Sabtu, 21 Disember 2013

Rumahku Surgaku | Check defect

As salam.

Baru petang tadi setel submit report defect rumah.
Tu pun paip air, wc, tangki air..senang cakap yang berkaitan dengan air belom check.
Sebab? Sebab meter air xde dan fittings pun xpasang lagi sebab yang tu upon request.
Sri pajam prefer pasang grille dulu baru bitau dorang tuk pasang semua tu. Takut hilang.

Dah 2 minggu baru nak submit.
Hasilnya kena tunggu turn berderet.
3minggu baru call balik..fuhhh.
Dah cakap awal2 soh cepat2 check & submit tak nak..haaa skang dah menyesal incik somiku haha.
Major defect adalah tile yang banyak gile hollow.
Dah la penat nak ketuk2 semua tile sampai ceiling.
Mak yang tak cukup inci ni mampu tolong separuh jela hehe.

Naseb baik dapat pinjam worker bangcik. So siap la semalam sehari balance kitorang buat kelmarin.
Sebelum tu ada la check sikit2 :)
Owh semalam siap tinted semua tingkap dan sliding door. Next entry  :)

Ni contoh gambar kat bilik air masterbed. Ni gambar kelmarin.
Tadi saya pi banyak lagi hoho.

2 ulasan:

  1. awak beli kat zeta park jugak ya? samalah kita. nanti bagi no. hp kat email saya...halifa02@gmail.com. Boleh bertukar2 cerita..

    saya tak puas ati sbb dia bg tiles lain utk toilet masterbedroom tu..yg kat show unit dulu cantik & modern..ala2 hotel gitu. yg ni biasa2 je. :(

    BalasPadam
  2. Ujie~

    Ye cik ujie.. kan,, tile tu yg lama cantik kan? yang skrg husband memang xsuka hehe

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular