Rabu, 27 November 2013

BabyWearing

As salam~

Jom gendong!
Gendong bagi anak yang suka berkepit sangat bagus ye haha.
Mau x best sarung je BW tu xde la lenguh tangan..lenguh bahu je :p
Berpengalaman baby xnak duk lam stroller + naura yang dimanjakan sejak kecik diriba didokong adalah sebab utama ai beli BW ni.
Beli masa naura umur 2 bulan. Tyme tu xde pun terpikir pun yang mana bagus haha. Asal ada je.
Cane tah saya p gugel mei tai. Xsure ori ke x sebab beli kat manjaku online xsilap.
Harga rm100 lebih.
Pastu bila search lagi macam SSC lagi best je n senang.
Pastu mula2 aim boba. Dah siap tanya mama panda. Tapi ai senyap je. Huhu.
Sebab utama incik somi nak test dulu baru beli. So maknanya kena p beli kat kedai.
Pastu tengok IG irine baru beli ergo. So search lagi..
Pastu tengok lak yani pun upload ergo :)
Last skali decide p fabulousmom kat puchong.
Try boba
Try ergo organik
Try ergo original
Ergo memang best.
Tapi berbelah bagi antara original n organik.
Saya tanya la yg tukang jual tu apa beza.
Jawab dia jenis kain. Tu je stop.
Pastu lama saya tanya lagi xpuas hati haha.
Pastu dia call sape ntah tanya.
Kebetulan saya lalu situ dgr dia duk ngumpat pasal sy tanya tu haha.
Kerek ke salegirl tu huh.
Pastu last2 decide amek ergo petunia pickle bottom.
Corak damask (yeke?) Cam background blog ni sikit.
Pastu incik somi sound patut suka design tu eglish style.
*incik somi pembangkang english style ye..rumah kami nanti xde design camtu ye. Awal2 dah sound haha*
Memang best la yang SSC ni. Banding ngan mei tai yang susah nak belit sket sebab tali panjang sangat.
Ritu p shaklee jenuh nak memutar tali sampai kena lantai parking tu..
So kat situ ada 1 reason bagi kat incik somi ekeke.
Kononnya dah jadik surirumah ni boleh la guna tyme nak kemas rumah.
So far ok la tapi agak leceh sebab kat depan.
Nak try back carry lak. Rasanya lagi senang nak biat kerja umah :)
P soping pun senang dah sekarang.
Komfem naura senyap hehe.
Stroller lak si cipi sebok nak naik skang.
Lega papa kalo x mesti nak dukung gak..
Bila kita gendong naura cipi pun sebok nak gendong baby dia.
Naseb baik ada mei tai hehe.

Gambar2 berBW :)
*guna pbone cani la xreti edit gambar haha*







3 ulasan:

  1. sis... selesa x pakai mei tai tu selain dr tali die yg panjang tu

    BalasPadam
  2. Mei tai tu best jgk tapi sebab tali dia pjg dan susah nak ikat tu yg problem kot..
    Tu kt tukar beli ergo ;)

    BalasPadam
  3. kalau baby 2 bulan...tenggelam x duk dlm.mei tai?

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular