Sabtu, 11 Januari 2014

{TESTIMONIAL} Alfafa dan wanita

As salam

Alfafa Shaklee. Rasanya semua dah tau kan.. produk femes untuk ibu2 menyusu. sebagai milk booster. Best! Tapi saya tak nak bercerita pasal alfafa as milk booster tapi berkaitan dalaman wanita...haaaa biasanya wanita tak leh lari dari dapat masalah keputihan. tak banyak sikit.. mesti ada kan.. Rimas kalo ada kan.. tak selesa. malu beb :p Lagi2 boleh jatuh najis! Nak solat pun jadik was-was. Keputihan juga boleh menyebabkan banyak masalah dalaman wanita seperti susah hamil, infection dan lain2 lagi. 

Kita juga seharusnya mengambil langkah2 mencegahnya seperti :-
  • Menjaga kebersihan daerah faraj dan hindarkan penggunaan sabun/parfum pada bahagian faraj.
  • Memakai seluar dalam dari jenis kain kapas bagi memastikan faraj sentiasa kering dan elakkan memakai seluar dalam lembab.
  • Pastikan kerap menukar tuala wanita ketika haid.
  • Basuh dengan air rebusan sirih.
  • Amalkan mengambil Alfafa, yang terkenal dalam meregulasikan hormon dan merawat keputihan.
  • Jalani pola hidup sihat, cukup tidur, makan makanan yang seimbang, bersukan.
  • Amalkan pemakanan yang mengandungi bakteria baik seperti yogurt, susu kultur, sayuran hijau bagi menguatkan antibodi badan.
  • Bagi wanita yang sudah berkahwin, setiap tahun harus melakukan papsmear untuk mengesan sel-sel yang ada di pangkal rahim.

Untuk merawat masalah Keputihan, tentulah ALFAFA COMPLEX kerana Alfalfa Complex adalah semulajadi, antihistamin, diuretik, membantu penghadaman , kaya dengan serat dan klorofil, kaya dengan mineral, baik untuk pesakit kencing manis, merendahkan kolestrol, dan anti-tumor dan ANTI- BAKTERIA!
Contoh positive feedback dari Pn Nana Macarona 
Keputihan berkurang!
Feedback dari BFF!

Next dari BFF! Teruja dia wassap bitau tak percaya! haha.. dia cakap patut dah tak de keputihan. Rupa-rupanya sebab ALFAFA :) Pastu saya tanya la ada beza tak bila 'bersama'? yela biasa dah anak 3 mesti dah longgar kan hehe.. Tapi tidak! husband dia cakap "ingat anak 3 dah senang" ekeke
tergelak2 berwasap dengan beliau.. terus up status kat FB sebab ai pun teruja!

Haaa ni pasal keputihan dan ehem ehem je.. yang kurus, yang hilang jerawat, resdung dan banyakkkk lagi.
So lain2 boleh baca di Page CipiCIpiBlogshopUntuk info boleh baca di Blog CipiCipiBlogshop

Sememangnya Bulan ni ada promo Alfafa. Harga memang RENDAH dari biasa. Nak tau??
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk :www.healthybeautybyans.blogspot.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : healthybeautybyans@gmail.com
# Instagram : CipiCipiBlogshop
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #88913

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular