Isnin, 24 Mac 2014

cite seminggu


Salam~

Fuhhh agak lama menyepi hehe.
Bz hujung minggu ni nak kenduri adik ipar :)
Bulan lepas lagi mama bitau soh buat cookies untuk letak atas meja.
Mama soh saya dan ale buat.
Ale cop nak buat walnut & choc cookies.
Saya ni penat pikir nak buat apa.
Yang senang haha.
Dorang duk pakat soh buat rainbow cookies tapi guna 2 warna jela..theme wedding nanti.
Biskut ni padahal xdela lazat mana..
Typical kueh raya je haha.

Dah dorang request maka buat le saya ye..
Saya dah start buat 2 minggu lepas tapi sekejap licin.
Pastu buat betul2 ahad lepas.
Sehari buat adunan sehari bakor.
Malas nak teruskan siap sehari haha.
Naseb ada bibik tolong.
Kalo tak ternganga gak wooo.
Mula2 buat belang 2 je
Pastu 5 belang pasti 2 belang balik ekeke


Dari panjang jadik bulat kecik je haha

2 belang

Taraaaa siap. Warna TERterang sangat plak

Jumaat dah setel semua so buat nuttela cup plok.
Asalnya peanut butter cup. Saje2 tukor hehe.

Nutella cup 

Malam plak gigih jahit lace n beads kat baju.
Haha. Naseb sempat siap semalam.
Ada kisah hot disebalik baju.. nanti2 la kalo rajin stoey mory :p
Black & white je dulu tunjuk keh3

Sabtu lak p basuh rumah dan semalam buat rendang 5kg untuk breakfast hari kenduri nanti.
Makcik2 johor bawak burasak & lepat loi *betul ke ntah nama haha*
Dan hadiahnya pinggang sakit woo..
2 kali kot jatuh terkangkang :(
Tyme basuh umah sekali tyme kat umah sini nak mandikan naura. 
Tadi plak p tolak mesin basuh sikit jw padahalnya pastu berus bilik air lagi.. 
Gigihkan! Haha.
Tapi siyes sakit..jangan slip disk sudah :(

Huiii panjang wooo entry! 
Stok seminggu kann hehe.

Tahniah kalo anda sempat habeskan membaca entry ini ;)


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular