Jumaat, 20 September 2013

{3 dalam 1} hamil, pantang dan menyusu bersama SHAKLEE


↗ Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)

Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Ianya penting bagi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin.

Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

Multivitamin ini juga perlu bagi mereka yang sedang berpantang yang ada makanan tertentu tidak boleh dimakan.

↗ Chew Vita-C

Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.

↗ B-Complex

Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. Terdapat zat besi dalam B complex yang membantu pembentukkan dan penghasilan sel darah merah. Ia sangat penting untuk mengelak daripada pening-pening dan meloya disebabkan kekurangan darah merah. 

Pengambilan ketika hamil adalah penting kerana B complex juga mengandungi Acid Folid yang penting Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.

Selain itu, ianya dapat membantu menghindari gejala meroyan (depression) kerana  B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

↗ Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)

Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

ESP membantu memekatkan susu, memberi tenaga berkekalan untuk ibu. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Selain itu, kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

↗ Ostematrix

Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium.  Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika dating haid dan dapat melawaskan pembuangan ketika berpantang.

↗ OmegaGuard

DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.

Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA. Atas sebab ini pakar mencadangkan suplimen Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

↗ Zinc Complex 

Penting untuk merawat luka selepas bersalin daripada dalaman. Zink juga penting untuk menghasilkan sistem imun ibu selepas bersalin untuk mengelak daripada demam ataupun badan tak sihat. Zink membantu untuk meningkatkan pengeluaran antibodi daripada kalenjar thymus untuk melawan jangkitan.

Makanan yang kaya dengan zink adalah ikan haruan, namun ada sesetengah yang tidak menggemari ikan haruan. Justeru, pengambilan suplimen zinc adalah tepat ketika berpantang. Zinc juga dapat membantu mengatasi masalah 'kedinginan' selepas bersalin dan pengambilan zinc bagi ibu menyusu dapat membantu tumbesaran bayi.

↗ Alfafa Complex 

Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu. Alfafa juga dapat membantu kesihatan dalaman wanita.

↗ GLA Complex

Gla adalah EPO yang boleh membantu untuk membetulkan hormon dalam badan dan kitar haid wanita. Wanita yang mengandung selama 9 bulan dengan keadaan hormon yang berbeza dan darah haid yang disimpan akan memerlukan GLA untuk memastikan keadaan badan email normal semasa dalam pantang.


✐ PM us to order/more details NOW : https://www.facebook.com/messages/HealthyBeautyByANS 
✌ LIKE our facebook : https://www.facebook.com/HealthyBeautyByANS 
↻ Browse through our BLOG for more INFO on the related products : www.healthybeautybyans.blogspot.com 
☏ Call/SMS/Watsapp : 0123956467 
✍ Email : healthybeautybyans@gmail.com 
➲ Pos Laju : Seluruh Malaysia 
☞ COD : Bangi/Putrajaya/Nilai  dan kawasan sekitar
® SID : #889133

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular