Rabu, 13 Mac 2013

Sepanjang 2nd pregnancy :)

saLam~

Cewahhhh nak jugak cerita apa yang sy amalkan untuk 2nd prengnancy nih :)
Ala-ala retis gitew ekeke.
Skang minggu ke 35.
Meh nak cerita sket apa sy amek tyme preggie ni haha.
Bila da tau pregnant tyme raya tu terus texted nad xoxo nak beli set hamil shaklee plus register ahli.
Sebenarnya sebelum tu lagi dah tanya ngan nad tapi tergantung camtu je haha.
Dari jun sampai ogos baru contact nad balik :p Tyme tu dah sebulan la kot.
Start consume set shaklee kalo xsilap bulan 9.

Sy amek vita c, vita lea, b complex, esp, omegaguard n ostematrix.
Semua ni dah tak perlu amek acid folic, obimin & neurogain macam sy consume 1st preggie dulu.
Masa masuk 3bulan kan sy start lembik.
Masa 1st xde muntah2 teruk sampai lembik sampai kena masuk air. Hehe
Masa tu gak la baru start keje baru seminggu pastu cuti sebulan hehe.
Yang best mestilah esp selain tu boleh buat masker!

Esp tu biasa sy bancuh ngan milo @ susu.
Susu just amek fresh milk @ beli je yg dutch lady kotak kecik2 tu senang sekali minum :)
Dan biasanya blend skali ngan kurma dan badam. Best!

Pagi2 memang sy minum susu + nescafe. Haha.
Dan kadang sy breakfast je meal shake + esp + performance drink.
Tapi dalam kul 10am la sebab nak jarakkan tyme dah amek nescafe kan.
Kang sia2 je minum tu :p

Setakat sy consume semua ni Alhamdulillah yang paling ketara pengambilan kalsium cukup sebab dah xde sakit tulang punggung cam yang 1st dulu.
Kalo ikutkan masa cuti sebulan tu dah start sakit sebab masa tu amek vitamin on off sebab sayang asyik muntah je hehe.
Tapi tetap gak telan OsteMatrix. Alhamdulillah xde lagi sakit tu.
Even tyme urut tu kan akak tu cakap urat kaki bersimpul, tulang belikat macam bengkak sikit tapi bila dia tanya ada cramp x kaki dia pelik sy jawab tak pun. Hehe.
Bab makan pun sama je hehe tapi kurang dah fast food.
Kalo dulu mcd setiap masa.
Naseb bek tgh boikot mcd so xdela terjah mcd je wakaka.
Makan nasi lunch ngan dinner memang jarang skip :p
Tapi berat naik tak macam dulu.
Harap-harap maintain sampai bersalin dan pas bersalin harapnya turunla berat sampai zaman muda2 dulu haha.

♥entry just utk sharing tiada kena mengena ngan perasaan yang masih hidup mahupun dah tiada :)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular