Ahad, 27 Januari 2013

zeta park, citra hill

saLam~

Zeta park at citra hill ni under sri pajam development.
So dua2 dah p tengok show unit.
Zeta park ada 2 type- A & C Yang Type B namanya aria park single storey.
A & C size adalah sama iaitu 22' x 27' cuma yang beza A ada 4 bedroom 4 toilet & C ada 5 bedroom 5 toilet.
So pro n con antara A & C bagi pandangan mata ai jela ye :)

¤ Jumlah bilik ~ C > A
Tapi size setiap bilik lebih kecik & family hall xde sebab dah kecik. So nak xnak kena korbankan 1 bilik untuk letak tv @ pape. Xpon living hall jadik family hall.

¤ design ~ C > A
Design type C skang lagi teratur berbanding type A.
So dah xpayah buat divider antara living hall ngan dining area. Tapi terhad sikit la xleh design bagai haha.

¤ Finishing ~ A = C
Finishes sama je kecuali kat dapur. Wall tile type C lebih comel sket dari segi warna. Hehe.

Type A

Type C

So sesapa nak tengok gambar show unit tu leh la p ziarah page fn sri pajam home (official).
Sapa nak area luas sket amek lah corner unit boleh bercucuk tanam :) Kami punya inter saje sob3. Haha
Sebab sume corner unit yang nk ngadap matahari naik dah xde.
So amek jela inter unit.
So far kenapa kami pilih pajam sebab kawasan baru naik. So harga still murah.
Survey kat Tiara Heights yg under sri pajam tyme tu pon dah sold out. Fasa baru ada kot.
Nak beli area bangi sangat kebabom harganya even kalo buat kira2 nak bayar downpayment tu so far ok lagi la xyah mengagau pening kepala cari duit :p
Disebabkan incik somi dah ada tanah kat bangi ni dan insyaallah akan buat rumah sendiri gak kat situ so xperlu kot rumah mahal2 @ besar2.
Tanah yang sebelum ni dah start design stage tapi tergendala jap wakaka.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular