Isnin, 14 Oktober 2013

Kisahku | 2nd preggie, VBAC, kurus sekali harung

As salam~

Wee nak share saya bershaklee tyme pregnant, pantang dan sekarang. Sy mengenali shaklee dah lama sebenarnya. Tyme tu last sem kat uitm. Ada akak tu promote. So amekla set shape up uolss haha. Masa form 5 kot mami pun ada consume gak dulu :)

Pastu senyap..then masa pantang cipi, masa tu kat ganu. Cipi kan xnak direct bf sebab dia dh selesa ngan botol. Tengok nad ada cite pasal shaklee so try search dan beli trial set untuk bf. Beli ngan kak chery. Pastu dah habes pantang amek lecithin plak.. tyme tu memang slim la haha. Tapi bila start amek pil perancang badan bagai dipam2 haha. Pastu 2 bulan sebelum puasa tahun lepas beli plak set kurus ngan kak chery. Pakai sekejap bestfren incik somi duk promote sdii so makan la 1-2 tin. Turun la 4kg.

Bila last pose dapat tau plak pregnant selepas ttc 4-5 bulan sebelum tu :) tu yang beria nak kurus :) Kalo x silap sebelum tu ada tanya nad cane biz shaklee tapi senyap je sebab xsempat. Bila dah tau pregnant terus order set pregnant lak ngan nad. Tyme tu jugak baru start keje. Seminggu start keje asyik duk muntah je dapat cuti haha. So bila duk umah rasa bosan terus text nad balik tanya cane nak biz. So terus la berbiz shaklee :) tapi xde serius sangat pun haha. Sekarang baru nak start enjin balik :)

Kalo ikut naura memang baby shaklee lah. Masa pregnant naura berat xnaik mendadak sangat. Naik tapi xde lemak2 over. Ni yang best! Jugak xde lagi darah tinggi. Kalo yg 1st kan ada darah tinggi hehe. No strecth mark! Alhamdulillah. Dan paling teruja sebab saya dapat VBAC! No vacum no epi! Natural! Fuhhh. Mayb baby kecik je tu yang meneran 2 3 kali terus keluar. Start sakit kul 5am, kul10am sampai hospital kemuncak sakit kul1100am. Kul 11.58 beranak :)

Baby sy memang jenis kecik sebab cipi 40weeks pun 2.64kg je. Naura kuar 38weeks. Kalo kuar 40weeks pun akan berat sama cipi. Alhamdulillah masa baby duk atas dada rasa kulit dia lembut je.. sekarang pun lembut tapi kalo kena nyamuk ada parut haha. Masa pantang pun amek shaklee & tanamera. Luka bawah pun baik dalam masa 1-2 minggu je kalo xsilap walaupun seminggu ulang alik p hospital sebab naura kena tahan nicu sebab kecik dan last minute nak naik wad kena hypo. Hoho.

Naura skarang dah 6bulan masih bf. Sy memang xleh amek apa2 yang ada alfafa so just amek esp, meal shake & oste. Peppermint ginger plus pun ok! Alhamdulillah susu masih cukup sehingga saat saya last keje. Happy!

Sekarang misi menguruskan badan. Berat masa mengandung dari 58kg naik ke 64kg. Masa puasa dapat turun berat sampai 54kg! Bangga sat. Mayb sebab puasa kan hehe. Bukak puasa pun xbanyak sebab kenyang ngan esp & cinch. Sahur pun just esp n cinch. Susu xde problem! Yang problem masa puasa xdapat pam sebab baru incharge ngan 1 projek yang asyik meeting je. Huh. Saya lak jenis bagi susu fresh kat naura. Xamek yang dah beku tu..so bila tak cukup maka terpaksalah amek stok..

Naura pun dah 7kg+ sekarang. Xde problem bila saya consume shaklee. Cuma dia xleh kalo saya amek oats. Patut masa awal2 lahir pakai sabun buds naik ruam je kat badan. Bila stop xde. Sebab buds dari oat. Saya jugak kalo minum esp campur oats. So skarang no more oats :(

Kesimpulannya memang best la bershaklee! Sape nak try boleh dapatkan dengan saya. Harga menarik punya + free consultation :) sesapa nak buat part tyme pun boleh. Akan diguide sehingga berjaya.

Fast action fast result!

Ur SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
✐ PM us to order/more details NOW : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS
✌ LIKE our facebook : https://www.facebook.com/HealthyBeautyByANS
↻ Browse through our BLOG for more INFO on the related products : www.healthybeautybyans.blogspot.com
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467
✍ Email : healthybeautybyans@gmail.com
# Instagram : CipiCipiBlogshop
➲ Pos Laju : Malaysia/Sabah/Sarawak
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai
® SID : #889133

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular