Rabu, 3 Oktober 2012

{TESTIMONIAL} Supplement Shaklee sebagai Milk Booster Nad

saLam dan selamat pagi~

Hari ni sy nak share pengalaman kawan blogger sy dan juga pendorong sy kepada produk Shaklee iaitu Nad :o)
Jom kita layan :o)

Assalamualaikum.

Harini Nad nak share supplements yang Nad makan untuk breastfeeding.

Nad menggunakan breastfeeding set Shaklee, nama dia Set 3M. Nad makan sejak Zahin umur 1 bulan sebab masa tu susu merudum sebab Zahin ada prolong jaundice. Doktor suruh kasi Zahin FM for 1.5 day :(
Disebabkan kurang ilmu tentang breastfeeding, Nad pump sekali je masa Zahin diberi FM tu. Patutnya untuk maintain susu, Nad kena pump sama macam keperluan Zahin. Sebab supply susu badan adalah bergantung kepada demand baby. Lagi sikit kekerapan Nad pump, lagi sikit lah susu. So merudumlah susu masa tu. Gelabah nak cari milk booster. Lepas baca reviews dan testimonials online, Nad pun decide nak cuba breastfeeding set Shaklee.
 Perubahan Yang Dirasakan
1. Pening-pening pada 5 hari pertama selepas consume. Sebab berlaku healing crisis. Tapi takdelah sampai tak boleh buat kerja :D
2. Lil Zahin menyusu sekejap je dah kenyang. Sebelum ni menyusu around 20 - 45 min, kadang sejam. Sekarang tak sampai 10 min pun, sebelah je pulak tu. Rupanya susu semakin pekat.
3. Masa let-down reflex (LDR), susu memancut keluar. Dulu menitik-nitik saje :D Means susu banyak la kan :) Tak dapat nak tunjuk hasil pump sebab saya direct feeding saja hehe. 
4. Dulu muka lil Zahin banyak biji-biji kecil. Bila saya tanya Ummi saya, dia kata masa saya baby dulu pun macam tu. Sampai ada orang cakap macam udang kena bakar. And bila time lil Zahin ni, ada jugak orang cakap macam udang kena bakar! Haha. Like mother like son :P Tapi lepas consume Shaklee ni, biji-biji tu dah semakin hilang :D Alhamdulillah.
5. Berat badan lil Zahin bertambah dengan pesat. Haha. Masa 1st month, berat lil Zahin naik 0.6 kg je. Masa tu baru 5 hari consume Shaklee. 2nd month naik 1 kg dan 3rd month naik 1.4 kg. Dan bulan2 seterusnya memang bam2. Masa 6 bulan berat 8kg. Semua cakap Zahin bam2. Hehe.
6. Bila BF ni kita cepat lapar kan? Tapi since consume Shaklee ni, jarang sangat lapar! Dulu kejap-kejap je perut bunyi kriuk kriuk hehe. 
7. Senang nak lena di malam hari dan bangun di pagi hari walaupun badan penat menguruskan rumahtangga dan bangun malam-malam bf Zahin dengan posisi duduk (tak reti posisi lain walaupun dah setahun lebih dah umur Zahin hehe). Siang tak tidur langsung. Bangun awal tidur lewat tapi masih energetic. Dan Nad selalu sakit pinggang sejak umur 12 tahun lagi. Now takde lagi. Alhamdulillah :)


8. Masa Zahin umur 3 bulan, badan Nad dah back to pre pregnancy weight. Lepastu dah turun to my most ideal weight dan maintain until now. Kalau orang jumpa Nad skrang, termasuk lah kawan masa skolah menengah, selalunya akan cakap "Kurusnya Nad!!" Err..beza sangat ek ngan waktu sblm pregnant? Or even masa skolah dulu? Hehe Nad rasa lemak kat pipi yang kurang tu kot :P
Alhamdulillah sampai sekarang umur Zahin dah 1 tahun 6 bulan, Nad masih consume lagi. Sebab ianya penting untuk Nad. Ya, supplements ni ialah untuk kesihatan ibu yang menyusukan itu sendiri.
Sebab susu ibu dah confirm lengkap dengan segala nutrisi yang diperlukan untuk tumbesaran baby. Tapi kalau kita yang makan tak cukup khasiat, kita lah yang akan terasa kesan dia. Sebab apa yg kita makan semua dah masuk dalam susu kita untuk kebaikan baby. Bila tak cukup khasiat, mulalah rasa letih, stress, sakit pinggang, gigi rasa longgar macam nak luruh, rasa bisa kat tumit, etc. So better Nad amik supplement sekarang untuk maintain sihat sehingga kemudian hari :)

Dan sekarang Zahin dan 2 tahun 1minggu. Alhamdulillah dah dapat PHD pon nad lam BF ni hehe


Untuk keterangan lanjut boleh PM CipiCipiBlogshop/cipicipiblogshop@gmail.com
SMS/Whatsapp/Line : 0123956467
Shaklee ID : 889133

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular