Selasa, 22 April 2014

OSTEMATRIX | Lebih daripada kalsium!

{OSTEMATRIX}


✒ MANFAAT UTAMA

✐ Menguatkan tulang ► Kalsium menghalang esteoporosis, menguatkan kuku, kerangka tulang, gigi dan sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (riket dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan meransang darah untuk memekat.

✐ Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas ► Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan mengatasi masalah kebas-kebas, kekejangan, athritis dan sakit sendi.

✐ Memperbaiki masalah haid ► Kajian menunjukkan pengambilan 1000mg kalsium dan magnasium serentak boleh mengurangkan sakit sewaktu haid dan membantu membuang air kecil. Kalsium adalah mineral alkali dan ia sangat berkesan mengimbangi PH tubuh.

✐ Pengalkalian tubuh ► Ia juga menghalang obesiti apabila meningkat tua. Tambahan pula kalsium membantu penyerapan nutrien dan meransang detoksifikasi.

✐ Membantu hiperaktiviti perut dan gastrik.

✐ Vitamin D ► Dikenali sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vageterian yang kurang terdedah kepada matahari semasa musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak yang perlu mengambil vitamin D.

✐ Magnasium ► Ion positif No.2 paling penting dalam tubuh kita. Ia menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim rubuh untuk penghasilan tenaga, pengecutan saraf dan otot, dan menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang, atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukose.

✐ Zinc, boron, magnese, kuprum ► Memelihara metabolisma, kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang athritis.

✒ PENYERAPAN UNGGUL


✐ Secara klinikal, pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix sahaja berupaya menghasilkan peningkatan ketara dari segi statistik dalam paras kalsium darah yang disukat dalam suatu tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan kita menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.{KALSIUM YANG TEPAT}

Sumber kalsium tubuh kita dapat melalui 2 cara iaitu :
1 - melalui pemakanan kita
2 - dari tubuh badan kita apabila zat dari pemakanan kita tidak mencukupi.

✐ Jika anda sedang mencari supplement calcium, pastikan ia mengandungi magnesium!

Kenapa?

✔ Magnesium ada mineral yg sukar utk disimpan didalam tubuh
✔ Magnesium bantu menyerap calcium dan mengekalkannya di dalam tubuh
✔ Magnesium bertindak dengan baik bersama calcium untuk membina matrix tulang anda yg kuat dan kukuh (untuk mengelakkan kerapuhan)
✔ Magnesium dan calcium bergabung memberikan kesihatan yg lebih baik pada sistem cardiovascular anda
✔ Magnesium dan calcium bergambung membantu mengatasi masalah insomnia, ia memberikan anda tidur yang lena

✐ Jangan lupa, lengkapilah calcium supplement anda dengan vitamin D!

Kenapa?

✔ Vitamin D memaksimakan penyerapan calcium didalam tubuh
✔ Vitami D juga membantu regulate calsium didalam peredaran darah

✐ Carilah calcium supplement dari sumber calcium citrate kerana kadar penyerapan kedalam tubuh lebih tinggi!

Kesimpulannya...semuanya terdapat didalam Shaklee Ostematrix!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular