Sabtu, 22 Februari 2014

Home Progress | Plaster ceiling dan wiring setel

Salam.

Haa lama tak update home progress kan hehe
Sabtu 2minggu lepas defect setel *masih ada sikit2 defect nak kena sumbit balik fuhh*
So alarm & cctv person dah janji nak datang hari isnin dan plaster ceiling dan wiring hari rabu.
Tapi alarm tak jadik datang hari rabu lak.
3 hari berturut2 ku angkut 2 anak dara sampai demam AarifaNaura haha.

Memang pantas jugak la dorang buat keje.
Hari khamis lepas siap semua pasang lampu kipas, touchup etc.
Yang masih pending alarm & cctv sebab grill next week baru start. Sebab asalnya incik somi bitau grill person tu bulan 3..ingatkan lambat lagi dorang siap haha.
Pastu call balik bitau mintak cepatkan pulak. Naseb boleh. Hehe.
Tapi risau gak pape jadik kan..tawakal jelah harap2 takde pape jadik..

Yang buat wiring bitau susah jugak nak hack tu sebab struktur umah tu kan ibs. Gile gigil badan dengar dorang hack apatah lagi yang hack tu haha.

Kitchen cabinet lak next week pasang table top dulu.
Tyme wiring tengah jalan KC person datang ukur.
Semalam try p umah malam tengok pencahayaan cukup tak :) So far ok la tapi saya rasa tak puas hati tang tinted pintu.
Memang camtu ke ye? Orang luar nampak orang dalam tapi orang dalam langsung xnampak luar.
Memang camtu ke?
Awat kete x camtu? Hahahaa
Tinted ni awal2 dulu dah siap :p

So far keje dorang bagus dan tak mahal sangat.
Plaster ceiling incik somi dapat dari mana ntah then dia rekemen wiring & alarm tu skali. Senang.
Plaster ceiling, wiring, alarm & cctv datang umah buat layout masa seminggu dapat kunci.
Tu sebab lambat hantar defect.
Tapi takpe jugak lambat ada hikmat disebaliknya hehe
Silalah jamu mata sikit :)
Nanti sy update contact person yang terlibat ye..

Wiring layout

Bos 24 jam pantau ekeke

Ceiling dah siap 

Test pencahayaan

Mem pon nak inteprem ekeke


1 ulasan:

  1. Besar rumah..blh tahu kos plaster ceiling? bagus tak kontraktor ni? area mana ya kontraktor ni?

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular