Khamis, 14 Februari 2013

pusing memusing


saLam~

Last 2 weeks ada buat details scan kan.
Kat report tu tulis breech hohi
Dan tyme jumpa dr kham pon baby still xpusing ke bawah.
Tyme jumpa dr kham tu siap dia cakap kalo breech go to czer ajelah.
Uwaaaaaa.
Tapi dia cakap masih ada masa. Air ketuban pon banyak lagi.
Harap2 baby pusing.
Dia cakap lagi dalam sains perubatan dalam keadaan kita bersujud boleh membantu baby pusing.
Bila balik hati dah x keruan.
Mula la gugel baby songsang.
Cara nak pusing.
Macam2 cara ada.
Yang 1st memang sujud la.
Pastu ada yang amalkan baca surah al insyirah. Hembus kat air. Amek air tu sapu kat perut n selebihnya minum.
Ada yang baca ayat 74 surah Al hijr tyme sujud.
P berurut sama ada ngan bidan @ buat kat klinik.
Apa nama ek ECV ke ape.
Dan cakap ngan baby pujuk2 la soh pusing. Hehe.
Tadi p poliklinik annur sebab duk sakit perot plak. Makan ape ntah.
Mintak scan sekali.
Dan skang alhamdulillah syukur baby dah pusing ke bawah.
Cuma risau baby duk main pusing2 lagi haha.
Apa yg saya buat start balik jumpa dr kham jumaat lepas ialah masa sujud akhir doa mintak baby pusing.
Pastu pas abes solat n doa sujud balik baca surah al insyirah. Xde pon baca kat air hehe.
Pastu kadang gosok2 perut sambil baca surah al insyirah.
Ayat alhijr tu jarang baca sebab tak ingat hehe. Baca kena tengok tepon :p
Nak tdo ke gosok2 perut sambil pujuk baby.
Alhamdulillah ok.
Tapi still rasa benda bulat kat pinggang belah kanan 1 dan 1 lagi kat belah kiri.
Sebelum ni kepala kat kanan bontot kat kiri.
Skang still rasa camtu tu risau je baby men pusing2 ;p
Doa banyak2 insyaallah DIA maha mengetahui :)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular