Isnin, 24 Mac 2014

cite seminggu


Salam~

Fuhhh agak lama menyepi hehe.
Bz hujung minggu ni nak kenduri adik ipar :)
Bulan lepas lagi mama bitau soh buat cookies untuk letak atas meja.
Mama soh saya dan ale buat.
Ale cop nak buat walnut & choc cookies.
Saya ni penat pikir nak buat apa.
Yang senang haha.
Dorang duk pakat soh buat rainbow cookies tapi guna 2 warna jela..theme wedding nanti.
Biskut ni padahal xdela lazat mana..
Typical kueh raya je haha.

Dah dorang request maka buat le saya ye..
Saya dah start buat 2 minggu lepas tapi sekejap licin.
Pastu buat betul2 ahad lepas.
Sehari buat adunan sehari bakor.
Malas nak teruskan siap sehari haha.
Naseb ada bibik tolong.
Kalo tak ternganga gak wooo.
Mula2 buat belang 2 je
Pastu 5 belang pasti 2 belang balik ekeke


Dari panjang jadik bulat kecik je haha

2 belang

Taraaaa siap. Warna TERterang sangat plak

Jumaat dah setel semua so buat nuttela cup plok.
Asalnya peanut butter cup. Saje2 tukor hehe.

Nutella cup 

Malam plak gigih jahit lace n beads kat baju.
Haha. Naseb sempat siap semalam.
Ada kisah hot disebalik baju.. nanti2 la kalo rajin stoey mory :p
Black & white je dulu tunjuk keh3

Sabtu lak p basuh rumah dan semalam buat rendang 5kg untuk breakfast hari kenduri nanti.
Makcik2 johor bawak burasak & lepat loi *betul ke ntah nama haha*
Dan hadiahnya pinggang sakit woo..
2 kali kot jatuh terkangkang :(
Tyme basuh umah sekali tyme kat umah sini nak mandikan naura. 
Tadi plak p tolak mesin basuh sikit jw padahalnya pastu berus bilik air lagi.. 
Gigihkan! Haha.
Tapi siyes sakit..jangan slip disk sudah :(

Huiii panjang wooo entry! 
Stok seminggu kann hehe.

Tahniah kalo anda sempat habeskan membaca entry ini ;)


Isnin, 10 Mac 2014

#PrayForMH370

Salam~

#PrayForMH370.

Sama2 doa semoga semuanya selamat..dipermudahkan segala urusan mereka mencari.

Sesungguhnya DIA lebih Mengetahui dan DIA sebaik2 PENOLONG.

Sumber : google

#PrayForMH370

Salam~

#PrayForMH370.

Sama2 doa semoga semuanya selamat..dipermudahkan segala urusan mereka mencari.

Sesungguhnya DIA lebih Mengetahui dan DIA sebaik2 PENOLONG.

Sumber : google

Ahad, 9 Mac 2014

Home Progress | Lighting

Salam~

Haaa home progress lagi. Jangan marah naa :p
*anggap macam banyak reader la ye haha*

Kali ni nak kongsi kedai lighting yang boleh diklasifikasikan murah dan best.
Rasanya semua orang tau kot.
Ada 2 kedai yang saya p iaitu Top Ten Lighting & Houses Lighting.
Dua- dua kat puchong.
Kedai ni memang femes amos kot..
Kalo kat forum memang recommended la..

Masa awal2 nak survey ritu bitau kat husband yang ex-bos dulu bitau kalo nak beli lampu bagus dan murah p houses lighting.
So kami pun p la pas p top ten.
Masuk dua2 kedai ni memang rambang mata haha

Kat top ten kami beli kipas, lampu dining & downlight.
Kat houses plak kami beli lampu pagar, lampu balcony & lampu tangga..

Just nak share alamat kedai2 ni kot2 ada yang masih mencari :)

Top Ten Lighting Sdn. Bhd.
1-G, Jalan Bandar 3, Pusat Bandar Puchong, Puchong, 47100, Puchong, Selangor
Tel 03-5882 4606
Fax 03-5882 4605

Houses Lightings Enterprise
No. 33-35, Jalan BPU 6, Bandar Puchong Utama, Puchong, 47100, Puchong, Selangor
Tel 03-5882 3790
Fax 03-5882 3790

Rabu, 5 Mac 2014

Home Progress | Home appliances

Salam.

Just nak share kedai yang best untuk shopping peralatan dapur & bilik air.
Macam biasa incik somi yang terer bab2 ni haha.
Kedai ni kat usj.
1st tyme pergi masa buat birthday cipi kat putra heights.

Asalnya nak survey2 je tapi sebab harga unSANGKArable terus ngap hood, hob & oven.
Hehe.
Aim kami nak beli semua brand fagor (kalo tak silap) tapi tokey tu suggest amek fotile untuk hob & hood dan fagor untuk oven & microwave.
Sepatutnya ikut bajet xleh amek lagi microwave @ oven haha *sedih mama*
Tapi sebab harga best tu incik somi terus jadik nak amek ngeh3. *mama terus segar*

Hood & hob simpan dulu sampai dapur nak pasang baru dorang hantar. Kalo xsilap hari ni @ esok kot mintak dorang hantarkan.
2 items lagi dorang dah hantar sini dah lama.
Sehari lepas beli.
Yang besttttt sangat tokey tu bagi banyak gift haha.
Kami dapat ceramic pot, cutlery set, wayar & kepala gas.

2nd visit seminggu @ 2 minggu lepas.
Beli singki & tap, bib tap untuk setiap bilik air, tower rail apa ntah lagi.
Yang best kali ni dapat 40% off sebab kitorang dah beli banyak ritu. Haha
Mak sukaaaa :)
Even dah dapat diskaun tapi still dapat gift.
Kali ni dapat set senduk plak. Haihhh.
Semua dapat merah.
Ong maaa haha.
Naseb laa tengah kumpul barang dapur merah kihkih.

JF HOME APPLIANCES SB
Gifts yang kami dapat. Yg 2nd visit takde gambar
Nila tokey yang baik hati tu :)

Isnin, 3 Mac 2014

Home Progress | Memilih warna

Salam~

Memilih warna untuk dinding amatla sukar haha.
Tengok colour pallete boleh jadik juling mata
Semua cantik semua nak.

Sebenarnya setiap ruang dah ada warna tapi kena atas suka sama suka la kan.
Ruang yang tak dicat balik ialah dapur sebab tile up to ceiling heights dah & guest room.
Hall ada wall paper untuk feature wall dan cat sampai dining area, tangga dan family hall 1st floor.
Senang sekali harung haha.

Pastu study room aka soho i mana boleh biar suci je hehe.
Bilik anak2 dara memang dah komfem awal2 lagi..
Kuasa veto mama haha
Last master bedroom. Yang ni kena ada sokongan dari Big Bos haha.

Yang peningnya dah lah susah nak pilih warna cantik.
Rabu lepas dah beli 1 liter setiap warna konon2 nak cat dulu kat tingkap sebelum install grill..
So gigih la incik somi mengecat tapi tak semua la..
Try tengok ok x..
Esok incik somi sambung lagi..pastu nampak tak cantik.
Kusam.
Uwaaaaa

Incik somi cakap nak tukar untuk living & master bedroom.
Gigihla kami p sekali lagi ke hardware tu hari sabtu lepas.
Pilih punya pilih masing2 nekad la..pasni takde tukar2 lagi.
Pastu beli sekali cat untuk plate pintu yard.
Tapi mayb takkan sama ngam grill T_T

Incik somi gigih nak cat sendiri dan upah sr pajam punya worker cat bahagian tangga dan family area yang tinggi ceiling height.
2 area tu dia mintak rm400 sebab tinggi katanya @.@

Kedai hardware yang saya beli cat tu kat nilai. Besar kedai tu dan macam2 ada.
Cuma saya tak sure harga macam mana.
Yang saya perasan harga sinki, tap & towel rail amat mahal compare ngan kedai yang kitorang dah beli tu.
Lupa lak nama apa ntah kedai hardware ni :D
Kat situ ada play area.
Tengah2 nak cari cat apa boleh biar anak2 main :)

Juling kan mata @.@
Amoi tu tengah buat cat kitorang nak.

Play area. Main apa ntah si cipi :)

Ahad, 2 Mac 2014

ESP | The best seller

Promo! Promo! Promo!

》 Beli 6 ESP
  ◆ PERCUMA 1 ESP
  ◆ PERCUMA RM65 Keahlian seumur hidup
  ◆ CASH BACK!

》 Beli 1 @ 2 @ 3 dengan HARGA RUNTUH

Meh bisik-bisik lagi dan lagi pulangan istimewa dari kami!

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/HealthyBeautyByANS
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.healthybeautybyans.blogspot.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : healthybeautybyans@gmail.com
# Instagram : an_boutique
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #88913

ESP | The best seller

Promo! Promo! Promo!

》 Beli 6 ESP
  ◆ PERCUMA 1 ESP
  ◆ PERCUMA RM65 Keahlian seumur hidup
  ◆ CASH BACK!

》 Beli 1 @ 2 @ 3 dengan HARGA RUNTUH

Meh bisik-bisik lagi dan lagi pulangan istimewa dari kami!

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/HealthyBeautyByANS
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.healthybeautybyans.blogspot.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : healthybeautybyans@gmail.com
# Instagram : an_boutique
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #88913

Sabtu, 1 Mac 2014

Home Progress | Grill

Salam~

Menunggu incik somi sampai umah, kita update home progress jap.
P 2 kete senang. Kang ada yang mengamuk..sebelum mama n papa mengamuk sekali boleh mama balik dulu haha.

Ok.
Alhamdulillah semalam grill selamat dipasang.
Dan sangat puas hati!
Senyum lebar haha.
Design simple. Kami dari awal p jumpa yang buat grill ni ada 2 design je.
BIG NO kerawang2 hehe.
So kami ada 2 design iaitu antara design biasa horizontal @ horizontal tambah bentuk S tengah2.
Mula2 memang hati berkenan yg S kan.. tapi bila nak balik, amoi tu bawak tunjuk tempat kimpalan bawah ofis dia.
So dia tunjuk 2 design tu cane..
Bila tgk design tu nampak xcantik..mayb sbb ada curve..
Ntah xtau nape nampak tak best.
Bila tengok jiran2 sini yg buat camtu nampak macam ok je haha.
Last2 decide amek yang biasa tapi grill tu 1 besar 1 kecik..paham x? Haha
Dan warna la mesti sama ngan frame tingkap n pintu..
So xdela nampak kontra sangat.
Masa p tu kami bawak siap2 ukuran yang gigih kami p ukur haha. Amoi tu terus kira ikut 2 design tu.

Sebab yard kami terlalu open so kena la tambah plate..kalo tak serammmm nak g toilet bawah haha.

Sliding Door

Main entrance

Yard


1st visit untuk estimatw


Three kim


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular