Rabu, 30 Januari 2013

saLam~

Penat wehhh buat arithmetical error nih.
Lama gila kot xbuat. Haha.
Dari pagi tadi baru siap 2 1/2 building.
Semua ada 56 building tau.
Mau tak sangap.
Abes sakit jari2 duk tekan kalkulator.
Kuatkan semangatttt hehe

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ahad, 27 Januari 2013

zeta park, citra hill

saLam~

Zeta park at citra hill ni under sri pajam development.
So dua2 dah p tengok show unit.
Zeta park ada 2 type- A & C Yang Type B namanya aria park single storey.
A & C size adalah sama iaitu 22' x 27' cuma yang beza A ada 4 bedroom 4 toilet & C ada 5 bedroom 5 toilet.
So pro n con antara A & C bagi pandangan mata ai jela ye :)

¤ Jumlah bilik ~ C > A
Tapi size setiap bilik lebih kecik & family hall xde sebab dah kecik. So nak xnak kena korbankan 1 bilik untuk letak tv @ pape. Xpon living hall jadik family hall.

¤ design ~ C > A
Design type C skang lagi teratur berbanding type A.
So dah xpayah buat divider antara living hall ngan dining area. Tapi terhad sikit la xleh design bagai haha.

¤ Finishing ~ A = C
Finishes sama je kecuali kat dapur. Wall tile type C lebih comel sket dari segi warna. Hehe.

Type A

Type C

So sesapa nak tengok gambar show unit tu leh la p ziarah page fn sri pajam home (official).
Sapa nak area luas sket amek lah corner unit boleh bercucuk tanam :) Kami punya inter saje sob3. Haha
Sebab sume corner unit yang nk ngadap matahari naik dah xde.
So amek jela inter unit.
So far kenapa kami pilih pajam sebab kawasan baru naik. So harga still murah.
Survey kat Tiara Heights yg under sri pajam tyme tu pon dah sold out. Fasa baru ada kot.
Nak beli area bangi sangat kebabom harganya even kalo buat kira2 nak bayar downpayment tu so far ok lagi la xyah mengagau pening kepala cari duit :p
Disebabkan incik somi dah ada tanah kat bangi ni dan insyaallah akan buat rumah sendiri gak kat situ so xperlu kot rumah mahal2 @ besar2.
Tanah yang sebelum ni dah start design stage tapi tergendala jap wakaka.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sabtu, 26 Januari 2013

melawat rumah

saLam~

Pepagi tadi p azzahrah cipi amek neb.
Semput je nampak.
Dah 2 hari duk batuk.
Pastu p breakfast jap & ajak incik somi p tengok rumah.
Terpaksa p tengok show unit yang type C dulu sebab lalu depan umah kitorang.
Ada pro n con gak la type A & C.
Sama luas tapi design, jumlah bilik, jenis tile lain.semua unit dah siap rupenya. Tinggal infra je belom. Ingatkan ada lagi la row yang belom siap. Memang pantas. Last month da dapat bill valuation tu memang building da 100% Ni yang xsabar nak on mood rumahku syurgaku neh. Haha. Kan ada la tyme free kat ofis duk design n search idea2 tuk home deco :p

Dari Lekas hiway

Ni bukan row kami pon haha
Published with Blogger-droid v2.0.10

Jumaat, 25 Januari 2013

semalam

saLam~ Entry untuk semalam hehe. 12 rabiulawal 1434H. Salam maulidur rasul. Tahun ke 3 perkahwinan kami dalam tahun islam :)
Published with Blogger-droid v2.0.10

Rabu, 23 Januari 2013

wordless wednesday

saLam~ Haaaa da lama xde berwordless wednesday ekeke. Tarak. Rini pon tarak. Hehe
Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 21 Januari 2013

fear factor selebriti mesia

saLam~ Sape tengok fear factor selebriti hehe Ai tak tengok sangat pon. Kalo terbuka @ incik somi bukak baru bukak ekeke. Tapi nak cakap pasal pengacaranya je. Abg haron je. Hehe Agak pelik bila aaron aziz jadi pengacara program ganas2. Xseswai sebab dia ala-ala romantik gitew kan. Sore pon cam terkepit je haha. Betol takkkk?? Kalo xbetol xpolah. K bai.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Wedding Guest Book

saLam~ Semalam sy join kelas buat wedding guest book by sazalina zakaria kat scrap n crop. Hehe best. Tetiba nampak entry kat blog saza terus cakap kat incik somi nak p lah. Agak jauh gak scrap n crop kat sg long. Naseb baik ada gps haha. Tapi tak sempat siapkan pon lagi. Just prepare apa yang nak buat je. Gila betol bila masuk scrap n crop. Sebelum ni just tengok & beli online. Hehe

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wedding Guest Book

saLam~ Semalam sy join kelas buat wedding guest book by sazalina zakaria kat scrap n crop. Hehe best. Tetiba nampak entry kat blog saza terus cakap kat incik somi nak p lah. Agak jauh gak scrap n crop kat sg long. Naseb baik ada gps haha. Tapi tak sempat siapkan pon lagi. Just prepare apa yang nak buat je. Gila betol bila masuk scrap n crop. Sebelum ni just tengok & beli online. Hehe

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sabtu, 19 Januari 2013

MLM #2

saLam~ Dah habes pon mlm kan? Sekojap je hehe. Tahniah jozanggg. Ingatkan dah xmenang sebab johan xde. Sejak johan xde macam zizan ke laut sket. Rasa2 cam jambu akan potong lak. Tapiiiii bila johan ada wahhhhh meriah uolss. So menang la mereka. Dah rezeki jozan kan? Lawak jozan n jambu memang best. Yang lain pon best gak. Boboi je rasa cam xde kick sebab apa la si nabil lawakkan. Semalam je baru nampak cam best sket. Haha. Tahniahhh jozangggg. Bukan dorang share pon adiah kan? Wakaka
Published with Blogger-droid v2.0.10

Rabu, 16 Januari 2013

hidup penuh sepraissss

saLam~

Wahh tajuk. Haha Semenjak seprais baba dulu.
Setiap birthday ada seprais skang ekeke.
Last week abg amir seprais kat kak bilah.
Even last minit baba kantoikan seprais itu haha.
Semalam birthday aan. Anak buah lelaki sulung.
Parents dorang belanja nasir arab & kfc.
Dan dorang belikan sekali kek untuk incik somi ai. Ekeke
Kesian kot wife dia xbelikan kek wakaka.
 Pastu tetiba adik incik somi, ale pon beli kek buat seprais kat abang dia..
Wahhhh hidup penuh ngan seprais ni ekeke.

kek kete untuk aan kek SC untuk hubby ai
rainbow cake untuk abang hensem wakaka
Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 14 Januari 2013

Hari ini 14 januari 2013

saLam~
 14.01.13
Hari lahir suamiku yang terchenta hehe.
Saje hari ni amek 1/2 day last minute.
Sebab kebetulan incik somi nak p empire p hq shaklee so ai pon nak itottt.
 Nak belanja birthday boy. Dah tua2 makan2 jela kan. Hehe.
Adiah sempat la p beli jumaat lepas.
Letih nyorok2 nak p beli wakaka.

wallpaper henpon ai
chilis empire subang
mountain choc (kot)
cipi punyer
ai punyer laa
birthday boy punye
Selamat hari lahir suamiku. Semoga sentiasa dilindungi olehNYA, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan kebahagian dunia akhirat.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sabtu, 12 Januari 2013

sehangat asmara

saLam~

Haaa adam & hawa dah tamat pon 80 episod.
Dah xde meroyan, demam adam lagi haha.
Cite terbaru sehangat asmara. Adaptasi novel gak.
21 jan ni start kalo xsilap.
Pelakon adi putra ngan rita rudaini.
Wahhhh gandingan mantappp!
Kali ni malas nak baca novel dulu.
Tapi rasa cam dah baca.
Kalo tgk novel tu baru tau dah baca ke belom hehe.
Dah lupe :p
Pasni demam sehangat asmara lak kalo best la kan :p

Published with Blogger-droid v2.0.10

Belom lagi daaa

saLam~

Alkisahnya rupanya playgrup cipi yang dah tukar pagi ropenye bukan dah masuk module 2 laa.
Still module 1.. Sebab masa petang teacher ayu da bitau cipi akan dapat kelas ganti 2x sebab ada yg dia tak pi kan.
So bila tukar pagi dah ganti la 2 kelas tapi ada still ada 1 kelas sebelum masuk module 2. Haihhh.
Mama ingat dah nak abes la module 2 hahadoii..
Dah semput mama ni ha nak kena ikut sekali dorang main ekeke.

photo session
cipi ngan teropongnya
Published with Blogger-droid v2.0.10

26 weeks

saLam~

Ye hari ni genap 26weeks. Pheww
Semalam kan p check up ngan dr khamsiah di an nur.
Lepas bercerita agak details utk 1st pregnancy.
Dr kham ckp kali ni kita try normal ye.
Haha
Sy tanya la macam2 kan.
Bagi komfem sket.
Pastu dia check tirod n breast. Ok.
Then scan.
Alhamdulillah semua ok.
Baby sangat aktif.
Memang setiap masa dia duk berjoget2 je haha.
Xleh terkepit sikit mulalah dia geletek.
Haaa ni pun tetiba gerak.
Tau mama duk bergosip pasal dia kot ekeke.
Dah nak kuar pon dr kham still duk cakap kt try normal kali ni. Hoho
Tapi dah cukup bulan nak kena buat mri dulu.
Nak tgk tulang punggung macam mana.
Kalo ok boleh proceed normal.
Papa memang xyakin haha.
Asyik duk kata operate jela terus..
Boleh ke normal?
Haha xsupport langsung.
Macam mana pon doa la banyak2.
 DIA lebih mengetahui :)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jumaat, 11 Januari 2013

Pilihan

saLam~

Sy ada join grup natural birth n vbac kat fb.
Adik ipar sy wawa yg add kat grup natural birth tu tp vbac sy join sendiri laa.
Sy try untuk go for natural birth kali ni.
Doa banyak2.
Hehe Banyak sebab musabab kenapa tetiba kt cser sedangkan memang boleh je pon normal.
Macam induced, amek epidural & lain2.
So kat grup ni ada la info yang mana doc yang prefer natural birth.
Kebetulan gynae skang macam tak support la plak.
So sy dengan senang hati tukar ke annur. Hehe
Buat appointment ngan dr khamsiah plak.
Just try jela.
Sepatutnya pagi td jumpa tapi sampai pon dah lambat n no pon dapat dah 31 so mayb petang baru turn sy.
Fuyoooo memang ramai la menunggu.
So balik ofis dulu. Sian cipi xdapat jumpa adik hehe.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Rabu, 9 Januari 2013

{INFO} CarotoMax

saLam~

Carotomax adalah vitamin untuk mata dan mencegah kanser.
Jom kita kenali apa itu Carotomax.



Perlindungan Sel-Sel dari Dalam*



Setiap hari, sel-sel di dalam badan anda diserang oleh berjuta-juta radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan DNA. Apakah yang boleh membantu? Jawapannya ialah Anti oksida. Anti oksida merupakan nutrisi yang boleh melindungi sel-sel ini daripada radikal bebas, meningkatkan kesihatan sel secara menyeluruh dan menyediakan perlindungan untuk menentang kerosakan sel-sel.

Perlindungan Menyeluruh dan Berkesan


Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CarotoMax Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan anti oksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan, penyaluran dan pembentukkan kerotin secara semulajadi. *CAROTOMAX menyalurkan lima daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan tumbuhan fitokimia. Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja.

5 jenis karotenoid yang paling berkhasiat
  • Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.
  • Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat dan serviks secara khasnya.
  • Menguatkan sistem imun*
  • Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.
  • Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold. Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan
  • Beta Karotena Sama dengan 102 porsi Pisang
  • Lycopena sama dengan 714 porsi Aprikot
  • Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 porsi pink grapefruitAlpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
  • Alpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Credit : MamaFaiz.






**************************************************************************
Untuk keterangan lanjut boleh PM CipiCipiBlogshop/cipicipiblogshop@gmail.com
SMS/Whatsapp/Line : 0123956467
Shaklee ID : 889133


Sabtu, 5 Januari 2013

Playgroup | module 2, week 2

saLam~

Module 2 dah start 2 minggu lepas.
Minggu ni kali kedua.
Yang 1st cipi tak p hihi.
Semalam ingat nak benti je dulu.
Sambung bila dah 3tahun ke..
Text teacher ayu tanya boleh tak benti dulu @ tukar kelas pagi je.
teacher ayu reply boleh tukar pagi.
Sebab bila petang banyak keje yang xleh buat.
Dan menyebabkan cipi tak p le playgroup tu.
Pagi ni 1st tyme drive ngan cipi je.
Sebab papa kena tunggu orang service ekon datang.
Phewww naseb baik cipi behave.
Sebab ada upin ipin. Xlayan le benda lain.

photo session
Published with Blogger-droid v2.0.9

Jumaat, 4 Januari 2013

CipiCIpiBlogshop | Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

saLam~

sempena bulan promosi untuk item Advanced Joint Health Tablet (AJHT), kita Jom berkenalan dengan advanced joint health tablet plak kali ni :) 
Jom hadiahkan mak/ayah/ayah mertua/mak mertua/ isteri/ suami yang mengalami masalah sendi dengan AJHT!
Boleh PM untuk harga yang menarik untuk sebotol! cepat-cepat :o)
RP RM124/Botol


Apa itu Advanced Joint Health Tablet (AJHT) ?


Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi. 





Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.







• Ekstrak boswellia ~ menyokong keselesaan sendi
• Ekstrak jagung ~ meningkatkan kesan kusyen
• Vitamin C, zink, Tembaga dan Mangan ~ memelihara tisu penyambung yang sihat



Apa itu ekstrak Boswellia?

Boswellia is a genus of trees in Sapindales order, known for their fragrant resin which has many pharmacological uses particularly as anti-inflammatories. The Biblical incense frankincense was probably an extract from the resin of the tree,Boswellia sacra.

Boswellia has long been used in Ayurvedic medicine. Recently, the boswellic acids that are a component of the resin it produces have shown some promise as a treatment for asthma and various inflammatory conditions In West Africa, the bark of Boswellia dalzielii is used to treat feverrheumatism and gastrointestinal problems. Boswellia incense may even relieve depression. [Wikipedia]


• Gum resin daripada  pokok Boswellia serrate.
• Digunakan secara tradisional dalam perubatan Ayurvedic (>5000 tahun) untuk merawat osteoarthritis dan rheumatoid arthritis.
• AKBA (Asetil-Keto-Beta-Boswelik Asid)
  ◆ Asid boswellia yang paling berkesan
  ◆ Agen anti-radang semulajadi
  ◆ Menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi

Bebas kondroitin



Perbezaan antara AJHT dengan jenama lain.
◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
So, pilih dengan bijak vitamin untuk sendi anda. Tak lupa ayah dan ibu anda. Hadiahkan mereka dengan AJHT sekarang juga :)


♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡ 

Maklumat lanjut PM|SMS|WHATSAPP 012.395.6467 
www.facebook.com/CipiCipiBlogshop
www.cipicipiblogshop.blogspot.com 
cipicipiblogshoo@gmail.com
SID #889133

Khamis, 3 Januari 2013

tukang sebok

saLam~

Ehh ehh terghajin apdet tyme opis hour.
Wow macam bagus je ayat kan..haha
Memang skang xmenang tangan. Walau sempat la bukak fb @ ig tapi lain susah sket.
Skang musim nak keluar tender.
Ada certain project sy kena buat t/o gak sebab banyak site.
Bos soh semua qs terlibat buat t/o. Biasa ta @ trainee je buat t/o.
Dengan tyme yang singkat tapi details banyak yang xdapat..
Makanya buat yang mana mampu n last baru sync antara details n t/o.
Ehh terdetail lak bercerita.
Cuti new year pon bawak balik drawing tp dari pagi ke malam dapat buat setengah jam je kot.
Sebabnyaaaaa anak dara ai sebok nak berlaptop gak.
Padahal da siap beli laptop menan yg ada mouse tu tapi xjalannnn.


Published with Blogger-droid v2.0.9

Rabu, 2 Januari 2013

24 Minggu

saLam~

Skang dah 24minggu. 6 bulan la kan? Hehe.
Setakat ni xde pape persiapan pon lagi tuk baby. Awal lagi kan..
Dulu cipi bulan berapa ek baru siap2 buat checklist bagi ekeke. Nak kena check balik nih.
Baju cipi yang dulu2 dah masuk box. Nak kena basuh balik. Mayb leh recycle bajuk kak cipi je kot. Ekeke.
Set tanamera iolss da beli uolss ekeke.
Sebab skang ada promo!
Saya beli terus ngan tanamera hq tru online.
Sebab insyaallah nak amek pakej post natal sekali.
Sebelum tu nak try prenatal sekali kot. Kalo best urut tu terus proceed.
Sebab mayb sy pantang kat sini je kot. Sebab dari incik somi spend kat airasia tetiap minggu balik baik spend kat upah tukang urut datang umah.
Tapi tu semua rancangan kami. Kang ada tukar plan wallahuwalam.
So far cane 2013? Hehe
Azam masih on track ke? Ekeke.


- Posted using BlogPress from my iPad

Resepi | Kek Coklat Kukus


Telor 4 biji
1 tin susu cair
1 sudu teh coklat emulco (ritu xperasan terletak coffee emulco hehe )
1 sudu teh esen vanilla
375 gram butter
2 cawan gula kastor
1 cawan serbuk koko *
2 cawan tepung gandum *
1 sudu teh baking powder + 1 sudu teh soda bikarbonat *
(* di ayak)

Cara membuatnya :

Masukkan butter dalam periuk. Cairkan guna api sederhana.
Kemudian masukkan susu cair. Kacau sehingga sebati..
Masukkan gula kastor dan kacau lagi.
Masukkan esen vanilla dan masukkan coklat emulco. Kacau kesemuanya biar sebati dan tutup api..
Sementara tu, dalam bekas lain, pukul telor ayam agak-agak kembang.
Kemudian, tuang sikit demi sedikit ke dalam adunan tadi. Kacau sebati.
Masukkan sikit demi sikit bahan2 yang di ayak td. Gaul sampai semua adunan sebati..
Pastu masukkan adunan ke dalam loyang..
Tutup dengan aluminium foil utk elak kek terkena titisan air dr pengukus.
Kukus kek sampai masak dengan api yg sederhana.

Ni yang sy try buat last week n ahad lepas. dulu buat tyme pose masa nak p iftar ngan exMCKK incik somi.

last week punyer

cipi ngan bear & rabbit choc cake haha.
cipi bawak p kat papa sekejap je bawak pinggan kosong sambil cakap "papa makan" adoyaiii

cipi punyer. ada nampak ka rabbit n bear? haha

letak lam mangkuk ni senang tuk papa makan 

Selasa, 1 Januari 2013

2013

saLam~


Phewww da 2013 lor.
Happy new year :)
Setakat ni saya menunggu 2 benda berharga untuk tahun 2013.
Insyaallah.
Harap dipermudahkan segalanya.
Fasa pertama 2013 menunggu adik cipi.
Kemudian plan untuk our home sweet home!
Harap2 fasa akhir 2013 semua setel :)
Semoga part tyme bisnesku bersama shaklee makin meriah haha.
Dan disepanjang perjalanan 2013 semoga ada sentiasa kemanisan.

- Posted using BlogPress from my iPad
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular