otak meningkat kepada 44 peratus bagi mereka yang menghidap migrain dengan tanda amaran berbanding tanpa aura.

Perubahan isi padu otak juga lebih biasa di kalangan mereka dengan migrain dan migrain dengan aura berbanding mereka tanpa migrain.

Dr Ashina berharap kajian itu dapat memberi sedikit pemahaman mengenai kesan berkekalan penyakit migrain ke atas otak.

Katanya: “Migrain menjejaskan kira-kira 10 hingga 15 peratus penduduk awam dan boleh menyebabkan beban ketara peribadi, pekerjaan dan sosial.

“Kami harap menerusi lebih banyak kajian, kami dapat menjelaskan kaitan perubahan struktur otak dengan kekerapan serangan dan jangka masa penyakit.
“Kami juga mahu mencari bagaimana luka itu mungkin mempengaruhi fungsi otak.”

Sementara itu, satu lagi kajian turut diterbitkan dalam jurnal Neurology, menyokong penyelidikan sebelum ini yang menunjukkan migrain kerap menyerang mereka yang berpendapatan rendah.

Sebagai contoh, bagi wanita berusia 25 hingga 34 tahun, 20 peratus daripada mereka dengan pendapatan tinggi isi rumah mendapat migrain, berbanding 29 peratus yang berpendapatan sederhana dan 37 peratus berpendapatan rendah. - AGENSI

INFO: Migrain

19 kajian untuk melihat sama ada mereka yang mengalami migrain mempunyai risiko peningkatan luka otak, kecacatan senyap atau perubahan isi padu otak dalam imbasan otak MRI berbanding mereka tanpa keadaan itu.

Keputusan menunjukkan migrain dengan simptom meningkatkan risiko luka otak jirim putih dengan 68 peratus dan migrain tanpa tanda awal meningkatkan risiko kepada 34 peratus, berbanding mereka tanpa migrain.

[Sumber]

▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪

Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan degupan jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium amat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf, otot, serta buah pinggang kita. 

Magnesium pula mustahak dalam mengekalkan metabolisma kalsium.  Ia membantu mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu sebab migraine berlaku. Kajian menunjukkan Magnesium dapat membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan kekerapannya berlaku.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium tanpa vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh menjadi sisa / batu dalam ginjal atau pundi kencing.

B Complex

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitan migrain. Vitamin B yang lengkap dalam B Complex Shaklee ini akan memastikan anda bukan saja kurang risiko diserang migrain, tapi juga penyakit-penyakit lain seperti depresi dan strok.

▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪□▪

Bagi mereka yang menderita akibat MIGRAIN, cuba lihat kembali corak pemakanan anda atau gaya hidup anda. Kenal pasti apa yang menjadi penyebab diserang MIGRAIN.

Dengan itu, kita boleh kurang atau lebihkan makanan @ aktiviti yang dijalankan. Di samping itu, amalkan pengambilan vitamin seperti yang diterangkan di atas.

Jangan biarkan hidup kita dibelengu terus dengan masalah MIGRAIN!

Resepi | Ketupat Sotong

Salam.

Semalam saya buat ketupat sotong.
Orang pantai timur biasanya suka makan ke memang suka makan? Haha
Ntah.
Saya x berapa gemar.

Buat pun sebab kak intan suruh.
Mama pun tolong belikan sotong besar.
Buat la pagi semalam pas breakfast dengan kak ina..

So saja nak share resepi ;)

Bahan2:-

♤ Sotong besar lebih kurang 1 jengkal @ kurang sket. *jangan kecik sangat nanti makin kecut*
♤ Beras pulut
♤ Santan
♤ Bawang merah - mayang halus
♤ Halia - mayang halus
♤ Halba

Cara2:-

.Cuci sotong dan buang kulit merah tu.
.Basuh beras pulut dan rendam dengan santan yang dah letak garam sikit.
.Rendam dalam sejam. Lagi lama lagi lemak ;)
.Dah sejam masukkan dalam sotong.
.Anggar la jangan penuh dan jangan kurang sangat.
.Cucuk ngan lidi kat atas bahagian kepala tu tak nak bagi keluar. *refer gambar bawah*

.Masak santan cair dan masukkan sotong.
.Masukkan bawang merah, halia dan halba.
.Masukkan santan pekat.
.Bahagian ni ada je yang terus masak sotong dengan santan pekat xmasukkan santan cair sebab nanti air soto g keluar jugak.
.Tapi make sure pulut tu masak.
.Kalo sotong kecik je boleh terus masak. Kalau besar macam saya guna semalam kena masak dulu pulut tu kalu tak, pulut tak masak sikit kat tengah.
*semalam memang ada yang tak masak kat tengah even masak dah lama gila*
.Bila sotong dah kembung maknanya dah masak tapi better check la dulu hehe.

Tadi mama cakap basi. Memang la basi kalo tak simpan dalam peti semalaman.
Santan kan sensitif.
Campur pulut lagi.
Mungkin sebab xmasak pulut betul2 kot..

K bai.

Sabtu, 24 Mei 2014

Testimonial | Tentang OsteMatrix Part 2

sambungan sharing mengenai bestnya OsteMatrix!
  • Eyda Sukiman eyda memang siap ada stok lebih oste kat rumah kalau eyda oste sgt mmbntu ms eyda tgh preggy ni..lenguh pinggang,badan mmg xde..lpastu xde sembelit (preggy sblm ni agak teruk juga sembelit) + senang bangun pagi,lawas,..Kalau suami eyda plak..die selalu balik lewat malam berniagakan..lenguh2 bdn xde,yg plg penting lawas.Tapi bab tido mmg die xcukup tido.hahah..lepas bersalin ni pn nk truskn consume oste ni
     
  • Mahfuzah Abd Salam Saya sgt suka ostematrix..saya rajin ikut husband travel..every week keluar .. xde ostematrix xleh duk diam.. nanti lenguh sana sini.. rasanya dah setahun lebih xcramp kaki..dulu sokmo jerit tgh malam..rasa nak sepak dinding bila kejang..hahaha
     
  • Nadiah Suhaidi Haha put..sabo2. Kalau sepak lagi tmbh sakit.

    Nad pun suka bawak Oste kalau travel. Sbb supplements yg lain xdan nk makan. Oste je yg sempat dan plg mudah sbb sblm tdo
     
  • FatinArina Abdullah Fatin suka oste! Sbb masa 1st pregnancy start 3bulan sampai dah beranak sakit kat tulang tutt.. 2nd pregnancy start 3bulan dah rasa sakit terus telan oste setiap malam. Alhamdulillah dah takde sakit hehe.

    Yang terbaru sakit belakang dan pinggang sebab terjatuh, seminggu jugak sakit sebab oste habis. Sibuk dengan kenduri lagi nak kena prepar cookies byk..so telan vivix pun Alhamdulillah mampu bertahan. Malam kenduri baru telan balik oste dan memang syukur sangat pagi esoknya dah tak rasa sakit..

    Dan komfem untuk menyusu jugak
     
  • Tengku Sofia S Aziz Kak pia suka oste. Mesti ada stok kat tgn. Sebotol tu memang tahan sebulan aje sebab tak pernah miss makan.

    Kak pia sakit lutut, ada slipped disc lak tu. Ostematrix memang takleh lupa. Ada pernah cuba berhenti mkn. Akibatnya sakit lutut dtg balik.

    Kalau byk shopping atau berkejaran dengan anak terasa lenguh2 kaki. Makan ostematrix esok pagi kaki dah tak sakit dah.

    Kesimpulannya, ostematrix memang best!
     
  • Aeinna Musa Ena mula2 amek oste sebab menyusukan aeisya. For sure ibu menyusu need more oste than normal woman.

    Kesan nya, susu banyak sampai kene pam .padahal aeisya dah umur 1 thn lebih dah...'side effect' yg sungguh mengujakan---》lawas!..happy la sebab since b4 kawen lagi ena adalah masalah sembelit.masa preggy pantang, makin teruk sembelit.tp waktu tu belom berjodoh dgn shaklee.

    Oste antara product shaklee yg mula2 ena cuba, selepas ESP.sampai sekarang ena x miss amek every day( baru kenal shaklee 6 bulan..hehe)
     
  • Norliah Abd Rahman Liatom suka oste sbb lawas... ada masalah pembuangan dari dulu... lepas jumpa oste masalah pon selesai... harga murah dan berbaloi2...
     
  • Nadiah Suhaidi Nad pn lps beranak Zahin ada sakit kat tulang punggung. Lps amik bf set kot ilang. Masa lps beranak Ziyad xde plak.

    Memang stok oste selalu ada je utk family sbb selalu habis 
     
  • Yana Ramly Hubby yana yg liat ambik supplemen. Tapi sejak kena gi kursus Tempur Tanpa Senjata (TTS) dia ngadu badan sakit2 sebab tiap2 hari sparing kat gelanggang. Apa lagi, yana poskan 2 botol kat dia & pesan ambik sblm tido. Bila balik utk weekend, perasan yg dia ambik sendiri tanpa disuruh. Siap komen, sengal2 badan cepat hilang bila telan benda ni, hihi!
     
  • Aliatun Husna Bt Salleh Alia pun sgt2 suka ostematrik. .sokmo travel blk lg ostematrik dan nutriferon item plg penting kne bw..

    Bezanya pgnnt yg ketiga ni:
    Alia x sembelit lg
    Alia xde berdarah gigi
    Alia takde kejang kaki lg..bak kata org utara 'tarik mengkarung'haha

    B4 ni ms pgnnt 1st dan 2nd husbnd slalu jadi mangsa kne bgun tgh mlm betulkan balik kaki..haha

    Lg 1 jarak antara anak 2nd dan insyaAllah 3rd ni agak dekat..so mmg perlukan kalsium yg ckup..sbb alia ibu mengandung yg bekerja, uruskan anak2 yg mmg sgt lasak, mengajar kelas semua kne naik tangga even blk guru pun tgkt atas..haha dan rumah pun tgkt ats..means kne naik tgga je tiap2 hari..I love ostematrik! !!
     
  • Nor Aini Jusoh sya mula2 amik oste ni sbb selalu sakit2 belakang n pinggang...mmg dr sblm kawin slalu sakit pinggang sbb byk kali jatuh masa main sukan zaman sekolah2 dlu..tambah sakit pinggang lps bersalin n menyusu ank..mungkin sbb asyik duk mengiring kiri kanan je kn tu yg lgi sakit pinggang..lps anak da x menyusu pon still ada lgi..bygkn skrg ank da umur 7tahun nk tdo mengiring pon rase sakit...alhamdulillah lps di rekomen kn oleh mak shaklee sya supaya amik oste ni lma2 sakit tu da makin ilang..skrg alhamdulillah mmg da xrase sakit pinggang n belakang..cuma sesekali trskip mkn tu mmg ada rase sakit jugak..hihi..tula sbb utama yg bole jatuh cinta dgn oste..bonus lain oste ni best sbb melawaskn...& bonus plg gempak yg dpt bile sesekali 'ter'bergaduh manja ngn en.somi..cepat2 telan oste ni then tdo..bgn pagi esok tenang je ilang abis rase2 yg nk marah tu...kuikuikui..oste mmg terbaikkklahhhh...
     
  • Noor Afifah Mohd Baharuddin Alhamdulillah. Oste antara supplement wajib yang ifa rasa TAKUT and SAYANG nak miss.

    1. TAKUT:
    After melahirkan 1st baby, teringat² pengalaman sembelit masa pantang. Memang betul mak cakap, elakkan sembelit, sbb sembelit lagi sakit drpd sakit bersalin. So 2nd baby cepat² order dr kak nad, full set pantang + bf. Alhamdulillah. Tak ada sembelit.

    2. SAYANG:
    Sayang sebab oste murah berbanding pil kalsium di farmasi. If pergi farmasi, ifa kena beli 2 items untuk elak sembelit, pil kalsium and pil magnesium. Pharmacist cakap kena ada these 2 items baru complete, yg mana kosnya rm 135. Sdgkan oste dh ada semua tu, hanya rm 49. So, why pay more bila kita dapat pay less kan?
     
  • Fatihah Mohd Sa'adi Rasa nak wat printscreen komen2 smua org. Hehe. Alhamdulillah. Sama. Start oste lepas pntang ank kedua. Benda yg ingat masa pntang pertama sembelit. Ya Allah seksa sgt. Menangis skmo dlm tndas. Pntang kedua amik set pntang shaklee. Ya Allah suka sgt. Nak g tndas pon suka. Susu mcurah2. Alhamdulillah. Semua dgn izin Allah. Alhamdulillah. Allahuakbar. Subahanallah.
     
  • Nabila Mohammad Sy suke makan Oste time period.
    Before ni MIL ade suggest kan, tp xnk mkn pun sbb dah mkn GLA.
    Nak jdkan cerita g jln2 Sabah last year, telan Oste pg tu sbb tkt kaki lenguh. 1st day period xrasa ape2 pun. Xde lenguh2 or sakit2. Penangan Oste! Sejak tu setiap kali period, mst telan Oste
     
  • Aseha Yahaya Oste...Sy suke sangattttttt!!!
    Lawas - ganti alfalfa ms baby kne jaundise. No more trauma ms poo poo..hihi.

    Murah - Betul kata Noor Afifah Mohd Baharuddin. Kt farmasi pil kalsium/caltrate mmg mhl. Jauh beza. So why pay more? Jadi pengguna bijak sudah.

    Magnesium - Buat oste ni lg UNIK. Magnesium elemen penting sbgi anti stress dan kurangkan sakit kepala/migrain. Bye bye en. panadol, paracetamol, ponstan dll. TERBAIK.

    Lagi ISTIMEWA, oste ni dr sumber semulajadi, Laut Mati.
     
  • Siera Haiyi Td jumpa opah dia kata abis dh sebotol oste dia.ingtkn dia xnk mkn.bila tny dia kata..

    Opah rs badan ringan..senang nk bergerak sana sini.
     
  • Nadiah Suhaidi Ada org makan Ostematrix pagi lepastu cakap mengantuk! Haha..
     
  • Yat Hayati Yat pun suke oste ni. Tiap2 mlm wajib telan. Paling ketara kesanya LAWAS. lepas bsalinkan dasuki, yat ada buasir.. ha, kalo sembelit, memang naye laa..hehehe

    Dulu sgt takut nk mbuang, lagi2 kalo bhari x mbuang..tp sekarang dah x risau.
    Masa prgnant kan dasuki, selalu lenguh2 betis...so far, dah 3 bulan ni xde lagi laa spa kt rumah..tukang urut2 ni..

    Hubby pun amik jugak, sbb ada pngalaman jatuh moto masa bljar. Cepat sakit n lenguh pinggang..lepas amik oste, xde lagi nk suruh urut/pijak pinggang die tu.

    Mak ayah kt kg pun amik. Bulan promo wajib restock byk2 kt diorg..
     
  • Amir Marzhuki Uhuk2..terbatuk jap. Den nak try jo makan waktu pagi. Tup2, leh ngantuk la plak. Hebat bonar ubat ni yer. Haha
     
  • Aliatun Husna Bt Salleh Hahaa Amir Marzhuki alia xbole mkn b complex pg2 cnfirm ngantuk je..oste xpnh try lg pg2..hikhik tp mmg best oste b4 tdo mmg buat tdo lena dan sng bgun waktu pg..
     
  • Mahfuzah Abd Salam Kiranya 'ubat tidur' semulajadi..hehe
     
  • Sarah Baseri Akk suka ambik oste..sbb bila bangun tido rasa bertenaga..

    1st time ambik oste masa pregnan anak ketiga..oste mmg best...sbb dah takde masalah2 ni lg mcm pregnan yg lepas

    * gusi dah tak berdarah
    * masalah sembelit bila pregnan dah takde
    * rasa cergas je bila nak g opis
    * sakit pinggang dah takde
    * tak kene simput biawak (kejang kaki)

    paling best pengalaman ngan oste ni...mmg beza dari masa pregnan yg lain..12 hari dlm bln puasa sblm melahirkn...setiap hari masak...tak pernah mis..puasa pun tak letih...lg bertenaga dari org yg tak pregnan...hahaha...

    Ostematrix Shaklee mmg Terbaek!!!
     
  • Najwa Khalid sy mmg suka ostematrix sgt3! sy consume semasa menyusu anak dulu, masa tu sakit belakang teramat sgt, skt pinggang..bila dpt tao kelebihan ostematrix nie terus ambil, alhamdulillah smpai skrg ostematrix mmg xpernah putus stok kat umah. Ostematrix mmg WAJIB ada di rumah.
     
  • Nor Hafizah Mohd Zabir hehe nak syer gak..makan oste ni pg2 sure lawas...haritu masa baru pindah sibuk mengemas malas nak makan oste...sekali nak tido ha rasakan seluruh badan sakit, kaki cramp...lps tu hari2 esok sebelum tido dah serik nak skip makan...sekso ooo nak tidur x lena...
     
  • Norliza Ismail xsangka oste dh jd mcm killer product dlm SOHO jaja sendiri sbb setiap bulN pasti bertambah2 customer yg carik kalsium shaklee ni..antara feedback yg jaja pernah terima semestinya die membantu melawaskan perut pd sebelah pg. oste dh jd penangan kpd seorang aunty yg berusia 50an sehingga mendaftar ahli terus sbb die kata cheaper than other product yg die dh pernah mkn. alhamdulillah..tumpang gembira bila dpt berkongsi sesuatu yg baik dgn org lain. bg jaja plak memg sgt membantu saat2 dh hampir due ni, dapat mengurangkan kejang kaki waktu tdur mlm. alhamdulillah..
     
  • Nadiah Suhaidi Murah tapi BERKUALITI
     
  • Norliza Ismail Yup. Suka sgt bila aunty tu always said dia dpt tdo yg lena smpi telinga terkelepet pon xsedar.hahahaha..lepas tu bila bangun pg rasa segar dan memg bertenaga. Skrg dia slh seorang ahli shaklee dan telah menambah pelbagai lg produk2 shaklee dlm kehidupan seharian. Semuanya bermula dengan OSTEMATRIX..
     
  • Yani Daim mak saya penghidap darah tggi sejak saya lahir...jadi die makan ubat hospital sejak tu tambah plak dgn ubat kencing manis dll yg byk giler...dan die tak boleh minum susu...tgk je dah termuntah...dia agak risau jugak tntg kalsium dlm tubuh...saya suggest OSTE, bulat2 die tolak sbb berbentuk pil. die dah jemu...TAPI saya sengaja tggl sebotol kat kg bile saya balik...smggu lepas tu dia call kata dia makan 'ubat' yg sy tggl tu dan happy sgt sbb dah krg sakit lutut, dah tak sembelit(ini mmg dah sekian lama), senang 'membuang' waktu pagi...pendek kata dia mmg suke gile...happy sebab mak happy...(^_^)
     
  • Melissa Raffur Suka suka suka Ostematrix ! Saya ni memang cepat sakit-sakit badan, sengal-sengal lah especially if berjalan jauh or shopping, hehe.
    If tak makan oste, sakit tu sampai ke esok lusa isk isk. Bila makan, Alhamdulillah nak bangun pagi pun senang, sakit2 pun tade. Pergi toilet memang lancarrrr je lah if makan.
     
  • Azlina Alin Nak syer jugak. Ostematrix memang stok yang tak pernah putus di rumah. Sepanjang mengandung dan lahirkan 3 orang anak, memang tak pernah ambik any Supplement kalsium sebabnya mesti ada masalah sembelit. Tapi syukur I met Ostematrix sebab ia sebaliknya melawaskan. Minum susu pulak ada alahan, mudah kena flu. Kalau tak cepatlah bongkok nanti sebab all 3 fully breastfed babies. Banyak zat kalsium dah supply kat anak-anak ni.. kalau badan penat, malam mesti tak lupa ambil , then esok pagi bangun rasa segar dan hilang sakit-sakit badan semalam. last but not least dah takde masalah bengkak gusi dan sakit gigi selalu dah..I love Ostematrix!
     
  • Zairina Zulkiflee Chandra Sy pon nak share. Ostematrix memang penawar time period.lg2 time kaki kejang, lutut lenguh n sejukkk time period. Telan 4 tabs terus..xde lg g klinik mintak MC or kena enjet! Rekod kerja saya bersih dr MC sekarang!!!Alhamdulillah...
     
     
  • Azu Farisah Ejal Alhamdulillah,,sejak mengamalkan ostematrix ni badan jd lbh cergas n bertenaga..kalo sebelum ni rajin tangan ni kebas2,,sekarang da x lg..syukur dipertemukan ngn oste ni..

Produk MURAH yang BERKUALITI!
RP : RM61/sebotol
120 biji

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut :https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS LIKE facebook kami :https://www.facebook.com/HealthyBeautyByANS ↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk :www.healthybeautybyans.blogspot.com ☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467 ✍ Email : healthybeautybyans@gmail.com # Instagram : CipiCipiBlogshop ➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak ☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar ® SID : #889133
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular