Ahad, 20 April 2014

Idea | Playarea & storage

Salam~

Sedang berfikir dan mencari idea untuk playarea anak2 daraku.
Semalam sempat pilih menan2 yang masih baik dam buang mana yang dah rosak.
2kotak besar dan 2 kotak kecik dah bawak p sana dan tinggal 1bakul 1 kotak kecik dan menan besar2 je masih kat sini.
Asalnya memang nak angkut semua kecuali yang menan besar2 je tnggal tapi incik somi sayang kat anak dara dia xdapat main nanti ekekeke.

Ni yang kat rumah sana. 1 kotak berpenutup pink tu bakal disisih
Yang ni belom diproses

Sekarang masih duk pikir mana nak buat playarea. 
Plan asal nak buat kat family area kata atas.
Kat situ jugak papa punya play station jugak. 
Apa lagi kalo bukan ps3 dan segala mak nenek dvd dia.
Tu bercita2 nak upgrade ps4 lak. 

Tapi bila incik somi dah beli katil yang bahagian bawah ada playarea jugak dah jadik konfius. Huhu
Kalo boleh saya xnak sekalikan bilik tidur ngan menan2 dia.
Sebab dah tau AafiyaNajya bukan jenis nak simpan betul2 pun.
Dia main campak je bila simpan pastu saki baki tu dia biar je..kadang adik dia main pun dia cakap tu adik yang main T_T
Kelebihan menan dalam bilik kalo sepah oranh tak nampak sangat haha.
Kalo kat kuar komfem nampak kan :p
Dan paling penting yang PASTI semua orang wajib ikut takde menan kat ground floor! Ekeke
Sebab tu study room kat bawah saya xnak kongsi dengan playarea.
Sekarang dah nampak hazab giler bila kongsi :(
SOHO dah nampak bilik sepah je huhu

Kalau semua sumbat dalam bilik tidur makanya dah terbayang betapa penunnya bilik anak daraku nanti.. uwaaaa..

Tempat paling best layan idea2 ni kat pinterest hehe.
Selain google dan latest group fb kami suka susun atur serta page2 pasal organize bla bla blaaaa.

Storage untuk menan dan buku2
Credit : Pinterest

Cani boleh sort ikut jenis
Credit : Pinterest

2 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  2. Alamakkk terdelete plak komen mummy norazlina..ampunnn
    Huhu..
    Btw selamat berkenalan ;)

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular