Rabu, 30 Mei 2012

Coffe&choc sudah seribu lebih




tahun ke 5 sy berblog rupe-rupenya da seribu lebih entry sy buat.
Ntah pape sy duk merapik kan?
Haha
Taun 2010 yg paling sedikit sebabbbbbbb... Haha
Walaupun da 5 taun xde la glemer pon wakaka.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Coffe&choc sudah seribu lebih




tahun ke 5 sy berblog rupe-rupenya da seribu lebih entry sy buat.
Ntah pape sy duk merapik kan?
Haha
Taun 2010 yg paling sedikit sebabbbbbbb... Haha
Walaupun da 5 taun xde la glemer pon wakaka.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Wordless Wednesday | oh my cipi!






- Posted using BlogPress from my iPhone

Selasa, 29 Mei 2012

wedding | Boy & Sheera

saLam~

wedding boy & sheera sabtu lepas kat dewan MBPJ.
boy anak bongsu pak n mak andak.
so kita layan gambar jele hehe
gambar pon mana yang ada lam henpon ai je..
banyak kat henpon incik somi..asyik lupa nak amek ekeke










haaaa yang ni xleh blah cipi mesra alam! over! haha

Isnin, 28 Mei 2012

Till 2017

saLam~

phewwww 2017 terus sambung lesen.
Malas nak pk haha
Tapi tetibe teringat bila tengok 2017.. Masih bernyawakah sy tika itu...?
Huhu



Kos untuk 5tahun
Rm30/thn = Rm150/5 thn + Rm 15 (untuk sama ngan D.O.B) + Rm 2 (cas pejabat pos)
= Rm 167
Haaaa begitu tunggang langgang built up rate sy haha


- Posted using BlogPress from my iPhone

Tamat sudaaa

saLam~




baik punyer drive ke sana sini tapi lesen da tamat tempoh!
Dah tau last week pon tapi xkesempatan nak p haha.
Sat lagi nak p lah!
Harap2 xde pak polisi tahan sebelum saya sampai ke pejabat pos ekeke
Taun 2009 tu pon incik somi yang renew. Terus renew 3 taun.
Tapi skang xde pon nak tolong renew kan ekeke




- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 24 Mei 2012

Pisang

saLam~

tengah menghabiskan banana split ngan incik somi tetiba teringat yang pisang = sepinggan nasi.
Terus cakap kat incik somi xleh makan.
Haha
Tapi konfius sebab ada carbo ke nape..
Dan jugak terus mintak tolong incik gugel
sumber Wikipedia

Membekalkan tenaga

Menurut kajian tempatan yang dilakukan, 100 gram pisang menyediakan 1.2 gm protein, 0.3 gm lemak, 17 mg kalsium, 78 mg karotena, 88 mg kalium, 27.2 gm karbohidrat, 0.4 gm serabut, dan 116 kcal tenaga.

Pisang juga mengandungi asid, enzim, dan sebatian kimia penting. Ia juga mengandungi tiga jenis gula semulajadi iaitu sukrosa, fruktosa, dan glukosa. Gula semulajadi ini amat penting untuk kanak-kanak yang sedang membesar.

Selain itu, menurut Persatuan Pisang Antarabangsa, pisang juga mengandungi magnesium, fosforus, iodine, kuprum, vitamin B1, B2, B6 & C, niasin, dan folat.

Penyelidikan yang dijalankan membuktikan dua biji pisang boleh membekalkan tenaga untuk kita melakukan kerja atau senaman berat selama 90 minit.

Selain itu dalam perubatan traditional, jantung pisang dianggap elok untuk pelbagai organ dalam badan seperti jantung, hati, paru-paru dan limfa.


Haaaa kan betol hehe


- Posted using BlogPress from my iPhone

Pesanan untuk anak

saLam~

rutin harian bila nak p keje..
Peluk cium salam cipi..
Xlupa pesanan untuk cipi
Mama:Cipi jangan nakal k
Cipi: haa
Mama: cipi men leklok k jangan gaduh2
Cipi: haa
Mama: cipi makan k
Cipi: haa
Mama: cipi duk baik2 ngan bibik ye
Cipi: haa
Haha

Pagi tadi cipi kena siap awal..
Sambil jalan ikut papa nak p kat bibik dia jawab haa bila mama tanya..
Bila panggil cipiii
Sambil jalan toleh belakang haaa
Adoiii cair hati tengok anak dara sy..
Ya Allah permudahkanlah segalanya.. Ameen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Diet AlphaLipid SDII



Anda tak perlu bimbang dengan Alphalipid SDII ni, ia BUKAN UBAT DIET, tetapi MAKANAN KESIHATAN (food supplement) yang diperkaya dengan kandungan green tea+fiber+high protein+9 jenis essential asid amino +11 vitamins+12 minerals dapat membantu mempercepatkan kadar penurunan berat badan+mengelakkan sembelit+meningkatkan metabolisme badan.
Harapan baru untuk menurunkan berat badan dan menjaga berat badan idaman sepanjang hayat serta membaik pulih kesihatan secara keseluruhan :)

testimonial
incik somi minum dalam masa seminggu dan skang dah turun 3kg..
still makan macam biasa cuma kurang carbo.
dan Alhamdulillah berkesan!
memang happy dia pagi tadi..
panggil soh tengok bape kg dah dia..
rasa amat teruja tengok incik somi happy! ;)

dan ada testimonial lain lagi.. kalo rajin saya upload :)
dulu masa prengant memang sy pon minum susu alpha lipid 
dan mayb sebab susu ni alhamdulillah cipi xkena kuning :)

sesapa nak try skang ada promosi Pembelian Alphalipid SDII selama sebulan (4 tin) FREE Turbo Shaker! boleh PM saya @ fatrina7@yahoo.com @ http://www.facebook.com/fatrina.abdullah
jommmmm!

Selasa, 22 Mei 2012

Resepi | Choc Chip Muffin

saLam~

ahad lepas rasa nak buat muffin :o)
even incik somi xdapat makan..ekeke
xpe..sy yang makan :p
kebetulan esoh n abg ngah datang jenguk cipi..makanya paksarela lah mereka bawak pulang haha..

resepi cam biasa sy ikut mamafami.
ritu dah try masa nak buat untuk birthday cipi..tapi ntah ape poblem asyik membuak2 je muffin tu haha


CHOCOLATE CHIPS MUFFIN
Sumber: MamaFaMi

Ingredients :

2 cups all-purpose flour
1/3 cup light-brown sugar
1/3 cup sugar
2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
2/3 cup milk
1/2 cup butter -- melted and cooled
2 eggs - beaten
1 teaspoon vanilla
1 package (12 oz) chocolate chips
1/2 cup walnuts or pecans -- chopped


Method :

1. Preheat oven to 400 F/200C. and grease up twelve muffin cups.
2. In a large bowl, stir together flour, sugars, baking powder, and salt.
3. In another bowl, stir together milk, eggs, butter, and vanilla until blended.
4. Make a well in center of dry ingredients; add milk mixture and stir just to combine.
5. Stir in chocolate chips and nuts.
6. Spoon batter into muffin cups; bake 15-20 minutes, or until a knife inserted in center of one muffin comes out clean.
7. Remove muffin tin to wire rack; cool 5 minutes and remove from tins to finish cooling.

the muffins

Isnin, 21 Mei 2012

Twinkle twinkle little star

saLam~

da lama sy duk nyanyi twinkle twinkle little star kat cipi..
Siap letak star yg glow in d dark kat katil cipi..
Tapi dia ikut buat tangan je sambil joget2..
Semalam lam kete on d way balik umah saje nyanyi sambil buat star berkelip :)
Cipi pon sebok ikut buat tangan dan nyanyi.
Yang dengar 'tar' je pon.
Bila stop tepuk peha soh nyanyi lagi
Adoiiii :p



- Posted using BlogPress from my iPhone

bila cik anon bertandang

saLam~

haaaa...bila check email ada yang komen kat entry {melawat-klinik-gigi-alan-adlan}
sape malas nak klik leh tgk pic ni









laaaaa pehal lak cik anon ni nak komen bagai..
macam terasa lak..
kot2 cik anon ni pompuan yang duk potpet tu kot..
haihhh kesian..
kot ye pon sayang dokter tu.. haha
kita tolong promote klinik tu pon naseb baik..
xkan nak harap promote kat groupon@milkdeal je?
haha
dah lama la xde cik anon datang mengomen kan?
ekekeke
rasa nak gelak pon ada..
xdela sebab leh lak kate gedik..
kalo gedik tyme jumpa dokter tu lain la..
ni setakat cakap dokter tu hensem pon dicop gedik..
haihhhh memang kesian la cik anon.
ehhh terpanjang lak..
k bai
;o)

Hasil mereka berdua-duaan semalam

saLam~

Hasil daripada mereka berduaan kay toyRus semalam.
Babyalive :p
Papa cakap sume cipi tunjuk nak.. Nakk!
Pastu mahal2 lak tu ekeke.
Tunjuk babyalive.. Yang putih xnak .. Nak yang gelap kulitnya wakaka..
Cipi owh cipiii









dr aafiya najya salwana haha


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ahad, 20 Mei 2012

saLam~

cipi still dalam keadaan sekejap baik sekejap xsehat :(
Tapi kami bersiaran dari alamanda :)
Beli barang keperluan. Keperluan cipi yang mewajibkan kami ke sini.. Dan sampingan barang keperluan kami lah :)
Singgah toysRus nak belikan mainan tuk cipi.
Tapi mama terpaksa duk luar jaga barang :(
Dan mereka sedang bergumbira melihat menan yang best uwaaaa
Da letihhhh papa oiiiii :p




- Posted using BlogPress from my iPhone

Creme brulee (?)

saLam~

Haaa kali ke 2 p wadihana steakhouse saje order creme brulee. Apa ek creme brulee?


Crème brûlée also known as burnt cream, crema catalana, or Trinity cream is a dessert consisting of a rich custard base topped with a contrasting layer of hard caramel. It is normally served cold.

The custard base is traditionally flavored with vanilla, but is also sometimes flavored with lemon or orange (zest), rosemary, chocolate, coffee, liqueurs, green tea, pistachio, coconut, or other fruit. Sumber:wikipedia


tapi custard tu xdela rasa best sangat haha.
Nanti kita try lain kedai lak.
Kalo custard cam cream puff tu best la gak.. Hehe

- Posted using BlogPress from my iPhone

Masih tidak sehat

saLam~

bersiaran dari azzahrah lagi.
Bawak cipi checkup.
Dah berminggu demam batuk dan selsema cipi tak hilang2.
Demam on off.
Tetiba panas makan ubat hilang tapi xsampai 6jam pana balik. Huhu
Adoiii sian anak saya.
Semoga kembali sembuh anak.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Sabtu, 19 Mei 2012

Menu bile 'On Diet'

saLam~

ye kami kembali berdiet carbo hehe.
Satu usaha yang baik tuk bagi incik somi lebihkan protein :)
Lagipon incik somi tengah amek alpha lipid SDII.. So kenala bagi semangat :p
Dalam bagi semangat sempat gak buat cream cookies haha
Kadang penat pk nak masak apa tanpa ada carbo nih..
Incik gugel cakap sehari hanya boleh 20 grams Carb kalo nak kurus.

Nasi - 1 pinggan penuh = 88 grams Carb
Nasi - 1/2 pinggan (nasi separuh) = 44 grams Carb.
Nasi - 1/4 pinggan = 22 grams Carb.
Mee (mihun/spagetti/laksa/laksang/fettuccinni) = 10 - 100 grams Carb (meehoon paling rendah Carb = lebih kurang 10g sepinggan)

So mee mayb paling rendah tapi xtau la pasta bape carb haha..paling selamat amek meehoon.
Tapi sebab meehoon xde yang tinggal hanya spaghetti makanya buatlah spaghetti tomyam ekeke.
Kita tengok le sampai bile leh bertahan :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Cream cookies




cream cookies
First try :)
Dan papa suka!
Ermm tapi papa on diet lak ekeke
Tapi cookies agak gelap kalernye hoho
Sedap!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 17 Mei 2012

sharing is caring | development milestone

saLam~

just nak share development milestone tuk baby ;)
sumber {babycenter}

Tips | Merencanakan Jenis Kelamin Anak

saLam~
cewah... tips merencanakan jenis anak gitu :)
ada tips ropenye ye..ekekeke
walaupun macam mana usaha yang kt try..ketentuan itu dariNYA jugak..
Maka DOA jangan dilupakan :)


sumber {Merencanakan Jenis Kelamin Anak}

KALENDAR KESUBURAN BULANAN
~Pengiraan dari DR Hamid Arshad

(Contoh: Sekiranya haid si isteri jatuh pada 1 haribulan )
Hari Haid : 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 ( 10 hari )
Hari Subur ( Anak Lelaki ) : 11,12,13,14,15,16,17 ( 7 hari )
Hari Subur ( Anak Perempuan ) : 18,19,19,20,21,22,23 ( 7 hari )
Hari Tidak Subur : 24,25,26,27,28,29,30 ( 7 hari )

PENENTUAN KROMOSOM X & Y

Lelaki membawa kromosom X dan Y
Wanita membawa kromosom X sahaja
Benih Y yang dibawa oleh lelaki bergerak laju tetapi lebih mudah dan cepat mati manakala benih X lebih lama jangka hayatnya cuma pergerakannya lebih perlahan berbanding benih Y. Sperma (X) ini kalau dilihat dibawah mikroskop bentuknya agak lebih besar dari sperma (Y).
Jadi sekiranya benih yang bersenyawa daripada lelaki ialah Y dan wanita ialah X, maka anda bakal mengandung bayi lelaki Y + X = XY (bayi lelaki)
Jika benih yang bersenyawa daripada lelaki ialah X dan wanita X, maka anda bakal mengandung bayi perempuan.
X + X = XX (bayi perempuan)
~Namun ianya jugak adalah ketentuan dariNYA

PEMAKANAN


Jika mahukan bayi lelaki:

Dianjurkan kepada suami memakan makanan yang bersifat protein tinggi, seperti daging dan isteri dianjurkan makan yang bersifat netral atau tidak berasid seperti asam, sayuran dan sebagainya.
Jauhkan makanan yang berasid dalam jangkaan 2 bulan sebelum anda plan untuk mengandung. Contoh makanan berasid ni seperti mangga, nenas, minuman bergas.
Mencuci faraj dengan kaedah douching dengan cecair berkarbonat ( anda boleh tanya farmasi, ada jual )
Kenapa?: Kromosom Y yang di bawa oleh lelaki TAK TAHAN Asid!
Untuk dapatkan bayi lelaki, harus menangkan (kuatkan) kromosom Y.

Jika mahukan bayi perempuan:

Dianjurkan suami makan makanan yang banyak sayuran dan isteri makan daging yang dapat memberikan suasana berasid semulajadi pada vagina.
Anda tidak digalakkan makan makanan laut seperti udang, sotong dan sebagainya
Mencuci faraj dengan kaedah douching juga tetapi dengan cecair yang berasid seperti lactacyde
Untuk dapat bayi perempuan harus menangkan (kuatkan) kromosom X.

~Keberkesanan adalah 70-80%.. berusaha, tawakkal dan terus berdoa kepadaNYA


DOA


Doa anak lelaki @ perempuan {KLIK}


hehe rajin ai kopipes :)
semoga dipermudahkan segalanya amin..

Rabu, 16 Mei 2012

JJCM | Wadihana Islamic Steakhouse

saLam~

haaa jom jjcm kat wadihana steakhouse lak ;)
lokasi belakang wadihana islamic kitchen je pon..
berdepan ngan main road..
rasa memang best
sampai incik somi cakap xyah p TGI lagi ekeke
cuma airnya cairan sajokkk ;)
the menu

apple & ice lemon tea

fries for cipi

grilled rib eye for mama

for papa lupa nama ekeke

Wordless Wednesday | selamat hari guru




- Posted using BlogPress from my iPhone

Selasa, 15 Mei 2012

twitter | wahh! blogger femes follow

saLam~

haaaa semput ai ye..
bukak email nampak notification dari twitter.
tetiba ehhh nape ada nama BENASHAARI??
why?
bangga sekejap bila blogger femes sudi follow twitter ai yang hidup segan mati tak mau tu..
memang BANYAK sy follow orang.. blogger2 femes..
tapi kt follow jela.. huhu.
tak semua kot nak follow kita balik.. hehe
dan tak berharap pon mereka yang femes tu follow kita balik..
yela kita buat giveaway nak tambah follower pon kena perli kan?? :p
serik lah!
hahahaaa
bior jela sape nak follow balik ke tak..
xde nak paksa..
ehhh melencong lak..
Big Thanks to BENASHAARI sudi follow twitter ai :)
tu pon nak kecohhhh kan :)

Ahad, 13 Mei 2012

NewIpad @ iPhone

saLam~

bila nak guna ipad asyik kena mengalah ngan anak mulalah rasa nak beli ipad lah!
Haha ngan anak pon nak meroyan.
Ye kami skang suka meroyan bila tengah guna ipad pastu anak dara kami datang "nak..nak...nakkkkkkkkkk"
Kalo x bagi anak dara akan menangis.
Ewahhhh anak!
Tanya incik somi newipad tu best x?
Boleh berblog x? *soklan wajib haha*
Gambar best x? Haha
Tapi sure incik somi gelak bila amek gambar guna iPad.. "cam dia je ada iPad" wakaka
Hurmmmmm
Cane ek?
Sesapa pakai newIpad leg komen x?
Hehe



- Posted using BlogPress from my iPhone

Family Dinner | haji sharin low

saLam~

Dinner ni xde kena mengena pon sebenarnya ngan hari ibu.
Kebetulan je pon.
Tapi da alang2 hari ibu so sy cakap la dinner for hari ibu :)
Just makan2 ngan family incik somi.
Tapi bang bol xdtg sebab anak2 ada tuisyen sbb exam.
Kak bilah lak abg amir baru pas operate
Dan ale baru pas abes exam g enjoy ngan member..tp kalo ale tau sure dia ikut :)
Malam sebelumnya masa kat umah kak bilah,incik somi ajak makan kat sharin low.
Nak ajak yg 1st tyme p lagi tp kebetulan mama dah dinner.
So petang semalam p booking dulu.
Sampai je dah siap sedia :)
Dan gambar ada sekeping je pon :p
Atai dari uitm siap belikan kek tuk mama :)






Selamat hari ibu buat mami n mama :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 10 Mei 2012

May | 17 mo




my sunshine oredi 17mo




- Posted using BlogPress from my iPhone

Video penderaan bayi

saLam~

semalam kecoh pasal video baby kena dera kan..
video tu taun lepas punyer. huhu
video tu pon da kena remove dari utube sebab melanggar syarat2 dorang.
kesian..
wanita tu da kena penjara pon..18bulan..
ni status PDRM kat fanpage PDRM..



STATUS VIDEO PENDERAAN BAYI :

Berhubung dengan penyebaran video penderaan bayi melalui media sosial, PDRM telah menerima hampir 300 aduan dan komen daripada orang ramai yang rata-rata bersimpati dan prihatin dengan nasib bayi tersebut.
Untuk makluman, kes tersebut telah dilaporkan di IPD Petaling Jaya pada 29 Mei 2011 dan tangkapan telah dibuat pada hari yang sama. Pelaku merupakan ibu kandung kepada bayi perempuan yang didera.
Wanita tersebut kini sedang menjalani hukuman penjara selama 18 bulan bermula pada tarikh tangkapan di bawah Seksyen 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001.
kita sama2 doa wanita itu diampunkan dosanya..
dan baby itu dapat membesar ngan baik..
tapi ada yg post lak gambar baby kena dera tu adalah baby di atas?
ntahhh.. xpasti kesahihannya..

Rabu, 9 Mei 2012

video | sangat kejam! sangat sedih..

saLam~

sebelum lunch tengok cousin post video baby kena dera.
sangat sedih!
menitik air mata dibuatnya..
tengah lunch incik somi sms tanya ada tengok x video tu..
sedih sangat2..
incik somi pon sama2 emo..
huhu



kat mana ek?
yang tukang amek video pun sama!
Ya Allah..lindungilah keluarga aku :(

JJCM | haji sharin low

saLam~

JJCM seterusnya :)
Haji sharin low
Cina islam punyer makanan
Ni pon adalah cadangan dari incik somi.
Xde makna la ko diet bagai ye :p


our dinner

Ikan siakap steam

Lak Chi Crab

Hong Kong Choy Sam *Sawi je pon*

Kong Po Beef slice

Hoi sin Tofu Kang *cam sup telur*


Ok semua nak rasa ye..
Sume yg recommended kt try :)
Kecuali sayur.
Skali datang mak kau.
Macam nak makan patploh orang haha tipu :p
Tapi every dish memang boleh makan 3-4 orang kot. Huhu
Bagi tekak sy memang best.
Tekak anuar zain xtau la kan :)
Ehh motip sebut anuar zain??
Bila tengok banyak call ale soh datang..
Tapi ale tetap dapat dh nak saki baki huhu.
Yang paling best adalah ketam!
Nak lagi nak lagi :p
So sesapa nak try sila2
Memang best :)
Tapi kalo xseswai jangan marah ai ye..
Tanak2.. Xbaik ye marah2 haha


- Posted using BlogPress from my iPhone

JJCM | sate willy

saLam~

Rini nak apdet pasal makan je ye :)

Ni last week punyer aktiviti.
Asalnya nak g makan sate kat mana ntah tapi penuh. Last g makan kat lain je.
Esoknya cakap cam nak makan sate je..
Incik somi pantas cakap "sate willy!"
So pergi le kami 3 beranak.
Siap search kat foursquAre.
Kat foodcourt sg ramal je pon.
Elehhh je pon padahal xtau haha
Ermm tyme tu xde la ramai sangat.
Tapi menunggu la jugak.








Boleh la nak datang lagi kot :)
Bagi sy sate cam sume rasa sama je kot ekeke.
Tanya incik somi mana lagi best willy ngan samuri?
Jawapan xleh blah "masing2 ada kelebihan sdr"
Wahhhh terpegun ai ye haha


- Posted using BlogPress from my iPhone

Selasa, 8 Mei 2012

Cream puff

saLam~
hari ni di rumah.
Kepala sakit yg amat. Badan jugak.
Mungkin akibat proses awal minum mona vie..huhu
Petang semalam balik keje terus berperang kat dapur.
Bukan masak dinner pon..haha
Menerai buat cream puff.
Setelah sekian lama hehe
Cream puff memang peberet pon.
Tapi x penah terlintas nak buat.
Sampai la post kat blog dia.
Terussssas wahhhhh nak try gak!
So semalam bersilat la jap kat dapur.
Maghrib siap bakar.
Pas maghrib baru isi custard.
Bagi incik somi rasa.
Wahhhh boleh la :)





from my instagram


- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 7 Mei 2012

Cipi | jom gosok gigi

saLam~

haaa cipi sangat baik kalo gosok gigi.
Kalo tengah mandi tanya nak gosok gigi tak? Nakkkk jawabnya sambil baring sendiri atas tempat mandi dia tu.
Tapi gosok sikit dah mula merengek.
Pagi tadi siap paling muka dan badan sebab xnak gosok gigi.
Haha
Tapi bila mandi ngan papa sure dia relakan segalanya :p
Set berus gigi tu da lama beli tapi baru je start guna betol bulan lepas.
Dulu jgn harap dia nak hehe.
Mulanya gosok tanpa ubat gigi.
Pastu try beli yg kids punye perisa strawberi.
Cam ok je..
So cipi jangan malas gosok gigi!
Gigi tikus babawan kata wakaka




- Posted using BlogPress from my iPhone

Sabtu, 5 Mei 2012

ONE @astro

saLam~

haaa channel yang dul tengok tyme preggy dulu.
Pastu on off tengok.
Sape peminat korea haaa silalah tengok hehe
Cite sume best.
Siap like fb ONE lagi. Padahal da lama pon ada fb tu baru pasan je ekeke.
Selamat berkorea :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

The bare necessities

Haaaa bila cipi duk selalu ulang tengok the jungle book.
Jadik best lak lagu ni
Hehe
Layanzzzz maksud tersurat dan tersirat
Winkkkk

Look for the bare necessities
The simple bare necessities
Forget about your worries and your strife
I mean the bare necessities
Old Mother Nature's recipes
That brings the bare necessities of life

Wherever I wander, wherever I roam
I couldn't be fonder of my big home
The bees are buzzin' in the tree
To make some honey just for me
When you look under the rocks and plants
And take a glance at the fancy ants
Then maybe try a few

The bare necessities of life will come to you
They'll come to you!

Look for the bare necessities
The simple bare necessities
Forget about your worries and your strife
I mean the bare necessities
That's why a bear can rest at ease
With just the bare necessities of life

Now when you pick a pawpaw
Or a prickly pear
And you prick a raw paw
Next time beware
Don't pick the prickly pear by the paw
When you pick a pear
Try to use the claw
But you don't need to use the claw
When you pick a pear of the big pawpaw
Have I given you a clue ?

The bare necessities of life will come to you
They'll come to you!

So just try and relax, yeah cool it
Fall apart in my backyard
'Cause let me tell you something little britches
If you act like that bee acts, uh uh
You're working too hard

And don't spend your time lookin' around
For something you want that can't be found
When you find out you can live without it
And go along not thinkin' about it
I'll tell you something true

The bare necessities of life will come to you

Sumber incik gugel

tahniah! scha & awal

saLam~

tahniah scha & awal.
semalam siap nak record dorang kawen..
tunggu punyer tunggu tarak pon
haha
astro baru bagi tgk free sume channel da xde live awal n scha lak..ekeke
boikot la gini ekeke..
tapi mama siap cakap nape siap buat live dorang.. anak agung pon xde cam tu ekeke
no comment..

Cipi..Kurniaan indah

saLam~
AMARAN!
maybe entry ni tidak menyenangkan..xpe xperlu baca dari awal..
tapi kalo still nak baca mohon jangan muak dan mendoakan kami sesuatu yang buruk..
da lama nak buat entry ni tapi asyik x jadik je..
lagi 5 hari cipi nak masuk 17 bulan..
makin besar makin nakal ;p
makin besar makin bijak ;p
skang cipi da 100% tau bila tanya mata..hidung..anggota badan dia..
kalo 2 bulan lepas just tau mata..rambut..xsemua tau.. hehe
sebut pa memang dah terer. asyik pa je kalo nak pape. ma xde pon. :(
haha
tanya tdo cane.. makan cane.. joget cane..sejuk cane..panas cane..doa cane..dan lain2 lagi.. dah boleh buat..
mayb budak2 lain da lama tau kan? hehe
membebel dah lama letih nak dengar..
mama berlari dia pon sebok berlari. haha yang ni kelakar.
bila budak kecik berlari sikit2. adoiii sakit perot tengok!
semua ni cipi start tau dari 15 bulan tapi sikit2..
tanya je nak susu ke nak makan ke mesti angguk @ geleng.
kalo mama dia ni lembab xpaham haha soh je dia tunjuk nak ape.. ekeke.
skang lagi la bila ada baby irfan tu.. asyik duk pengang baby dia je..xleh pisah!
bila dia duk sebok nak sayang baby irfan..mst ada cakap nak baby dah tu.. uwaaa..
mama pon nak baby jugak tapi kang cipi xcukup kasih sayang lak :p
xpe mama ngan  papa tengah usaha haha
tapi cipi adalah penakut dan penggeli ok.
ikut sape la ni :p
senang je kalo xnak kasi dia main sumthing..cam dia suka duk kat dapur sepah2 barang..
tinggal je dia lam tu sure kuar pas tu.
kalo main kotor pon cakap je eiiiiiiiiii banyak2 sure pas tu xde dah main. haha.
waktu malam pon dh berbulan2 xbangun dan menangis. ehh menangis ada gak tapi kadang2..
kalo bangun pon nak minum air kosong. so kena sediakan botol air dia kat katil hehe.
tyme mama ngan papa nak solat sebok duk depan.
bagi sejadah lain pon sebok duk sejadah mama @ papa. haihh
so sorang kena layan dia dulu sementara nak solat. hehe
Kalo mama @ papa pegang ipad dia pon sebok duk nak..nakk. Nak tengok pocoyo @ jungle book huhu

kadang bila tengok cipi tdo nak menitik air mata pon ada..
cam xpercaya da ada anak haha
betapa indah kurniaanMu Ya Allah.
permudahkanlah kami menjaga, mendidik anak2 kami ke arah kebaikan dan menjadik anak yang solehah/soleh. amin..

Homedec 2012

saLam~

cuti labour day lepas kami p jalan2 cuci mata kat homedec di klcc.
Agak petang baru kami pergi hehe.
Kali ni sy rasa agak kecik berbanding tyme sy pergi dulu yg tengah memboyot. Haha
Incik somi dh aim nak p bahagian dapur!
Sy lak sume bahagian la kan harus.
Kutip sume pamplet dan simpan.
Yang pergi dulu harus da xde kat company lama ekeke.



salah satu item yg perlu




cipi sebok nak tolak stroller




boleh lak cipi ternampak benda alah ni


- Posted using BlogPress from my iPhone

Jumaat, 4 Mei 2012

Black & White




black&white
Black for hubby
White for me
Semoga papa suka :)



- Posted using BlogPress from my iPhone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular