Selasa, 23 Disember 2014

Jualan Penghabisan Gudang

Salam..

Alhamdulillah hari 90% setel angkat barang ke rumah pajam. Penattt mak oii! Nak susun balik huaaaah.

Baru sempat nak update tentang Jualan Penghabisan Gudang kat Nilai.

[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="4 - 7 Disember"]image[/caption]



Harga dari RM2! Diskaun sehingga 80%. Yang RM2 tu bantal sekali dengan sarung.

4hb tu pagi-pagi kitorang keluar setel apa patut pastu ke nilai 3 dulu sebab belom kul10. Nak cari cermin dan karpet haha. Asanya nak tengok2 je dulu tapi bila masuk kedai karpet baryali terus beli kena jampi kot wakaka.

Kul 1030 sampai tengok orang duk soping dah. Pastu time tu happy hour untuk set cadar dan comforter double dan single. Sempat amek set single 2 set. Dapat la rm80 2set haha.

[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="Tu diaa masing-masing"]image[/caption]



Nak tunggu set king lambat pulak malas nak tunggu so amek jela dulu. Pastu borong bantal. Harga bantal paling murah rm10 hehe.

image



Malas nak tunggu lama sebab panas. Mak pak xpe panas. Ni anak dara dua ni takleh nak kawal nak jalan merata. Tu yang cepat je amek manak nak.

[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="Ce teka berapa rm ni?"]image[/caption]



Yang kelakar masa happy hour tu kan kena berebut. Wakaka 1st time wehhh! Mula2 masa yang double tau tau pun pakat amek je. Berebut pastu letak balik. Yang single tu naseb baik sempat amek yang cantik. Hehe kat gambar bawah ni salah satu yang dapat grab. Naseb sewarna hehe.

[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="Try tido konon"]image[/caption]



Inshaallah ada masa esok nak pergi lagi tengok yang lain.

Jumaat, 5 Disember 2014

CLINICELL | Mencari Stokis Dan Mini Stokis!

Assalamualaikum dan selamat petang!

[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="Ketua Penyelidikan & pembangunan Clinicell"]image[/caption]



Kami mencari sesiapa yang ingin menambah PENDAPATAN SAMPINGAN mahupun SEPENUH MASA dengan menjadi STOKIS CLINICELL ataupun MINI STOKIS CLINICELL!

[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="CEO Clinicell"]image[/caption]



KENAPA CLINICELL?

Ini kerana :-

✔ Produk yang dihasilkan oleh seorang Doktor
✔ Pulangan yang LUMAYAN!
✔ Permintaan Produk yang TINGGI
✔ Khidmat Support Group 24jam
✔ Seminar Teknik Jualan (Stokis sahaja) oleh Tuan Saiful Bahari.

10 Stokis terawal mendaftar sebelum 9 Disember ini akan dapat menyertai SEMINAR pada 13 Disember ini pada kadar separuh harga!

Jom jadi salah seorang dari ahli keluarga CLINICELL dan jana berapa pendapatan yang ada mahukan.

Sila gunakan kod ini : CLINICELL PROMO

Dan untuk info lanjut
👇
Sms/whatsapp : 0123956467
Email : hello@arinajmee.com

Khamis, 4 Disember 2014

Breastfeed Journey | 20 bulan

Salam..

Alhamdulillah hari ni genap 20 bulan saya menyusu AarifaNaura. Sejak berhenti kerja setahun lepas, saya fully direct BF. Lama-lama dia refused botol. Guna cup atau bekas ada straw ok.

Pump pun bila dah bengkak sangat hehe. Kalau tinggal dia kat rumah pun takde bekalan susu dah sebab dia dah makan dan minum fresh milk atau tamar koko je.

Tu sebab asyik melekat je ngan mama dia. Mama nak masak pun susah asyik nak dukung hehe. Tido pun memang berkepit celah ketiak je. Dah xde letak kat cot ke playpen ke. Senang malam2 nak nyusu.. dia panggil je 'mama..shuu'.

Tinggal 4 bulan lagi nak habes PHD! Yeayyyy! Happy sangat dapat fully bf anak no 2 ni lepas gagal yang 1st. Salah diri jugak haha.
Alhamdulillah berkat doa dan usaha dalam mengekalkan supply susu untuk dia. Inshaallah ada usaha & doa kepadaNYA.. semuanya dipermudahkan.. tawakal kepadaNYA..

[caption id="" align="alignnone" width="500" caption="My sweet AarifaNaura"]image[/caption]

Ahad, 30 November 2014

Inginkan Kesan Rawatan Kulit Seawal 2 Minggu?

[caption id="attachment_4198" align="aligncenter" width="500"]clinicell 1 CLINICELL ORAL SKINCARE[/caption]

clinicell 2
CLINICELL ORAL SKINCRAE adalah satu produk yang diformulasikan oleh Mejar (B) Dr Nur Haliza iaitu Ketua Penyelidikan & pembangunan dan ianya dirumuskan dari :-

✔ Hydrolyzed Collagen Peptides
✔ AstaREAL P2AF Astaxanthin
✔ L-Glutathione
✔ Ceri Acerolla
✔ 13 Vitamin
✔ 11 mineral
✔AstaReal P2AF Astaxanthin

[caption id="attachment_4200" align="aligncenter" width="500"]clinicell 3 Dari ekstrak bahan semulajadi[/caption]

AstaReal P2AF Astaxanthin yang bersifat :-

✔ 6000 kali lebih kuat dari Vitamin C

✔ 800 kali lebih kuat dari COQ!)

✔ 550 kali lebih kuat dari Vitamin E

✔ 75 kali lebih kuat dari Alpha Lipoic Acid

✔ 40 kali lebih kuat dari Beta Carotene

[caption id="attachment_4201" align="aligncenter" width="500"]clinicell 4 Dari ekstrak bahan semulajadi[/caption]

[caption id="attachment_4202" align="aligncenter" width="500"]clinicell 5 superfood vs astaxanthin[/caption]

 

Kebaikan dan Khasiat CLINICELL ORAL SKINCARE.

Tahukah anda umumnya wabita dan lelaki Asia sering terdedah kepada debu kotoran, bakteria merbahaya, panas terik dan sinaran UV yang boleh merosakkan kulit dan mempercepatkan proses penuaan, Manakala, kadar penghasilan kolagen di dalam badan manusia akan menurun seawal usia 25 tahun. Dengan itu, kulit cepat menajdi bermasalah dan kelihatan lebih tua dari usia sebenar serta badan juga cepat letih atau tidak sihat.

CLINICELL ORAL SKINCARE berfungsi untuk melambatkan proses penuaan disamping memberikan badan yang sihat, kulit yang lebih tegang dan anjal, lebih putih berseri serta cantik bersinar yang dapat dirasai seawal 2 MINGGU!

Antara kebaikan dan khasiata CLINICELL ORAL SKINCARE adalah seperti gambar di bawah:-

clinicell 7 clinicell 8

clinicell 9

Sudah Pasti anda mengimpikan penyelesaian terhadap masalah-masalah berikut :

[✔] LINGKARAN GELAP BAWAH MATA
[✔] PORI-PORI TERBUKA
[✔] BIBIR MEREKAH
[✔] PENUAAN
[✔] MASALAH JERAWAT
[✔] MASALAH JERAGAT
[✔] MASALAH KULIT KUSAM & BERMINYAK

BAGAIMANA CLINICELL ORAL SKINCARE BERFUNGSI?

Pengambilan secara oral/minuma/makan dapat merawat dari dalam hingga ke luar, dari epidermis dalam hingga ke epidermis luar dan memberi kesan secara keseluruhan badan. Selain itu, kadar penyerapan yang tinggi memberikan kadar keberkesanan yang maksimum dalam masa 2 MINGGU!

clinicell 10

clinicell 11

[caption id="attachment_4209" align="aligncenter" width="500"]clinicell 12 carta keberkesanan penggunaan COS selama 4 minggu[/caption]

[caption id="attachment_4210" align="aligncenter" width="500"]clinicell 13 sijil halal[/caption]

[caption id="attachment_4212" align="aligncenter" width="500"]clinicell 15 Ketua penyelidikan & pembangunan COS[/caption]

 

TESTIMONIAL

Ok saya share 1 je dulu testimonial pengguna COS dalam masa seminggu!

[caption id="attachment_4214" align="aligncenter" width="500"]clinicell 17 testimonial[/caption]

[caption id="attachment_4213" align="aligncenter" width="500"]clinicell 16 Zoom sikit wajah beliau[/caption]

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/vitamin2uarinajmeebangidannilai
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai/Pajam dan sekitar

Khamis, 27 November 2014

OMEGA 3 perangi LEMAK!

Assalamualaikum & selamat sejahtera ☺

Shaklee OmegaGuard mengandungi Omega -3  yg kaya dgn DHA dan EPA. Omega 3 adalah asid lemak yg perlu tetapi badan kita tak dapat menghasilkannya maka ia perlu diambil dari diet harian.

Anda perlu mengambil Shaklee OmegaGuard sekiranya anda:-

✔Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
✔Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
✔Kanak2 (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
✔ Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
✔ Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan dan kecekapan kerja
✔ Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi
✔ Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan (tulang dan sendi)

Omega-3 bertanggungjawab untuk :-

💦 menurunkan tekanan darah
💦 meningkatkan mood
💦 meningkat daya tumpuan dan berfikir
💦 menyokong kesihatan jantung
💦 menjadikan kulit kelihatan lebih muda
💦 rambut berkilat dan sihat
💦 sendi lebih fleksibel, etc

Tambah lagi Omega-3 SANGAT BEST untuk KURANGKAN BERAT!

KENAPA? BAGAIMANA?

✔ Lemak Omega-3 bertindak balas dengan lebih baik kepada hormon yang dipanggil Leptin.

✔ Leptin meningkatkan metabolisma dengan meningkatkan pengeluaran tiroid yang mengawal metabolisma.

✔ Leptin juga menyebabkan badan kita membakar lemak untuk menghasilkan tenaga.

Jadi, sudah tahu apa pentingnya OMEGA-3?
.
.


[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="Double Promo Nov 2014."]image[/caption]



Promosi OMEGA GUARD TINGGAL LAGI 3 Hari lebih!
Jom cuba!
.
.
✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/vitamin2uarinajmeebangidannilai
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai/Pajam dan sekitar

Isnin, 24 November 2014

Ioi City Mall

Salam.

Sabtu lepas kami ke rumah jiran di pajam yang buat 'house warming'. Dah nak pindah ni kena la kenal2 bersua muka haha. Selama ni duk chit chat kat wasap je kan..

Setel makan minum balik umah lepak solat jap. Plan asal nak ke Putra Heights tapi dah petang kensel. Tak best duk sekejap je.

Pastu incik somi ajak p ioi city mall yang baru bukak. Nak p karnival upin ipin pun kensel sebab abang ipar yang dah p cakap tak payah sebab xbest dan xberbaloi. Incik somi lagi la tengom ramai geng2 dia post betapa hazabaedahnya jammed tu terus kensel. Naseb AafiyaNajya rilek je sebab kitorang tak kasi cuzin2 dia kecoh2 haha.

Nak ke ioi city mall pun bersesak2 weh! Sebab dah alang2 masuk teruskan jela. Kami sempat round LG je haha. Masuk Homepro & index living memang boleh jadi gila! Wakaka. Dan daiso pun ada. Haihh lagi meroyan daku hehe.

Dah nak makan pun kena beratur panjang makan kami pun pulang la.. malas dah nak round. Inci somi kata tunggu reda sket nanti pergi lagi hehe.

Masuk dalam homepro ke index living incik somi kata.."Bagi papa duk sini sehari pun takpe" wakaka. Sepatutnya i yang kata camtu kan? Hehe

[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="Ni je sempat snap "]image[/caption]

Selasa, 18 November 2014

OMEGA 3 | Makanan Otak!

"Forget the fish and your brain might become forgetful".

[caption id="" align="aligncenter" width="225" caption="Brain"]image[/caption]

Kira-kira 8% daripada berat otak terdiri daripada asid lemak omega-3 yang membina kira-kira 100 bilion neurons. DHA & EPA memainkan pelbagai peranan penting dalam struktur dan fungsi neuron, melindungi daripada kerosakan oksidatif, keradangan, dan kemusnahan daripada masalah kronik yang lain.

Di dalam membran neuron omega-3 terdapat banyak protein dan molekul kompleks yang diperlukan untuk isyarat penghantaran dan penerimaan. Kajian menunjukkan bahawa asid lemak dalam sel-sel otak membantu menentukan sama ada sel saraf akan dilindungi daripada kecederaan atau keradangan, atau sama ada ia sebaliknya.

Omega-3 terkumpul di dalam otak manusia semasa perkembangan janin. Jumlah omega-3 DHA telah berkait rapat dengan kecerdasan dan prestasi kognitif di peringkat awal bayi dan kanak-kanak. Tetapi kandungan omega-3 di dalam membran sel otak yang terlibat iaitu di kawasan pemprosesan memori berkurangan disebabkan peningkatan usia dan dalam gangguan otak kronik tertentu.

Kekurangan Omega-3 pada perkembangan awal telah dikaitkan dengan kematangan otak yang lemah dan  'neurocognitive' yang tidak berfungsi. Ini meningkatkan risiko 'Attention-Deficit/Hyperactive Disorder (ADHD)' dan gangguan tingkah laku yang lain. Penurunan tahap DHA dan EPA boleh menyumbang kepada terlalu agresif, kebimbangan, kemurungan, skizofrenia, demensia dan pelbagai kesihatan mental yang lain.

Kajian menunjukkan bahawa fungsi otak berkurang apabila usia meningkat dapat dikurangkan dengan pengambilan Omega-3. Manakala, ADHD dan penyakit berkaitan juga boleh dicegah atau dikurangkan dengan memberi tambahan DHA kepada kanak-kanak dan bayi melalui penyusuan.

"People who get more omega-3s actually have bigger, more functional brains".


[caption id="" align="aligncenter" width="284" caption="Omega 3"]image[/caption]

APA YANG ANDA PERLU TAHU: Melambatkan Proses Penuaan Otak

✔ Lipid terdiri daripada sebahagian besar daripada otak. Lipid ini, asid lemak omega-3 adalah sangat penting.

✔ Omega-3 lemak berfungsi sebagai anti-penuaan pada struktur dan fungsi otak, meningkatkan memori untuk kesihatan mental dan mencegah penyakit Alzheimer.

✔ Membantu menyokong struktur sel otak, meningkatkan pengeluaran neurotransmitter penting dan mengurangkan oksidatif dan keradangan.

✔ Menunjukkan pengambilan 1,000-3,000 mg EPA dan 1,000-1,500 mg DHA telah menghasilkan peningkatan yang ketara dalam gejala kemurungan, agresif dan gangguan mental yang lain, dan juga perlindungan awal terhadap penurunan kognitif dan penyakit Alzheimer.

image

Shaklee membekalkan makanan untuk otak iaitu :-
1. Omega Guard - Menguatkan daya ingatan dan fungsi otak
2. Lecithin - Sebagai neurotransmitter iaitu penghantar memori ke setiap saraf untuk berhubung.

Maka, omega guard dan lecithin sangat bagus jika digabungkan untuk meningkatkan fungsi otak!

Sumber :
Info - webmd
Gambar - google

JJCM | Aunty Aini's Garden Cafe

Salam.

Dah lama tak review kedai makan. Haha.
Banyak kedai terjah kadang tak sempat snap anak dah 2 katakangg ekeke kadang dah snap peram pulak kat gallery malas nak edit. Haihhh bz bebenor!

Kali ni nak cerita 1 kedai makan. 1st time husband bawak ko sebab jauh belah nilai. Haa! Malam tu dari rumah pajam nak balik bangi. Biasa akan singgah makan memana dulu la. So pusing-pusing ntah mana dia bawak. Tak tau pun haha. Memang tak pernah lalu situ. Dah ke pekan nilai lama kot.

Nama kedai tu Aunty aini's Garden & Cafe. Masuk tu ada pintu gerbang kecik macam masuk spa kat bali je. Penuh dengan pokok2 dan water fountain. Dah sesuai ngan nama kedai kekdahnya hehe.

Kat situ ada masakan traditional nogori dan western. Kami amek western! Sepatutnya try la masakan nogori dok? Tapi dah malam macam teragak2 nak makan. Kalori beb kalori! Kena kira tu kang gemok balik sape susah?? Ai jugak yang susah! Hehe

Sempat la snap beberapa gambar tapi macam malas nak edit watermark haha. Jap ye..jap ai edit gambar hehe

Ok jom layanzzz.


[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="D menu"]image[/caption]




[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="Antara menu yang ada"]image[/caption]



[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="Eksaited cipi! Mama nak amek gambar stall eskemnkat belakang dia plak sebok haha"]image[/caption]



[caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="Persekitaran aunty aini's"]image[/caption]



Malas nak tepek satu2. Kita collage je gambar last hehe.

So far makanan boleh tahan best. Western la. Yang nogori belom sempat repeat lagi. AafiyaNajya & AarifaNaura makan nasi dengan ayam goreng dan sup pun boleh la sedap je. Alah ayam goreng biasa je..hehe.

Incik somi cakap chef apa nama yang garang tu pernah datang. Gordom ramsay ke apa. Wahh glemer uols.

Tengah tunggu makan ada la sorang akak lalu tanya nak baby chair x? Rupa2nya dia la aunty aini tu.. patut ramah je. Kedai ni pun ala2 rumah jugak 1 bahagian. Incik somi cakap lagi dia memang duk situ kot kalo tak silap.

So sesasapa nak try silakan hehe

Jumaat, 14 November 2014

Anakanda demam

Salam

Dah lama tak bercerita hal sendiri kan? Hehe.

Setelah sekian saya jadi wahm ni, 2 hari lepas AafiyaNajya kembali demam. Kalo tak silap awal2 berhenti dulu mereka ada demam sekali. Lepas tu terus takde demam. Alhamdulillah!

Hari rabu malam balik dari pajam, singgah makan. AafiyaNajya buat perangai tak nak makan. Cakap sakit perut. Balik rumah duk cakap sakit perut dan sejuk.

Bila dah tertido tengok2 demam rupanya. Terus bagi ubat sikit. Esok bangun dah kebah sikit pastu panas balik. Saya malas sebenarnya nak bagi ubat tapi incik somi duk risau haha. Nak guna cara natural pun risau lambat kebah. Effect ubat tak risau pulak kan? Haha larikkk!

Apa yang boleh saya buat, buat bubur letak bawang putij banyak2, halia, ayam bahagian tulang, carot dan olive oil.

image

Pastu bagi Chewable Vita C. Alhamdulillah dah reda demam. Termometer komfem jadik bff sehari haha

image

Semalam dah ok tapi macam lemah sikit. Pagi2 buat bubur sama jugak bawak bekal p pajam. Setel baju-baju budak2 ni. Mana nak pakai, mana nak simpan, mana nak bagi orang. Saya pulak wajin ambil sr vita c dan garlic. 3 4 hari lepas pun AarifaNaura macam nak selsema terus telan garlic sebab garlic kadang2 skip jugak haha. Ni bila cani memang takleh skip la garli.

image

Alhamdulillah. Semua atas izin dariNYA. Kita berusaha sebaik mungkin, berdoa dan tawakal. Itu je yang terbaik kan.

Syukur diberi kesempatan menjaga sendiri anak2. Takpe dah tak bergaji tinggi, tak berpangkat tinggi. InShaAllah dengan BERSHAKLEE saya pun dapat bergaji tinggi dan berpangkat tinggi.

Besarkan anak sendiri dan quality time bersama family antara salah satu PUSH FACTOR saya untuk terus jadi WAHM! Alhamdulillah.

Ok bai!

Khamis, 13 November 2014

Info | Nutrisi baik sendi & tulang anda!

Salam dan selamat sejahtera

Sendi dan tulang adalah antara bahagian paling penting pada tubuh badan.

Tulang berfungsi sebagai alat penyokong tubuh manusia. Selain itu berperanan penting dalam memberi bentuk serta melindungi struktur di dalam tubuh badan. Tanpa tulang, badan tidak dapat menyokong keseimbangan, pergerakan badan dan sebagainya.

Manakala, Sendi pula ialah tapak pertemuan antara tulang atau rawan dengan tulang. Sendi sangat penting dalam menghubungkan tulang dan membantu pergerakan yang ditentukan oleh kelenturan tisu ligamenr dan tendon. Selain itu, sendi juga berfungsi sebagai pelincir dalam proses pergerakan yang membenarkan pergi dan balik sesuatu pergerakan.

Maka, sangat penting tulang dan sendi dijaga sebaik mungkin kerana kita terutama wanita sangat terdedah kepada risiko osteoathritis, sakit sendi sebagainya.

Selain dari pemakanan harian, Shaklee juga menyediakan nutrisi untuk tulang dan sendi anda seisi keluarga.

 

NUTRISI SENDI DAN TULANG

 

ADV JOINT HEALTH TABLET

--> MENGEKALKAN TULANG RAWAN YANG SIHAT

  • Menyokong keselesaan sendi dengan memelihara tisu penyambung yang sihat

  • Meningkatkan kesan kusyen dalam sendi


 

OMEGA GUARD

--> MENGURANGKAN INFLAMASI

  • Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang melambatkan degradasi tulang rawan.

  • Ia membantu mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi dan membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi.

  • Omega juga bertindak sebagai PELINCIR, membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas dan selesa.

  • Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.


 

 OSTEMATRIX 

--> MENGEKALKAN TULANG YANG SIHAT

  • KALSIUM penting untuk kesihatan tulang,otot dan ligamen.

  • MAGNESIUM pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.

  • Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium.

  • Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tetapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthirtis dan osteoporosis.


 

[caption id="attachment_4139" align="aligncenter" width="508"]Nutrisi untuk sendi dan tulang Nutrisi untuk sendi dan tulang[/caption]

Testimonial | Sakit sendi hilang dengan OMEGA GUARD! Bagaimana?

[caption id="" align="aligncenter" width="656"]image Credit : blog sihat comel ceria[/caption]

Alhamdulillah sakit lutut ibu beliau sudah kurang dan sudah boleh naik dan turun tangga dengan selesa dan jugak boleh berdiri lama!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Kita ketahui OMEGA GUARD mengandungi 7 jenis asid lemak perlu OMEGA-3.

Jadi,

BAGAIMANA OMEGA-3 MEMBANTU KELANCARAN SENDI?

Terdapat beberapa faktor yang menyumbang kepada kesihatan sendi. Omega-3 meningkatkan pergerakan sendi melalui beberapa mekanisme yang berbeza.

✔EPA dan DHA boleh mengurangkan keradangan.

-》Kajian menunjukkan bahawa EPA dan DHA adalah lebih berkesan daripada ALA untuk mengurangkan radang sendi dan bertindak sebagai anti-radang.

✔Omega-3 asid lemak boleh mengurangkan osteoarthritis.

-》EPA dan DHA menghalang mendapan protein yang menyumbang kepada osteoartritis. Di samping itu, kajian menunjukkan bahawa ALA dan EPA mengurangkan kemusnahan dan radang pada sel rawan.

✔Omega-3 boleh mengurangkan risiko luka sum-sum tulang.

-》Satu kajian dalam 293 orang dewasa tanpa osteoartritis mendapati bahawa pengambilan yang lebih tinggi asid lemak atau omega-6 dikaitkan dengan peningkatan risiko luka sum-sum tulang.

✔Omega-3 membantu lain-lain aspek kesihatan sendi.

-》Omega-3 asid lemak boleh mengurangkan gejala kekakuan pagi atau sendi bengkak dan sakit sendi. Juga boleh membantu meningkatkan aliran darah semasa senaman.

[WebMD]

Dengan itu, OMEGAGUARD dapat membantu melancarkan pergerakan sendi-sendi dan meredakan radang sendi.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Jangan lupa Promo bulan ini
-》BELI 6 PERCUMA 1 + KEAHLIAN PERCUMA + JIMAT RM136
&
-》TWIN PACK LESS 5%!

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/vitamin2uarinajmeebangidannilai
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Jumaat, 7 November 2014

Info | Protein is KING!

“Protein is King” – Dr. Spencer Nadolsky




[caption id="attachment_4122" align="aligncenter" width="320"]SUmber Protein Credit : Google SUmber Protein
Credit : Google[/caption]

✏ FUNGSI PROTEIN

1. Membina sel2 baru, menggantikan sel2 lama
2. Anti penuaan
3. Bina hormon, enzim
4. Tingkatkan kesuburan
5. Bentuk antibodi
6. Bentuk otot
7. Kuatkan ingatan dan memori
8. Pembekal tenaga
9. Pengangkut & penyimpan oksigen
10. Memperbaiki struktur dan keanjalan kulit
11. Kesihatan hati
12. Sistem penghadaman
13. Human growth

✏ GEJALA KEKURANGAN PROTEIN

1. Luka lambat sembuh
2. Masalah kulit
3. Jangkitan kerap
4. Rambut gugur
5. Kulit pucat
6. Hormon tak stabil
7. Cepat letih/tak bertenaga
8. Ulser perut & usus
9. High kolestrol
10. Kuku rapuh
11. Bengkak air
12. Kurang berat badan
13. Terencat
14. Anemia
15. Masalah buah pinggang
16. Darah rendah
17. Insomnia
18. Kulit menggeleber
19. Rahim tak kuat dan senang keguguran
20. Mudah tua daripada usia
21. Kurang sex drive

✏ SUMBER PROTEIN

1. Kekacang
2. tempe
3. ikan
4. Daging
5. Ayam
6. soya
7. Telur
8. Brokoli
9. yogurt
10. tauhu
11. bayam
12. udang (seafood)
13. produk tenusu

Bagaimana anda dapatkan sumber Protein seharian? Cukupkah keperluan harian anda bagi memenuhi keperluan badan anda?

[caption id="attachment_4124" align="aligncenter" width="341"]Hidangan anda! Hidangan PROTEIN anda![/caption]

Isnin, 3 November 2014

TESTIMONIAL |BONUS dengan OmegaGuard

Assalamualaikum & selamat sejahtera :)

Saya nak share 1 #shakleeffect yang berkaitan dengan OmegaGuard.

Kisah dari pengguna OmegaGuard iaitu Puan Kalsom.

[caption id="attachment_4116" align="aligncenter" width="500"]Credit : Blog sihat comel ceria Master Nadiah Credit : Blog sihat comel ceria Master Nadiah[/caption]

Menggunakan OmegaGuard untuk bakar lemak tetapi bonus tambahan yang beliau dapat ialah kulit yang cantik.

Selain itu, dapat kuatkan memori kerana beliau cepat lupa dan bila sejuk tidak lagi batuk kerana   omega membantu menyihatkan paru-paru.

#########################

Jom kita tengok fungsi-fungsi OmegaGuard.

✐ Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
✐ Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
✐ Mencegah salur darah dari tersumbat
✐ Mengelakkan strok
✐ Mengekalkan tekanan normal darah
✐ Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
✐ Merendahkan kolestrol
✐ Mencegah pembekuan darah dalam badan
✐ Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
✐ Mengawal masalah obesiti
✐ Sangat bagus untuk ibu hamil kerana membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
✐ Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak serta IQ mereka.

#########################

PROMOSI BERGANDA NOVEMBER 2014

[caption id="attachment_4118" align="aligncenter" width="500"]Nov's Promo Nov's Promo[/caption]

1. Beli 6 botol PERCUMA
-》Dapat 1 botol (Jimat RM136)
-》Keahlian (Jimat RM65)
-》Bonus Tunai

2. Beli 2 botol
-》Diskaun 5%

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/vitamin2uarinajmeebangidannilai
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Jumaat, 31 Oktober 2014

#ShakleEffect | Lagi perbezaan dulu dan kini

salam..

Tadi tetiba fah like gambar birthday anak2 dia masa Julai 2012. Bila ku lihat gambar ituuuu sangat la nak menitik air mata!. Kalo sekarang tak kurus-kurus mai soh fah delete gambar tu haha.

[caption id="attachment_4110" align="aligncenter" width="500"]11350_666866690095813_2082799031634628218_n Julai 2012 berat 60+ kg Sept 2014 Berat 51kg[/caption]

Disebabkan ada kemajuan maka makin bersemangat dan jatuh chenta dengan Shaklee!
Macam entry sebelum2 ni saya dah share apa yang saya amalkan..
Boleh refer link ni :-
--> TESTIMONIAL 1
--> TESTIMONIAL 2
--> TESTIMONIAL 3

ALhamdulillah.. ada rezeki untuk kurus seperti sedia kala hehe.. Demi kesihatan sendiri, demi suami dan anak-anak maka haruslah menjaga kesihatan kan? Bila dah tak overweight terasa la ringan badan.. takde sakit tapak kaki dan lutut.. dah la saya ni ada RA/SLE.. sakit sendi2 so ini pun effect la sekali.

Syukur dengan SHaklee menjadi asbab saya kurus. Paling penting USAHA & KONSISTEN! tu je kunci sebenarnya apa jua kita buat kan?? Sama dengan DIET ni. Macam-macam usaha dah saya buat..Pernah buat atkins diet tapi tak mampu! memang tak mampu sebab saya xleh amek lebih protein, nanti sakit RA/SLE saya datang balik. Sakit tau!

Nak berjaya pun takde shortcut ye.. Saya amek masa lama jugak nak dapat berat sebelum kahwin ni. setahun la jugak.. tu pun kadang2 ada jugak terskip hehe. Selain tu, jaga pemakanan, water intake dan ofkos senam. Sejujurnya saya takde ikat perut gile2 sebab saya Breastfed anak kedua saya. Makan still sama cuma mayb kalori tu cukup2 untuk berat saya. haaa ni sangat penting tau BMR ye! Senaman memnag langsung tak buat haha. tapi saya rasa 'senaman' paling berkesan bagi saya ialah buat kerja-kerja rumah. Macam saya cerita sebelum ni.. saya just amalkan ampai baju masa matahari nak naik. Berpeluh dapat Vitamin D pun dapat hehe. Then, mop lantai vacum, masak semua ni memang berpeluh2. Lagi-lagi minum Cinch Tea lagi power kuar peluh. Dan tak dinafikan BF sendiri pun akan bakar kalori saya. so dah selamat sikit kat situ hehe.

Tak susah sebenarnya kalo kita follow. Penting juga Konsultasi bila kita beli produk2 Shaklee ni. Jangan main tibai je k.. hehe. Ni pengalaman tau! Beli ngan orang lain tapi tanya saya nape berar tak turun-turun. Sedih tau! Tapi still menjawab la soalan2 mereka..sharing is caring kan :o)

[caption id="attachment_4111" align="aligncenter" width="500"]10413354_500497350051244_4794416233086295517_n 3B - Konsep Diet[/caption]

So saya stop sini dulu ye.. Nak kurangkan inci atau berat jangan malu jangan segan bertanya k. 'LEBIH MUATAN' lagi MALU sebenarnya tau!

.
.
.
✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/vitamin2uarinajmeebangidannilai
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Rabu, 29 Oktober 2014

Testimonial | Hadiah untuk mak.. Kesihatan semakin baik!

Salam..

Nak share berita gembira yang dikongsi iaitu kesihatan mak tersayang semakin pulih selepas berusaha dengan vitamin shaklee..

Jom baca ;)
___________________

Salah satu habit saya ialah saya suke bawak mak saya pegi jalan2 dan jugak bagi hadiah pada mak ...

Macam sekarang ni sejak-sejak buat biz Shaklee...saya hadiahkan mak suplement

Suplemen yang saya mula-mula sekali bagi mak saya ialah ESP. Tapi mak saya tak sebut ESP, dia sebut SOYA.
Kalo dia cakap "Along...soya mak dah nak abis". Then, saya faham lah yang ESP dia dah nak habis.

Mak saya ni pengidap darah tinggi, kencing manis, kolesterol tinggi dan gout. Tapi Alhamdulillah, semuanya dalam keadaan yang terkawal tapi bacaan tu taklah cantik mana. Mak memang rajin makan ubat hospital. Dia patuh arahan doktor. Makan memang jaga.

Selain ESP, saya jugak bagi mak Omega Guard dan Vitamin C. Dah 3 bulan jugaklah mak makan 3 Vitamin ni.
Mak memang ada regular check-up kat hospital kerajaan 3 bulan sekali. Baru-baru ni mak ada check-up buat blood test & jumpa doktor sekali.

Keputusan check-up mak sangat menggembirakan :-)

1. Berat mak dah turun 3kg, sekarang berat mak 70kg...mak kata selama ni berat mak asik kat 73kg tu jer tanak turun-turun. Doktor dok suruh mak kurangkan makan. Mak kata mak dah tua, makan pun dah tak selera...makan sikit jer selalu. Nak kurangkan makan macam mana lagi.

✐ Ini ialah hasil makan OmegaGuard yang membantu penurunan berat badan.

2. Tekanan darah mak 120/70. Woww...doktor puji "Bagus makcik...darah makcik cantik".
Kalau tak dulu memang yg belah atas tu dok maintain kat 130 ajer even dah 10 tahun mak makan ubat darah tinggi.
Ini ialah hasil makan OmegaGuard yang membantu mengekalkan tahap tekanan darah normal.

3. Bacaan gula 5.1 (Bacaan gula 7.8 ke bawah adalah bagus) dan bacaan kolesterol pun kata doktor "Baik". Biasanya bacaan gula mak 7...tu pun dah kira border jugak. Tapi kali ni bacaan gula mak "5.1". Doktor memang happy and asik cakap bagus...bagus...kata mak :-)

✐ Ini ialah hasil makan ESP yang mengawal paras gula dalam darah dan kolesterol. Dan juga OmegaGuard yang mengandungi Omega-3 yang mampu mengurangkan risiko sakit jantung termasuk mengekalkan kolesterol baik.

4. Selain di atas, dulu kulit mak kering mcm berkuping-kuping. Sekarang tak lagi, kulit tangan mak dah lembab. Mak kata baru-baru ni mak pegi Pejabat Tanah. Kerani kat pejabat tanah tu tanya mak umur berapa.

Kerani : Umur makcik berapa?
Mak : Acik dah 60 dah..

✐ Hasil makan ESP yang membina sel-sel kulit baru dan Vitamin C yang membentuk kolagen buat mak nampak muda dari umur sebenar.

Terkejut kerani tu.
Kerani : Eh...acik nampak muda, sihat jer ni ha. Datang sini naik apa?
Mak : Acik jalan kaki dari pekan.

Untuk pengetahuan semua. Jarak pekan ke pejabat tanah tu dekat nak 1 km jugak yer.
Kerani : Larat yer acik...saya ni badan sana sakit sini sakit...
Mak saya kata kerani pejabat tanah tu muda lagi...rasanya dalam 30an nak masuk 40 tahun.
Mak pun kata..: Yelah kita ni badan setakat nasi & air ajer tak cukup. Acik ada makan suplemen sikit-sikit.

5. Dulu mak ada sakit kaki. Bila bangun tido, mak mesti jalan tertenjot-tenjot sebab kaki mak sakit. Sekarang tak lagi.

✐ Hasil makan OmegaGuard yang meredakan keradangan sendi.

Saya gembira dengan taraf kesihatan mak saya sekarang. Sebelum ni mak saya ada makan suplemen brand GXXXX.
Mak saya kata ...mak makan GXXXX tu dah bertahun-tahun dah, camtu jugak takde apa yang elok, cuma badan jela tak penat tapi makan Shaklee ni 'osah elok boto'. Itu bahasa orang negeri. Maksudnya "memang elok betul".
Mak kata pasni mak tanak dah makan suplemen GXXXX tu, mak nak teruskan makan Shaklee ni ajer.

Credits: mama-iloveu & sihat comel ceria

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/vitamin2uarinajmeebangidannilai
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Testimonial | Kurus dengan Lecithin dan Herb-lax

salam..

Hari ni saya share testimonial kurus.

[caption id="attachment_4100" align="aligncenter" width="500"]IMG_20141025_123703 Lecithin dan Herblax[/caption]

Menggunakan Lecithin dan Herblax selama 2o hari dan berat turun sebanyak 5.4kg. Gabungan antara DETOX & PENGEMULSI LEMAK dapat membantu mengurangkan berat ataupun inci. Ini kerana, Lecithin membantu dari memecahkan lemak2 jahat dan Herblax pula untuk detox dengan membawa segala lemak-lemak tersebut keluar melalui pembuangan najis.

so, badan akan jadi ringan dan lawas! Tiada lagi lemak-lemak jahat tersembunyi dan perut pun bersih dari sisa2 yang tak dibuang.

[caption id="attachment_4101" align="aligncenter" width="500"]IMG_20141025_124148 Pengguna Lecithin[/caption]

Menggunakan Lecithin selama 2 bulan dan 15kg KURANG! Datin Walis juga mengamalkan SET BREASRTFEEDING SHAKLEE dalam membantu penyusuan ekslusif beliau!

Yang penting ramai yang mengiktiraf keberkesanan Produk2 Shaklee :o)

credit : Blog Sihat Come Ceria

Cadangan bagi ibu menyusu untuk kekal langsing ialah Alfafa, ESP, OmegaGuard dan Lecithin. Alfafa juga sebagai milk booster so sangat sesuai kombinasi kurus dan menyusu.

 

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Sabtu, 18 Oktober 2014

Q & A | ESP

salam.

Ok kali ni nak share pasal ESP yang te1ah dibedah siasat oleh group succesor.
Jom kita tengok hasil bedah siasat tu ye hehe

arinajmeeesp

1)
Q :Anda perasan tak kat label esp tu ada ditulis NON GMO. Apa itu NON GMO???
A : non genetically modified organism
- So ianya ditanam secara semulajadi tanpa diubah genetiknya.....sebagai contoh gmo adalah mcm tembikai....korang pasti penah makan tembikai yg tiada biji bukan?
- Pada asalnya tembikai ada biji..ianya telah diubahsuai supaya tiada biji.

2)
Q: Apa keburukan GMO?
A : makanan tu dah diubah DNA dengan kaedah genetic engineering so maybe ade mutation of cell..bila manusia consume bole menyebabkan mutasi sel dan kanser adalah salah satunya penyakitnya.
- Kebanyakkan soya yg diubah genetiknya boleh menyebabkan cancer

3)
Q : Apa yg terdapat dalam ESP?
A: 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur

4)
Q : Apa faedah asid amino dalam badan kita?
A : asid amino ni amat penting untuk pembentukan sel2 tisu yg baru.....membaiki sel2 yg rosak serta memberi nutrient pada sel2 kita.
thats why orang yg consume esp secara konsistent kulit diorang cantik, segar, halus dan nampak bermaya.....tak kusam, pucat, X
kendur

5)
Q :Selain dari protein, ada apa lagi ada dlm ESP?
A : Dalam 100 gram ESP terkandung 50 gram protein 0 mg cholesterol.
- Dalam 100 gram daging hanya ada 26 gram protein. keperluan kalsium pula....
- 3 sudu esp terdapat 500mg kalsium. segelas susu hanya ada 100mg kalsium
ibu hamil, menyusu memerlukan 2000mg kalsium sehari.
- so thats why ibu2 menyusu kalau nak kurus perlu ambil Esp tinggi kalsium dan nutrien tetapi kalori yg rendah

6)
Q : Pesakit gastrik...kenapa perlu ambil ESP?
A : Kerana nutrien yang terdapat didalam ESP ini juga mampu membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidrolik sewaktu proses pencernaan itu berlaku.jadi pesakit gastrik tidak akan merasa pedih perut.

7)
Q : Apakah pantang larang membancuh ESP?
A : Jangan guna air panas, protein akan rosak

8)
Q :sebotol ESP tahan berapa lama?
A:1 canister ESP leh tahan sehingga sebulan setengah or 2bulan. Kalau pengambilan sehari 3 sudu besar /sehari.

9)
Q: kenapa esp elok diambil oleh orang yg nak kurus?
A: Sebab ia buat kita rasa kenyang. Mengurangkan selera makan berlebihan
sebab esp akan membentuk sel2 otot yg baru....lebih banyak sel2 terbina....lebih tinggi kadar metabolisma badan kita.
- sel2 akan lebih banyak terbina jika kita exercise kerana apabila otot kita 'torn' semasa exersice....sel2 otot yg baru akan dibina..rasa kenyang dari protein adalah lebih baik dari karbohidrat kerana esp adalah low glicemic index food (low GI)

10)
Q : Apa itu low GLYCEMIC INDEX..?? (sila rujuk gambar)
A : Merupakan tahap pengukuran kualiti untuk karbohidrat dalam sesebuah makanan.
- Berdasarkan berapa pantas 50g karbohidrat tersebut untuk menaikkan paras glukosa dalam darah.. CONTOHNYA NASI
- Kerana NASI mempunyai GLYCEMIC INDEX yang paling tinggi. Karbohidrat yang memecah lebih lambat dan melepas glukosa secara perlahan mempunyai GLYCEMIC INDEX yang paling rendah..Sebab itu kita tidak begitu rasa lapar..
- Untuk mengekalkan tahap kesihatan yang baik kita seharusnya mengawal pengambilan gula yang berlebihan dari sekarang
G.I ESP = 39
G.I Nasi = 50
- Kesimpulannya : Makan nasi - cepat keyang cepat lapar. Esp - kenyang lama lambat lapar

Selamat berkongsi BAGUSNYA ESP! !!

Jumaat, 17 Oktober 2014

Q & A | OmegaGuard

Salam..

2 hari lepas saya ditugaskan untuk sharing di group fighters. So saya pilih Product Knowledge - OMEGAGUARD. Kami mengadakan sesi Q & A. So jom cekidauttt!

[caption id="attachment_4090" align="aligncenter" width="500"]jom bedah omegaguard! jom bedah omegaguard![/caption]

1)
Q : Apa fungsi Omega?
A :
✐ Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
✐ Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
✐ Mencegah salur darah dari tersumbat
✐ Mengelakkan strok
✐ Mengekalkan tekanan normal darah
✐ Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
✐ Merendahkan kolestrol
✐ Mencegah pembekuan darah dalam badan
✐ Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
✐ Mengawal masalah obesiti
✐ Sangat bagus untuk ibu hamil
✐ membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
✐ Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

2)
Q : Apa sebenarnya kandungan omegaguard?
A : DHA, EPA dan 7 asid lemak omega 3

3)
Q : Berapa kandungan setiap kapsul omegaguard tu?
A :
✐ omega 3 EFA 330mg
✐ EPA 180mg
✐ DHA 120mg

So if amek 3 biji OmegaGuad = 1000mg. Sehari org dewasa perlu 1000mg omega 3

4)
Q : Boleh amik lebih ke Omega Guard ni?
A : Menurut nutrisi Shaklee, kalo bagi lebih tak mengapa sbb nanti keluar melalui najis. Rugi kalo amik berlebihan sebab badan kita hanya boleh accept certain amount sahaja. Selebihnya akan dibuang begitu sahaja.
Jangan nak slim trus telan double dose (6 biji terus) plak. Kalau dah terskip 1 schedule, jangan amek double. What past is past.

5)
Q : Berapa biji untuk kanak2?
A : 1 biji

6)
Q : Macam mana nak bagi kanak2 makan yer?
A : Kalau dia tak mau makan, boleh pecahkan dan bubuh dalam susu.

7)
Q : Apa shaklee difference yg membuatkan orang tergila2 walaupun busuk. Hehe?
A :
✐ Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
✐ Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
✐ Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
✐ Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
✐ 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
✐ Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
✐ Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB

8)
Q : Siapa yang perlu ambil Omega?
A :
✐ kanak2
✐ pesakit jantung
✐ obesiti
✐ darah tinggi
✐ asthma
✐ ibu hamil
✐ pesakit strok

9)
Q : Ada tak sumber lain utk dapatkan omega 3 ni
A :
✐ Biji gandum atau bijirin
✐ Minyak canola
✐ Kacang soya dan minyak kacang soya
✐ Biji labu
✐ Minyak kacang
✐ Minyak biji Perilla
✐ Rumpai laut
✐ Udang krill
✐ daging sapi
✐ telur ayam
✐ minyak biji flax

10)
Q : So maknanya bukan ikan je kan ada sumber omega 3 tapi kenapa minyak ikan je org kaitkan dengan omega?
A : Menurut buku nutrisi, omega 3 dari tumbuhan tak dapat ditukarkan kepada EPA & DHA dengan lebih berkesan oleh badan, So minyak ikan lebih berkesan dan tambah lagi mengandungi asid lemak tepu yg tinggi.

11)
Testimonial pengguna Omega Guard
1. Kurus
Alhamdulillah omega & lecithin byk bantu dlm proses nk kurus. Lepas 1thn 1/2 baru dapat berat sebelum kawen. Hehe.

2. Anak asthma
Anak 1st dulu selalu demam dan kena astma. Start umur 2thn bagi dia omega & meal shake alhamdulillah makin sihat. Sekarang dah jarang sangat demam tapi semput ada lagi sikit. Rasanya dah nak setahun kot xdemam.

Khamis, 16 Oktober 2014

Cabaran 30 Hari Blogging | Kids

salam..

ok.. cabaran sudah ke laut gayanya haha.
inshaallah akan saya isi mana yang lompong. dah takde cabaran la jawabnya :p

Cabaran hari ni hari ke 26 iaitu KIDS.
Seperti yang dah tau.. saya ada 2 orang puteri ANS. Aafiya Najya Salwana dan Aarifa Naura Salwana.
Ye anak-anak perempuan saya wajib ada Salwana haha. Ni adalah permintaan Babawan. Anaknya start dari wawa sampai la cucunya ada salwana. Kak bilah je takde salwana. Anak lelaki tak kisah.

Aafiya Najya Salwana - Lahir 10 dec 2010. 10.12.10 haaaa santekkan no ni hehe. Lahir via csect pada pukul 426am di Hospital Azzahrah. Sekarang dah 4tahun bulan 12 ni. Mulut cakap tak berhenti tapi bila depan orang tak kenal takut. Tahun depan dah nak skolah yang sepatutnya tahun ni dah hantar tapi sebab nak pindah tak jadik hantar lagi.. padahal tak pindah2 pun kan haha.

Aarifa Naura Salwana - Lahir 4 april 2013. salah bajet jauh sangat la pulak nak celebrate birthday ngan kakak. wakaka. Lahir di Hospital Serdang secara normal. I'm VBAC mom! hehe. dan sepenuhnya baby shaklee! Sangat berbeza dengan kakak. haha. seawal setahun dah pandai cakap pa dan ma.. paham apa orang cakap. Alhamdulillah. Sekarang dah boleh sebut betul papa, mama, kak, dik. Dah paham mata mana hidung, semua lah. Orang suruh apa pun boleh paham. suka tengok keletahnya.

[caption id="attachment_3978" align="aligncenter" width="500"]IMG_20140929_121533 my ANS![/caption]

Ok tu je dulu anak2 surgaku. Doakan datang si teruna pulak ye hehe.

Jumaat, 10 Oktober 2014

Cabaran 30 Hari | Cikgu Paling BEST di Sekolah

salam..

Ok cabaran hari ni. Cikgu paling BESt di sekolah!
Tentunya cikgu rahman dan nizar!
Ni masa darjah 6 di SKPCT.
saya duk depan meja cikgu.
Cikgu rahman ni cikgu kelas dan jugak cikgu disiplin.
So cikgu rahman ada 1 bilik sekali dengan cikgu nizar dan sorang lagi lupa haha.
saya selalu la ke bilik cikgu rahman haha
masa tu memang baik dengan cikgu rahman dan nizar..lagi2 cikgu rahman ajak join bola baling. cewahhh!
Masa skolah rendah memang saya aktif.. join koir sekolah, band macam2 la hehe.
best bila kenang zaman sekolah kan..
mana la cikgu ni.. padahal sekolah depan rumah je.. tapi mungkin dah bertukar ye dok..

DONE!

Khamis, 9 Oktober 2014

ESP | Combo..Jom pilih!

[caption id="attachment_4045" align="aligncenter" width="540"]COMBO! COMBO![/caption]

ESP COMBO!

yehaaa.. lengkapkan pilihan supplement anda dengan ESP!
Jom kita lihat COMBO yang ada. Ni dikira set bajet la ye..

ESP add on :-

Lecithin --> Kurus dan langsing
✐ Kombinasi yang hebat iaitu mengandungi konsep Bakar dan bina yang membantu dalam mengurangkan lemak dan kekal ramping.

Meal SHake --> Tambah berat badan
✐ Multivitamin & multimineral, yang dilengkapi dengan sedikit protein & fiber. Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pelbagai jenis vitamin/ suplemen di sepanjang bulan Ramadhan ini. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik.

B-Complex --> Hamil
✐ B-Complex yang mengandung asid folic yang memang bagus bagi ibu hamil dan ESP akan memberikan ibu hamil tenaga yang berterusan dan cepat letih. Selain itu akan mencantikkan kulit dan mengurangkan stretch-mark effect.

✐ Selain itu, juga sesuai untuk mereka yang bermasalah migrain.

GLA Complex --> Kesuburan (wanita)
✐ GLA membantu menghasilkan lendiran kesuburan dan ESP membantu perlekatan telur-telur yang dihasilkan. Peluang untuk sperma menuju ke arah telur-telur ini dan bersenyawa menjadi lebih tinggi. Juga bagus untuk wanita yang telah banyak kali keguguran akibat rahim yang lemah.

Alfafa Complex --> Penyusuan
✐ Membantu dalam proses penyusuan kerana Alfafa adalah sinonim sebagai milk booster manakala ESP juga dapat membantu si ibu bertahan dari lapar dan bertenaga. Alfafa juga dapat menghilangkan masalah keputihan dan bertindak sebagai 'Kacip Fatimah'.

Vita-E Complex --> Kecantikan
✐ Antioksida yang dapat melambatkan penuaan dan memudarkan parut. Protin dan vitamin e adalah makanan untuk kecantikan!

Vita-lea --> Kesihatan optimum
✐ Memberikan nutrisi yang lengkap kerana Vita-lea adalah Multivitamin yang lengkap bagi memenuhi keperluan badan.

Performance --> Kekal bertenaga
✐ Performance dan esp yang mampu kekalkan tenaga kerana performance dapat mengekalkan bendalir badan.

OmegaGuard --> Pintar dan daya ingatan
✐ Bagus bagi pelajar dan pekerja kerana kandungan Omega yang membantu menguatkan daya ingatan dan daya fokus serta ESP turut membantu membaiki dan meningkatkan kualiti memori. Selain itu, sangat sesuai untuk ibu hamil kerana DHA dan EPA daripada Omega penting untuk pembentukan otak dan mata bayi. Ia juga akan mengawal paras kolestrol dalam badan ibu hamil.

Zinc --> Kesuburan (lelaki)
✐ Zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA

✐ Selain daripada kesuburan, Zinc juga penting untuk merawat luka selepas bersalin daripada dalaman. Zink juga penting untuk menghasilkan sistem imun ibu selepas bersalin untuk mengelak daripada demam ataupun badan tak sihat. Zink membantu untuk meningkatkan pengeluaran antibodi daripada kalenjar thymus untuk melawan jangkitan.

Selain dari di atas, ada lagi vitamin yang dicadangkan digunakan bersama ESP seperti ESP + Peppermint Ginger Plus untuk gastrik, ESP + OsteMatrix untuk penyusuan, period pain dan migrain dan lain-lain lagi.

 

✐ PM untuk ORDER/INFO lanjut : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE facebook kami : https://www.facebook.com/vitamin2uarinajmeebangidannilai
↻ Layari BLOG kami untuk INFO berkenaan produk : www.arinajmee.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : hello@arinajmee.com
# Instagram : arinajmee
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai dan sekitar
® SID : #889133

Rabu, 8 Oktober 2014

ESP | Protin untuk cantik!

salam..

Protin salah satu nutrisi penting dan merupakan bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Kekurangan protin menyebabkan masalah-masalah berikut yang membawa kegagalan fungsi organ yang boleh membawa maut :-

  • kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit

  • masalah lebihan air yang tinggi dalam badan

  • kehilangan kepejalan otot

  • perubahan warna rambut

  • pertumbuhan terbantut

  • masalah penghadaman

  • masalah penghasilan darah dan hormon


[caption id="attachment_4041" align="aligncenter" width="549"] ESP untuk CANTIK![/caption]

Protin sangat sinonim dengan kecantikan. Bagi mereka yang menitikberatkan kecantikan pastinya perlu mengambil protin secukupnya. Apa kaitan Protin dan Kecantikan?

  • Awet muda - Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain.
    Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

  • Kulit remaja – Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

  • Membaiki pigmentasi – Membaiki masalah rambut seperti beruban & rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.


Selain sumber protein dari hasil tenusu, daging dan telur, Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya yang lengkap, iaitu 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi termasuk sembilan asid amino penting yang diperlukan untuk proses sintesis protein tubuh. ESP juga mengandungi kandungan lemak yang rendah tanpa laktosa, tiada kolesterol, tiada asid uric dan mudah diserap oleh tubuh manusia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular