Isnin, 3 Mac 2014

Home Progress | Memilih warna

Salam~

Memilih warna untuk dinding amatla sukar haha.
Tengok colour pallete boleh jadik juling mata
Semua cantik semua nak.

Sebenarnya setiap ruang dah ada warna tapi kena atas suka sama suka la kan.
Ruang yang tak dicat balik ialah dapur sebab tile up to ceiling heights dah & guest room.
Hall ada wall paper untuk feature wall dan cat sampai dining area, tangga dan family hall 1st floor.
Senang sekali harung haha.

Pastu study room aka soho i mana boleh biar suci je hehe.
Bilik anak2 dara memang dah komfem awal2 lagi..
Kuasa veto mama haha
Last master bedroom. Yang ni kena ada sokongan dari Big Bos haha.

Yang peningnya dah lah susah nak pilih warna cantik.
Rabu lepas dah beli 1 liter setiap warna konon2 nak cat dulu kat tingkap sebelum install grill..
So gigih la incik somi mengecat tapi tak semua la..
Try tengok ok x..
Esok incik somi sambung lagi..pastu nampak tak cantik.
Kusam.
Uwaaaaa

Incik somi cakap nak tukar untuk living & master bedroom.
Gigihla kami p sekali lagi ke hardware tu hari sabtu lepas.
Pilih punya pilih masing2 nekad la..pasni takde tukar2 lagi.
Pastu beli sekali cat untuk plate pintu yard.
Tapi mayb takkan sama ngam grill T_T

Incik somi gigih nak cat sendiri dan upah sr pajam punya worker cat bahagian tangga dan family area yang tinggi ceiling height.
2 area tu dia mintak rm400 sebab tinggi katanya @.@

Kedai hardware yang saya beli cat tu kat nilai. Besar kedai tu dan macam2 ada.
Cuma saya tak sure harga macam mana.
Yang saya perasan harga sinki, tap & towel rail amat mahal compare ngan kedai yang kitorang dah beli tu.
Lupa lak nama apa ntah kedai hardware ni :D
Kat situ ada play area.
Tengah2 nak cari cat apa boleh biar anak2 main :)

Juling kan mata @.@
Amoi tu tengah buat cat kitorang nak.

Play area. Main apa ntah si cipi :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular