Selasa, 31 Disember 2013

2013

As salam.

2013
Cewahhhh ramai duk 2013 i pun nak jugakkkk :)

2013
Alhamdulillah tahun yang membahagiakan :)
Apa yang dirancang seperti yang dirancang tapi banyakkkk jugak apa yang dirancang tak seperti dirancang. Haaaa paham x?

So the best of 2013 ada sikit je punnn hehe..

1. Aarifa Naura Salwana

Ya Allah besar nikmatmu..syukur tak terkata.
Dapat merasa beranak normal yang agak gentle. Tanpa epi tanpa vacum (sebab kecik) tapi episotomi. Haaa bab episotomi ni yang geram sangat2 sebab JM tu awal2 dah potong. Pastu cakap xpotong pun xpe. Ngek! Alhamdulillah dapat merasa contraction yang umphh punya even sekejap je part tu dan tyme kat labor room pun syukur sangat sebab tetiba tak rasa sakit dan bersemangat nak meneran 3x terus kuar. Tapi tak best naura warded sebab berat tak cukup dan hypo.
Dan jugak masih menyusu dan membuatkan naura dan mama xleh berpisah. Dah jadik kembar siam. Hoho

2. WAHM

Yang ni paling best. Cita2 nak besarkan anak2 dengan tangan sendiri..anak2 membesar depan mata Alhamdulillah berjaya. Incik somi memang xkisah dah lama dulu bila saya asyik cakap nak berhenti..tapi saya yang xkuat nak benti haha. Yela benti takleh la pegang duit sendiri :D Bila dah bershaklee so tekadkan hati untuk berhenti.. so ada la duit sendiri jugak.. hehe.  Dan ada la jugak bisnes lain sikit2. So duit husband bagi kita enjoyyyy haha.

3. Rumahku Surgaku

Haaa yang ni even belom dapat pindah tapi dapat kunci  pun dah membahagiakan ;) Kita bawak ke tahub hadapan!

4. Kurus!

Yang ni pun sangat membahagiakan hehe. Berat naik mencanak2 2 - 3 bulan lepas pantang cipi. Haaa nape? Yasmin punya sebab haha. Memang gila susah nak turun. Dah gedempol macam body builder incik somi cakap :p
Berat masa awal ngandung naura 58kg. Sebelum beranak 64kg. Crash diet sebab puasa turun 54kg. Tapi pas raya naik balik haha jadik 58kg! Dan sekarang maintain 56kg. Masih menuju berat sebelum kawen! Tak pun dapat sama berat tyme awal ngandung cipi dah ok hehe. Nak diet? Meh diet ngan shaklee shape up program :)

Apa lagi? Ntah dah lupa hehe.

So 2014. InShaAllah ada 3 project dah duk baik2 lam planner. Salah satu komfem la rumah kan hehe.
Moga diberi kekuatan untuk menghadapinya dan sentiasa diiringi kejayaan. Aameen.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular