Isnin, 31 Disember 2012

babai 2012

saLam~ Dah 31.12 ye rini. Masa untuk say babai 2012 :) Tak sempat nak wrap up kenangan 2012 hehe. Macam biasa ada suka ada duka tp itulah yang mewarnai kehidupan kami kan? Hehe Yang paling best apa ek? Ermmm cipi nak dapat adik kot.. ekeke Pasal azam lak sebab xpernah berazam n tak pernah ada wish list yang tetap awal tahun maka xdela yang tercapai atau x. Pape pun enjoyyyy :)
Published with Blogger-droid v2.0.9

Ahad, 30 Disember 2012

{INFO} Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

saLam~

Jom berkenalan dengan advanced joint health tablet plak kali ni :)
Apa itu Advanced Joint Health Tablet (AJHT) ?


Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi. 




Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.







• Ekstrak boswellia ~ menyokong keselesaan sendi
• Ekstrak jagung ~ meningkatkan kesan kusyen
• Vitamin C, zink, Tembaga dan Mangan ~ memelihara tisu penyambung yang sihat



Apa itu ekstrak Boswellia?

Boswellia is a genus of trees in Sapindales order, known for their fragrant resin which has many pharmacological uses particularly as anti-inflammatories. The Biblical incense frankincense was probably an extract from the resin of the tree,Boswellia sacra.

Boswellia has long been used in Ayurvedic medicine. Recently, the boswellic acids that are a component of the resin it produces have shown some promise as a treatment for asthma and various inflammatory conditions In West Africa, the bark of Boswellia dalzielii is used to treat feverrheumatism and gastrointestinal problems. Boswellia incense may even relieve depression. [Wikipedia]


• Gum resin daripada  pokok Boswellia serrate.
• Digunakan secara tradisional dalam perubatan Ayurvedic (>5000 tahun) untuk merawat osteoarthritis dan rheumatoid arthritis.
• AKBA (Asetil-Keto-Beta-Boswelik Asid)
  ◆ Asid boswellia yang paling berkesan
  ◆ Agen anti-radang semulajadi
  ◆ Menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi

Bebas kondroitin



Perbezaan antara AJHT dengan jenama lain.
◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
So, pilih dengan bijak vitamin untuk sendi anda. Tak lupa ayah dan ibu anda. Hadiahkan mereka dengan AJHT sekarang juga :)


♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡ 

Maklumat lanjut PM|SMS|WHATSAPP 012.395.6467 
www.facebook.com/CipiCipiBlogshop
www.cipicipiblogshop.blogspot.com 
cipicipiblogshoo@gmail.com
SID #889133

Selasa, 25 Disember 2012

22.12.12

saLam~ 22.12.12 adalah hari lahir mama. Maka anak dan menantu akan menyeprais kan mama. Tp xdela seprais sangat sebab memang tiap tahun ada makan2 n cake cutting. So untuk diskas pasal makan2 ni terpaks buat grup whatsapp lain sebab yang grup sebelum ni mama pun da join skali. So last minute punye plan. Still guna konsep potluck Main dish steamboat n nasi goreng. Side dish salad, dominos, buah2 n kek. Ni je kot. Tetamu ajak adik beradik mama yang ada kat sini. Tapi cucu mama dah kantoikan kat mama sape yg kitorang ajak. Haha.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Isnin, 24 Disember 2012

Edisi tertunggak | Cipi is TWO!

saLam~ Haaa memang tertunggak betul ni. Tahun ni xde celebrate birthday cipi. Sebab mamanya termengah2 skang haha. Plan asal nak p bercuti. Xdela cuti sangat. Nak bawak cipi mandi kolam je pon kat grand lexis @ avillion @ mana2 jela kan. Tapi nak best p gran lexis la sebab mama pon boleh buat kuak lentang sekli haha. Tapiiiiiii ai lupa lak ada cousin tunang 8.12 tuh. So tukar plan balik ganu jelah. Amek cuti isnin tu sebab selasa kan cuti birthday sultan selangor. So kat sana p makan kat luar n beli kek je. Ingat nak buat bbq ke makan2 sikit. Tapi mak adik xdapat balik lak. Makalang n pokngoh pun dh balik ahad tu. So makan2 kami berlima jelah.

Haaa itu ajelah :)
Published with Blogger-droid v2.0.9

Edisi tertunda | 071212

saLam~

Baru nak apdet ai punyer birthday ekeke.
Xde yang spesel pon.
Just p makan2 kat TGI friday.
Siang tu kat ofis makan pizza n potong kek.
Kebetulan ada sorang lagi yg birthday bulan 12. Ehh 3 sebenarnya tp kat kek tu ada 2 nama je haha.tertinggal kot.
Dan malan tu baru p TGI.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Jumaat, 21 Disember 2012

{INFO} OmegaGuard




Hati-hati dalam pemilihan minyak ikan, baik untuk anda, anak anda atau ibubapa anda. Kebanyakan syarikat pengeluar minyak ikan mengatakan kandungan minyak ikan mereka tinggi. Contoh syarikat N kata jumlah minyak ikan mereka 2200mg. Jangan tertipu ye. Kita bukan nak tinggi kandungan minyak ikan. Yang kita nak, Omega 3. 

Setiap kapsul gel lembut Omegaguad Shaklee mengandungi 330mg Omega3, 180mg EPA, 120mg DHA.
Jadi per serving 3 capsules Omegaguard kita akan mendapat lebih kurang 1000mg

Tahukah kita ?
Sehari jantung berdegup 100 000 kali
Setahun 35 million kali
Purata seumur hidup lebih dari 2.5 billion times
Fikirkan sendiri patut tak kita lindungi jantung anda untuk kehidupan kekal sihat di masa akan datang?


Info untuk pentingnya Omega Guard ketika mengandung {KLIK} & {KLIK}.


Untuk keterangan lanjut boleh PM CipiCipiBlogshop/cipicipiblogshop@gmail.com
SMS/Whatsapp/Line : 0123956467
Shaklee ID : 889133

Khamis, 20 Disember 2012

20.12.2012

saLam~

Lagi tarikh cantik tapi xde makna pape pon haha.
Saje je ai kan suka mengapdet tarikh2 yang best :)
Stress tengok adam & hawa sekejap sangat..baru nak feel da abes ekeke.
K jom sleeppppp :)

Published with Blogger-droid v2.0.9

Isnin, 17 Disember 2012

Ketupat sotong

saLam~

Haaa sape tau ketupat sotong?
Ekceli sy xla suka sangat hehe.
Ale yang suka sangat.
1st tyme bawak balik dari ganu masa tu pregnant cipi. Haaaa da 2 taun ok..
Bila balik ganu sure ale sebut nak ketupat sotong haha.
Balik baru ni pon dia sebut.
Nak cari sotong yang fresh n size sedang2 ok tu susah la sket.
Ritu pon mami order sotong ngan org jual sotong terus tp xde.
Balik sini baru sy try buat hehe.
P beli sotong kat kedai amatlah kecik comel lotte.
1st tyme buat agak berjaya la :)
Tp sy rasa cam manis sikit kuat tp pulut xrasa pape sbb sy xcampur garam pon haha.
Ale cakap ok.. mama pon cakap ok tapi xtau la just sedapkan hati wakaka.
Sayang gambar lupa snap haihh.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Ahad, 16 Disember 2012

Tergendala lak

saLam~

Tengah menuntun hobbit boleh lak siaran tergendala..
Haihhhh..
1st tyme kot kena haha
Cian cipi duk sorang2 kat umah. Men ngan bibik jela ye cipi.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sabtu, 15 Disember 2012

Playgroup | Last day Module 1

saLam~

Hari ni last class untuk module 1 playgroup cipi.
Banyak kali ponteng.
Pastu xde class lagi. Haihhh.
Next week da start module 2.
Hari ni cipi bagus sikit.
Dah start ikut teacher ayu buat pape.
Dah xde malu @ xnak buat bila suruh.
Cuma mulut still berat. Haha.
Warmup lambat sket cipi nih.
Macam mama ler pulok wakaka.
Kalo ikut sebelum2 ni dh malas masuk module 2.
Tunggu 3 @ 4 tahun baru hantar balik.
Tapi tengok hari ni macam dah ok..so akan disambungkan la kot :p

Cipi men tali apa ntah

Cipi wif her pizza :)

Grup photo

Jumaat, 14 Disember 2012

serigala besar yang jahat #BBW

saLam~ Akhirnya dapat gak p BBW! Hehe. Rabu lepas mc hehe pas checkup terus p BBW. Ingat nak p sendiri je.. tapi incik somi cakap nak p jugak..angkut cipi sekali. Lam kul11 kot sampai the mines. Park kat the mines. Jalan kaki ke BBW. Besau dewan. Tengok buku2 mula la berpinau bijik mata. Mula2 masuk sorang2 sebab incik somi nak charge tepon dulu kat kete. Cakap nak beli buku cipi 1 je sbb dia xsuka baca buku ponnn. Hehe Tengok2 banyak gak di capainya untuk cipi. Tapi cam xpuas. Buku craft xde yang menarik. Pastu buku yang nak sgt2 tarak. Hehe Ada jenis lain je huhu. Naseb baik gak incik somi datang tolong angkut kotak buku. Lama lagi kan? Kalo mampu nak p lagiiiii haha. Bai!
Published with Blogger-droid v2.0.9

1.2.34

saLam~ Haaaa lagi tarikh cantik. Sebelum ni duk letak tarikh cantik utk kalendar omputih *apa ek nama* Hari ni 1 safar 1434H. 1.2.34 lak.. Tarikh yg cantik xde apa pon.. xde nak puja ke apa pun. Just tarikh je kan? So masing2 punye suka la nak letak tarikh cantik ke xcantik ke.. haha Masing2 punyer hal lah :) Memori masing2 kan :) Entry tengah sangap huargggggg :p
Published with Blogger-droid v2.0.9

Rabu, 12 Disember 2012

12.12.12

saLam~ Saje gatal nak apdet 12.12.12. Ngeh3 Baru sampai dari ganu semalam. Rini check up kat azzahrah. Kot confirm boy ke gurl kan. Hehe. Bulan disember ni byk nak cite tp tak tercerita pon lagi. Birthday sy.. birthday cipi.. ehh 2 je pon citenye.. banyak la sangat kan.. haha.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Rabu, 5 Disember 2012

{INFO} Keistimewaan Shaklee Collagen Powder


Apakah keistimewaan Collagen Powder Shaklee ni?

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.


Kolagen ialah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan KULIT, RAMBUT, KUKU, LIGAMEN,OTOT, TULANG, SENDI, TENDON,MATA, GUSI & SALURAN DARAH.  – kiranya kolagen bukan sekadar untuk kulit dan kecantikan ye malah lebih dari tu. Ianya supplemen asas untuk kesihatan yang optimum disamping kecantikan luaran.

*80% dari tulang adalah kolagen

*Kornea juga adalah kolagen

Penting kan kolagen? Sebab tu ramai yang mengambil kolagen setiap hari..ok, Kali ni Adaa cuma nk focus pada SHAKLEE DIFFERENCE.



1. KOLAGEN DRPD SISIK IKAN MERAH

Kolagen ni datangnya dari bnyk sumber, ada produk yang berasal dari tomato, blueberry, brokoli, rumpai laut mcm2 lah ..Tapi Kolagen Shaklee berasal dari sisik ikan merah..Kenapa ye?

Tahukah anda ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m (5km)? Makin dalam lautan tu makin tinggi tekanannya kan dan sebab tulah ikan biasa sukar untuk hidup dalam kedalaman tersebut. Berbeza dengan ikan merah, ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pound ( 9kg), bertelur dan hidup bebas dalam kedalaman tersebut. Sebab inilah ikan merah sumber kolagen terbaik dan tahan lasak:

  • Sangat lasak dan elastik
  • Kepaduan sel yang sangat tinggi
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
  • Jisim molekul yang sangat rendah



2. JISIM MOLEKUL YANG SANGAT RENDAH

Jika anda lihat dalam gambar diatas, bilangan asid amino dalam molekul biasa (300000 dalton) sangat besar dan sukar diserap oleh tubuh..bukan tidak diserap langsung tetapi drpd 100% mungkin yang sampai kedlm sistem cuma beberapa %, secara mudahnya kurang dari 100%.

Berbeza dengan SCP, bilangan asid amino cuma 3 (1000 dalton) dan ini memudahkan penyerapan kedalam sistem badan. (Penyerapan Unggul) Jadi tiada yang terbazir dan kesan nya akan dapat dirasai lebih cepat!

Kolagen lain yang mempunyai jisim >300 000 dalton perlu melalui Stomach Digestion –> Intestinal Digestion –> Breakdown protein into amino acid..banyak kan prosesnye dan yang sampai ke lapisan dermis pun tidak 100%.

Shaklee Collagen Powder yg mempunyai jisim molekul 1000 dalton, sgt ringan dan mudah diserap ke lapisan dermis. HIGHEST ABSORPTION-WITHOUT DIGESTION


3. Lebih Daripada Hanya Kolagen

Lazimnya kalau kita beli kolagen, kolagen jelah kita dapat kan? Tapi berbeza dengan Shaklee ye..Shaklee Collagen Powder turut memberikan PENGHIDRATAN (MOIST), KEANJALAN (ELASTIN), DAN ANTIOKSIDAN.

SCP dilengkapi dengan asid hidraulik yang dapat mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air. How cool is that?

Kolagen ikan, kerang-kerangan dan bakteria Lactobacillus acidophilus pula memberikan kesan elastik yang menakjubkan. Ianya mengekalkan keanjalan kulit tegang, boleh melantun apabila dicubit..Kehadiran bakteria baik ni turut membantu dalam penyerapan unggul!

Apa fungsi setiap bahan dalam SCP?

  • Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

  • Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

  • Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

  • Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

  • Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,

  • Vitamin c: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

  • Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.




Untuk keterangan lanjut boleh PM CipiCipiBlogshop/cipicipiblogshop@gmail.com
SMS/Whatsapp/Line : 0123956467
Shaklee ID : 889133



Isnin, 3 Disember 2012

PROMO | COLLAGEN POWDER

saLam~ Bulan ni shaklee punye promo adalah COLLAGEN POWDER! Ye collagen ye kawan-kawan. Phewwww harga memang ketara berbeza. Memang runtuh. Xrugi tau sape beli. Tapi sape yang xbeli yang rugi. Promo setahun skali ok.

Buy 6 free 1 Di bawah ni testimonial collagen.

Jangan tergugat tengok gambar-gambar di atas ye :) Jangan lepaskan peluang keemasan ok :)
Published with Blogger-droid v2.0.9

Ahad, 2 Disember 2012

half way

saLam~

App pregnancy yang install kat tepon ni duk bagi noti dah 20 weeks.
Half way sudah..
Phewww
Rasa cam lambat je.. ekeke
Boy @ girl? Jeng jeng jeng.
Dah tau tapi doc tu kata xsure..
So tunggu next check up confirm girl ke boy.
Nak confirm lagi tunggu bulan 1 nak buat detail scan. Xpon akhir dec p buat detail scan.
Mintak buat next checkup nurse tu xkasi..
Tapi perut semua cakap kecik.
Aah mmg kecik sket even berat n minggu masa scan last week ok je.
Ok la kot. Senang nak kurus wakaka..
Kang macam lepas perut besar baby kecik je.
Lemak je banyak ekeke.
Doakan sy ye :)

Published with Blogger-droid v2.0.9
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular