Sabtu, 5 Mei 2012

Cipi..Kurniaan indah

saLam~
AMARAN!
maybe entry ni tidak menyenangkan..xpe xperlu baca dari awal..
tapi kalo still nak baca mohon jangan muak dan mendoakan kami sesuatu yang buruk..
da lama nak buat entry ni tapi asyik x jadik je..
lagi 5 hari cipi nak masuk 17 bulan..
makin besar makin nakal ;p
makin besar makin bijak ;p
skang cipi da 100% tau bila tanya mata..hidung..anggota badan dia..
kalo 2 bulan lepas just tau mata..rambut..xsemua tau.. hehe
sebut pa memang dah terer. asyik pa je kalo nak pape. ma xde pon. :(
haha
tanya tdo cane.. makan cane.. joget cane..sejuk cane..panas cane..doa cane..dan lain2 lagi.. dah boleh buat..
mayb budak2 lain da lama tau kan? hehe
membebel dah lama letih nak dengar..
mama berlari dia pon sebok berlari. haha yang ni kelakar.
bila budak kecik berlari sikit2. adoiii sakit perot tengok!
semua ni cipi start tau dari 15 bulan tapi sikit2..
tanya je nak susu ke nak makan ke mesti angguk @ geleng.
kalo mama dia ni lembab xpaham haha soh je dia tunjuk nak ape.. ekeke.
skang lagi la bila ada baby irfan tu.. asyik duk pengang baby dia je..xleh pisah!
bila dia duk sebok nak sayang baby irfan..mst ada cakap nak baby dah tu.. uwaaa..
mama pon nak baby jugak tapi kang cipi xcukup kasih sayang lak :p
xpe mama ngan  papa tengah usaha haha
tapi cipi adalah penakut dan penggeli ok.
ikut sape la ni :p
senang je kalo xnak kasi dia main sumthing..cam dia suka duk kat dapur sepah2 barang..
tinggal je dia lam tu sure kuar pas tu.
kalo main kotor pon cakap je eiiiiiiiiii banyak2 sure pas tu xde dah main. haha.
waktu malam pon dh berbulan2 xbangun dan menangis. ehh menangis ada gak tapi kadang2..
kalo bangun pon nak minum air kosong. so kena sediakan botol air dia kat katil hehe.
tyme mama ngan papa nak solat sebok duk depan.
bagi sejadah lain pon sebok duk sejadah mama @ papa. haihh
so sorang kena layan dia dulu sementara nak solat. hehe
Kalo mama @ papa pegang ipad dia pon sebok duk nak..nakk. Nak tengok pocoyo @ jungle book huhu

kadang bila tengok cipi tdo nak menitik air mata pon ada..
cam xpercaya da ada anak haha
betapa indah kurniaanMu Ya Allah.
permudahkanlah kami menjaga, mendidik anak2 kami ke arah kebaikan dan menjadik anak yang solehah/soleh. amin..

2 ulasan:

  1. Sweet..nak anak jugak la cmni.heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaaa kawen cepat2..
      jangan lupa ajak :)

      Padam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular