Jumaat, 29 Jun 2012

DIY | paper box

saLam~

menerai buat paper box.
Simple n easy.
:D





- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Irma Hasmie dah selamat diijabkabul

saLam~

ehhh duk mengulor kat ohbulan tengok irma hasmie dah selamat diijabkabul ngan redza shah!
ehhh la ingat lambat lagi hehe
tahniah!

Lunch hour yang panjanggggg

saLam~

lunch hour yang panjang. Makanya kembali pulang ke rumah bilamana tiada teman nak borfoya-foya haha.
Pulanglah berjumpa rati hati ku :)





- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Cat bukan 'cat' meowww

saLam~

semalam ada discussion ngan sale person dari nippon paint.
1st tyme jumpa so dia bagi sebeban file yang ada catalogue pasal warna dan jenis cat.
Wahhhh teruja.
Walaupun dah banyak dapat catalogue tyme p homedec dulu.
Siap bagi note book.
U memang best lah haha
Dah bosan2 xde keje leh la study warna nak cat umah nanti :p
Haha
Ada 1 jenis tu untuk wallpaper. Agak menarik :)





- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

nombor | number

saLam~

selamat pagi jumaat!
;o)
bila bukak page coffee&choc, nampak nombor santek.
xde la santek mana tapi susunan tu santek.
jarang bukak coffee&choc ni melainkan nak buat entry yang ada link. hehe
biasa duk bukak coffee&chocfren je.
k tu je pon.
bai!


Khamis, 28 Jun 2012

Terpublish lagi :p

saLam~

Aisehhhh entry dah berkurun pon publish tapi sebab duk ada lagi kat draft ipad ni saje jela save.
Tup2 jadik entry baru lak dahhh..
So entry smurfs' sebelum ni ulangan jele hehe


- Posted using BlogPress from my iPad

Smurfs' village:musim bah

saLam~

Weeee smurfs' village ai dah musim salju uols. Haha. Gigih bina kampung tu. dan bila sy xsempat nak harvest ke hape incik somi la tolong ekeke. Best smurf ni. :)


Screeshot sket udah

cipi punyer :) haha




Owhhh skang sudah musim bah. Kat ganu area rumah biasa xpenah la banjir dan harap2 xde la banjir2. Taun lepas bln doblas kan cipi syokkkk je sejuk tyme duk sana haha. Tp xde pon hujan lebat sebenarnya. Tp bila xde matahari ni nak jemur baju yg jadik masalah poblem. Huh. Tu la org ckp kan jangan mengeluh bila panas atau sejuk kan? Hehe

K bai :)

-Posted using BlogPress from my iPad

Iphone cover

saLam~

haaa akhirnya dapat gak cover iphone yang diidamkan.
Dari pakai sIII lagi duk cari tapi xdak.
Tapi rasanya skang da banyak kot :p
Balik keje tadi papa datang bagi cakap ada hadiah. SIII katenye haha.
Tekiusssss papa:)
Taraaaa
Yang ni je pon ekekeke



























- Posted using BlogPress from my iPad

Lunch @ secret recipe

saLam~

rini ika last day.
Uwaaaa da xde geng!
Ika dapat better offer hehe
Tinggallah daku menghabiskan sisa2 kerja di sini T____________T
So ajak ika lunch kat SR
gud luck ika






- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

garam bukit @ aroma salt crystal

saLam~

weee da dapat aroma salt dari rina salleh.
hehe..












1001 kelebihan garam bukit {klik}

terima kasih kamu

saLam~

heheheeee. tenkiussss pada yang Tolong Komen.
mekasih banyak2.
xsempat nak reply lagi hehe
tenkius kepada pengomen mrs.eadymama leenrossonedot12-ramzul dan cimon.
tenkiu komen yang membina. dan xde nak marah lah.
kalo marah xde nak buat entry tu pon..
hehe.
insyaallah akan dibaiki. hehe
ecehhh pasan orang baca la blog u yang sayu ni kan? wakaka

Rabu, 27 Jun 2012

Wordless Wednesday | owh nak wordless gak!






- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Tolong KOmen

saLam~

agak- agak ada sesapa yang boleh tolong komen tak blog saya ni coffee&choc.
dari segi kandungan, header ke, senang baca ke tak..tulisan serabut ke.. apa-apa jelah.
hehe
saje nak tau blog ni ok ke sayu ke haha
komen ape saje. tak kisah.
nak kutuk pon boleh ;o)
*macam la ada reader kan? haha*



C393 S ONE HD

saLam~

fuhhh agak lama xlayan c393 nih
Ada 3 cite yg sy duk layan..miss ahjuma, love u thousand times & a simple heart hehe
Duk skip memanjang tengok marathon pon ntah mane episod akakaka
Jalan cite ketiga2 cite ni kan sy duk perati agak sama. Mesti ada kaitan hubungan salah sorang tu haha.
Pape pon enjoy! :p


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Isnin, 25 Jun 2012

Kesudahan berfikir

saLam~

haa kesudahan berfikir {entry sebelum} adalah menuju ke foodcourt sg ramal mencari sate willy ekeke
Alkisahnya bila incik somi bitau balik lambat sbb rini dia p ofis BB.
Takut xsempat lembik daging ayam.
Mulanya nak p seafood BBB sebab kat situ pon ada sate willy.
Tapi incik somi cakap alang2 tu baik p sg ramal je.
Maka ke sana lah mencari sate willy dan tomyam. Menu org diet wakaka




- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

berfikir

saLam~

haaaa boleh ko berfikir nak masak ape petang nih!
haha
nak masak apa ek?
nak buat spaghetti ke?



















macaroni goreng ke?










sumber: Incik Gugel


sup ayam@daging@campur?









sumber: Incik Gugel


errmmmm apa yang boleh buat yang cukup bahan kat dapur tu ye?
hahaa nampok sangat duk curi masa ekekek

Bertabah lah wahai hati

saLam~

lambat tol la kul 530pm! Haha
Ngantuk wehhh
Bosan tol la bila kena taking off.
Lagi bosan bila kira wall yang random height.
Ditambah bila drawing xdetail.
Layout ngan section xtally.
Haaaa mula lah nak wat magic!
Akakaka
Perot da nanyi macam2 lagu lak tu.
Lagi la sangap xleh minum :p
Nak tunggu kul1 pon bercinta.
Teman bgaduh mc lak
Haihh merapu lak haha
Tajuk pon merapu
Tetiba teringat tengok kat stat ada sangkut "bertabahlah wahai hati" haha
Nampok sangat blog ni sayu je wakaka



- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina

Diet | Carta Pemakanan

saLam~

sebelum ni sy ada buat entry pasal tips diet berkesan kan? {Klik}.
haaaa sebenarnya dalam diet ALSDII ni buah-buahan wajib dielakkan!
tekujat sebenarnya haha bila Fah upload kat fb.


so sy tanya dia kenapa?
ok ni penerangan dari fah



Pengamal SD2 sendiri mesti faham kenapa sebenarnya kita tidak digalakkan untuk memakan buah-buahan tersebut. Walaupun kebanyakan buah-buahan adalah didalam kategori karbohidrat yang baik, namun begitu buah-buahan adalah makanan yang mengandungi kandungan gula terbanyak dibandingkan dengan semua jenis makanan yang lain dan ini akan menghalang penurunan berat badan dan pembakaran lemak.
Didalam fasa penurunan berat badan, kabohidrat yang boleh diambil hanyalah diantara 20 – 35 gram sehari untuk badan kita supaya masih boleh membakar lemak dibadan.
Karbohidrat didalam buah-buahan adalah terlalu tinggi untuk tahap yang dibenarkan ini. Mari kita lihat secara secara terperinci kandungan karbohidrat didalam beberapa jenis buah-buahan sebagai contoh:
Jenis Buah Hidangan Kandungan Karbohidrat (gram)
Apple Hijau 1 (sederhana) 9.1 g
Apple Merah 1 (kecil) 13.1 g
Pisang 1 (keci) 22.9 g
Jambu (Guava) 1 (kecil) 20 g
Oren 1 (kecil) 10.4 g
Belimbing 1 (kecil) 10 g
Durian 1 (ulas) 27.9 g
Rambutan 4 – 5 (biji) 13.9 g
Anggur 8 (biji) 16.3 g
Betik 1 potong (kecil) 7.1 g
Tembikai 1 potong (kecil) 6 g
Avocado 1 (sederhana) 0.5 g
Jika anda yakin bahawa buah-buahan yang anda makan tidak melebihi 35 gram sehari seperti memakan buah avocado, maka anda boleh makan buah-buahan tersebut. Jika tidak, adalah lebih selamat jika anda tidak menyentuh buahan-buahan tersebut untuk menjamin bahawa anda masih boleh membakar lemak tersimpan.
 so sape nak try Alpha Lipid SDII leh PM/SMS saya 0123956467 @pun terus call Fah/Ezi {Refer Gambar di atas}

Ahad, 24 Jun 2012

Lovely June | Handmade

saLam~

haaaa xlupa hasil air tangan ku wakaka
ale mintak sy buatkan untuk photo booth.
gigil tangan nak potong kad tu. naseb baik incik somi nak tolong. ekeke
pastu mama soh buat mini banner untuk nama2 cucu yg 7 tu..
dan last minute buat label desserts haha.
cuma xsempat buat huruf untuk photo booth. dan nak start baru soh mmg xsempat nak buat lor.
maka kosong je pon tempat photo booth tu hehe


Lovely June | Birthday Party & Aqiqah

saLam~

birthday party & Aqiqah
birthday untuk atira, irsyad, nuna, sara, dila, lala n ika.
dan aqiqah untuk irfan.

Main dish
Nasi beriani (kot)
ayam goreng
kambing panggang {owhh nape xde gambar kambing panggang?}
acar
daging masak hitam {haha reka!}

Homemade Dessert
Bubur kacang hijau durian
kuih Lopes
karipap
cucur badak
kuih tako
kacang kuda rebu
jeli kelapa
seri muka
cendol
buah
Kek Pelangi Ladybird
{mak ya yang rajin buat cupcake & Kek pelangi lady bird}


Game
Rebut kerusi
Hias dengan surat khabar {xtau nama apa}
Masuk bola dalam bakul
Chicken dance












Photo Booth
batman
rabbit
mask
topi cowboy
topi Chelsea
topi silap mata
spec boolat
lanun
red indian







Party Pack
belon angry bird
set alat tulis
cube puzzle
air kotak kids
mask
topi
yang tiup tu apa nama ntah haha

Lovely June | Random

saLam~

June | bulan yang meriah untuk disambut hari jadi :o)
tujuh orang yang disambut!
woowwwiii
semalam jugak buat akikah irfan anak kedua wawa.
so tepek gambar sume kat sini lah
random!
enjoy!
;o)











































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular