Sabtu, 30 Mac 2013

Lin ANS | checklist #4

For mY lil' baby

Clothing

Sleepsuits - mayb beli 2/3 pasang lagi. Sekurang2nya xde la sume amek kakak cipi. Kecik hati adik nanti kan :) -done
Tops & Pants - ni pon sama beli 2/3 pasang -done
T-Shirts/Cotton Shirts - Ditto -done
Rompers + jumpers - Ditto -done
Mittens
Socks & Booties
Baby Hats

Barut
Napkins
Napkin Liner

Diapers
Towel
Handkerchief
Receiving blanket

Mosquitoes Net - ni kena beli sebab yg dulu sekejap je dah patah haha -done. Dapat free beli playpen
Changing Mat
Baby Cot/ playpen - baby cot cipi dah ade. Mayb beli playpen @ baby basket je. - done
Bedding Set - tengah survey sebab yang dulu tempah kat bilik jahit anggun floral dah xamek tempahan. Ada 2-3 yang ok tapi semua ready made hoho. Deposit done.

Bathing & Grooming

Minyak Telon & Yuyi
Toiletries
Grooming Kit + health care kit
Cotton Balls & Buds
Baby Wipes
Nappy Cream
Safety Pin

Bath Tub & Bath Seat
Chest Drawer - guna cipi punya
Baby Laundry Basket
Baby Hanger - 4 items ni lambat sket ok kot kecuali hanger &
Laundry Detergent detergent
Pail

Feeding

Breast Pump-FS yang pakai sekojap je dulu hehe
Feeding Bottle & Teats - ni tengah pk nak beli avent sama ngan cipi @ tukar lain. Tetap avent hehe. Lagipun avent ada design baru kihkih
Sterilizer & Warmer
Breast Milk Storage
Bottle & Teat Brush - mayb kalo beli set newborn ada kot free hehe
Bottle Cleanser - ni last2 pon xpe. Xpon kongsi cipi punye je
Cooler Bag
Drying Rack


Travelling

Baby Carrier - ni kalo rajin cari yang macam bibik pakai tu haha
Stroller + car seat- cipi punyer sudah.. Cipi je dapat baru car seat hehe
Diaper bag - mayb pakai cipi @ beli sama ngan cipi pakai skang

For Mom To Be ;o) - untuk mama xyah beli pape sebab yang dulu banyak lagi xpakai :p

Kain Batik
Towel
Socks
Nursing Bra
Nursing Pad (Washable & Disposable)
Disposable Panties
Nursing Pillow
set berpantang - tanamera + shaklee
Maternity Pad
Nipple Butter/Cream




- Posted using BlogPress from my iPad

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular