Selasa, 31 Julai 2012

TigaPuluhSatuTujuh

saLam~

hari ni 31 julai.
11 ramadhan.
Sekejap je masa berlalu kan?
Dan sekarang sy menghitung detik tanggal 15.9.
Fuhhh
Masih kabur
Masih buntu.
Semoga ada cahaya dipersimpangan jalan itu..



- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Isnin, 30 Julai 2012

Cipi bila masuk kete

saLam~

cipi bila masuk kete mesti buat ini :
1. Tunjuk radio soh bukak lagu
2. Pakai spek tengok cermin
3. Soh pakai seat belt.

Pastu dia pon start la panjat mama T___T
Sebok nak p kat papa
Sebok nak duk kat tengah2 atas tempat barang tu apa nama ntah
Tapi yang xmenahan bila pakai spek tengok cermin. Tengah malam pon pakai.
Nak dengar cd opick @ wali band je 😂

- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Craft | rainbow note

saLam~

DIY!
Rainbow note
Rainbow la sangat kan :)
ni nak guna pon sayang ekeke






- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Neb tyme

saLam~

Cipi kembali demam, batuk & selsema.
Tapi xteruk.
Masih aktif cuma nafas berbunyi.
Semalam terus p azzahrah nak amek neb.
Risau kahak dia bertambah.
Nak jumpa paed tapi ramai giler.
Terus p emergency.
Doc tu cadang amek regular neb setiap 6jam.
Fuhhhh
So far cipi xdela lembik je.
Alhamdulillah skang dh xde demam selsema n batuk cuma nafas still bunyi.
1st neb meraung xhengat :)
2nd pon mula2 meraung pastu ok.
3rd n 4th steady je. Siap mintak lagi haha
Cipi mesti kuat!



- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Ahad, 29 Julai 2012

Iftar dan reunion

saLam~
semalam iftar dan reunion kawan-kawan incik somi di MCKK.
Salah seorang kawan dia ajak iftar di rumahnya di kota kemuning.
Lama giler kot x p kota kemuning.
Dah lain! Dah best! Dah ada macam2!
Tengok betapa jakunnya ai haha.
So semalam mulanya bak buat puding & kek coklat bagi kat umah sini.
Tapi papa cakap buat sekali p sana.
Dah buat tengok sikit je dapat.
Pastu bawak jela sume p sana.
Rini boleh buat lagi kan? Hehe
Nak amek gambar kat sana pun xsempat hehe.








Nanti sy share resepi kalo rajin hehe
Selamat berpuasa :)
- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Sabtu, 28 Julai 2012

Belajar

saLam~

Entry panjang lagiiiii~

Belajar lagi?
Fuhhhh letih ni.
Dari tahun 2007 sy hold nak sambung master dan 2012 sy nekad!
Hehe
Bila da kawen rasa lagi malas nak belajar.
Sebab ada org cakap kalau boleh biarlah husband lagi tinggi @ setaraf pendidikan ngan isteri.
So terbantut sekejap.
Tapi dengan izin incik somi sy apply kat utm awal bulan ritu.
Nak buat full time xleh sebab kat johor je ada course sy nak amek ni.
Last2 amek jele part time kat kl.
Malam kelmarin (26.7) kat kul12 da dapat sms. Tapi dalam mamai sy baca.
Baru semalam sy tergerak hati nak tengok balik sms ape.


Tengok jam tu dah petang sy baca haha.
Utm call tp sy xjawab. Ingatkan no mana2 ntah la kan. Malas nak jawab. Ngeh
Pastu try call balik mmg utm.
Bitau incik somi.
Haaa yang ni yang menjadi ai konfius.
Awal september insyaallah akan bertukar tempat kerja lagi. Yang lebih baik insyaallah. Hehe
Sebab berubah lagi?
Biarlah rahsia ekeke
Mayb sy akan handle projek rm***M.
Fuhhh memang besau dan sure bz.
Belajar lak weekend.
So no more holiday papa cakap :(
Sy takut xleh bahagi masa antara family, kerja dan belajar. Huhu
Incik somi cakap pk la baik2. Jangan sekerat jalan sudah haha.
Semoga dipermudahkan.
Sesungguhnya Dia lebih mengetahui..
Syukur padaMu Ya Allah.

- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Semalam 27 julai

saLam~
Oppsss entry panjang :)
semalam 27.7
Ada best ada x best.
Cite best dululah. Kalau rajin sambung cite xbest lak haha
Semalam birthday mami. Dedi pas sahur tu sms ty nak dtg bila bukak pose.
So sy cakap rini (semalam).
Pastu xjadik tapi last minute p lak ekeke
Sampai umah PH tetiba tingat 27.7!
Birthday mami!
Ape daaaa anak nik.
Dah lupa birthday mak sendiri! Hehe
So berbuka lah kami sekeluarga :)
Kalo xp sure nyesal pas tu haha




nasi minyak yg dedi soh buat haha




kek SC utk mami n dedi. Tyme ni sy da balik pon sobsob
dan cite tak best!
Semalam adalah hari yang sangat2 stress!
Ye qs hanya saya je skang. Lagi 16 hari utk sy ke tempat baru yeayy! Haha
Bilamana qs sorang maka semua mencari sy :(
Bekerja ngan company multidisiplin sebenarnya amat sukar.
Sebelum ni hanya fokus projek tchini je.
So apa pmc nak dapat bagi.
Tp sebab dalam masa sama kena take over projek lain gak yang nak pda lah nak estimate lah nak itu nak ini.
Walau dah cuba buat ikut priority tapi still xmampu sebab berdepan ngan pmc tChini kena byk bersabar.
Last skali sabarku sampai ke tahap nyawa2 ikan.
Bila email dorang xpaham ape lagi. Sy terus shoot email.
Haha
Mst bos cakap emotional. Lantak haha
Dan berbalik cite best lak.
Tengah malam kelmarin (26.7) tengah tido dapat sms dari UTM yang inform permohonan sy da lulus. Yeayyy :)
Tapi....
- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Khamis, 26 Julai 2012

antara tiga

saLam~

semalam baca blog mrs.eady pasal puteri mandi.
tengok gambar puteri mandi tu cam erkk kompius mak..haha
terus tanya jiran sebelah cikmaya apa beza puteri mandi, onde2 & buah melaka.
ekeke
pastu tanya lak incik gugel. senang.
ada gambar kan..

ok yang ni puteri mandi. 












ni buah melaka.
tapi saya panggil onde2 haha
ni lak onde2.
mama panggil onde2 yang macam buah bom tu yang ada salut bijan. ekeke










kaedahnya sama je. bahan2 pon sama kot. hehe
cuma ada yang letak gula melaka kat dalam @ jadikan manisan. hehe
cewahhhh macam ye je kan :p

owh sangat teruja!

saLam~

haha ape la yang duk teruja pepagi ramadhan ni ye..?
macam biasa bila buka yahoo mail sure melambak2 email dari group me, street deal, mydeal, milkadeal..ha ape lagi? sume ada.
gadjet2 yang dorang offer tu buat i teruja..haha
ice cream maker..yougurt maker, multipurpose blender, haaa sebut aje sume ada.
ntah brand ape kan..ekeke
dan tadi ada lagi..
Egg cracker!
nak pecahkan telur pon ada alat!
wahhh ini sangat teruja.
ye saya sangat teruja ngan gadjet2 kat dapur ni.
mayb faktor usia wakaka
lagi2 gadjet @ tool yang berwarna warni..
hehe

sumber : groupme

Rabu, 25 Julai 2012

erkkk cane ek?

saLam~

haaa baru pagi tadi duk terpk xbaik la duk letak gambar makanan walaupun sekeping je setiap hari..
huhu
pastu kat fb pon ada yang tepek gambar jawapan dar UAI.
tadi lak baca kat blog cikkaki | Hukum Pamer Makanan Lazar di Bulan Puasa.
haaaa jawapannya ada di sana..
cane tuh?
dah xdela pasni entry lauk pauk bukak pose ek..

Tetiba gemar :p

saLam~

haaa tetiba suka la buat built up rate.
Haha
Biasa tak suk sebab xde details rate.
Tapi bila dapat info pasal rate setiap item terasa macam kacang rebus je haha
Dan tambah lagi buat manual. Fuhhh
sila abaikan cakar ayam sy itu ekekke




- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Teman

saLam~




terima kasih teman
sahabat selamanya
Terima kasih Ya Allah atas kurniaamu
Sahabat yang banyak memberi nasihat bukan sebaliknya.
Terima kasih sahabatku
Kamu dan kamu sangat baik :)
- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Ramadhan | office hour

saLam~

office hour bulan ramadhan biasanya semua akan bertukar hehe.
Last jumaat ceo panggil tanya nak keje kul berapa.
Option1: 830-530 *normal*
Option2: 830-500 *rehat 1/2jam*
Option3: 800-430 *rehat 1/2jam*

Mula2 ceo decide nak opt2. Tapi majoriti nak opt3.
Hari isnin guna opt2 tapi selasa & onward opt 3. Yeayy.
Pas sahur terus siapkan makanan cipi.
Kalo dia bangun terus mandikan dia haha
Pastu cakap cejukk ekeke



kurma dari company :)


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Menu | Ramadhan, Day 4

saLam~

day 4.
Aiyakkkk lupa amek gambo curik la :p
So xde gambar ye.
Menu semalam simple je.
Nasi putih, kari ikan masin, sayur campur, ayam goreng, mee goreng, putu & puding *dari kbilah*, kurma goreng tepung dan buah.
Memang hidangan banyak sebab rumah kami ramai ahli:)
So jangan terkejut tengok gambar meja panjang penuh makanan hehe


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Selasa, 24 Julai 2012

AutoPublished

saLam~

Sy rasa bulan ramadhan ni nak auto published je entry2. Kalo ada la :)
Dah alang2 sahur tak tido dah kan..
Kt update blog siap.
Semalam punyer pon autopublished.
Ehehe.
Senang.
Harap2 ada la idea2 nk update ekekeke
Selamat berpuasa!
:D


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Menu | Ramadhan, Day 3

saLam~

day 3 sudaaa..
So menu semalam adalah nasi putih + sup tulang + kailan ikan masin, kuey teow goreng, bubur lambuk *masjid & kak bilah*, kueh onde2 *ehh betol ke eja cam ni? Haha* labu, kurma goreng tepung dan dari param.






haaa nila onde2 labu. Resepi baru best! Hehe


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Isnin, 23 Julai 2012

Keletah cipi

saLam~
keletah cipi :D
Geram ras nak geget2 je!




Amek gambar ok




Check mama pulak




Makan roti




Posing sket




Mama kena buli!
- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Blogger | she is very ohsem lor

saLam~

sape tak kenal maria elena?
Haaa kalau tak kenal p le search!
Saya start follow dia taun lepas kot hehe
Tapi dia memang osem!
Bila tengok tutorial dia mesti rasa wahhh bestnya dia ni..
Ada style lor..
Hehe..
Banyak info2 berguna gak :)
Dan yang penting gaya berpakaian dan berhijab..
Fuhh tabikk :)
K tu je bai :)


- Posted using BlogPress from my iPad

Menu | Ramadhan, Day 2

saLam~

untuk hari ke-2 berpuasa, kami bukak puasa kat PH lak.
Sebab adik ada kat sana, maka kami pon join pa sekali.
Hehe
Menu paling senang untuk dimasak oleh cik esoh ialah nasi ayam haha
Ai pon xpernah buat. Ekeke
Kami ke sana lepas asar.
Sampai je dah siap :)
Tinggal nak goreng ayam je.
Nasi ayam mami n mama adalah berbeza k :)
So akan makan nasi ayam 2 kali la nnt haha





- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Menu | Ramadhan, Day 1

saLam~

ok sementara masih ingat dan sempena bulan ramadahn ni update menu bukak pose aci x? Ekeke
Day 1
Anak bongsu mama request nak makan nasi minyak kenduri kampung.
Haha masing2 tergelak.
Sebab hari lahir ale, mama pon buat la :)
So menu nasi minyak, lauk gulai daging, ayam goreng, acar.
Kueh mueh cam biasa ada agar kurma goreng celop tepung dan import dari param.
Gambar xde close up sesatu pon.
Just curik2 haha.
Fitammms mama perasan sy amek gambo :p





- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Sabtu, 21 Julai 2012

1 ramadhan

saLam~

sy yang cemerlang :)
1 ramadhan, sabtu sy datang keje ok
Disebabkan meeting tChini yang haru biru itu maka drag sampai rini.
PMC call petang semalam request nk discuss kat ofis.
Uwaaaaa nanes ai.






sekuntum munge bersama 3 ekor kumbang haha


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Jumaat, 20 Julai 2012

Deting

saLam~

ye da lama x dating berdua ekekeke
Rini cam biasa kalo balik umah lunch hour incik somi akan hantar p keje.
Nak cuci kete sekali katanya.
Tengah tunggu masa pulang leh lak terpk nak makan kat steakhouse.
Sms incik somi n dia cakap nanti terus p.
Ingatkan cipi ada ropenye incik somi x balik umah lagi.
So berdetingan lah kami berdua.
Sekejap je pon :p
Da rindu cipi!




- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

BEN ASHAARI : RAMADHAN 2012 /1433H

http://www.benashaari.com
Ben Ashaari

hikhik sesaje try test segmen dari santai ben ashaari lak {klik untuk join} :)

kenapa perlu pilih blog saya Coffee&Choc?
haaa.. sebab saya suka BW dan secara tak langsung saya tau hal2 di seluruh donia hehe

Ramadhan 1433H




ahlan wasahlan ya ramadhan
Semoga ramadhan kali ini lebih sempurna.


c&c~tetiba teringat peristiwa itu.

- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Khamis, 19 Julai 2012

wow!

saLam~

da lama x update pasal Alpha Lipid SDII kat sini :)

so, jom diet ALSDII !
masih sempat untuk kelihatan ramping dan bergaya di hari raya :)
Jom diet tanpa berlapar 
pm/whatsapp/sms me 0123956467

Cemerlang la sangat

saLam~

semalam rabu cam biasa site meeting kat tChini.
Tapi semalam adalah bulanan punyer meeting dan ER akan chair meeting.
Biasanya meeting start 10.30am tapi semalam diawalkan kul930am.
Huh
Maka terpaksalah berkorban sesubuh alam menuju ke tChini
Kuar umah 550am dan macam biasa menunggu ketibaan semua orang.





Sampai sana dalam kul930am. Naseb baik ER xsampai lagi sebab dia pon drive.
Meeting abes kul 2.
2 jam kami dibelasah wakaka
Pastu terpaksa smbung balik discussion ngan GM pas teruk dibelasah sampai lah kul6pm
Fuhh 1st tyme kot balik lewat camtu.
On d way balik hujan. Makanya xleh la nak jadik superman hehe
Disebabkan lunch di Pak Wan tergendala maka makan la patin tempoyak kat rnr temerloh je :)





Da kenyang tdo lam kete haha
Sampai kat ofis 10 lebih.
Xsempat jumpa cipi.
Papa dah kemain xbagi dia tido haha
Tapi tido gak :(





Sekian :)

- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Cemerlang la sangat

saLam~

semalam rabu cam biasa site meeting kat tChini.
Tapi semalam adalah bulanan punyer meeting dan ER akan chair meeting.
Biasanya meeting start 10.30am tapi semalam diawalkan kul930am.
Huh
Maka terpaksalah berkorban sesubuh alam menuju ke tChini
Kuar umah 550am dan macam biasa menunggu ketibaan semua orang.





Sampai sana dalam kul930am. Naseb baik ER xsampai lagi sebab dia pon drive.
Meeting abes kul 2.
2 jam kami dibelasah wakaka
Pastu terpaksa smbung balik discussion ngan GM pas teruk dibelasah sampai lah kul6pm
Fuhh 1st tyme kot balik lewat camtu.
On d way balik hujan. Makanya xleh la nak jadik superman hehe
Disebabkan lunch di Pak Wan tergendala maka makan la patin tempoyak kat rnr temerloh je :)





Da kenyang tdo lam kete haha
Sampai kat ofis 10 lebih.
Xsempat jumpa cipi.
Papa dah kemain xbagi dia tido haha
Tapi tido gak :(





Sekian :)

- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Selasa, 17 Julai 2012

Menu owh menu

saLam~

ye sedang menghitung hari ke bulan puasa :)
Dan macam biasa anak menantu mama akan buat jadual menu berbuka puasa.
Haha
Semalam ale datang kat tv sambil bawak laptop cakap nak buat menu bukak pose.
Baba cakap hari minggu mesti banyak dan best.
Sebab semua anak cucu baba akan berkumpul.
1st time bukak pose dulu kak intan yang buat. Wahhhh terkesima kejap haha
Tahun lepas sape buat ek? Lupa ekeke
Tapi xde pon follow 100%
mama siap cakap pandai2 la mama ubah sebab mama yg akan kuasai dapur time pose wahhhhh :)





- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Menjala di petang hari

saLam~

Petang semalan baba pasang jala kat kolam.
So sume tolong baba kutip hasil tangkapan.
Meriah uols :)
Dan cipi adalah penakut!
Geli kunun ngan air kolam tu haha



pelapis baba





patin + talapia + blabla xtau nama haha


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Ahad, 15 Julai 2012

5S

saLam~

maka terlaksananya 5S kat umah.
3 minggu lepas kot buat kat dapur.
Jiha da balik makanya semua kembali susun teratur hehe
Jiha aka mak tiri haha
Bukan sy cakap k :p
Jiha memang kemas teratur rajin ratu buang barang haha.
Seswai la keje dalam bidang kulinari nih.
So semalam buat bilik bibik lak.
Fuhhhhh da boleh buat jumbo sale carboot sale ape sume sale lah.
Mana yang duk bising cari selama ni jumpa dan yang ajaib terus ajaib hilang :p
Dan terkujat bila tengok barang2 bibik-bibik tu berkotak2!
Whatttt?
Haha
Dah nak sama barang sy 2 tahun kat sini :p
Sampai malm pon xsiap2 huhu
Tercapailah 5S kami weehuuuu


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Jumaat, 13 Julai 2012

Choc chip cookies

saLam~

haaa bulan ramadhan dah xlama.
Sesudah ramadhan syawal pon bakal menjengah :)
Makanya bersiap2 le membuat cookies.
Hehe
Resepi dari jiha tyme dia kat oversea.
Kalo rajin boleh belek entry tahun lepas ada kot bercerita pasal cookies. Tapi tak detail pon kot hehe
Cookies ni memang sebijik rasa cookies famos amos :)
Choc chip + badam cookies
Resepi asal boleh dapat kencing manis!
Resepi amerika katanya :p
Skang da tak manis
Tapi bagi sy la yang xbape pakar buat biskut.






yang ni tebal kononnya nak bagi sama bulat letak lam acuan haha




2 balang besar. Size besar ada kecik ada :p


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Second Giveaway by SAZA





second giveaway by SAZA from share your love with cards
Deadline : 31st july 2012
Jom try !




- Posted using BlogPress from my iPad

Khamis, 12 Julai 2012

Papa Mama Papa Mama

saLam~



port peberet cipi. Pastu duk panggil papa mama papa mama. Haha



- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Alat kira-kira

saLam~

hehe pepagi terpandang scientific calculator atas meja. Hehe
Biasa baik punyer simpan lam pencil box je.
Calculator ni jarang dah guna.
Tyme kat matrix memang full tyme guna. Skang dah xde makna nak guna. Dah xde formula2 pelik.



Skang just tambah tolak darab bahagi. Hehe





- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Rabu, 11 Julai 2012

Wordless Wednesday | Garam Bukit




- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Menjahit (?)

saLam~

Menjahit. Wahhhh kerja yg sy palinggggg xsuka! Ekeke
Belajar tyme sekolah dulu ok je buat macam2. Yela nk dapat markah kan? Hehe
Nk jahit lengan baju sendiri ke butang tercabut ke sampai reput baju tu kot xjahit ekeke.
Tapiiii sebab sy berkenan buat satin brooch tu sanggup beli mini sewing machine ok.
Ekeke
Beli ngan mydeal. Ingatkan kena tunggu 2minggu.
Tapi semalam dapat hehe.
Xsempat godek lagi :)




- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Selasa, 10 Julai 2012

Komitedddd la sangat

saLam~

fuhhhh laparrrr grrrr.
Xsempat lunch wehhh.
Gara2 melayan client dan pmc yang mintak comparison cost.
Discuss petang semalam tapi nk kena reply hari ini. Uwaaaaa.
Naseb bek ofismate order pizza haha
Alhamdulillah..




- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular