Ahad, 8 Disember 2013

KisahShakleeKu | Cipi & Kesayangannya

Cipi peluk vitamin yang dia makan :)
Tyme ni nak pos kat customer.
Suka dia sambil tunjuk best haha

Just nak share apa keadaan cipi sekarang selepas hampir setahun consume shaklee..
Cipi start awal tahun ritu pas saya consume tyne preggie tahun lepas ;)

Alhamdulillah dulu cipi selalu demam, batuk & selsema. Tiap2 bulan kan komfem dapat. P jumpa dr nazim tiap bulan dah jadik biasa plak..
Entry2 dulu mesti ada cite dia demam.
Kalo tak silap sejak umur 8bulan kot lepas bibik dia lari tu.. macam2 pk sebab bibik tu tinggal 'sesuatu' ke.. sebab selalu upload gambar dia ke macam2 la hehe
Warded tu 3 4 x kot..sebab asma..

Cipi just ambil chew vita c (ni feberet dia), meal shake, omega guard & nutriferon kadang bila nampak semput/ nak demam.
Omega guard dulu memang konsisten bagi 3hari sekali tapi skang byk skip sebab mama dia ni malas nak bau botol susu bau ikan haha. Pas ni wajib konsisten!

So far saat ni cipi dah jarang demam, batuk & selsema. Yang penting dah xde amek neb setiap bulan.. last neb masa bulan 2 @ 3 kalo xsilap pastu 2 bln lepas ada sekali sebab dia makan rambutan banyak gile..nampak macam nak semput dan sebab tyme tu on d way p PH so singgah klinik jap takut makin teruk.
Sekarang BIG NO makan yang boleh buat dia semput sebab masih peringkat untuk pulih kan..
Awal2 dulu paling ketara makan. Pagi2 buta mintak nasi..
Tapi sekarang makan masih selera tapi dah xnak makan lauk lain plak.. mama kena lebih kretip ni ;)
Naseb baik ada meal shake jgk so boleh la tampung nutrisi yang kurang.

Sejak dia aktif balik ritu nampak dia makin bijak cakap. Kadang2 mama dia ni haaa terkena balik..
Tahun depan dah start skolah lagi la ligat mulut tu..
Satu lagi yg saya perasan tajun lepas dia kan p playgroup.. dia macam takut2 nak kawan nak buat pape bila ticer ayu suruh pape dia duk berpautkat kakk je..last2 baru ok..
Sekarang nampak dia dah senang nak bergaul ;)

Alhamdulillah! Syukur sangat2 sebab diberi laluan berjumpa shaklee ni.. lepas ni boleh on vita lea utk kanak2 lak..ada beli 1 ritu tapi xbagi pun lagi. Sayangnya vita-lea ni dah xkeluar lagi hoho..

Anak2 anda pun bermasalah sama?
Boleh pm saya untuk info lanjut.
Haaa sempena promo omega ni meh pm kt untuk harga memang menarik lah ;)
Lagi detail boleh baca di http://bit.ly/19936rd
Atau di page facebook CipiCipiBlogshop

MamaANS
0123956467

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular